Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μη βάλεις κανένα ψάρι. 20 λίτρα δεν κάνουν για τίποτα. Εγώ είχα δύο αγγελόψαρα σε 120λίτρα με εξωτερικό φίλτρο και πάλι δε λυπόμουν. Αυτό που προτείνω είναι μερικά φυσικά φυτά, σαλιγκάρια και γαρίδες. Οι δε τελευταίες έχουν πολύ πλάκα.

• Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη επιλογή για μένα.  ;)

Να έχεις στο νου σου ότι οι μονομάχοι δεν θέλουν μεγάλη ροή νερού ή ρεύματα. Οπότε πρόσεξε η έξοδος του φίλτρου σου να μην δημιουργεί πολλές αναταράξεις, ή στην χειρότερη "πλάτυνέ" την λίγο (ώστε να μειωθεί η πίεση εξόδου). Ούτε η αερόπετρα είναι χρήσιμη γι' αυτό το ψαράκι.

Επίσης είναι τροπικά ψάρια, οπότε ετοιμάσου για αγορά και θερμοστοιχείου. Δε θυμάμαι ακριβώς τι θερμοκρασία θέλει, αλλά το πιθανότερο είναι να μην εκτιμάει πολύ τους 15-20 βαθμούς που θα έχει το νερό του το χειμώνα.

Τέλος, να θυμάσαι ότι θέλουν κρυψώνες (ξύλα, ή φυτά) και σκούρο βυθό για να μη στρεσσάρονται αλλά και το ότι είναι εξαιρετικοί... άλτες! Κοινώς, θα καπακώνεις οπωσδήποτε το ενυδρείο σου με κάτι για να μην τον βρεις απ' έξω. Τώρα τα ξύλα ίσως είναι δύσκολη υπόθεση σε 20 λίτρα ενυδρείο, αλλά βρες κάτι να βάλεις μέσα που να του προσφέρει κρυψώνες.

δεν θα ελεγα να βαλω ακομα θερμοστατη αν και μπερδεμενος θα παρω εναν μονομαχο.θερμοστατη απο χειμωνα μερια.

Δημοσ.

Έχω και εγώ ένα 15αρι, τελικά κατέληξα σε έναν πανέμορφο μονομάχο. Απλά πρόσεχε τις απαιτήσεις του να μην στρεσάρεται και νομίζω θα είσαι οκ. 

Δημοσ.

δεν θα ελεγα να βαλω ακομα θερμοστατη αν και μπερδεμενος θα παρω εναν μονομαχο.θερμοστατη απο χειμωνα μερια.

Ακόμα δε πιστεύω κι εγώ ότι θα χρειαστεί, έχει ζέστη. Νοέμβρη και μετά όμως που θα κρυώσει ο καιρός θα είναι απαραίτητος. Οι μονομάχοι ζουν σε 24° - 30°C.

Ένας "της σειράς" δε θα σου κοστίσει ούτε 10 ευρώ.

Εάν πας σε επώνυμο (π.χ. Eheim Jager) θα δώσεις ~20 ευρώ.

Τα 20 λίτρα είναι πολύ λίγο νερό, οπότε τα ζεσταίνεις και με 25W (τον μικρότερο). Δε χρειάζονται υπερβολές.

:P

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρετε κανένα "ψαγμένο" μαγαζί Αθήνα και περιφερικά που να έχει γνώστες του είδους και καλές τιμές? 

Ήταν παλιά στην Κηφισιά το waterinn αλλά πάει :( 

Δημοσ.

Κανενα ψαρι δεν κανει σε 20 λιτρα ουτε γαριδες που ειναι πολυ ευαισθητες.στα 20 λιτρα οι παραμετροι μπορει να αλλαξουν πολυ γρηγορα.εαν θες να ασχοληθεις με ενυδρειο παρε ενα μεγαλυτερο κ κρατα αυτο για καραντινα.

Δημοσ.

Ακόμα δε πιστεύω κι εγώ ότι θα χρειαστεί, έχει ζέστη. Νοέμβρη και μετά όμως που θα κρυώσει ο καιρός θα είναι απαραίτητος. Οι μονομάχοι ζουν σε 24° - 30°C.

Ένας "της σειράς" δε θα σου κοστίσει ούτε 10 ευρώ.

Εάν πας σε επώνυμο (π.χ. Eheim Jager) θα δώσεις ~20 ευρώ.

Τα 20 λίτρα είναι πολύ λίγο νερό, οπότε τα ζεσταίνεις και με 25W (τον μικρότερο). Δε χρειάζονται υπερβολές.

:P

λοιπον με εψησες,πηρα εναν χτες το απογευμα,του πηρα και ξεχωριστη τροφη

το κριμα στο λαιμο σου :P :P

γενικα απο εδω και περα τι να προσεξω?για τον μονομαχο.

υ.γ ο πεθερος μου εχει ενα ενυδριο πρεπει να ειναι γυρο στα 60 λιτρα και εχει 4 ψαρια μεσα χωρις κανενα θεμα,εδω και παρα πολυ καιρο.

Δηλαδή τα ψαράκια που πουλάνε σε γυάλες είναι τελείως λάθος ε;

ναι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...