Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζω περι νοσηλευτικής επειδή έχω συγγενείς στο επάγγελμα όμως δεν γνωρίζω κανέναν ακτινολόγο.
Το επάγγελμα του ακτινολόγου έχει την ίδια ή σχετικά ίδια ζήτηση με του νοσηλευτή ή όχι? Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι σαν επάγγελμα?  το έχω αρκετά ποιο απλό στο μυαλό μου απο αυτό που γράφει εδώ , δηλαδή σχετικά με την πολυπλοκότητα των μηχανημάτων κτλ.  
Τι θα επιλέγατε μεταξύ των δύο ειδικοτήτων αν είσαστε άντρας και γιατί? 
Μηνύματα σχετικά με το πόσο αξίζει ή δεν αξίζει η πιστοποίηση των ΙΕΚ θα αγνοούνται, αλλα θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει αν πχ δεν αξίζει η ειδικότητα του ακτινολόγο αν είναι απο ΙΕΚ συγκεκριμένα.

Ευχαριστώ  

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι πτυχίο ΙΕΚ, το θέμα είναι ότι παίρνεις πτυχίο Βοηθού Νοσηλευτή.

Όπως καταλαβαίνεις η αγορά έχει μικρότερη ζήτηση για βοηθούς νοσηλευτή. 

Στην Ελλάδα δε μην το συζητάς καν, είσαι καταδικασμένος (και κανονικό πτυχίο νοσηλευτή να είχες πάλι καταδικασμένος θα ήσουν αλλά λέμε τώρα).

Στο εξωτερικό επειδή το είχα ψάξει (με ενδιέφερε και εμένα ένα φεγγάρι) υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που ζητάνε βοηθούς αλλά όπως είναι λογικό προσφέρουν μικρότερο μισθό + περισσότερες υποχρεώσεις και χαμαλοδουλειές.

Επίσης έχεις την επιλογή να εργαστείς σε Γηροκομεία στο εξωτερικό που προσφέρουν απίστευτα πακέτα (είχα δει γερμανία 3000€ + αμάξι και μερικά ακόμα καλούδια, για βοηθός πάντα).

Όπως και να έχει σου προτείνω να πας καλύτερα για νοσηλευτική γιατί η νοσηλευτική είναι από τα λίγα επαγγέλματα που έχουν και θα έχουν ζήτηση (μιλάω πάντα για εξωτερικό, στο Ελαντα δεν χρειάζεται γιατί για 1 νοσηλευτή άνετα αναθέτουν 20 ασθενείς και βολεύουν τον προυπολογισμό)

Δημοσ.

σχετικά με την νοσηλευτική γνωρίζω και τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση άσχημα όπως αναφέρεις , στο λέω γιατι έχω δικούς μου ανθρώπους στο επάγγελμα , με ενδιαφέρει να μάθω όμως για την άλλη ειδικότητα , εκεί έχω μεσάνυχτα 

Δημοσ.

Μα δεν είπα κάτι άσχημο βασικά...

Οι δικοί σου άνθρωποι είναι Νοσηλευτές ή Βοηθοί όμως;

Έχει τεράστια διαφορά.

σχετικά με τον βοηθό νοσηλευτή 

Για την άσκηση του επαγγέλματος, απαιτείται πτυχίο Ανωτάτης Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου, ή τμήματος Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι., δίπλωμα Ι.Ε.Κ. ή Μ.Τ.Ε.Ν.Σ (Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής).
Οι απόφοιτοι ΤΕΕ μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί νοσηλευτών.

Δεν αναφέρομαι σε ΤΕΕ και anyway είναι offtopic, νομίζω πως ήδη ξεκαθάρισα πως με ενδιαφέρει να μάθω για την ειδικότητα του ακτινολόγου και όχι του νοσηλευτή ,thanks 

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέει το Site ούτε τι ισχύει για Ελλάδα, ενδεχομένως έτσι να είναι (βέβαια δεν καταλαβαίνω πως ένας που μόχθησε για να μπει στην σχολή και έλιωσε 3 χρόνια έχει τα ίδια δικαιώματα και είναι ίσος με έναν που πλήρωσε ένα ΙΕΚ και πήρε το πτυχίο του σε 2 χρονια).

Αν πας έξω μην περιμένεις να σου αναγνωρίσουν το πτυχίο ΙΕΚ για Νοσηλευτής.

Τέλος πάντως καλή συνέχεια.

Δημοσ.

σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου για να απαντήσεις αλλα γνωρίζω σχετικά με την νοσηλευτική και οι συγγενείς μου έχουν φίλους που έφυγαν Αγγλία σαν νοσηλευτές πέρσι κ πρόπερσι οπότε ότι χρειαστώ μπορώ να το μάθω, για την άλλη ειδικότητα πάλι δεν βλέπω να γνωρίζουν πολλοί , δηλαδή ακόμα και γιατρό οικογενειακό φίλο γνώρισα και ήξερε απέξω απέξω , γιαυτό άνοιξα thread μπας κ υπάρχει κανένας του επαγγέλματος 

Δημοσ.

'Εχω μια θεια που ειναι βοηθός ακτινολόγου σε δημόσιο νοσοκομείο (από ιεκ της εποχής). Δουλεύουν 6ωρο κυλιόμενο για 600 ευρώ και είναι από τις κωλόφαρδες γιατί είχε μπει παλιά, πλέον λέει είναι δύσκολα. Η δουλειά δεν είναι δύσκολη αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι επικίνδυνα τα μηχανήματα και δεν μπορείς απλά να ξεχαστείς με θέματα ασφαλειας.

Οι νοσηλευτές πάλι ακούω είναι χάλια από μισθό, νομίζω η ανώνυμη ήταν που είχε ανοίξει και θέμα για αυτό (?) Ο μισθός ξεκινάει από 400 ευρώ για 8ωρο κυλιόμενο και για τους μη τειτζήδες είναι δύσκολα. Στο νοσοκομείο που πάω τη μικρή ο όροφος έχει μόνο μια νέα βοηθό και ελάχιστες μεγαλύτερες, κυρίως έχει τει και λίγους αει.

• Like 1
Δημοσ.

Στα παραπανω να συμπληρωσουμε οτι για να φτασουμε να μιλαμε για αυτους τους πενιχρους μισθους, πρεπει πρωτα να βρεθει εργασια στο αντικειμενο. Ειδικα οταν δεν υπαρχει καποιο πτυχιο στα χερια αυτου που αναζητα την εργασια πλην μιας 2ετους παρακολουθησης σε χαμηλου επιπεδου courses.

Και δεν το λεω τυχαια. Ειδικοτητες σαν αυτη απαιτουν καποια στοιχειωδη πρακτικη ασκηση για να δωσουν πατημα για ευρεση εργασιας και καλως ή κακως τα ΙΕΚ δεν δινουν αυτην την ευκαιρια στους εγγεγραμενους μαθητες τους.

ΥΓ. Τυγχανει να εχω αρκετους φιλους/φιλες απο ΤΕΙ νοσηλευτικης και ιατρικων εργαστηριων. Ελαχιστοι βρηκαν στο αντικειμενο τους κι αυτο επειδη προλαβαν να βρουν δουλεια τις καλες εποχες. Δε θελω να φανταστω πως ειναι τωρα τα πραγματα στον κλαδο, μιλωντας παντα για αποφοιτους ΤΕΙ.

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες μην το συζητάτε καν, στην Ελλάδα μόνο ο Ιατρός κάνει κάτι πια (και αυτός πολύ δύσκολα σήμερα).

Οι υπόλοιποι απλά δεν υπάρχουν για το κράτος.

Δημοσ.

Από θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης δεν γνωρίζω τίποτα.

Θα σου πω μόνο τι μου αρέσει περισσότερο και αυτό είναι η ραδιολογία/ακτινολογία. Εμπλέκεσαι λίγο με πυρηνική φυσική λίγο με ιατρική/νοσηλευτική καθώς και διάφορα τεχνολογικά θέματα.

Ο λόγος που υπήρξε αυτή η ειδικότητα είναι ουσιαστικά για να απαλλάσει τον γιατρό μέσα στα νοσοκομεία από πρόσθετο φόρτο εργασίας μέχρι να δει την απεικονιστική εξέταση και να συντάξει το πόρισμα, επίσης υπάρχει και το θέμα του χειρισμού των μηχανημάτων που δεν είναι δυνατό να τα κάνει όλα ένας γιατρός που βλέπει και εξετάζει κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.

εχω καποιους φιλους και φιλες απο τει ακτινολογιας και οι περισσοτεροι εργαζονται ηδη σε νοσοκομεια και σε διαγνωστικα κεντρα και απ οσο μ λενε ειναι βατη δουλεια( αναλογα και τον εργοδοτη κλπ κλπ) . οι μισθοι δε θεωρω οτι ειναι καλοι( η κολητη μ για 8ωρο επαιρνε 400 ε κ μετα τα 25 500 παιρμει) καιισως να μη βρει κανεις κατινευκολα στην αθηνα αλλα να του γινουν προτασεις σε νησια και σε αλλα μερη της ελλαδας.

• Like 2
Δημοσ.

εχω καποιους φιλους και φιλες απο τει ακτινολογιας και οι περισσοτεροι εργαζονται ηδη σε νοσοκομεια και σε διαγνωστικα κεντρα και απ οσο μ λενε ειναι βατη δουλεια( αναλογα και τον εργοδοτη κλπ κλπ) . οι μισθοι δε θεωρω οτι ειναι καλοι( η κολητη μ για 8ωρο επαιρνε 400 ε κ μετα τα 25 500 παιρμει) καιισως να μη βρει κανεις κατινευκολα στην αθηνα αλλα να του γινουν προτασεις σε νησια και σε αλλα μερη της ελλαδας.

Άκου 400€ και μετά τα 25 500...

Φίλος μου σερβιτόρος παίρνει 600 και είναι πιτσιρικάς...

Αθάνατη Ελλάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...