Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι λεω να πάω σε κανα μοναστήρι!

Πάντως, όσο αφορά το σεξοτουρισμό - που, υποθέτω, έχεις στο μυαλό σου - στην Ταϊλάνδη, κράτα μικρό καλάθι για τις προσδοκίες σου: Όσοι πάνε μ' αυτό το σκοπό, κατά 99% αγοράκια «ψωνίζουν» και δεν το παίρνουν καν γραμμή...

• Like 2
  • Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να το αναθεσουμε σε ιδιωτικούς νταβάδες όπως οι γείτονες

Oh wait!

image-65186-panoV9free-idoy-65186.jpg

Μια φωτογραφία δεν λέει κάτι, αν έχεις στοιχεία που να συγκρινουν χώρες που έχουν αναθεσει τα σκουπίδια σε ιδιώτες και σε όσες είναι υπάλληλοι του δημου ας τα παραθέσεις.

Όταν είχα πει σε έναν Αυστραλο ότι στην Ελλάδα δεν μαζεύουν τα σκουπίδια λόγω απεργίας νόμιζε ότι του κάνω πλάκα...

Και οι Ισπανοί συνηθίζουν να πετάνε τα σκουπίδια τους κάτω, αλλά Μαδρίτη, Βαρκελώνη, κτλ είναι πολύ πιο καθαρές από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κτλ. Όταν η μάνα μου πήρε τηλέφωνο στον δημο να παραπονεθει γιατί δεν καθαρίζουν τον δρόμο ή το πεζοδρόμιο την ειρωνευτηκαν και της έκλεισαν το τηλέφωνο...

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατι τρωτε κολλημα. Λεω οτι και εμεις που "πετυχαμε" (εδω γελαμε) στο εξωτερικο, μαλλον δε μας λείπει τιποτα απο την Ελλάδα. Και εννοείται αστειεύομαι. Αλλα δε μπορείς σε καμία περίπτωση να πεις οτι φευγω και τα γραφω όλα. Δε μπορει - κατι θα σου λείπει.

Τοσα μελη ειμαστε σκορπισμενα (Ευρωπη κ Αμερική) και εξακολουθουμε να μπαινουμε στο φορουμ. Για άλλους λειπουν πραγματα απο την καθημερινοτητα στην Ελλαδα. Αλλοι πιθανα βρισκουν ακομα πολλα/περισσότερα κοινα στοιχεία με ελληνες παρα με ξενους.

Ειναι παραπάνω απο αφελες να λες οτι θα φυγω και δε μου καιγεται καρφι τι μενει πισω. Αλλα παλι εγώ καταληγω να είμαι το τρολ.

Το περίεργο θα ήταν να μη συμβαίνει αυτό!

Αυτό με τα σκουπίδια που λέτε, στη Γερμανία μου είχε κάνει εντύπωση ότι τα μαζεύανε συγκεκριμένες μέρες και μέχρι τότε τα κρατούσες σπίτι! Εδώ δεν το έχω δει αυτό (οκ εκτός από τις απεργίες).

Δημοσ.

Αυτό με τα σκουπίδια που λέτε, στη Γερμανία μου είχε κάνει εντύπωση ότι τα μαζεύανε συγκεκριμένες μέρες και μέχρι τότε τα κρατούσες σπίτι! Εδώ δεν το έχω δει αυτό (οκ εκτός από τις απεργίες).

Ναι αλλά τι εννοείς τα κρατούσες σπίτι; Υπάρχει ειδικός χώρος που πας και τα πετάς (σε κάδους) και απο κει έρχονται και τα παίρνουν κάθε όποτε.

Δημοσ.

Ναι αλλά τι εννοείς τα κρατούσες σπίτι; Υπάρχει ειδικός χώρος που πας και τα πετάς (σε κάδους) και απο κει έρχονται και τα παίρνουν κάθε όποτε.

Όχι, εκεί που πήγα τα κρατούσανε σπίτι και τα βγάζανε έξω από την πόρτα τους το προηγούμενο βράδυ από όταν ήταν να περάσουν να τα μαζέψουν. Δηλαδή κάποια βράδια έβλεπες στα πεζοδρόμια έξω από κάθε σπίτι σκουπίδια. Κάδους είχε αλλά για ανακύκλωση. Ήταν και χωριό βέβαια και μπορεί γι'αυτό.  

Δημοσ.

Μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν τότε.

Υπόψιν για όποιον δεν ξέρει, σε κάδους ανακύκλωσης καταλήγουν "σχεδόν όλα" τα σκουπίδια στη Γερμανία, σε extreme βαθμό που κάποιος εντός Ελλάδας δε μπορεί να φανταστεί. Οπότε αυτά που μένουν δεν είναι και πολλά. Π.χ. εμένα το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά που πάνε για σκότωμα είναι... χαρτομάντηλα.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν τότε.

Υπόψιν για όποιον δεν ξέρει, σε κάδους ανακύκλωσης καταλήγουν "σχεδόν όλα" τα σκουπίδια στη Γερμανία, σε extreme βαθμό που κάποιος εντός Ελλάδας δε μπορεί να φανταστεί. Οπότε αυτά που μένουν δεν είναι και πολλά. Π.χ. εμένα το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά που πάνε για σκότωμα είναι... χαρτομάντηλα.

Γιατί όχι εκεί που ανακυκλώνουν χαρτί;

Δημοσ.

αλλά οταν έμπαινa π.χ στο facebook και έβλεπα τους φίλους μου, την *πρώην* κοπέλα  στο facebook να είναι έξω  να ανεβάζουν φωτογραφίες κλτ (να περνάνε καλά) κάτι με έπιασε... σαν ζήλια οτι θα τα χάσω όλα αυτά. 

Για ανεβαζε και εσυ φωτογραφιες απο Αμερικη ή να γυρνας ολο τον κοσμο(αν εισαι τυχερος με την δουλεια και μπορεις να βαζεις καμια δραχμη στην ακρη)και να δεις μετα ποιος θα ζηλεψει ποιον.

Επισης στο facebook που ανεφερες ολοι χαμογελαστοι και να περνανε καλα δειχνουν αλλα οπως αναφερθηκε πιο πανω απο κοντα οποτε παει η κουβεντα στο οικονομικο εκει πεφτουν μουτρα....

Δημοσ.

Επειδή είναι χρησιμοποιημένα  :P

(νομίζω και στις οδηγίες τι πάει πού έτσι λένε να κάνεις, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί γερμανικά)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή είναι χρησιμοποιημένα  :P

(νομίζω και στις οδηγίες τι πάει πού έτσι λένε να κάνεις, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί γερμανικά)

Όντως αυτός είναι ο λόγος. Γενικά στην ανακύκλωση πρέπει να πετάμε μόνο καθαρές συσκευασίες. Αν έχεις για παράδειγμα μια σακούλα με χαρτιά και χαρτόνια και πας να πετάξεις εκεί ένα χαρτόκουτο από πίτσα που έχει πάνω λίγο κολλημένο τυρί τότε αχρηστεύεται όλη η σακούλα.

Σε αρκετές πόλεις στην Ευρώπη οι σκουπιδιάρηδες περνάνε μόνο δυο-τρεις φορές την βδομάδα αλλά by far το χειρότερο σύστημα που έχω δει είναι στις Βρυξέλλες. Δυο φορές τη βδομάδα για τα νορμάλ σκουπίδια, μία για ανακύκλωση και δεν υπάρχουν κάδοι. Περπατάς σε γειτονιές και απλά βλέπεις ένα μικρό λόφο από σκουπίδια που ο καθένας τα κράταγε μέσα στο σπίτι του (δεν προβλέπεται στο 90+% των σπιτιών κάποιος χώρος για τα σκουπίδια πχ στο υπόγειο) και τα βγάζει την μέρα της συλλογής.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως αυτός είναι ο λόγος. Γενικά στην ανακύκλωση πρέπει να πετάμε μόνο καθαρές συσκευασίες. Αν έχεις για παράδειγμα μια σακούλα με χαρτιά και χαρτόνια και πας να πετάξεις εκεί ένα χαρτόκουτο από πίτσα που έχει πάνω λίγο κολλημένο τυρί τότε αχρηστεύεται όλη η σακούλα.

Σε αρκετές πόλεις στην Ευρώπη οι σκουπιδιάρηδες περνάνε μόνο δυο-τρεις φορές την βδομάδα αλλά by far το χειρότερο σύστημα που έχω δει είναι στις Βρυξέλλες. Δυο φορές τη βδομάδα για τα νορμάλ σκουπίδια, μία για ανακύκλωση και δεν υπάρχουν κάδοι. Περπατάς σε γειτονιές και απλά βλέπεις ένα μικρό λόφο από σκουπίδια που ο καθένας τα κράταγε μέσα στο σπίτι του (δεν προβλέπεται στο 90+% των σπιτιών κάποιος χώρος για τα σκουπίδια πχ στο υπόγειο) και τα βγάζει την μέρα της συλλογής.

Thanks, είχα την εντύπωση ότι πλένονται, καθαρίζονται κλπ και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Εμείς εδώ η αποκομιδή σκουπιδιών είναι σε ιδιωτική εταιρία, κάθε σπίτι έχει τους δικούς του κάδους ( ζητάς όσους θες με το ανάλογο κόστος) εμείς έχουμε έναν για ανακοικλωση και έναν για τα υπόλοιπα σκουπίδια, αν θυμάμαι καλά κάπου στο 15 τον μήνα, και ερχόνται 2 φορές την εβδομάδα.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λετε εσείς εδώ

ξέρω ομως οτι η  ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΖΜΟ και πως ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝΕ !

όποιος εχει αμφιβολία ας δει τα παρακάτω 10 δευτερόλεπτα !

• Like 2
Δημοσ.

Mωρε σε αυτό δεν διαφωνει κανεις ... λεφτά να τη ζησεις δεν έχεις.

Πιστευα λεει ότι τα λεφτά δεν φερνουν την ευτυχια μέχρι που ειδα στη γωνια έναν με πορσε και 2 γκομενάρες μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...