Pa0ki Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Το περίεργο θα ήταν να μη συμβαίνει αυτό! Αυτό με τα σκουπίδια που λέτε, στη Γερμανία μου είχε κάνει εντύπωση ότι τα μαζεύανε συγκεκριμένες μέρες και μέχρι τότε τα κρατούσες σπίτι! Εδώ δεν το έχω δει αυτό (οκ εκτός από τις απεργίες). Στη Γερμανία πληρώνεις τους κάδους και την αποκομιδή των απορριμμάτων Κάθε σπίτι/πολυκατοικία έχει τους δικούς του κάδους, συνήθως πράσινους(μόνο χαρτιά) και μαύρους(τα πάντα όλα) Κάθε κάδος έχει την τιμή του, όπως και το πόσο συχνά τους αδειάζουν(κάθε βδομάδα/κάθε 2 βδομάδες κ.λπ) Υπάρχουν και κάτι ειδικές κίτρινες σακούλες στις οποίες πετάς συσκευασίες, πλαστικά κ.λπ, τις οποίες μαζεύουν κάθε ~3 βδομάδες. Λογικά αυτά λες ότι κρατούσαν στο σπίτι, γιατί ελάχιστα έχουν κίτρινους κάδους. Μια μέρα πριν τις βγάζουν όλοι χύμα στους δρόμους και τις πεζοδρόμια και τα μαζεύουν το πρωί 1
deesnider Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Πιστευα λεει ότι τα λεφτά δεν φερνουν την ευτυχια μέχρι που ειδα στη γωνια έναν με πορσε και 2 γκομενάρες μέσα. Κι αυτός ο μπαγλαμάς τις ακολουθούσε με τα πόδια, υποθέτω...διθέσιες δεν είναι οι Porsche; Οι «κανονικές» εννοώ, διότι, αν πάρεις τετραθέσια Porsche, όσες γκόμενες και να τραβάς, η ρετσινιά τού μαλάκα δε φεύγει... 2
zio10 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Κι αυτός ο μπαγλαμάς τις ακολουθούσε με τα πόδια, υποθέτω...διθέσιες δεν είναι οι Porsche; Οι «κανονικές» εννοώ, διότι, αν πάρεις τετραθέσια Porsche, όσες γκόμενες και να τραβάς, η ρετσινιά τού μαλάκα δε φεύγει... Εδώ άλλοι παίρνουν station wagon ferrari!
george_gr1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε φιλε δε βρίσκεις άκρη στα φόρουμ σε τέτοια θέματα. Πιθανόν να κσραγουσταρεις σε λίγο καιρό εκεί, πιθανόν να κόβεις φλέβες, πας και το βλέπεις. Γνωστός πχ έχει δουλειά εδώ με 1000 ευρώ και με καθοδική προοπτική. Μεγάλωσε Γερμανία, οι γονείς του αδερφη του μένουν Γερμανια, δουλειά με πολύ καλύτερα λεφτά τον περιμένει εάν πάει και όταν τον ρώτησα γιατί δε την κάνει μου απανταει: είσαι τρελός?? 2 βδομάδες διακοπές πήγα και στη δεύτερη βαρεσα ενεσεις, να πάνε να μαμηθουν και τα λεφτά τους. Τι ψάχνεις τώρα όπως τη δει ο καθένας. 3
DDevil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Κι αυτός ο μπαγλαμάς τις ακολουθούσε με τα πόδια, υποθέτω...διθέσιες δεν είναι οι Porsche; Οι «κανονικές» εννοώ, διότι, αν πάρεις τετραθέσια Porsche, όσες γκόμενες και να τραβάς, η ρετσινιά τού μαλάκα δε φεύγει... cayenne
TriLoBiTe Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ άλλοι παίρνουν station wagon ferrari! E αυτοί έχουν πολλές γκόμενες, γι' αυτό ξηγήθηκαν φεραροβαγκονιά.. Σχώρνα τους man.. διότι ού γαρ οίδασι τι πηδούσι... 3
