Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα.Παιδιά βρήκα εταιρία και μου είπαν να μαζέψω τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Η Γραμματεια της σχολής μου εδωσε βεβαίωση εναρξης πρακτικής ασκησης αλλά απο την δουλειά επειδή ακομα δεν είναι ετοιμη η σύμβαση εργασίας μου ζητήσαν να τους παω μια βεβαίωση απο την σχολή οτι στις 26 μπορώ να ξεκινησω κανονικά πρακτική.Η Γραμματεία της σχολής μου προχθές το αρνήθηκε και μου απαντούσαν με υφος.Αυριο θα ξαναπαω να το ξαναζητησω.Το προβλημα ειναι οτι θελουν να με περασουν στην μισθοδοσια της εταιριας και χωρις αυτο το χαρτι(συμβαση εργασιας) ή χωρις εστω καποιο αποδεικτικο οτι μπορώ να ξεκινησω στις 26 δεν θα ξεκινησω κανονικά παρα μόνο οταν θα υπεγραφεί η σύμβαση.

Η Γραμματεία μου το αρνειται συνεχως γιατι λέει εχουν εγγραφές.

Εγω τι μπορω να κανω?

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα.Παιδιά βρήκα εταιρία και μου είπαν να μαζέψω τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Η Γραμματεια της σχολής μου εδωσε βεβαίωση εναρξης πρακτικής ασκησης αλλά απο την δουλειά επειδή ακομα δεν είναι ετοιμη η σύμβαση εργασίας μου ζητήσαν να τους παω μια βεβαίωση απο την σχολή οτι στις 26 μπορώ να ξεκινησω κανονικά πρακτική.Η Γραμματεία της σχολής μου προχθές το αρνήθηκε και μου απαντούσαν με υφος.Αυριο θα ξαναπαω να το ξαναζητησω.Το προβλημα ειναι οτι θελουν να με περασουν στην μισθοδοσια της εταιριας και χωρις αυτο το χαρτι(συμβαση εργασιας) ή χωρις εστω καποιο αποδεικτικο οτι μπορώ να ξεκινησω στις 26 δεν θα ξεκινησω κανονικά παρα μόνο οταν θα υπεγραφεί η σύμβαση.

Εγω τι μπορω να κανω?

Να πας και να τους αρχίσεις τα μπινελίκια.

Έτσι κάνανε και σε μένα πέρυσι στο ΤΕΙ Αθήνας όταν ήθελα να διαγραφώ απο τη σχολή για να γραφτώ σε μια άλλη και ήθελα το χαρτί. Την τελευταία μέρα που άνοιξε γιατί πριν είχε κατάληψη πήγα και μου λέγανε όλο έλα σε λίγο. Μετά απο 2 ώρες μου λένε δεν μπορούμε να σου δώσουμε το χαρτί γιατί έχουμε εγγραφές. Νευρίασα και τους λέω δεν φεύγω απο εδώ αν δεν πάρω το χαρτί. Τελικά αναγκάστηκαν και το δώσανε γιατί είχα κάτσει στην καρέκλα μπροστά στο γραφείο και τους αγριοκοίταζα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω τι μπορω να κανω?

Θα τους πεις ότι τις/τους πληρώνουμε για να κάνουν τη δουλειά τους, και ότι η δουλειά τους δεν αρχίζει και σταματά στις εγγραφές...

Δημοσ.

Τα κλασσικά γραφειοκρατικά προβλήματα των πρακτικών με τις σχολές, εγώ δεν θα ξεχάσω τις παραξενιές των υπαλλήλων του ΙΚΑ και τις παπάτζες που μου έκαναν και αρνήθηκαν κάτι έγγραφα από την γραμματεία. Για κάτι κολοένσημα της πλάκας και μη συντάξιμα κιόλας για πρακτική μέσα στην σχολή. Δεν πάνε στο αγύριστο καλύτερα.

Δημοσ.

Τα κλασσικά γραφειοκρατικά προβλήματα των πρακτικών με τις σχολές, εγώ δεν θα ξεχάσω τις παραξενιές των υπαλλήλων του ΙΚΑ και τις παπάτζες που μου έκαναν και αρνήθηκαν κάτι έγγραφα από την γραμματεία. Για κάτι κολοένσημα της πλάκας και μη συντάξιμα κιόλας για πρακτική μέσα στην σχολή. Δεν πάνε στο αγύριστο καλύτερα.

Και εγώ έχω τραυματική εμπειρία ήθελα να κάνω πρακτική στον ΟΤΕ το 2008 γιατι έδιναν τότε πολύ καλά λεφτά αλλά ήταν πάνω στις απεργίες για την πώληση του και με εκβιαζαν από την γραμματεία ότι αν δεν βρω άμεσα να κάνω πρακτική θα με αποκλείσουν και θα περιμένω το άλλο εξάμηνο.

Δημοσ.

Να επιμένεις να σου το δώσουν. Είναι η δουλειά τους, πιθανότατα είναι 5' υπόθεση, ε, δε θα χάσεις την πρακτική σου γιατί αυτοί βαριούνται. Εχω να σου πω ιστορίες βλακείας που έχω ζήσει από τις γραμματείες 2 σχολών, (από το να περιμένω με πυρετό για μια ρημαδοβεβαίωση και να μου λένε ότι, ενώ με είχαν στο περίμενε 2 ώρες, έκλεισαν και δε γίνεται να μου τη δώσουν, να μη με ενημέρωσουν για το σωστό αριθμό μαθημάτων που μου έμειναν για πτυχίο, με αποτέλεσμα να καθηστερήσει το πτυχίο μου ένα 6μήνο, να καθαρίζει μια υπάλληλος φασολάκια (!) ενώ η ουρά να φτάνει έξω από τη γραμματεία, μέχρι να μου απαντήσουν -με κάθε ειλικρίνεια ομολογώ- αχ, είμαστε καινούριοι εμείς, έλα καλύτερα σε ένα μήνα που θα έχουμε μάθει τη δουλειά.)Αρχισε επίμονα αλλά ευγενικά και στη συνέχεια κάνε φασαρία.

Δημοσ.

Τελικά φάνηκε λευκος καπνός και τακτοποιήθηκα..Το προβλημα ειναι οτι γενικά οι γραμματείες δεν εξυπηρετούν σωστά οπως και στο μεγαλύτερο μερος των δημοσιων υπηρεσιων.Απορώ πως δεν εχουν σκεφτει τοσα χρόνια να δημιουργήσουν υπηρεσίες live chat οπως οι στοιχηματικες και οτι χαρτι θες να στο δινει σε λιγη ωρα με μια επαληθευση στοιχειων.Αλλα τι λεω εγω τωρα.Στο 2016 ζούμε και οχι στο 1816 που η επικοινωνία γινόταν με αγγελιοφόρους.

Δημοσ.

Τελικά φάνηκε λευκος καπνός και τακτοποιήθηκα..Το προβλημα ειναι οτι γενικά οι γραμματείες δεν εξυπηρετούν σωστά οπως και στο μεγαλύτερο μερος των δημοσιων υπηρεσιων.Απορώ πως δεν εχουν σκεφτει τοσα χρόνια να δημιουργήσουν υπηρεσίες live chat οπως οι στοιχηματικες και οτι χαρτι θες να στο δινει σε λιγη ωρα με μια επαληθευση στοιχειων.Αλλα τι λεω εγω τωρα.Στο 2016 ζούμε και οχι στο 1816 που η επικοινωνία γινόταν με αγγελιοφόρους.

Η αδερφη μου στο τμημα της βεβαιωση σπουδων βγαζει απο το e students της.. αλλα ναι τωρα περιμενεις να μάθουν απο γκομπιουτερ η κυρα νιτσα η γραμματευς ΤΕ μη χε$ω) ..

• Like 2
Δημοσ.

Η αδερφη μου στο τμημα της βεβαιωση σπουδων βγαζει απο το e students της.. αλλα ναι τωρα περιμενεις να μάθουν απο γκομπιουτερ η κυρα νιτσα η γραμματευς ΤΕ μη χε$ω) ..

Είναι και αυτό ένα θέμα. Στο ΤΕΙ Αθήνας που είμουν έκανες δηλώσεις μαθημάτων, έβγαζες βεβαιώσεις και έβλεπες τους βαθμούς σου ηλεκτρονικά. Τώρα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για όλα αυτά πρέπει να πάω ο ίδιος στη γραμματεία.

Δημοσ.

Είναι και αυτό ένα θέμα. Στο ΤΕΙ Αθήνας που είμουν έκανες δηλώσεις μαθημάτων, έβγαζες βεβαιώσεις και έβλεπες τους βαθμούς σου ηλεκτρονικά. Τώρα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για όλα αυτά πρέπει να πάω ο ίδιος στη γραμματεία.

κοιτα δηλωσεις μαθηματων καναμε και εμεις ηλεκτρονικα στο ταπεινο πρωην τει πατρας , οπως και τους βαθμους τους βλεπαμε στο estudents. Παρολα αυτα να μπορουσες εστω μια βεβαιωση σπουδων ηλεκτρονικα να βγαζεις.. τουλαχιστον καλα ήμαστε , κουραγιο τι αλλο να σου πω..να τρεχεις πχ καθε μερα στη γραμματεια για να μαθεις βαθμους της εξεταστικης; [τους κουραζεις και πιο πολυ ετσι :P ]

Δημοσ.

Απορώ πως δεν εχουν σκεφτει τοσα χρόνια να δημιουργήσουν υπηρεσίες live chat οπως οι στοιχηματικες και οτι χαρτι θες να στο δινει σε λιγη ωρα με μια επαληθευση στοιχειων.Αλλα τι λεω εγω τωρα.Στο 2016 ζούμε και οχι στο 1816 που η επικοινωνία γινόταν με αγγελιοφόρους.

Σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών μιας πανεπιστημιακής γραμματείας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Το γιατί δεν γίνεται εν έτει 2016 είναι επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν το λόγο ύπαρξης τους και η εκάστοτε κυβέρνηση τους ψηφοφόρους της.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...