Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και παλι. Αρχικα να ευχαριστησω τους παντες που προθυμοποιηθηκαν να μου απαντησουν. Καμια φορα ξαφνιαζομαι με το ποσο χρησιμο μπορει να φανει το ιντερνετ.

Διαβασα τις συμβουλες σας μια προς μια και αρκετες απο αυτες θα προσπαθησω να τις κανω πραξη. Για να ειμαι ειλικρινης το post το ανοιξα μετα απο μια "διαμαχη" που ειχα επειδη ενιωσα οτι το ηθελα, και ομολογω πως δεν το μετανιωσα. Στα οικονομικα οπως προαναφερθηκε ειμαι 2ο ετος στην Αθηνα. Οσον αφορα τις ξενες γλωσσες επειδη ρωτησατε αγγλικα εχω γ2, ισπανικα γ1 και γερμανικα β2 οπου και τα συνεχιζω. Το καλο ειναι οτι με το στρατο εχω τελειωσει επειδη υπηρετησα στα 18 μου. Με κοπελα προτιμω να μην ασχοληθω για δικους μου λογους αν και πραγματικα πιστευω οτι θα με βοηθουσε. Τωρα αρκετοι μου ειπατε οτι θα βοηθουσε αν φυγω απο το σπιτι πραγμα το οποιο συμφωνω, αλλα επειδη το βλεπω δυσκολο θα προσπαθησω να καταβαλλω μεγαλες προσπαθειες για να ασχοληθω με χομπυς και αθλητισμο ωστε να γεμισω το χρονο μου.

Τελος, τωρα τα Χριστουγεννα σκεφτομαι να παω Γερμανια για μερικες μερες, οπου θα προσπαθησω να παρω οριστικες αποφασεις για τη ζωη μου με προσωπικη ηθικη σταση και να ξεκαθαρισω αυτα που θελω. Αν και κατι μεσα μου, μου λεει οτι ειμαι πιο θεωρητικος. Λυπαμαι που δε μπορεσα να μπω ιατρικη για να νιωθει περηφανος ο πατερας μου οταν με συστηνει, αλλα αν καταλαβα κατι στα 23 μου, ειναι οτι η ζωη ειναι παρα πολυ μικρη και πρεπει να αγαπας τον εαυτο σου και να κανεις αυτο που σου αρεσει.

Και παλι ευχαριστω τους παντες, και ελπιζω να βοηθησα μεσα απ' αυτο το θεμα και αλλους!

• Like 5
Δημοσ.

Μόνο εγώ βλέπω κάτι ψιλά ψυχολογικά θέματα που είναι πιο σημαντικά από την επαγγελματική αποκατάσταση;

Ψάξε λίγο (πχ ψυχανάλυση, αν και είναι ακριβό σπορ) τη σύγκρουση με τον πατέρα σου και τη σχέση που έχει με την αυτοεκτίμηση σου. Συγγνώμη για το οφτοπικ και την παρέμβαση, δεν το κάνω για να φανώ έξυπνος, αλλά αν έχεις τέτοια εσωτερική σύγκρουση μέσα σου θα σε επηρεάζει σε ότι και αν προσπαθήσεις να κάνεις.

• Like 5
Δημοσ.

Βρε γκόμενο ρε μαν.

Να δεις για πότε η ο φάδερ θα κόψει να στα πρήζει για δουλειά κ η γειτονιά θα βρει το αγαπημένο της τόπικ κουτσομπολιού.

εισαι σοβαρος?

Δημοσ.

Θα σου πώ και εγώ το σιγουράκι που σου είπαν και άλλα ατομα...και πιστεψε με..

Βρές ένα μουν@κι να σε τρελάνει στα κολπάκια..οχι οτι θα λύσεις το ''πρόβλημα'' αλλά πίστεψε με δέν θα σε απασχολεί καθόλου.

Επήσης μην παραξηγήσεις αυτο που θα πώ το λέω εντελός σοβαρά..μήπος δέν σε απασχολούν τα κορίτσια και θα προτημούσες αγόρι?

Μην είσαι έτοιμος να κατακρίνεις κάτι τέτοιο και να πέις τι λέει ο μλκας..δέν είμαι ψυχολόγος κτλ αλλά ετσι που τα ακούω προς τα εκεί πάει ο νους μου..ξανα λέω το λέω με φιλικό τρόπο..συζήτα το μήν είσαι έτοιμος να κράξεις..

Δημοσ.

Υπερβολικοί οι γονείς σου και οι γνωστοί σου και κυρίως εσύ με τον εαυτό σου.

Το 80%+ στην ηλικία σου είναι άνεργοι. Εσύ ξέρεις ήδη 3 γλώσσες και σπουδάζεις.Τι άλλο να κάνεις στην ηλικία σου;

Κοίταξε κάτι στον τομέα του τουρισμού όπως αναφέρθηκε.

Τόσο οι γλώσσες όσο και η πληροφορική αλλά και τα οικονομικά μπορούν να φανούν χρήσιμα εκεί. Αν τα οικονομικά δεν σε εκφράζουν κατέληξε σε κάτι που σου αρέσει και μην ασχολείσαι με τους άλλους.

Δημοσ.

βρες δουλεια στο booking.com και μαθε και αλλες γλώσσες.Μη περιμένεις να βρεις αυτο που θέλεις γιατι δεν ειναι σε αυτο το πλανήτη ή ειναι για ελάχιστους.Εισαι ιδιαίτερη προσωπικότητα και δυστυχώς οι γονείς σου δεν σε βοηθάνε σε αυτό.

Βγες εξω η Ελλάδα ειναι νεκρή.

Δημοσ.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιες παράμετροι που οδηγούν στο πρόβλημα. Εξηγώ:

• Στα 18 άντε 20, όλοι θα έπρεπε να μένουν μόνοι τους. Μπορεί όχι τόσο ποιοτικά όσο με τους γονείς, αλλά μόνοι. Αυτό έπρεπε να το επιδιώκουν και οι γονείς και να το προετοιμάζουν σχετικά.
  • Όλοι θα έπρεπε μετά τα 20 να βρίσκουν μια ότι να ναι δουλειά. (προφανώς στην Ελλάδα είναι μάλλον δύσκολο αυτό)
  • Αν έπαιζαν τα παραπάνω, όλα τα υπόλοιπα θα έρχονταν μόνα τους.

Πάντως αρκετοί γονείς τις παπαριές τους τις λένε. Πολλές φορές χωρίς να έχουν και δίκιο!!! Εγω πχ δουλεύω σε  όλη μου τη ζωή 2 δουλειές και με καλή θέση / έσοδα και μου λένε παπατζες του τύπου, κοίτα τον γείτονα, βάφει το σπίτι μόνος του ενώ εσύ είσαι τεμπελης...! Ε τι να του πεις μετά ? Απλά θέλει να πει την παπαρια του

Οπότε μην δίνεις σημασία, γραψτους στα @@ σου, θέσε πραγματικούς στόχους που μπορούν να επιτευχθούν και κυνήγησε τους.

ps

• Αν δεν είσαι καλός στα μαθηματικά, μάλλον δεν θα είσαι και στην πληροφορική
  • Στο εξωτερικό δεν πας αν δεν έχεις κάποια καλή εξειδίκευση.  Ή πας αν έχεις λεφτά με ορίζοντα 1 χρόνουν μπας και κάνεις τίποτα και αν δεν κάνεις γυρνάς. Γενικά χρειάζεται φράγκα το όλο εγχείρημα. Δυστυχώς γενικά χρειάζονται φράγκα για να περνά κάποιος καλά...
Δημοσ.

βρες δουλεια στο booking.com και μαθε και αλλες γλώσσες.Μη περιμένεις να βρεις αυτο που θέλεις γιατι δεν ειναι σε αυτο το πλανήτη ή ειναι για ελάχιστους.Εισαι ιδιαίτερη προσωπικότητα και δυστυχώς οι γονείς σου δεν σε βοηθάνε σε αυτό.

Βγες εξω η Ελλάδα ειναι νεκρή.

εμενα παντως στο booking.com δεν με προσελαβαν μετα από απειρα follow ups.

ξερεις για καποιο τμημα που προσλαμβανει αερα πατερα η καποιο άλλο κολπο? :P

Προφανως και δεν ειναι. Απλως πρηζει μπαλες με το γκει "ακτιβισμο του" μεσα στο φορουμ.

δεν ειδα αντιστοιχη αντιδραση στις αντιστοιχες ετεροκανονικες τρολιες. η αντιδραση σου είναι η αποδειξη ότι χρειαζεται αυτος ο ακτιβισμος, τα εισαγωγικα περιττα.

Δημοσ.

Φταίει ότι είσαι κάτοικος Ελλαδα.Στο εξωτερικό είναι μία στάνταρ δουλειά για αρχή ή κάπως έτσι το έχω εκλάβει εγώ από το κύκλο μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...