zio10 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 cayenne Panamera ρε φίλε, cayenne έχει και η κουτσή Μαρία! E αυτοί έχουν πολλές γκόμενες, γι' αυτό ξηγήθηκαν φεραροβαγκονιά.. Σχώρνα τους man.. διότι ού γαρ οίδασι τι πηδούσι... Και πολλά ψώνια από το σούπερ μάρκετ κλπ 1
DDevil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Panamera ρε φίλε, cayenne έχει και η κουτσή Μαρία! Και πολλά ψώνια από το σούπερ μάρκετ κλπ Φιλε αυτοι που έχουν τέτοια μετα τους κτυπάει αλλου όμως "με θελουν για τα λεφτα μου σου λενε" και μελαγχολουν χαχαχ Θα ειχα εγω τοσα και θα αγχωνομουν. Θες να έρθεις για τα λεφτα κουκλα μου? ελα. Δεν θες να έρθεις για τα λεφτά? παλι νο προμπ. Βεβαια το ποσα θα χαλάσω το καθορίζω εγω. Προβλήματα που εχει ο κοσμος. Μονο η υγεια είναι το πρόβλημα.Αμα σε βάλει στο μάτι ο χάρος δεν γλιτώνεις οσα και να έχεις. 1
deesnider Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 cayenne Όχι απλώς τετραθέσια, αλλά και SUV...πίσσα, πούπουλα και ανασκολοπισμός! Panamera Αν ήμουν η Μαρία η κουτσή που λες, ίσως να το σκεφτόμουν... ...σοβαρά τώρα: Σαφώς και είναι θέμα γούστου, αλλά...με τίποτα! 3
star12 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 εγω παντως ενα θα πω.απ την πρωτη μερα το ιδιο βραδυ μπορει να του ρθει να βαλει τα κλαματα.οπως οταν εισαι παιδακι και πας κατασκηνωση.τετια κατασταση. οταν πχ λεει θα του λειψουν φιλοι κοπελα κτλ θα παει στην αλλη ακρη του ατλαντικου, και θα νιωθει μια μυγα μες στον ωκεανο, ενταξει οταν εχεις μια δουλεια τετια, φυσικα και περνεις την ευκαιρια και πας.Aπλα οταν αποφασιζεις να ζεις σε μια χωρα οσο και να σε αρεσει αυτο το μερος, μια ζωη ξενος θα νιωθεις εκει.και ακομα ας πουμε οι αμερικανοι να ναι πιο ανοιχτοι απο αλους λαους οπως αγγλους πχ που δυστηχως με δυσκολια να σου πουνε ενα για ιδιως οταν δεν εχεις τη προφορα τους,, αλλα και παλι μες στο γραφειο η ωπουδηποτε θα νιωθεις outsider Μη παρουσιαζουμε παντα τη μεταναστευση σαν και γουαω.γιατι δεν ειναι Αλλα γνωμη μου τελικη;;; ΦΥΓΕ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΨΕΙΣ ΠΙΟΣ ΓΑΜ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ 2
DDevil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 ΦΥΓΕ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΨΕΙΣ ΠΙΟΣ ΓΑΜ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ χαχα επιτελους φιλε προχώρησες στο παρασύνθημα τωρα αν εχει κοπελα αλλαζει το πράγμα. Ας την πάρει και αυτή μαζι ή να αποφασισει ότι τελειώσανε.
Unabomber Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 cayenne ακομα κυκλοφορουν αυτα ? επιεικως a no go car for me....
bedazzled Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 εγω παντως ενα θα πω.απ την πρωτη μερα το ιδιο βραδυ μπορει να του ρθει να βαλει τα κλαματα.οπως οταν εισαι παιδακι και πας κατασκηνωση.τετια κατασταση. οταν πχ λεει θα του λειψουν φιλοι κοπελα κτλ θα παει στην αλλη ακρη του ατλαντικου, και θα νιωθει μια μυγα μες στον ωκεανο, ενταξει οταν εχεις μια δουλεια τετια, φυσικα και περνεις την ευκαιρια και πας.Aπλα οταν αποφασιζεις να ζεις σε μια χωρα οσο και να σε αρεσει αυτο το μερος, μια ζωη ξενος θα νιωθεις εκει.και ακομα ας πουμε οι αμερικανοι να ναι πιο ανοιχτοι απο αλους λαους οπως αγγλους πχ που δυστηχως με δυσκολια να σου πουνε ενα για ιδιως οταν δεν εχεις τη προφορα τους,, αλλα και παλι μες στο γραφειο η ωπουδηποτε θα νιωθεις outsider Μη παρουσιαζουμε παντα τη μεταναστευση σαν και γουαω.γιατι δεν ειναι Αλλα γνωμη μου τελικη;;; ΦΥΓΕ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΨΕΙΣ ΠΙΟΣ ΓΑΜ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Αν κάποιον δεν τον πτόησε ούτε η κατασκήνωση, ούτε ο στρατός, πιστεύεις ότι θα τον πτοήσει το εξωτερικό;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Με τέτοια σχόλια δεν αξίζει σοβαρή αντίδραση. Α, σοβαρά; Τότε εγώ γιατί του έγραψα σοβαρή απάντηση και όχι τρολιές; Κι αυτός ο μπαγλαμάς τις ακολουθούσε με τα πόδια, υποθέτω...διθέσιες δεν είναι οι Porsche; Από εσένα θα περίμενα περισσότερη δημιουργικότητα. Η μία κάθεται στη θέση συνοδηγού και η άλλη στα πόδια του οδηγού. Άνετα. Τι πάει να πει αυτά κοιτάξτε να διορθώσετε και αν τολμάτε να το κάνετε; Αν κάποιος δεν το κάνει για οποιοδήποτε λόγο τότε είναι ήδη λιγότερο ή περισσότερο "πιο διορθωμένος" από αυτόν που συνεχίζει να το κάνει (υποθέτω ο τελευταίος επειδή είναι στην Ελλάδα και χεστήκαμε για τα ψιλά γράμματα), οπότε ποιόν ακριβώς καταλήγεις να κράζεις; Το ότι κάθε φορά που γίνεται τέτοια κουβέντα κάποιοι πάντα το γυρνάνε σε σενάριο οι απο δω γαμάνε τους απο κει απλά λυπηρό. Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την πεποίθηση. Μερικοί κάνουμε λες και το εξωτερικό είναι ένα βραβείο υψίστης σημασίας που για να το πάρεις πρέπει να είσαι τύπος και υπογραμμός σε 999 κριτήρια. Αν έχεις τα 998, την πάτησες γιατί "εκεί πρέπει να πάνε μόνο οι καλύτεροι από τους καλύτερους". Άσε που το "εκεί" αναφέρεται σε 100+ χώρες με 50+ γλώσσες και άντε βγάλε άκρη. Ψιλά γράμματα βέβαια μπροστά στον εκθειασμό. Το πραγματικό πρόβλημα όσων καπνίζουν σε κλειστούς χώρους, πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν, κάνουν γκραφίτι στους τοίχους, γενικά είναι παραπάνω απρόσεκτοι, ίσως ανεύθυνοι και με αυτά και με αυτά παρανομούν (από τη πιο μικρή "βλακεία") είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αλλάξουν 100 παραπάνω συνήθειες για να ανταπεξέλθουν στο διαφορετικό οικοσύστημα της πχ Γερμανίας. Είναι και η γλώσσα που απαιτεί προσπάθεια, είναι και ο καιρός (για κάποιους, εκτός κι αν βρουν δουλειά στην Ισπανία) πάνω από τα άλλα. Απλά πράγματα. Βέβαια για να απαντήσω στα ερωτήματα του μπιπ μπιπ (παρότι κάποιος έξυπνα θα ρωτήσει "υπάρχει κανείς που δεν θα πει όχι;") Σχετικό-άσχετο:Τώρα πείτε με το χέρι στην καρδιά, όλοι εσείς οι τέλειοι πολιτισμένοι που είτε φύγατε στο εξωτερικό ,είτε είστε εδώ, (α) παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια; (β) τρέχετε στις διαβάσεις των πεζών χωρίς να σταματήσετε; (γ) Πετάτε κάτω σκουπίδια; (δ) Καπνίζετε σε δημόσιο χώρο; (ε) Και φυσικά όσοι είχατε αυτή την συμπεριφορά, τολμάτε στο εξωτερικό να το κάνετε; α) όχι β) όχι γ) 299 στις 300 φορές όχι δ) όχι ε) ερώτηση παγίδα αυτή, δεν απαντώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα