Viskas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα σας! Η ιστορία μου είναι λίγο μεγάλη αλλά θα προσπαθήσω να την πώ συντόμως. Πρίν απο 10 μέρες αποφάσησα να φτιάξω το πρώτο μου workstation για επαγγελματικούς λόγους. Θα χρησιμοποιούσα όμως κάποια πράγματα απο το παλιό μου το pc για λόγους οικονομίας. Το παλιό μου pc έτρεχε σε αυθεντικά windows 10. Δυστηχώς, η πρώτη προσπάθεια να φτιάξω το νεο pc ήταν ανεπιτυχής καθώς η νεο-αγορασμένη μου motherboard είχε θέμα. Αναγκάστηκα λοιπόν να επανασυνδέσω το παλιό pc μέχρι να μου έρθει το RMA. και εδώ ξεκινάει το ζουμί της ιστορίας. Αφου σύνδεσα το παλιό pc, του έκανα clean install. Τα windows που μπήκανε ηταν ναι μεν windows 10 αλλα ήταν λίγο διαφορετικά απο αυτά που λειτουργούσα (και τα νέα windows ήταν αυθεντικά). Όπως έμαθα η νέα εκδοση των windows ήταν η anniversary έκδοση. Το παλιό pc λοιπόν δεν αναγνώρισε ΠΟΤΕ το mouse μου. Το Razer Abyssus 2014 (το οποίο στα προϋγουμενα windows 10 λειτουργούσε κανονικα). Όταν εφτιαξα ξανά το νέο pc, μπήκαν τα windows 10 anniversary ξανά. Το ποντικι λειτουργουσε κανονικά έως σήμερα, οπου όταν ανοιξα το pc το cursor freezαριζε και μετα έκλεισε εντελώς, βγήκε off. Αφού δοκίμασα διάφορα κατάφερα να το λειτουργίσω ξανα αλλα πάλι για λίγο, οπου άρχισε να freezαρει ξανά. Σε κάποια απο τα restart, το ποντικι είχε ρεύμα μέχρι την στιγμή που έβγαινε στην οθόνη το desktop τον windows και αυτό σταμάταγε να είχε ρεύμα. Σε άλλα restart δεν είχε καθόλου ρεύμα, ενώ σε μερικές περιπτώσεις το ποντίκι εμπόδιζε το ομαλό boot του pc, δηλαδή το το pc αργούσε πολύ να bootαρει. Αν έβγαζα το ποντίκι εκεινη την στιγμη, το pc αμέσως άνοιγε κανονικά. Το ποντίκι το χρησιμοποιώ όλη την ημέρα στο pc του γραφείου μου καθώς και στο laptop μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Και τα δυο αυτά pc έχουν windows 7. Οπότε; Δεν είναι θέμα hardware αλλα μάλλον κάποιο θέμα συμβατότητας του ποντικιού με τα windows 10 anniversary;;; Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;; ps: το νέο μου pc το λειτουργώ αυτη την στιγμή με ενα mouse της trust χωρίς κανένα θέμα. Χρήστος
Viskas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Το ποντίκι πλέων λειτουργεί όποτε θέλει και για όσο θέλει...μονο για το νέο μου pc! Αλλιώς ειναι όλα κανονικά σε άλλα pc
Stogianz Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Κάνε unistall τα Drivers απο το Device Manager και πες μας
Viskas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Uninstall>Unplug>Plug in> Auto install drivers> Τα ίδια
jumaru99 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε Unistall>Unplug>Restart>Plug-in>Reinstall. Δοκίμασε και σε safe-mode.Δοκίμασες άλλες USB? (USB2/USB3)? Τέλος άνοιξε ένα ticket στην Razer. Γιατί αν όπως ισχυρίζεσαι σε προ-Anniversary δούλευε και έκτοτε "έσπασε", δεν φταίει η MS για τον προβληματικό/ανενημέρωτο driver της Razer. Δεν έχω το προϊόν για να επιβεβαιώσω τυχόν ασυμβατότητα ή μη, αλλά αυτό δείχνει πρόβλημα στον driver της συσκευής ή στην πιο περίεργη/δύσκολη κατάσταση, θέμα με το usb. Υ.Γ. Χωρίς drivers ως generic, το mouse δουλεύει στο νέο PC?
Viskas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Η διαδικασία με το restart δεν είχε κάποια επιτυχία. Το ενδιαφέρων και παράληλα περίεργο είναι πως το razer δεν πέρνει ρεύμα απο το front panel του νέου pc. Τα windows κάνουν τον χαρακτηριστικό ήχο οταν το συνδέεις και το αποσυνδέεις αλλά το ποντίκι δεν πέρνει ρεύμα. Το front panel δεν έχει πρόβλημα κάθώς ότι άλλο βάλω λειτουργεί κανονικά...Επίσης στην δουλειά μου, το razer το λειτουργώ απο ενα usb port στο front panel του pc της δουλειάς... Το ποντίκι πέρνει ρεύμα μόνο απο τα πίσω usb του νέου pc
Occultist Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω στα σίγουρα, αν αυτό ευθύνεται για το ποντίκι σου, αλλά τα anniversary edition (Build 1607, συγκεκριμένα) έχουν βγει ανάπηρα και φωνάζει πολύς κόσμος για διάφορα προβλήματα που φέρνουν παντού. Στο δικό μου rig, έκαναν μόνιμα disable κάθε driver της Creative και έκλειναν το TRIM στον Extreme Pro. Α, ναι! Και έφαγα το πρώτο BSOD μετά από χρήση των Windows 10 από την πρώτη μέρα. Έκανα roll back σε Build 1511 και όλα λύθηκαν, χωρίς πολλά πολλά. Κάτι μου λέει ότι, αν ρίξεις τσεκούρι στα anniversary, θα λυθεί το αδικαιολόγητο πρόβλημά σου...
Viskas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω στα σίγουρα, αν αυτό ευθύνεται για το ποντίκι σου, αλλά τα anniversary edition (Build 1607, συγκεκριμένα) έχουν βγει ανάπηρα και φωνάζει πολύς κόσμος για διάφορα προβλήματα που φέρνουν παντού. Στο δικό μου rig, έκαναν μόνιμα disable κάθε driver της Creative και έκλειναν το TRIM στον Extreme Pro. Α, ναι! Και έφαγα το πρώτο BSOD μετά από χρήση των Windows 10 από την πρώτη μέρα. Έκανα roll back σε Build 1511 και όλα λύθηκαν, χωρίς πολλά πολλά. Κάτι μου λέει ότι, αν ρίξεις τσεκούρι στα anniversary, θα λυθεί το αδικαιολόγητο πρόβλημά σου... Σε ευχαριστώ για το comment σου. Θα το έκανα, χωρίς κανένα πρόβλημα αλλα δεν ξέρω πως. Τα windows που έχω τώρα είναι απο 8.1 updated σε Windows 10 (Οταν είχα πρωτοκάνει τοτε το update, δεν υπήρχε η anniversary εκδοση). Δεν εννοώ πως δεν έχω κάνει clean install, εννοώ πως το bootable usb με το οποίο έκανα το clean install έχει δημιουργηθεί απο το media creation tool της Microsoft. Είναι ενα genuine προγραμματάκι το οποίο σου δημιουργεί bootable usb αν δεν έχεις το CD. H Microsoft, απο ότι φαίνεται, σου περνάει την πιο πρόσφατη έκδοση Windows 10 μεσα στο στικάκι, και στην διαδικασία δεν σε ρωτάει κάπου πιο version θες.
comfuzio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ θα σου έλεγα να δεις και για κανά firmware update της mobo σου. Αφού παίζει σε όλα τα άλλα συστήματα και όχι σε αυτό το πιο λογικό είναι αυτό. Δες και drivers για τα usb και καλό είναι να το βάζεις σε usb2.0 και όχι 3.0
Viskas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ θα σου έλεγα να δεις και για κανά firmware update της mobo σου. Αφού παίζει σε όλα τα άλλα συστήματα και όχι σε αυτό το πιο λογικό είναι αυτό. Δες και drivers για τα usb και καλό είναι να το βάζεις σε usb2.0 και όχι 3.0 Thanks για το comment. Μόλις έκανα update τα bios και δεν άλλαξε κάτι. Τα drivers τα εχω βάλει και βγάλει 10 φορές με όλους τους πιθανούς τροπους. Το δοκιμάζω σε usb 2.0, νομίζω σε usb 3.0 τα πράγματα είναι χειρότερα, δεν λειτουργεί καν.
Occultist Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Σε ευχαριστώ για το comment σου. Θα το έκανα, χωρίς κανένα πρόβλημα αλλα δεν ξέρω πως. Τα windows που έχω τώρα είναι απο 8.1 updated σε Windows 10 (Οταν είχα πρωτοκάνει τοτε το update, δεν υπήρχε η anniversary εκδοση). Δεν εννοώ πως δεν έχω κάνει clean install, εννοώ πως το bootable usb με το οποίο έκανα το clean install έχει δημιουργηθεί απο το media creation tool της Microsoft. Είναι ενα genuine προγραμματάκι το οποίο σου δημιουργεί bootable usb αν δεν έχεις το CD. H Microsoft, απο ότι φαίνεται, σου περνάει την πιο πρόσφατη έκδοση Windows 10 μεσα στο στικάκι, και στην διαδικασία δεν σε ρωτάει κάπου πιο version θες. Ψάξε torrent Build 1511 official και κάνε clean install. Άμα σκαλίσεις αρκετά, υπάρχει και option για να μην κάνουν αυτόματα update σε κάποια πράγματα. Και να μην το προλάβεις το update σε anniversary, υπάρχει επιλογή roll back και ξεμπερδεύεις. Αυτά ως λύση για να μην σου δίνει η Microsoft για image κατευθείαν το τελευταίο, που δε γυρνάει και πίσω το build σε clean... Είναι αρκετά πιθανό να φταίει κάτι τέτοιο - όσο κουλό και να φαίνεται -, γιατί τα anniversary κάπου έχουν άλλη δομή για κάποιες λειτουργίες σε επίπεδο driver και παίζει να σε παίρνει η μπάλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα