Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα είσαι άτομο που δεν κοιτάει να δει που έχει κλίσεις ώστε να τις καλλιεργήσει. Δεν σε κατηγορώ βέβαια καθώς το ίδιο πρόβλημα έχουνε και αρκετοί άλλοι. Οι τρεις ξένες γλώσσες για μένα δεν είναι και λίγο. Κοίταξε λοιπόν να τις τελειοποιήσεις ξεκινώντας πρώτα με τα αγγλικά και μετά με τις υπόλοιπες.

Τώρα σε αυτά με τους γονείς μην δίνεις σημασία. Ελάχιστοι έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι σημαντικό στα 30 πέρα από κάποια μικρή εργασιακή εμπειρία και κανένα μεταπτυχιακό, εκτός αν αναφέρετε σε κάτι τέτοιο ο πατέρας σου.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχεις σκεφτει να δουλέψεις σαν ξεναγος? εχεις σκεφτει να δουλεψεις σαν μεταφραστης? έχεις ερθει σε επαφή με κανενα τουριστικο γραφειο? ή με κανεναν εκδοτη?

ο πατερας σου έχει αγχος και θέλει να σε πιέσει λιγο αλλα δεν έχει τροπο να το κάνει. Μπορει να τα έχει χάσει και αυτος λιγο εσυ πρέπει να φερθεις ψυχραιμοτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις σκεφτει να δουλέψεις σαν ξεναγος? εχεις σκεφτει να δουλεψεις σαν μεταφραστης? έχεις ερθει σε επαφή με κανενα τουριστικο γραφειο? ή με κανεναν εκδοτη?

ο πατερας σου έχει αγχος και θέλει να σε πιέσει λιγο αλλα δεν έχει τροπο να το κάνει. Μπορει να τα έχει χάσει και αυτος λιγο εσυ πρέπει να φερθεις ψυχραιμοτερα.

Σαν ξεναγός θα έχει και τα «τυχερά» του...  :cry:

• Like 1
Δημοσ.

Ναι εχω περασει κι εγω παρομοια κατασταση κι ευτυχως εδρασα στα 21 αν κι ευχομαι να ειχα δρασει ακομα νωριτερα. Για αρχη ο,τι σχεδια εχεις τα κρατας για τον εαυτο σου. Δυστυχως οι γονεις οσο και να σ'αγαπανε δεν εχουν παντα δικιο. Εγω αν τους ειχαν ακουσει δεν θα ημουν εδω που ειμαι τωρα. Πρεπει να βρεις κατι για το οποιο εχεις παθος. Για να γινει αυτο δοκιμασε διαφορα πραγματα και αποκτησε θετικη ψυχολογια. Επειδη αν εισαι απαισιοδοξος θα τα βλεπεις ολα μελανα και τιποτα δεν θα σου τραβαει το ενδιαφερον.

Οσο για τις γλωσσες που ξερεις μπορεις να κανεις κατι. Μια φίλη μου που ξέρει 4 γλώσσες πάντως θέλει να ψαχτεί να βρει δουλειά σε κάποιον φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως σου είπαν, αν είσαι στα μισά της σχολής, βγάλτην, ένα χαρτί πάντα χρησιμεύει. Αλλιώς σκέψου το σενάριο παράλληλα σπουδές και εργασία στο εξωτερικό.

Επενδύεις στις γλώσσες για ξεναγός, διερμηνέας κλπ, ειδικά εάν είσαι επαρχία ή σε τουριστική περιοχή όλο και κάτι θα βρεις. Ίσως κανά φορμάτ, κανά μάθημα πληροφορικής κλπ για το χαρτζιλίκι;

Ψάξε για πρακτικές, εθελοντική εργασία κλπ, να αποκτήσεις προϋπηρεσία και παραστάσεις, θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τα θέλω σου.

Οι γονείς πάντα ανησυχούν, πόσω μάλλον τώρα εν μέσω κρίσης. Γενικά θα πρέπει να βάλεις προτεραιότητες στη ζωή σου και να οργανωθείς ανάλογα. Είσαι νέος, όμως ένας πιθανός κακός προγραμματισμός θα σε πάει αρκετά πίσω.

Δημοσ.

Με 3 γλωσσες στην ελλαδα μπορεις χαλαρα να δουλεψεις σε ξενοδοχειο/τουριστικο τομεα.Ειναι το χιλιοειπωμενο,αλλα αυτο ειναι το προιον της χωρας.Εχει σιγουρη δουλεια για 7 μηνες κ ανεργια πληρωμενη για τοςυ υπολοιπους,σε μερος εξοχης,κ οχι το πηξιμο της αθηνας.

Γνωμη μου.Τα οικονομικα ειναι δυνατο χαρτι ψηλε.Οχι μονο για επαγγελμα αλλα κ σαν νοοτροπια.Οσο ντουβαρι κ νασαι στους αριθμους ενα πτυχιο θα το παρεις.Αρκει να το παρεις αποφαση οτι ρε π$$στηδες θα τελειωσω.

Μετα πας για κανα τουριστικο ιεκ πχ καποια καταρτιση,η ενα μεταπτυχιακο στη διοικηση η ξενοδοχειακα αν παιζει κ εισαι μπομπας.Πιπες θα σου παιρνουν.Εισια πιτσιρικας ακομα πολυ μικρος πιστεψε με κ παντα θασαι,ποτε δεν εισαι μεγαλος για οτι θελησεις οταν το θελησεις,αν ειναι αυτο που επιθυμεις.

Μην ακους τις γκρινιες των γονιων σου η γενια τους εβγαλε ενα δημοτικο με το ζορι κ αρχισε να δουλευει απο τα 12,στα 20 ειχε παντρευτει στα 25 ειχε 2 παιδια κ στα 50 εγγονια.Τι να μας πουν σημερα που τα 30 ειναι τα νεα 20?

• Like 3
Δημοσ.

Το εχω και 'γω αυτο το θεμα και ειμαι στην ηλικια σου (και παρα πολλοι ακομα πιστευω) και το συζητουσα προσφατα με ενα φιλο.Επισης, εχω και 'γω τον πατερα μου να μου τη "λεει" επειδη κανω συνεχεια δουλειες του ποδαριου απο'δω και απο κει και δεν κοιταω να οργανωσω το μελλον μου. Οκ τον καταλαβαινω, αλλα ουτε και σε μενα ειναι τοσο ευκολο να βρω τι με τραβαει.Με το διαβασμα ειμαι μαλωμενος π.χ

Αυτο που καταλαβα ειναι πως αν δεν δοκιμασεις πραγματα δε θα βγαλεις ακρη. Σκεψου πως το τι θελεις να κανεις ειναι ενας γριφος και για να τον λυσεις θα δωσεις αρκετες λανθασμενες απαντησεις (λανθασμενες απαντησεις=καθε ειδους δουλεια/δραστηριοτητα που δοκιμασες και δε σου αρεσε) και σιγα-σιγα θα φτασεις και στην απαντηση.Οπως προτειναν πιο πανω, γινε πιο δραστηριος. Δοκιμασε εθελοντισμους. Δε σου αρεσαν? Οκ, πας παρακατω και παει λεγοντας μεχρι να βρεις κατι που θα σου κεντρισει το ενδιαφερον (π.χ γυμναστικη).Στην τελικη δε χανεις ποτε.Μονο κερδισμενος με εμπειριες βγαινεις.

Αν και το να βρεις τι σου αρεσει να κανεις ειναι ακομα πιο δυσκολο πιστευω λογω της κοινωνιας γενικοτερα, γιατι βομβαρδιζομαστε καθημερινα απο 1002 μαλακιες και αχρηστα πραγματα τα οποια στην τελικη σου θολωνουν το μυαλο περισσοτερο και δε δινουν τα ερεθισματα που χρειαζομαστε.

Εχω γνωρισει ατομο που στα 28 του (αφου τελειωσε σχολη και μεταπτυχιακο) καταλαβε πως δεν του αρεσε αυτο που σπουδασε και εδωσε πανελλαδικες για αλλου. Τι να πεις...

• Like 2
Δημοσ.

Ναι εχω περασει κι εγω παρομοια κατασταση κι ευτυχως εδρασα στα 21 αν κι ευχομαι να ειχα δρασει ακομα νωριτερα. Για αρχη ο,τι σχεδια εχεις τα κρατας για τον εαυτο σου. Δυστυχως οι γονεις οσο και να σ'αγαπανε δεν εχουν παντα δικιο. Εγω αν τους ειχαν ακουσει δεν θα ημουν εδω που ειμαι τωρα. Πρεπει να βρεις κατι για το οποιο εχεις παθος. Για να γινει αυτο δοκιμασε διαφορα πραγματα και αποκτησε θετικη ψυχολογια. Επειδη αν εισαι απαισιοδοξος θα τα βλεπεις ολα μελανα και τιποτα δεν θα σου τραβαει το ενδιαφερον.

Οσο για τις γλωσσες που ξερεις μπορεις να κανεις κατι. Μια φίλη μου που ξέρει 4 γλώσσες πάντως θέλει να ψαχτεί να βρει δουλειά σε κάποιον φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ε πόσο νωρίτερα;

• Like 6
Δημοσ.

Ε πόσο νωρίτερα;

στα 18 λογικά μόλις τελείωνε το λύκειο...

Μην ακους τις γκρινιες των γονιων σου η γενια τους εβγαλε ενα δημοτικο με το ζορι κ αρχισε να δουλευει απο τα 12,στα 20 ειχε παντρευτει στα 25 ειχε 2 παιδια κ στα 50 εγγονια.Τι να μας πουν σημερα που τα 30 ειναι τα νεα 20?

αυτό! πολλοί γονείς δεν έχουν επίγνωση τον σημερινών καταστάσεων στο τι πτυχία χρειάζεσε κτλ για να βρεις μια αξιοπρεπείς δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

στα 18 λογικά μόλις τελείωνε το λύκειο...

αυτό! πολλοί γονείς δεν έχουν επίγνωση τον σημερινών καταστάσεων στο τι πτυχία χρειάζεσε κτλ για να βρεις μια αξιοπρεπείς δουλειά.

E καλά δεν την πήραν και τα χρόνια! :)

• Like 1
Δημοσ.

η δική μου πρόταση είναι μην κάθεσαι καθόλου, κάνε κάτι.

Είμαι και εγώ στην ίδια θέση, 18 χρονών και δεν ξέρω τι να κάνω.

Δεν πτοούμαι όμως, φεύγω έξω σε κανα 6μηνο και πραγματικά θα κάνω ότι κάτσει (εργοστάσια, αποθήκες κτλ.) μέχρι να βρεθεί κάτι πιο μόνιμο και με καριέρα.

Μην κάθεσαι να κλαίγεσαι δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

Ε πόσο νωρίτερα;

Με το που τελειωσα το λυκειο. Χαραμισα 3-4 χρονια κανοντας σχεδον τιποτα για την ακαδημαϊκη/επαγγελματικη μου εξελιξη ενω τωρα θα μπορουσα να ειχα τελειωσει τις σπουδες μου.

• Like 1
Δημοσ.

Με το που τελειωσα το λυκειο. Χαραμισα 3-4 χρονια κανοντας σχεδον τιποτα για την ακαδημαϊκη/επαγγελματικη μου εξελιξη ενω τωρα θα μπορουσα να ειχα τελειωσει τις σπουδες μου.

Καλα λεει ο ζιο. Καλυτερα να βλεπεις το παρελθον σου ως σημειο αναφορας και οχι ως σημειο ματαιοδοξων σκεψεων.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι εγινε εγινε , δεν σε πηραν τα χρονια ούτε εισαι μπετοβλακας , μην σε παιρνει απο κατω ! (Οπως καταλαβες +1 παρόμοια αποψη με τους προηγούμενους)

• Like 1
Δημοσ.

Καλα λεει ο ζιο. Καλυτερα να βλεπεις το παρελθον σου ως σημειο αναφορας και οχι ως σημειο ματαιοδοξων σκεψεων.

Οτι εγινε εγινε , δεν σε πηραν τα χρονια ούτε εισαι μπετοβλακας , μην σε παιρνει απο κατω ! (Οπως καταλαβες +1 παρόμοια αποψη με τους προηγούμενους)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...