Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα μηχάνημα με i7 960 @ 4.2 πάνω σε μια Rampage III Extreme. Για την ώρα του έχω 3 * 2GB 1600Mhz (τρέχουν στα 1684) dimms της kingston από το 2010. Επειδή όμως το χρειάζομαι για δεύτερο μηχάνημα, θέλω να του βάλω 24GB ram.

Η μητρική δέχεται με βάση τα specs max 24GB το πολύ στα 2200Mhz με OC. Φυσικά τα 24 δεν ισχύουν και τόσο μιας και πολλοί στο ίντερνετ έχουν βάλει και 48GB και είναι απολύτως stable, αφού έτσι κι αλλιώς ο controller του επεξεργαστή τα διευθυνσιοδοτεί κανονικά.

Οι επιλογές μου εν έτη 2016 μιας και τα πακετάκια των 3 dimms έχουν εκλείψει και ότι έχει μείνει είναι στα 12GB και 1600Mhz είναι:

Να πάρω ένα σετάκι 4 * 8GB στα 2133 Mhz (καμιά 200αριά ευρώ παίζουν στο σκρουτζ με CAS κάτω από 10) και να βάλω τα 3 dimms. To 4o dimm αφού θα το έχω μπορώ να δοκιμάσω είται να παίξω στα 32GB με 2 και 2 dimms  σε dual channel αντί για triple, είτε απλά να το χρησιμοποιήσω κάπου αλλού/να το κάνω κολλιέ αν δεν παίξει. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το triple channel στα 24GB.

Η ερώτηση μου είναι παίζει ο controller να έχει θέμα με τα σημερινά μεγαλύτερης πυκνότητας τσιπάκια; Πχ. αν πάρω αυτό θα έχω κάποιο πρόβλημα; Έχει δοκιμάσει κανείς σημερινά τσιπάκια στην r3e να πει αν δουλεύουν όπως πρέπει;

Δημοσ.

Έχω ένα μηχάνημα με i7 960 @ 4.2 πάνω σε μια Rampage III Extreme. Για την ώρα του έχω 3 * 2GB 1600Mhz (τρέχουν στα 1684) dimms της kingston από το 2010. Επειδή όμως το χρειάζομαι για δεύτερο μηχάνημα, θέλω να του βάλω 24GB ram.

Η μητρική δέχεται με βάση τα specs max 24GB το πολύ στα 2200Mhz με OC. Φυσικά τα 24 δεν ισχύουν και τόσο μιας και πολλοί στο ίντερνετ έχουν βάλει και 48GB και είναι απολύτως stable, αφού έτσι κι αλλιώς ο controller του επεξεργαστή τα διευθυνσιοδοτεί κανονικά.

Οι επιλογές μου εν έτη 2016 μιας και τα πακετάκια των 3 dimms έχουν εκλείψει και ότι έχει μείνει είναι στα 12GB και 1600Mhz είναι:

Να πάρω ένα σετάκι 4 * 8GB στα 2133 Mhz (καμιά 200αριά ευρώ παίζουν στο σκρουτζ με CAS κάτω από 10) και να βάλω τα 3 dimms. To 4o dimm αφού θα το έχω μπορώ να δοκιμάσω είται να παίξω στα 32GB με 2 και 2 dimms  σε dual channel αντί για triple, είτε απλά να το χρησιμοποιήσω κάπου αλλού/να το κάνω κολλιέ αν δεν παίξει. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το triple channel στα 24GB.

Η ερώτηση μου είναι παίζει ο controller να έχει θέμα με τα σημερινά μεγαλύτερης πυκνότητας τσιπάκια; Πχ. αν πάρω αυτό θα έχω κάποιο πρόβλημα; Έχει δοκιμάσει κανείς σημερινά τσιπάκια στην r3e να πει αν δουλεύουν όπως πρέπει;

Λογικα τα 2133 ΜΗΖ αφορουν 1-2 slots, πολυ δυσκολο να παιζουν ολα τα σλοτς παραλληλα με τετοια ταχυτητα, Θα σου προτεινα να το προσεγγισεις πιο προσεκτικα το θεμα, και να παρεις 3 σετ των 2 στικ 8gb (3*2)*8=48GB σε ταχυτητα 1600ΜΗΖ με low cas 9, η και 8 αν καταφερεις και βρεις.

Δημοσ.

Δοκίμασα με Tridentx 2400 8Gb/DIMM και έπαιζαν μία χαρά.

Το καλό είναι ότι μιας και δεν έχει νόημα να φτάσει 2400 με 1.65V έπαιζα 1600-1866 με CL8 και 1.5V.

Πιστεύω να βοήθησα :)

Ξέχασα να αναφέρω ότι είχα την ίδια μητρική με XEON.

• Like 2
Δημοσ.

Λογικα τα 2133 ΜΗΖ αφορουν 1-2 slots, πολυ δυσκολο να παιζουν ολα τα σλοτς παραλληλα με τετοια ταχυτητα, Θα σου προτεινα να το προσεγγισεις πιο προσεκτικα το θεμα, και να παρεις 3 σετ των 2 στικ 8gb (3*2)*8=48GB σε ταχυτητα 1600ΜΗΖ με low cas 9, η και 8 αν καταφερεις και βρεις.

Δε με ενδιαφέρουν τόσο τα 2133Mhz. Συνήθως αυτά τα τσιπάκια όμως πιάνουν καλύτερα timings σε μικρότερες συχνότητες, αλλά και τα αντίστοιχα με ονομαστική συχνότητα 1866Mhz θα μου είναι κομπλε. Επίσης δεν ενδιαφέρομαι ούτε για 48 γίγα. Έχω άλλο μηχάνημα με 64GB για όταν είναι απαραίτητα.

Δοκίμασα με Tridentx 2400 8Gb/DIMM και έπαιζαν μία χαρά.

Το καλό είναι ότι μιας και δεν έχει νόημα να φτάσει 2400 με 1.65V έπαιζα 1600-1866 με CL8 και 1.5V.

Πιστεύω να βοήθησα :)

Ξέχασα να αναφέρω ότι είχα την ίδια μητρική με XEON.

Αχά. Αυτό που περίμενα να ακούσω δηλαδή.

Οι tridentX(1866/CL8 - 2133/CL9 - 2400/CL10) πρέπει να είναι αρκετά ψηλές όμως και πάνω από 44mm και θα βρίσκουν στην NH-D14.

Προσωπικά τείνω προς τις HyperX Savage (1866/CL9 - 2133/CL11 - 2400/CL11) με CL9 σε αντίθεση με το CL8 των trident, αν και με 1.65 ίσως παίζουν και πιο κάτω. Τις πρώτες που είναι δοκιμασμένες στα 1866Mhz, αφού είναι οι πιο φθηνές από τις 3. Και κοντές είναι, σαν τις Kingston HyperX που φοράει το μηχάνημα τώρα, και κόκκινες είναι να ταιριάζουν με τη μητρική. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο άλλο σετάκι; Προσωπικά πάντως ευχαριστημένος είμαι με την kingston.

Επίσης το manual της μητρικής γράφει πως τα 4 dimms παίζουν σε triple-channel, και απ' ότι το έψαξα λογικά το 1 κανάλι μοιράζεται μεταξύ των δύο dimms, οπότε μπορώ να δοκιμάσω και το 4ο dimm αν παίξει σωστά σε triple channel για 32GB, αν και δεν είναι προταρχικό μου μέλημα αυτό.

Δημοσ.

Αυτες εβαλα http://www.skroutz.gr/s/1749066/G-Skill-TridentX-F3-2400C10Q-32GTX.html εγω, το πανω κομματι βγαινει με βιδουλα εαν θελεις οποτε ειναι στο κανονικο μεγεθος νομιζω μετα  :-)

Προσπαθησε να κρατησεις τα CL χαμηλα και την συχνοτητα σε δευτερη μοιρα, η συγκεκριμενη πλατφορμα θελει χαμηλα timmings!!!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτες εβαλα http://www.skroutz.gr/s/1749066/G-Skill-TridentX-F3-2400C10Q-32GTX.html εγω, το πανω κομματι βγαινει με βιδουλα εαν θελεις οποτε ειναι στο κανονικο μεγεθος νομιζω μετα  :-)

Προσπαθησε να κρατησεις τα CL χαμηλα και την συχνοτητα σε δευτερη μοιρα, η συγκεκριμενη πλατφορμα θελει χαμηλα timmings!!!

Όντως το είδα και γω στη σελίδα της gskill ότι βγαίνει η γκουμούτσα από πάνω και γίνονται 39mm < 44mm. Οπότε θα τιμήσω τις 2133/CL9 από το vision studio αφού έτσι κι αλλιώς διαθεσιμότητα κανείς δεν έχει και τεσταρισμένες στα 2133 είναι πιο φθηνές από τα 2400 ή τα 1866.

Αλλά γιατί τέτοιες διαφορές στις τιμές μεταξύ των διαφορετικών τεσταρισμένων σετ; Αφού όπως φαίνεται από τη σελίδα της gskil  τα ίδια τσιπάκια πρέπει να είναι όλα και απλά όταν τα τεστάρουν σε πιο υψηλή συχνότητα χαλαρώνουν τα timings και αυξάνουν την τάση. :P

Επίσης εσύ τις trident τις είχες 3 * 8GB ή έβαλες και το 4ο dimm;

Edit: Και το e-shop 199€ τις δοκιμασμένες στα 1600. Ποιες να διαλέξω άραγε;

Δημοσ.

Εαν δεν κανεις OC πανε για 1600 εαν ομως θελεις να κανεις πανε σε ελαχιστο 1866 οτι παραπανω καλυτερα για να εχεις αερα.. Εγω θα ελεγα 2133 CL9 ειναι ακριβως εκει που πρεπει.  :-)

Δημοσ.

Εαν δεν κανεις OC πανε για 1600 εαν ομως θελεις να κανεις πανε σε ελαχιστο 1866 οτι παραπανω καλυτερα για να εχεις αερα.. Εγω θα ελεγα 2133 CL9 ειναι ακριβως εκει που πρεπει.  :-)

Και γω αυτό σκέφτομαι, οπότε θα τιμήσω τις trident X στα 2133 στα 205€. Trident X στα 1866 μακριά και αγαπημένοι αφού στα καταστήματα του σκρουτζ είναι τουλάχιστον ένα 20άρικο πάνω και αυτό χωρίς κάποιο προφανή λόγο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και γω αυτό σκέφτομαι, οπότε θα τιμήσω τις trident X στα 2133 στα 205€. Trident X στα 1866 μακριά και αγαπημένοι αφού στα καταστήματα του σκρουτζ είναι τουλάχιστον ένα 20άρικο πάνω και αυτό χωρίς κάποιο προφανή λόγο...

Θα ειναι μια καλη ευκαιρια για εσενα να κανεις την μεταβαση σε Xeon μολις διαπιστωσεις οτι με τον δικο σου επεξεργαστη δεν θα λειτουργουν αυτες οι μνημες και θα χρειαζεσαι Xeon για να παιξουν (δεν ειναι φυσικα βεβαιο αυτο αλλα υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες).

Το καλο ειναι οτι οι τιμες τους εχουν πιασει παλι πατο οποτε θα σου βγει ο εξαπυρηνος τσαμπα.

Επεξ/σία από SpirosZ68
Δημοσ.

Θα ειναι μια καλη ευκαιρια για εσενα να κανεις την μεταβαση σε Xeon μολις διαπιστωσεις οτι με τον δικο σου επεξεργαστη δεν θα λειτουργουν αυτες οι μνημες και θα χρειαζεσαι Xeon για να παιξουν (δεν ειναι φυσικα βεβαιο αυτο αλλα υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες).

Το καλο ειναι οτι οι τιμες τους εχουν πιασει παλι πατο οποτε θα σου βγει ο εξαπυρηνος τσαμπα.

Το δοκιμασες και το λες ή απλα κανεις υποθεσεις?

Καλο ειναι οταν γραφουμε κατι να ειμαστε 100% σιγουροι για αυτο.

Εντελως ενημερωτικα εχουν δοκιμαστει και σε i7 920. 

Στο μονο που συμφωνω ειναι οτι με Xeon οντως το μηχανημα εχει αλλον αερα  :-)

Δημοσ.

Δεν έχω δει πάντως ούτε εγώ αναφορές που να λένε ότι στην r3e δεν έπαιξαν πιο καινούργιες μνήμες και με οποιονδήποτε s1366 επεξεργαστή, ανταυτού πολλές αναφορές για επιτυχή χρήση 6 modules των 8GB. Εξάλλου ο IMC είναι 36 bit, που σημαίνει ότι διεθυνσιοδοτεί μέχρι και 64GB, παρόλο που η μητρική δεν έχει slots για να μπουν τόσα και η συγκεκριμένη μητρική έχει επιλογές μέχρι και για να ανεβάσει την τάση ξεχωριστά σε οποιοδήποτε από τα 3 κανάλια και μάλιστα ξεχωριστά για το DATA και ξεχωριστά για το CTRL signal. Έχεις κάποια συγκεκριμένη εμπειρία-αναφορά για το αντίθετο;

P.S. Όσο για έναν xeon με 6 πυρήνες, θα έδινε πράγματι άλλη πνοή στο μηχάνημα, αν και δεν τον χρειάζομαι ακόμη, οπότε δεν έχω ψάξει και ποιοι πουλάνε. Παίζουν και Ελλάδα τέτοιοι ή μόνο από ebay;

Δημοσ.

Δεν έχω δει πάντως ούτε εγώ αναφορές που να λένε ότι στην r3e δεν έπαιξαν πιο καινούργιες μνήμες και με οποιονδήποτε s1366 επεξεργαστή, ανταυτού πολλές αναφορές για επιτυχή χρήση 6 modules των 8GB. Εξάλλου ο IMC είναι 36 bit, που σημαίνει ότι διεθυνσιοδοτεί μέχρι και 64GB, παρόλο που η μητρική δεν έχει slots για να μπουν τόσα και η συγκεκριμένη μητρική έχει επιλογές μέχρι και για να ανεβάσει την τάση ξεχωριστά σε οποιοδήποτε από τα 3 κανάλια και μάλιστα ξεχωριστά για το DATA και ξεχωριστά για το CTRL signal. Έχεις κάποια συγκεκριμένη εμπειρία-αναφορά για το αντίθετο;

P.S. Όσο για έναν xeon με 6 πυρήνες, θα έδινε πράγματι άλλη πνοή στο μηχάνημα, αν και δεν τον χρειάζομαι ακόμη, οπότε δεν έχω ψάξει και ποιοι πουλάνε. Παίζουν και Ελλάδα τέτοιοι ή μόνο από ebay;

Δεν εχω εμπειρια απο την Rampage. Εχω την P6X58D Premium και ειχα και την MSI X58Pro και ειχα συναντησει πολλες ασυμβατοτητες οταν πηγα να φουλαρω μνημη και τα δυο μηχανηματα.

Μονο ομως οταν πηγαινα να βαλω 6Χ. Στο 3Χ ολες επαιζαν (δεν ειχα δοκιμασει 8GB DIMMs).  

Επισης οταν εψαχνα για να κανω την αναβαθμιση σε Xeon ειχα διαβασει πολλες περιπτωσεις σε ξενα φορουμ οπου μνημες που δεν επαιζαν με τους i7 επαιζαν με τους Xeon αλλα και πολλες αναφορες ιδιες με τις δικιες μου εμπειριες οπου στο 6Χ οι ασυμβατοτητες πηγαιναν συννεφο.

Με τα 8GB dimm που δεν θυμαμαι να τα εχω δει καπου να υποστηριζονται επισημα και με τις μονες αναφορες που εχω συναντησει να ειναι με Xeon επεξεργαστες, δεν ξερω αν θα εμπαινα στην διαδικασια να κανω το Ινδικο χοιριδιο.

Δεν εχω ξετιναξει το ιντερνετ για το συγκεκριμενο θεμα παντως οποτε ενδεχεται να πεφτω εξω (και γι αυτο εβαλα και την σημειωση στο αρχικο ποστ).

Οποτε δεν αποκλειεται να δουλευουν και να μπορουν μαλιστα να χρονιστουν στα 2133 και με τα timings που υποσχονται αλλα το γεγονος οτι δεν βρισκονται στην λιστα συμβατοτητας της G.Skill εμενα προσωπικα με αποθαρυνει απο το να δοκιμασω και δεν θα τις εβαζα αν δεν εβρισκα πρωτα αναφορα καπου οτι εχουν δοκιμαστει και εχουν λειτουργησει με μητρικη ιδια με την δικια μου και i7 επεξεργαστη.

Το ποστ ομως το εκανα περισσοτερο για τον Xeon που στις τιμες αυτες ειναι σαφως καλυτερη επενδυση απο τις 2133 μνημες.

Πιθανον να βρεις και απο Ελλαδα αλλα σιγουρα οχι σε αυτες τις τιμες.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι με απασχολεί η RAM και όχι τόσο η επεξεργαστική ισχύς στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Πράγματι και γω έχω δει αναφορές για προβλήματα όταν γεμίζουν και τα 6 slots, τα οποία όμως συνήθως λύνονται με αύξηση της τάσης, που ευτυχώς η r3e τέτοιες επιλογές έχει πολλές. Επίσης στα 2133Mhz δεν πρόκειται να παίξουν, απλά το συγκεκριμένο kit είναι δοκιμασμένο ότι παίζει εκεί με τους χρονισμούς που δίνει, αν και έχει και το 2ο XMP προφίλ μέσα στα 1600 και με 8-8-8-24. Ίδια τσιπάκια είναι εξάλλου όλη η σειρά trident Χ δοκιμασμένα απλά με πιο χαλαρά timings και υψηλότερους χρονισμούς ή το αντίθετο, απλά παίρνω το συγκεκριμένο επειδή είναι το φθηνότερο set.

Το πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι ότι το κιτ δεν είναι διαθέσιμο. Το vision studio περιμένει ενημέρωση από τον προμηθευτή του εδώ και 5 μέρες...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για την ιστορία, παίζουν και τα 4 dimms και αναγνωρίζονται κανονικά τα 32GB στα windows. Προς το παρόν στα 1680Mhz με 9-9-9-27 και 1,65V γιατί δεν είχα χρόνο για trial & error.

Επίσης more technical info please για το triple channel με 4 dimms που λειτουργεί μια χαρά...

post-203062-0-34968400-1478719001_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Τα ελεγα εγω  :-D  κατεβασε ρευμα ομως, αν δεν θελεις να ψαχτεις πολυ πολυ βαλε 1.6V και θα εισαι μια χαρα

Απο την αλλη για δοκιμες αν θελεις να σου δωσω καποια timings για δοκιμη

1600-1700MHz  CL7-7-9  1.6V

1600-1900MHz  CL8-8-10 1.45-1.6V

Δυστηχως μνημες οπως τις χρονιες του 09-11 δεν βγαινουν πλεον..... πχ 2133 CL7 1.5 V χωρις πειραγμα!!!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...