titanforce Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας, θα ηθελα, αν εχει καποιος σχετικη εμπειρια, να μου πει τι χρειαζεται ενας μαθητης για να σπουδασει στην Αγγλια. Επειδη χρημα δεν παιζει αφθονο θα ηθελα να μαθω τι γινεται και με το φοιτητικο δαωειο που παρεχει η αγγλικη κυβερνηση (μεχρι 9000 λιρες νομιζω). Ευχαριστω για το χρονο σας!
JohnTehGreek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Το φοιτητικό δάνειο αν θυμάμαι καλά το πληρώνεις μέχρι τα βαθιά γεράματα σου. Πάντως (και συγνώμη που θα βγω εκτός θέματος) είναι λίγο κρίμα να χαλάσεις τόσα λεφτά για να σπουδάσεις στην Αγγλία. Δεν είμαστε στο 70 που το να σπουδάσεις Αγγλία ήταν φοβερό και τρομερό. Μπορείς να πας Σουηδία - Νορβηγία - Δανία που έχουν επίσης τρομερά πανεπιστήμια και είναι απολύτως δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες, μετά μένεις και εκεί και κάνεις ζωάρα. 3
titanforce Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Το φοιτητικό δάνειο αν θυμάμαι καλά το πληρώνεις μέχρι τα βαθιά γεράματα σου. Πάντως (και συγνώμη που θα βγω εκτός θέματος) είναι λίγο κρίμα να χαλάσεις τόσα λεφτά για να σπουδάσεις στην Αγγλία. Δεν είμαστε στο 70 που το να σπουδάσεις Αγγλία ήταν φοβερό και τρομερό. Μπορείς να πας Σουηδία - Νορβηγία - Δανία που έχουν επίσης τρομερά πανεπιστήμια και είναι απολύτως δωρεάν για Ευρωπαίους πολίτες, μετά μένεις και εκεί και κάνεις ζωάρα. Γεια σου φιλε, ευχαριστω για τη γρηγορη ανταποκριση. Το σκεφτηκα και για αλλες χωρες αλλα γνωριζω μονο την Αγγλικη γλωσσα (εχω proficiency cambridge ). Δε θα ειναι προβλημα να παω σε μια τετοια χωρα και να μην ξερω τη γλωσσα;
JohnTehGreek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τα περισσότερα πανεπιστήμια στις χώρες που ανέφερα έχουν αμέτρητα προγράμματα στα Αγγλικά. Δεν θα έχεις θέμα.
titanforce Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τα περισσότερα πανεπιστήμια στις χώρες που ανέφερα έχουν αμέτρητα προγράμματα στα Αγγλικά. Δεν θα έχεις θέμα. Καλο αυτο, ξερεις μηπως απο κοστος διαβιωσης τι παιζει;
JohnTehGreek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Το κράτος της Σουηδίας προτείνει 700€ τον μήνα. Προσωπικά δεν έχω πάει οπότε δεν μπορώ να σου πω, αλλά φαντάζομαι τόσα θα χρειαστεί παντού (πάνω κατω). Edit: Αν θες να μάθεις κάτι συγκεκριμένο για τιμές σε διάφορα αντικείμενα πες μου να ρωτήσω τον κολλητό μου που ζει εκεί τα τελευταία 4 χρόνια.
titanforce Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Ας πουμε στεγαση. Σε τι τομεα δουλευει ο φιλος σου αν επιτρεπεται;
JohnTehGreek Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δεν δουλεύει, φοιτητής είναι αλλα έχει ζήσει από πιο πριν, ξέρει την γλώσσα και μπήκε σαν Σουηδός σε πανεπιστήμιο, γιαυτό μην με ρωτήσεις διαδικασίες εισαγωγής για ξένο γιατί ούτε αυτός γνωρίζει. Η στέγαση μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι στις μεγάλες πόλης (Στοκχολμη - Γκετεμοργκ κτλ.) είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις σπίτι λόγο ζήτησης και να νοίκια είναι αρκετά τσιμπημένα. Παρόλα αυτά σε χωριά τριγύρω βρίσκεις σε αρκετά καλές τιμές και πολύ απλά παίρνεις το Τρένο (το οποίο είναι στην ώρα του δεν είναι Ελαντα εκεί, οπότε δεν έχεις να ανησυχείς και για την απόσταση).
titanforce Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Ενταξει δεν νομιζω να ειναι προβλημα αυτο.. Ξερεις αν δινουν καποιο παρομοιο δανειο εκει περα;
JohnTehGreek Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχει το CSN αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω πληροφορίες. http://www.government.se/government-policy/education-and-research/the-swedish-financial-aid-system-for-studies/
kage Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Αν μπορεις να τελειωσεις ενα απο τα τοπ 20uni αγγλιας παει κ ρχεται.. Αν εχεις οικογενειακη επιχειρηση τα 30χιλ για διαβιωση και 27χιλ.δανειο που θα ξοδεψεις δεν αξιζει να πας!! Ο 3πλασιασμος του χρεους ειναι απλα γελοίος.. το αγγλικο δανειο που αρχιζεις να το ξεχρεωνεις οποτε εχεισ μισθο πανω απο καποιο ποσο(νομιζω 1600ε). (Μπορει να αλλαξε) -σκοτια/ιρλανδια/ουαλια ισως παιζουν καλυτερες τιμες αλλα εχουν περιεργα αγγλικα http://www.ucas.ac.uk/ http://www.ucas.ac.uk/students/studentfinance/
titanforce Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχει το CSN αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω πληροφορίες. http://www.government.se/government-policy/education-and-research/the-swedish-financial-aid-system-for-studies/ Ωραια θα το τσεκαρω. Απο ποιοτητα ζωης εκει πανω; Αν μπορεις να τελειωσεις ενα απο τα τοπ 20uni αγγλιας παει κ ρχεται.. Αν εχεις οικογενειακη επιχειρηση τα 30χιλ για διαβιωση και 27χιλ.δανειο που θα ξοδεψεις δεν αξιζει να πας!! Ο 3πλασιασμος του χρεους ειναι απλα γελοίος.. το αγγλικο δανειο που αρχιζεις να το ξεχρεωνεις οποτε εχεισ μισθο πανω απο καποιο ποσο(νομιζω 1600ε). (Μπορει να αλλαξε) -σκοτια/ιρλανδια/ουαλια ισως παιζουν καλυτερες τιμες αλλα εχουν περιεργα αγγλικα http://www.ucas.ac.uk/ http://www.ucas.ac.uk/students/studentfinance/ Σε αυτο το δανειο αναφερομαι, το κοιταξα λιγο και λεει οτι αρχιζεις να ξεχρεωνεις οταν βγαζεις πανω απο 24k το χρονο. Για Ουαλια και Σκωτια εχω ακουσει και γενικα ειμαι ανοιχτος σε ολα. Απο βαθμους ξερετε τι παιζει πανω- κατω;
dimitrisOP Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Αν καταφερεις να μπεις σε καποιο απο τα τοπ οπως, UCL ,Imperial, Durham ,Bath , Surrey τοτε αξιζει με τα χιλια
titanforce Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Αν καταφερεις να μπεις σε καποιο απο τα τοπ οπως, UCL ,Imperial, Durham ,Bath , Surrey τοτε αξιζει με τα χιλια Ναι το ξερω, ενας φιλος μου θελει να μπει στο bath. Εσυ μηπως ξερεις τι συμβαινει με τα δανεια;
Laurelien Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Αυτο το δανειο στην Αγγλια το ξεπληρωνεις αν βγαζεις πανω απο ενα συγκεκριμενο μισθο το μηνα και αν εισαι ανεργος δεν χρειαζεται να το πληρωνεις. Εμενα με ειχαν δεχτει σε 2 καλα πανεπιστημια στην Αγγλια αλλα προτιμησα Σκωτια επειδη εδω δεν πληρωνω τα διδακτρα, μου τα πληρωνει η σκωτσεζικη κυβερνηση και μιλανε και Αγγλικα. Καποιος εκανε λογο για την προφορα εδω. Ολοι οι καθηγητες ειναι Αγγλοι και καποιοι Σκωτσεζοι καθηγητες εχουν καθαρη προφορα οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Τωρα εξω ειναι αλλο θεμα Αλλα εννοειται τη συνηθιζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα