VonLoutsos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να αλλάξω έναν σκασμένο(κυριολεκτικά και μεταφορικά) πυκνωτή στην συγκεκριμένη κάρτα γραφικών (Pixelview) και η απορία μου είναι η εξής: Αν το καλλάι στο σημείο που δείχνω στην φωτογραφία επικαλύψει τις γραμμές στο PCB θα υπάρξει πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.Υ.Γ Μπορεί να είναι αστεία η ερώτηση αλλά τρούλη δεν ξέρω
nkarama Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Φαντάζομαι ο πυκνωτής μπαίνει στις 2 τρύπες που βλέπω? Αν ναι, μην αγχώνεσε. Η πράσινη επικάληψη (λέγετε solder mask) δεν αφήνει το καλάι να "κάτσει" πάνω της. Ακόμα και να πάει πάνω στους δρόμους είναι πολύ εύκολο να το βγάλεις.
VonLoutsos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Άρα αν βάλω τόσο πολύ και πάει πάνω στις γραμμές, πρέπει να το αφαιρέσω πριν την βάλω πάνω στην μητρική;Ναι σε εκείνο το σημείο θα μπει, απλά πίστευα οτι θα έβγαιναν τα ποδαράκια μέσα από την πυκνωτή(τον παλιό) και θα κολλούσα πάνω σε αυτά τον νέο. Το ένα βγήκε, το άλλο έμεινε στην θέση του γιατί είχε περισσότερο καλλάι.
nkarama Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Φυσικά και πρέπει να το αφαιρέσεις. Απλά με το σολδερμασκ το κάνει πολύ δύσκολο να σου φύγει καλάι, η δουλειά του είναι να το συγκρατεί στην περιοχή που δεν είναι πράσινη. Το ποδαράκι πρέπει να το βγάλεις απο την τρύπα και να την ανοίξεις, όπως η άλλη. Χρησιμοποίησε μια αντλία αναρόφησης (τρόμπα) πχ Site: αυτό
VonLoutsos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Ναι έχω σκοπό να ανοίξω και την άλλη τρύπα για να μπει ο πυκνωτής. Απλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο αυτό με το καλλάι να μην πάει πάνω στις γραμμες ή μετά να καθαριστεί ( γιατί είναι μικρή η επιφάνει και πολύ κοντά ). Θα προσπαθήσω και αν δω οτι δεν θα πάω σε έναν ηλεκτρονικό να τον κολλήσει. Στην τελική αν δεν δουλέψει ΄δεν έγινε και κάτι (6200). Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πληροφορίες/απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα