funbreaker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Έχω το εξής πρόβλημα από πάντα: Πολλές φορές όχι μόνο σε συνθήκες πίεσης αλλά και σε πιο καθημερινές συνθήκες με πιάνει έντονο στρες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποδώσω όπως αποδίδω όταν είμαι ήρεμος. Το πλάνο θολώνει, το IQ μου πέφτει καμιά 50ριά μονάδες, συγκρατώ το 10% των πληροφοριών που δέχομαι κτλ. Αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα και στην δουλειά (ειδικά σε περιόδους που βρίσκομαι σε νέο εργασιακό περιβάλλον) αλλά και στις γενικότερες συναναστροφές μου όπου φαίνομαι σαν χαζός. Αντιθέτως, όταν είμαι ήρεμος αποδίδω πολύ καλά σε όλες τις δραστηριότητες, επαγγελματικές και κοινωνικές. Επειδή δεν θέλω να την βγάλω έτσι μια ζωή, αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω. Που πρέπει να ψάξω? Γιόγκες? Διαλογισμούς? Ψυχολόγους? Σεμινάρια? Δεν ξέρω τι συνίσταται αλλά δεν τα πολυγουστάρω κιόλας τα παραπάνω χιπστεροhobbies. Για πείτε αν έχετε κανα παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζετε κάτι σχετικό και τι προτείνετε. 1 1
ParhsG Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δε ξέρω αν είναι άγχος, μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα υγείας. Και εγώ νιώθω κάπως έτσι. Μπορεί απλά να έχεις burn out. Εγώ νιώθω παράλληλα και κούραση όχι μονο brain fog κτλ.
eliasjuve Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που νομίζεις ότι θα τρελαθείς τότε αρχίζεις να γράφεις τα πάντα, ειδικά όσα δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις. Διαλέγεις την υγεία σου ή την τρέλα.
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που νομίζεις ότι θα τρελαθείς τότε αρχίζεις να γράφεις τα πάντα, ειδικά όσα δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις. Διαλέγεις την υγεία σου ή την τρέλα. https://youtu.be/GsG7Cb3Jn6E 1
funbreaker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που νομίζεις ότι θα τρελαθείς τότε αρχίζεις να γράφεις τα πάντα, ειδικά όσα δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις. Διαλέγεις την υγεία σου ή την τρέλα. Όταν ο οργανισμός εκ κατασκευής ανεβάζει εύκολα αδρεναλίνη αυτό δεν αλλάζει με μια απόφαση. Κι ακόμα κι αν αλλάξει λίγο με τον καιρό, πάλι θα είσαι πολύ πιο αγχώδης από τον μέσο άνθρωπο. Γι αυτό αναρωτήθηκα αν υπάρχουν άλλα μέσα για να βοηθηθώ και να το αλλάξω.
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Επειδη εγιναν πολλα αλματα απο ποστ σε ποστ. Ισως το πιο σημαντικο ειναι να βαζεις μικρους αλλα εφικτους στόχους. Ισως για αρχη, πχ να κανεις οτι θα εκανε και καποιος μεσος ανθρωπος στη θεση σου. Και προσπαθησε να δινεις χρονο στον εαυτο σου. Πχ για 30-45' περπάτημα τη μερα οτι κι αν γίνει. Η για λιγο γυμναστικη. Η και καμια βολτα με κανενα φιλο.
Vapir Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Όταν ο οργανισμός εκ κατασκευής ανεβάζει εύκολα αδρεναλίνη αυτό long term δεν είναι κακό για την υγεία ?
doubtful Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Έχω το εξής πρόβλημα από πάντα: Πολλές φορές όχι μόνο σε συνθήκες πίεσης αλλά και σε πιο καθημερινές συνθήκες με πιάνει έντονο στρες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποδώσω όπως αποδίδω όταν είμαι ήρεμος. Το πλάνο θολώνει, το IQ μου πέφτει καμιά 50ριά μονάδες, συγκρατώ το 10% των πληροφοριών που δέχομαι κτλ. Αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα και στην δουλειά (ειδικά σε περιόδους που βρίσκομαι σε νέο εργασιακό περιβάλλον) αλλά και στις γενικότερες συναναστροφές μου όπου φαίνομαι σαν χαζός. Αντιθέτως, όταν είμαι ήρεμος αποδίδω πολύ καλά σε όλες τις δραστηριότητες, επαγγελματικές και κοινωνικές. Επειδή δεν θέλω να την βγάλω έτσι μια ζωή, αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω. Που πρέπει να ψάξω? Γιόγκες? Διαλογισμούς? Ψυχολόγους? Σεμινάρια? Δεν ξέρω τι συνίσταται αλλά δεν τα πολυγουστάρω κιόλας τα παραπάνω χιπστεροhobbies. Για πείτε αν έχετε κανα παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζετε κάτι σχετικό και τι προτείνετε. http://www.insomnia.gr/topic/623125-meditation-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5/page-2 Διαλογισμος φιλος. Εκτος και αν ειναι προβλημα υγειας. Εσυ ξεκινα με τα ευκολα.
bedazzled Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δοκίμασε πεζοπορία σε βουνό. Καθαρίζει το μυαλό, προσωρινά έστω. 1
funbreaker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 αυτό long term δεν είναι κακό για την υγεία ? ε προφανώς. http://www.insomnia.gr/topic/623125-meditation-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5/page-2 Διαλογισμος φιλος. Εκτος και αν ειναι προβλημα υγειας. Εσυ ξεκινα με τα ευκολα. Τι εννοείς αν είναι πρόβλημα υγείας? Δοκίμασε πεζοπορία σε βουνό. Καθαρίζει το μυαλό, προσωρινά έστω. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια και γενικά τα "παυσίπονα" σαν την πεζοπορία και τα μπαλώματα δεν αποτελούν λύση. Ψάχνω κάτι πιο ριζικό.
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Φοβαμαι οτι μπορει να μην υπαρχει καποια μαγικη λυση, αλλα πολλες μικροτερες επιμέρους. Καποτε ειχα κάνει burnout (versus καταθλιψη - τα δυο μπλέκουν). Μη φτασεις εκει. Ξεκινα απο τα απλά.
leftis95 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Θεωρώ ότι το άγχος πηγάζει από χαμηλή αυτοπεποίθηση. Πρέπει να κάνεις πράγματα που θα σου ανεβάσουν το self-worth για να αισθάνεσαι και ο ίδιος πιο ασφαλής. Είτε αυτό είναι να ξεκινήσεις γυμναστήριο, είτε να διαβάσεις κάποια βιβλία πάνω στον τομέα σου, είτε είτε είτε Όταν γνωρίζεις ότι έχεις δουλέψει πάνω σε εσένα, και αναγνωρίζεις την αξία σου τότε "κουβαλάς τον εαυτό σου διαφορετικά". Θα αρχίσεις να συγκρίνεσαι με τον μέσο άνθρωπο που βλέπεις στους δρόμους (όπως όλοι κάνουμε πάντα, ασυναίσθητα) και θα λές "είμαι καλύτερος, δεν μπορεί να αισθάνομαι μειονεκτικά και άβολα" Πέρα απο αυτό, αν το άγχος σου εμφανίζεται σε συγκεκριμένες περιστάσεις, πχ όταν είσαι με πολύ κόσμο, σε νέες γνωριμίες κλπ, κοινώς social anxiety, μπορείς να δουλέψεις πάνω σε αυτό και να μάθεις να χειρίζεσαι τους ανθρώπους καλύτερα. Βλέπε Site: DaleCarnegie Θα σε βοηθήσει και ο διαλογισμός πολύ, για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα σωματικά συμπτώματα του άγχους. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι ξεκινάμε με κάποιες προδιαγραφές. Το σημαντικό είναι να δουλεύουμε στις αδυναμίες μας. 2
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δε ξερω αν εχω το ιδιο προβλημα, αλλα και γω πολλες φορες αισθανομαι ετσι. Αγχος χωρις λογο (να μη θελω να ανοιξω εμαιλ η να λαβω γραμμα μην ειναι κατι αρνητικο/λογαριασμοι κτλ), να μην εχω ορεξη, να σκεφτομαι/να φοβαμαι το θανατο, να ειμαι ξυπνιος αργα το βραδυ γιατι δε μπορει κανεις να με ενοχλησει τετοια ωρα κτλ. Δε ξερω αν ειναι καταθλιψη η burnout. Αυτο που με βοηθαει ειναι η γυμναστικη (οταν κανω γιατι εχω να παω βδομαδες), ξερω θα πεις δεν ειναι ριζικη αλλαγη, αλλα αλλαζει η διαθεση/ψυχολογια μου 100% και η διαθεση ειναι ο λογος που αισθανομαστε ετσι. Επισης να ξυπνας πρωι ισως σε βοηθησει, εχω παρατηρησει οταν κοιμαμαι μεχρι αργα αισθανομαι οτι πηγε χαμενη η μερα μου ενο οταν ξυπναω νωρις (οταν δε δουλευω) αισθανομαι πιο "ζωντανος" και χαιρομαι το υπολοιπο της μερας περισσοτερο. 1
george_gr1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Θα συμφωνησω για γυμναστκικη κανει θαυματα. Ειδικα ομαδικη, πολεμικη τεχνη κτλ. Κοψε ραψε και βρες χρονο. Προσωπικα εχω βελτιωσει τη ζωη μου παρα πολυ βαζοντας στη καθημερινοτητα μου το περπατημα, μια βολτα για καφε η και στη δουλεια με ΜΜΜ, αθληση η οποια αλλαζει κατα καιρους κτλ. Γενικως δοκιμασε πραγματα ασχολιες συνηθειες και ψαξε τι σε γεμιζει, η στασιμοτητα σκοτωνει αργα υπουλα και βασανιστικα. Ολα ξεκινουν απο την ψυχολογια σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα