kargo130 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Να το θεσω, γρηγορα και απλα. Ειμαι ανεργος και αν και εχω πτυχιο και μιλαω γλωσσες κτλ(οπως χιλιαδες αλλοι στη ελλαδα), κοιταω/ενδιαφερομαι για ολες τις θεσεις εργασιας. Δεν υπαρχουν πλεον απαιτησεις καλως ή κακως. Εντελως συμπτωματικα, καποιος μου το ειπε, βρηκα μια προκυρηξη για 50 θεσεις εργασιας για ανειδικευτους με διαρκεια 3 εως 6 μηνες, για μεγαλο πολυ γνωστο εργο(που θα διαπερναει την βορεια ελλαδα). Και λεω οκ δεν πειραζει, τουλαχιστον κατι ειναι και αυτο. Και μου ειπαν οτι πρεπει να παω στα ΚΕΠ(!!!!!!!!!) να παρω τα στοιχεια. Πηγαινω λοιπον και τα παιρνω. Με λιγα λογια ο εργοδοτης ειναι ξενη πολυεθνικη που συνεργαζεται με ελληνικη εταιρεια (subconstactor). Καταρχην οι θεσεις εργασιας δεν ειναι αναρτημενες πουθενα. Ουτε στα γνωστα sites ευρεσεως εργασιας, ουτε στο site της πολυεθνικης(αντιθετως εχουν εστω καποιες info για το ιδιο εργο σε γειτονικη χωρα), ουτε στο site της ελληνικης εταιρειας, ουτε στο site του εργου! Ενημερωνεσε μαλλον με μαγικο τροπο. Στην αιτηση υπαρχει μοριοδοτηση(εντοπιοτητα με χιλιομετρικες διαβαθμισεις , χρονος ανεργιας, ανηλικα τεκνα και εμπειρια(για μια θεση που δεν σου λενε τι ακριβως πρεπει να κανεις!!!!!)). Και αναρωτιεμαι εγω που αλλου στο κοσμο ιδιωτικη εταιρεια προσλαμβανει με μοριοδοτηση; Γιατι ενω η εργασια αφορα μια περιοχη με αρκετη ανεργια γιατι δεν ειναι γνωστη σε ολα τα μεσα; εστω ΟΑΕΔ για το γαμωτο δηλαδη! Προφανως εφοσον κανεις την αιτηση μετα πρεπει να περασεις απο γραφεια βουλευτων, δημαρχων και αλλων εν ενεργεια αρχοντων οπου δουλοπρεπως πρεπει να παρακαλεσεις. Σορρυ για το σεντονι και αντε γεια ελλαδισταν, μολις καταφερω και (ξανα)φυγω ουτε για διακοπες δεν προκειται να γυρισω. 1
Apoll Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Αναφέρεσαι στον αγωγό αερίου. Η μόνη λύση είναι να μιλήσεις απευθείας με τις εταιρίες κατασκευής.
kargo130 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μπα κοιταξα στο site τους, τιποτα δεν εχει. Anyway δεν μπαινω καν στη διαδικασια, αλλα φτασαμε εδω που φτασαμε και γινονται ακριβως τα ιδια που γινοταν παλια, απλως μαλλον αλλαξαν τα αφεντικα. Καλη τους τυχη
sargio01 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Κάτι μου λέει πως λόγω της μοριοδότησης, το ανειδίκευτο εργατικό προσωπικό της θα είναι μια ευγενική χορηγία του ελληνικού κράτους. Αυτο σημαίνει οτι τη μισθοδοσία του θα την πληρώσει αυτό(δηλ εμείς) οπότε θα 'ναι επιπρόσθετο κέρδος στην τσέπη της εταιρίας!
kargo130 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Ισως αλλα και παλι δεν θα επρεπε να γινεται μεσω οαεδ τουλαχιστον; Εδω λεει περνανε οι εκπροσωποι της εταιρειας απο καθε μερος και μαζευουν τις αιτησεις λες και ειμαστε στη δεκαετια του 50 και μαζευουν τα χαρτια για τους μελλοντικους μεταναστες. Anyway.....
theoritikos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέσω ΕΣΠΑ γίνεται το έργο; Αν ναι, θα αργήσεις πολύ να πληρωθείς...
kargo130 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Καταρχην δεν θα κανω καν αιτηση. Προτιμω να τρωω 3 μηνες καθε μερα μακαροναδες παρα να παρακαλεσω ενα αχρηστο. Δευτερον οπως εγραψα, ειναι ιδιωτικες εταιριες που κατασκευαζουν ενα μεγαλο εργο( σιγουρα υπαρχει ευρωπαικη συμμετοχη αλλα στην αιτηση δεν αναφερεται τιποτα). Το μονο που με εκνευριζει ειναι οτι θα βγουν τα γιδια οταν θα κοψουν καμια κορδελα και θα πουν οτι δημιουργησαν θεσεις εργασιας και τα ζωα απο κατω θα χειροκροτουν. Μονο ενα με νοιαζει πλεον να φυγω( και ας γινει το ελλαδισταν προτεκτορατο οποιου θελει). 1
sargio01 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Ισως αλλα και παλι δεν θα επρεπε να γινεται μεσω οαεδ τουλαχιστον; Εδω λεει περνανε οι εκπροσωποι της εταιρειας απο καθε μερος και μαζευουν τις αιτησεις λες και ειμαστε στη δεκαετια του 50 και μαζευουν τα χαρτια για τους μελλοντικους μεταναστες. Anyway..... Δεν ξέρω, τί να πω; :/ Ίσως μ' αυτόν τον τρόπο να γίνονται οι προκυρήξεις στην χώρα που εδρεύει οπότε και ακολουθεί αυτό το μοντέλο. Πάντως σύμφωνα μ' αυτό που 'γραψες τώρα, μου κάνει απλά για αντικειμενικά κριτήρια επιλογής...
kargo130 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Σορρυ εχεις παει σε πολλες ιδιωτικες εταιριες που σου ειπαν , οτι αμα ο αλλος υποψηφιος εχει ανηλικα τεκνα θα τον προτιμησουμε; οχι για να μην τρελαθουμε εντελως. Στη χωρα που εδρευει δεν γινονται ετσι. Τελοσπαντων δεν ασχολουμαι αλλο, ας κλειδωθει
skiabox Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Φύγε τρέχοντας από τη χώρα φίλε να σωθείς! 4
sargio01 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Σορρυ εχεις παει σε πολλες ιδιωτικες εταιριες που σου ειπαν , οτι αμα ο αλλος υποψηφιος εχει ανηλικα τεκνα θα τον προτιμησουμε; οχι για να μην τρελαθουμε εντελως. Στη χωρα που εδρευει δεν γινονται ετσι. Τελοσπαντων δεν ασχολουμαι αλλο, ας κλειδωθει Δεν έχω πάει ποτέ σε εταιρία γενικά, σκέψη έκανα οτι πιθανών να έχει υοθετήσει το σύστημα του ΑΣΕΠ. Τί θες, να σου αλείψω και την κοιλιά με μέλι;
redhotstef Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Ειχα κανει αιτηση πριν κανα χρονο στο δημο φιλαδελφειας για καποιες θεσεις για το αλσος που εχουν. Μου ειχε πει γνωστος να παω να κανω αιτηση. Το διαστημα στο οποιο γινοντουσαν οι αιτησεις δεν υπηρχε πουθενα οτι ζητουσαν αυτες τις συγκεκριμενες θεσεις εργασιας, ουτε καν στο site του δημου. Αλλα, αλλα, ειχαν αναρτημενες ταυτοχρονα καποιες αλλες θεσεις για αλλο ποστο, καθαριστων νομιζω. Διαπιστωσα τελικα πως εξω απο το δημαρχειο ειχαν αφισοκολλησει με χαρτια α4 Ολες τις θεσεις εργασιας και αυτες που ενδιαφερομουν και τις αλλες, ενω ταυτοχρονα στο ιντερνετ δημοσιευουν μονο τις μισες πχ. Βγαινει συμπερασμα δηλαδη .. Ειτε πρεπει πχ αν θες να πας να δουλεψεις σε καμια εταιρια/δημο οπου θελεις να πηγαινεις καθε τοσο εξω απο τα γραφεια τους, καθως στο ιντερνετ βλεπεις τα μισα, ειτε οτι οι θεσεις αναπληρωνονται μεσω γνωστων γνωστων κλπ. Τελικα δεν με πηραν, αλλα δεν πειραζει, ελπιζω να πηραν και να παιρνουν ατομα με μεγαλυτερες αναγκες και οχι μονο βυσματα
kargo130 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τελος παντων δεν εχει νοημα στην ελλαδα βρισκομαστε, οποιος ειναι λιγο πονηρεμενος καταλαβαινει τι γινεται μαλλον. Εαν υπηρχε κανενας σοβαρος freelance δημοσιογραφος θα του εστελνα ενα mail, να εριχνε ενα ματι. Τωρα απλα αδιαφορω
DrLo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Να το θεσω, γρηγορα και απλα. Ειμαι ανεργος και αν και εχω πτυχιο και μιλαω γλωσσες κτλ(οπως χιλιαδες αλλοι στη ελλαδα), κοιταω/ενδιαφερομαι για ολες τις θεσεις εργασιας. Δεν υπαρχουν πλεον απαιτησεις καλως ή κακως. Εντελως συμπτωματικα, καποιος μου το ειπε, βρηκα μια προκυρηξη για 50 θεσεις εργασιας για ανειδικευτους με διαρκεια 3 εως 6 μηνες, για μεγαλο πολυ γνωστο εργο(που θα διαπερναει την βορεια ελλαδα). Και λεω οκ δεν πειραζει, τουλαχιστον κατι ειναι και αυτο. Και μου ειπαν οτι πρεπει να παω στα ΚΕΠ(!!!!!!!!!) να παρω τα στοιχεια. Πηγαινω λοιπον και τα παιρνω. Με λιγα λογια ο εργοδοτης ειναι ξενη πολυεθνικη που συνεργαζεται με ελληνικη εταιρεια (subconstactor). Καταρχην οι θεσεις εργασιας δεν ειναι αναρτημενες πουθενα. Ουτε στα γνωστα sites ευρεσεως εργασιας, ουτε στο site της πολυεθνικης(αντιθετως εχουν εστω καποιες info για το ιδιο εργο σε γειτονικη χωρα), ουτε στο site της ελληνικης εταιρειας, ουτε στο site του εργου! Ενημερωνεσε μαλλον με μαγικο τροπο. Στην αιτηση υπαρχει μοριοδοτηση(εντοπιοτητα με χιλιομετρικες διαβαθμισεις , χρονος ανεργιας, ανηλικα τεκνα και εμπειρια(για μια θεση που δεν σου λενε τι ακριβως πρεπει να κανεις!!!!!)). Και αναρωτιεμαι εγω που αλλου στο κοσμο ιδιωτικη εταιρεια προσλαμβανει με μοριοδοτηση; Γιατι ενω η εργασια αφορα μια περιοχη με αρκετη ανεργια γιατι δεν ειναι γνωστη σε ολα τα μεσα; εστω ΟΑΕΔ για το γαμωτο δηλαδη! Προφανως εφοσον κανεις την αιτηση μετα πρεπει να περασεις απο γραφεια βουλευτων, δημαρχων και αλλων εν ενεργεια αρχοντων οπου δουλοπρεπως πρεπει να παρακαλεσεις. Σορρυ για το σεντονι και αντε γεια ελλαδισταν, μολις καταφερω και (ξανα)φυγω ουτε για διακοπες δεν προκειται να γυρισω. Υποψιάζομαι ότι μιλάς για τον ΤAP ... σωστά ? Αν ναι τότε 1. Η ελληνική εταιρεία δεν είναι "sub-contractor" της ξένης (που δεν είναι και ακριβώς "πολυεθνική", μεγάλη ΟΚ, αλλά όχι και πολυεθνική). Οι δύο εταιρείες έχουν συστήσει κοινοπραξία. Σε τέτοιες κοινοπραξίες κάθε μέλος έχει συνήθως ξεχωριστό κομμάτι και είναι απόλυτα φυσιολογικά καθε μία να βγάζει άλλες θέσεις εργασίας από το άλλο. Δε προσλαμβάνει δηλαδή συνήθως η κοινοπραξία αλλά κάθε μέλος τους δικούς της. 2. Τέτοια μεγάλα "στρατηγικά" έργα μπορεί να έχουν τέτοιες προβλέψεις για διάφορους λόγους , πχ να είναι συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας να ενισχύσει την τοπική απασχόληση τόσο για λόγους πολιτικού οφέλους της κυβέρνησης της φιλοξενούσας χώρας όσο και για να μετριαστούν οι όποιες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες από την αναστάτωση που θα φέρει η κατασκευή. 3. Ακόμα και αν δεν είναι συμβατική υποχρέωση του αναδόχου (αν και αυτό είναι το πιθανότερο εξού και τα ΚΕΠ στο παιχνίδι) μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να έχει οποιοδήποτε σύστημα επιλογής (και μοριοδοτηση) που δεν αντιβαίνει κάποιο νόμο. 4. Τι εννοείς δε θα σου λένε τι θα κάνεις. Για θέση ανειδίκευτου εργάτη δε μιλάς. Ότι σου λέει ο εργοδηγός/προϊστάμενος θα κάνεις. Σορρυ εχεις παει σε πολλες ιδιωτικες εταιριες που σου ειπαν , οτι αμα ο αλλος υποψηφιος εχει ανηλικα τεκνα θα τον προτιμησουμε; οχι για να μην τρελαθουμε εντελως. Στη χωρα που εδρευει δεν γινονται ετσι. Τελοσπαντων δεν ασχολουμαι αλλο, ας κλειδωθει Τι εννοείς "ιδιωτική εταιρεία". Και η ΔΕΗ λειτουργεί υπό το ίδιο καθεστός με οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία. Γιατί σου κάνει εντύπωση οι προκυρήξεις μιας ιδωτικής εταιρείας να μοριοδωτούν αριθμό τέκνων και όχι της ΔΕΗ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα