MrJohn Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα,έχω μετακομίσει λόγω σπουδών και στην πολυκατοικία μου έχουμε κοινή σύνδεση διαδικτύου και όλοι έχουμε κινητά υπολογιστές κλπ.Όταν όμως πάω να συνδεθώ απο το λάπτοπ μου στο διαδίκτυο και εγώ συνδέεται για λίγο, το σήμα μετά εξαφανίζεται από όλες τις συνδέσεις.Όταν έχω κλειστό το λάπτοπ μου ολές οι συσκευές είναι οκ με το σήμα.Αυτό μου συμβαίνει πρώτη φορά,παρόλο που εχω συνδεθεί πολλάκις με τον φορητό μου υπολογιστή σε πολλά διαφορετικά δίκτυα σε πολλές περιοχές.Γνωρίζεται τι μπορώ να κάνω;
MrJohn Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι.Ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ και είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον δικό μου φορητό υπολογιστή.Αμφιβάλλω βέβαια γιατί όπως ανέφερα παραπάνω εχω συνδεθεί σε πολλά δίκτυα χωρίς αντίστοιχο πρόβλημα.Μήπως ξέρει κάποιος γιατί δεν γίνεται χωρίς υπολογιστή!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 w8 a second. οταν συνδεεσαι εσυ, μετα πεφτει το ιντερνετ σε ολους; αυτο δεν το καταλαβα...
MrJohn Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Ναι, μόλις συνδέομαι με το λάπτοπ κρατάει για μερικά δευτερόλεπτα Η σύνδεση και μετά χάνουν όλες οι συνδεδεμένες συσκευές το σήμα τους.
stelios18120 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μήπως έχεις κάνενα ιο το λάπτοπ σου; Το τσεκαρες;
MrJohn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Και να κόλλησε με το που ήρθα Κρήτη χωρίς να τον έχω χρησιμοποιήσει καλά καλά; Πέρα τούτου, έχω ανοίξει το hotspot απο το κινητό και ο υπολογιστής μπαίνει κανονικά χωρίς κανένα απολύτως θέμα
stelios18120 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Ναι όντως ιός δεν παιζει τότε.. Στυβω το μυαλό μου περίμενε κάτι θα σκεφτώ! Το λάπτοπ σου δηλαδή μπαίνει ίντερνετ και όλες οι άλλες συσκευές απόσυνδέονται έτσι; Καλά το είπα;
MrJohn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μόλις το λάπτοπ μου μπαίνει στο ίντερνετ και αποσυνδεει τις άλλες συσκευές μετά από λίγο αποσυνδέεται και αυτό και γίνεται συνέχεια έως ότου κλείσω το λάπτοπ,για να είμαι πιο συγκεκριμένος
dexterios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μόλις το λάπτοπ μου μπαίνει στο ίντερνετ και αποσυνδεει τις άλλες συσκευές μετά από λίγο αποσυνδέεται και αυτό και γίνεται συνέχεια έως ότου κλείσω το λάπτοπ,για να είμαι πιο συγκεκριμένος Δοκίμασε να βάλεις το προβληματικό laptop να συνδέεται με στατική IP σε συγκεκριμένη ελεύθερη διεύθυνση. Μπες δηλαδή στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου του Laptop ( Wifi ή ethernet αναλόγως με ποια μπαίνεις στο δίκτυο) και βάλε να ζητάει συγκεκριμένη IP πάντα. Αν θέλεις συγκεκριμένες οδηγίες για αυτό πες μας τι OS έχεις. Για να δεις ποια είναι ελεύθερη είτε κοιτάς από το menu του router τον πινάκα με τις δοσμένες IP είτε το πας με δοκιμές. Πες μας εάν το πρόβλημα συνεχίζει Επίσης θα βοηθούσε να έλεγες ποιο είναι το router, τι laptop ,τι OS κτλ
MrJohn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Έχω τα Windows 8,Acer ο υπολογιστής, router dlink είναι. Από αυτά που μου είπες να κάνω δε μπόρεσα να κάνω κάτι.Δε ξέρω βασικά που να τα βρω.
dexterios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Έχω τα Windows 8,Acer ο υπολογιστής, router dlink είναι. Από αυτά που μου είπες να κάνω δε μπόρεσα να κάνω κάτι.Δε ξέρω βασικά που να τα βρω. Λοιπόν είτε γράφεις στο search Network and Sharing Center και σε πάει κατευθείαν είτε πας Control Panel ->NetWork and Internet ->Network and Sharing Center Οταν είσαι στο Network and Sharing θα δεις στα αριστερά μια επιλογή Change Adapter settings , αυτό σου ανοίγει μια οθόνη με όλες τις κάρτες δικτύου laptop, βρίσκεις αυτή που χρησιμοποιείς για μπαίνεις στο internet ( wifi φαντάζομαι) και κάνεις δεξί κλίκ -> properties . Στην σελίδα που σου ανοίγει στο tab Networking θα δείς μια λίστα με checkboxes, πας προς τα κάτω εκεί που λέει Internet Protocol Version 4 το διαλέγεις και πατά το κουμπί Properties κάτω από την λίστα. Σου ανοίγει μια σελίδα που έχει θέσεις να βάλεις συγκεκριμένες IP. Για τις DNS IP εάν έχεις ΟΤΕ όπως κατάλαβα βάλε primary DNS (prefered) 212.205.212.205 secondary DNS (alternate) 195.170.0.1 Στο default gateway συνήθως είναι 192.168.1.1 , αν θες πες το πλήρες μοντέλο του router να σου πώ την default ip που έχει η τσέκαρε το από το κινητό σου σε ποια ip είναι ο router Πρόσβαση στο menu του router υπάρχει ;
MrJohn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα.Τώρα δε συνδέεται καν από τον υπολογιστή. Το πλήρες μοντέλο που το λεει; Απο το κινητό πως το βρίσκω; Και οταν λες μενού του ρούτερ τι εννοείς; Δεν έχω καμία σχέση προφανώς. Εντιτ: μετά απο επανεκκίνηση συνδέθηκε για παραπάνω ώρα απο τι πριν (πρπ 90-120 δευτερόλεπτα) και μετά ξανά τα ίδια
dexterios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα.Τώρα δε συνδέεται καν από τον υπολογιστή. Το πλήρες μοντέλο που το λεει; Απο το κινητό πως το βρίσκω; Και οταν λες μενού του ρούτερ τι εννοείς; Δεν έχω καμία σχέση προφανώς. Το μοντέλο του router το γράφει σε ένα αυτοκόλλητο που βρίσκεται πάνω στο ίδιο στο router (συνήθως από την κάτω πλευρά του) Για το μενού του router μπαίνεις από κάποια συσκευή που έχει συνδεθεί στο δίκτυο (ακόμη και από το smartphone) από έναν οποιοδήποτε browser (chrome ,firefox κτλ) στο 192.168.1.1 ( ή όποια IP έχει το συγκεκριμένο router). Εκεί θα σου ζητήσει username και password και εάν τα έχεις σε αφήνει να μπεις στις ρυθμίσεις του router. Εδώ έχει εναν οδηγό με εικόνες πως να βρεις την ip του router σου απο οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή http://www.howtogeek.com/233952/how-to-find-your-routers-ip-address-on-any-computer-smartphone-or-tablet/ Κατάφερες να του βάλεις στατική IP; Δεν στέλνεις ένα screenshot με το τι έβαλες στα διάφορα πεδία; Να ρωτήσω και κάτι άλλο, το laptop το έχεις στην πρίζα ή το τρέχεις με μπαταρία όταν συνδέεσαι;
MrJohn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 To router είναι κολλημένο στον τοίχο οπότε και να έχει κάτι από πίσω δεν φαίνεται. Δεν έχω πρόσβαση ούτε στο menu του.Το ΙΡ είναι 192.168.1.1Όσον αφορά την τελευταία σου ερώτηση,δοκίμασε και τα δύο.Όταν το έχω συνδεδεμένο στον τροφοδοτικό έχω την εντύπωση ότι η σύνδεση κρατάει παραπάνω.Πριν που το έβγαλα,ήταν σαν να έπαιζε το "μπαίνω-βγαίνω",τόσο χάλια.
dexterios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 To router είναι κολλημένο στον τοίχο οπότε και να έχει κάτι από πίσω δεν φαίνεται. Δεν έχω πρόσβαση ούτε στο menu του. Το ΙΡ είναι 192.168.1.1 Όσον αφορά την τελευταία σου ερώτηση,δοκίμασε και τα δύο. Όταν το έχω συνδεδεμένο στον τροφοδοτικό έχω την εντύπωση ότι η σύνδεση κρατάει παραπάνω.Πριν που το έβγαλα,ήταν σαν να έπαιζε το "μπαίνω-βγαίνω",τόσο χάλια. Λοιπόν για να σιγουρευτούμε οτι δεν στην χαλάει την δουλεία το power management κάνε τα εξής 1) Πας πάλι Control Panel -> NetWork and Internet ->Network and Sharing Center εκεί αριστερά έχει το change adapter settings . To πατάς και στην νέα οθόνη επιλέγεις τον wifi adapter και κάνεις δεξί κλικ -> properties. Στην οθόνη που σου ανοίγει έχει ένα κουμπί Configure πάνω πάνω κάτω από το όνομα της κάρτας δικτύου, το πατάς και πηγαίνεις στο tab Power Management , εκεί κάνεις uncheck το κουτί Allow the computer to turn off this device to save power. 2) Πας Control Panel ->System and Security -> Power Options και διάλεξε το High Performance Plan Μόλις τελειώσεις την δοκιμή ξαναγύρνα το σε balanced για να μην σου τρώει πολύ μπαταρία Πες μας εάν με τις αλλαγές στο power αλλάζει κάτι Επίσης ποια στατική ip έχεις βάλει; Update Ειδα το screenshot Λοιπόν στα πάνω κουτιά που έχεις κενά βάλε Διευθυνση IP : 192.168.1.25 Μάσκα ¨ : 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη Πύλη : 192.168.1.1 Την διεύθυνση IP απλά μάντεψα μια αρκετά μεγάλη ώστε να είναι ελεύθερη ,υπάρχει φυσικά και περίπτωση κάποια συσκευή στο δίκτυο σου να την έχει ήδη πάρει οπότε δοκιμάζουμε άλλη. Αφού δεν έχουμε πρόσβαση στο μενού του router το πάμε με δοκιμές εκτός και εαν θες από το κινητό να κατεβάσεις το Fing android->( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.overlook.android.fing&hl=el ) apple -> ( https://itunes.apple.com/us/app/fing-network-scanner/id430921107?mt=8 )που σου δείχνει όλες τις IP στο δίκτυο ώστε να βρούμε μια σίγουρα κενή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα