notabot Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, Θέλω να φτιάξω το πρώτο μου pc και έχω κάποιες απορίες που θα ήθελα να μου λυθούν σχετικά με τον στατικό ηλεκτρισμό. 1.Av συνδέσω ένα αντιστατικό περιβραχιόνιο στο psu με κλειστό το διακόπτη και κατεβασμένο το γενικό,Θα κινδυνεύσω από το ρεύμα;Ασφαλισμένος από τον στατικό ηλεκτρισμό θα είμαι; 2.Αν συνδέσω το κροκοδειλάκι με το σωλήνα του καλοριφέρ θα είμαι σωστά γειωμένος; 3.Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να γειωθεί κανείς;
pano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Φίλε notabot καλησπέρα και καλώς ήρθες. Πρώτα απ'όλα μην αγχώνεσαι παραπάνω απ'ότι πρέπει,δεν είναι δα και κάτι το τρομερό το θέμα του στατικού ηλεκτρισμού,και τίποτα να μην κάνεις από αυτά που περιγράφεις,το συνήθες είναι να μη γίνει καμμιά ζημιά. Τώρα για καλύτερα ,ακούμπα λίγο τα σιδεράκια που εξέχουν από μια σούκου μπρίζα και θα είσαι εντάξει http://hlektrologia.gr/wp-content/uploads/2012/06/shock.png
seedrr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ειναι το σπιτι παλιο και δεν εχεις γειωση μήπως ?? Αν ναι (οπως σε εμενα) ειναι πολυ συμαντικη ιδεα να το γειωσεις μεσω του καλοριφερ , διαφορετικα δεν χρειαζεται
pano Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Έχω μείνει σε αρκετά παλιά σπίτια,χωρίς γείωση δεν έχω δει,απλώς είχαν το παλιό στυλ που συνδεόταν με την παροχή νερού.
notabot Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Πρέπει να έχει γείωση γιατί χτίστηκε περίπου πριν μια δεκαετία
seedrr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Αν εχει γειωση το σπιτι τοτε δεν χρειαζεσαι κατι παραπάνω. Οταν δεν υπαρχει γειωση καποιες φορες οταν ακουμπας το "σασί" , ειδικά ξυπολιτος σε τιναζει το ρευμα . Προσοχη μην το Δοκιμασεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλυτερα με ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι . για να το τεσταρεις σωστα θα βαλεις την πριζα και ετσι και αλλιως (αναποδα) θα ακουμπησεις την μυτη του δοκιμαστικου στο μεταλικο σασί και στην πισω μερια του δοκιμαστικου θα ακουμπησεις το μεταλο με το δακτυλο ..Αν αναψει (παντα μονο σε μια πολικοτητα) τοτε ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!! ...για την ιστορια ο κανονισμος που εκανε την γειωση υποχρεωτικη στην Ελλαδα ξεκινησε μετα το 1980 , περιπου. Παρολα αυτα οπως ολα στην χωρα μας ετσι και στις οικοδομες υπαρχει πολυ προχειροδουλεια και θα βρεις αρκετα σπιτια χωρις σωστη γειωση!....Εγω που ασχολουμε με ψηφιακό ηχο και κιθαρα ειχα ενα τεραστιο προβλημα με βομβο στον ηχο που δεν καθαριζε με τιποτα .. μετα απο μηνες ανακαλυψα οτι ηταν προβλημα γειωσης και εμαθα τα σχετικα.An θες να ψαξεις στα αγγλικα το problhma νομιζω λεγεται Ground loop (noise για την δικια μου περιπτωση)
Fubar.gr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, Θέλω να φτιάξω το πρώτο μου pc και έχω κάποιες απορίες που θα ήθελα να μου λυθούν σχετικά με τον στατικό ηλεκτρισμό. 1.Av συνδέσω ένα αντιστατικό περιβραχιόνιο στο psu με κλειστό το διακόπτη και κατεβασμένο το γενικό,Θα κινδυνεύσω από το ρεύμα;Ασφαλισμένος από τον στατικό ηλεκτρισμό θα είμαι; 2.Αν συνδέσω το κροκοδειλάκι με το σωλήνα του καλοριφέρ θα είμαι σωστά γειωμένος; 3.Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να γειωθεί κανείς; 1. Αν το PSU είναι στην πρίζα τότε το περίβλημα του είναι γειωμένο, αλλά επειδή είναι βαμμένο εξωτερικά, το κροκοδειλάκι δέν θα κάνει καλή ηλεκτρική επαφή. Σε κάθε περίπτωση δέν χρειάζεται να κλείσεις διακόπτη ή να κατεβάσεις γενικό. 2. Όχι γιατι αφενός οι σωλήνες είναι βαμμένοι, αφετέρου αν και κανονικά οι σωληνώσεις πρέπει να είναι γειωμένες, στην πράξη και για διάφορους λόγους δέν συμβαίνει πάντα αυτό. 3. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συνδέσεις το κροκοδειλάκι απο το wrist strap απευθείας στο εκτεθειμένο μεταλικό έλασμα που προεξέχει σε μία πρίζα σούκο. Γενικά πάντως, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, μήν αγχώνεσαι τόσο πολύ με το ESD. Αυτες τις προφυλάξεις τις παίρνουμε όταν χειριζόμαστε μεμονομένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και σε γραμμές παραγωγής οπου το ζητούμενο είναι η διαδικασία συναρμολόγησης να είναι απολύτως ελεγχόμενη. Για τον υπολογιστή σου αρκεί να ακουμπήσεις κάτι γειωμένο για να αποφορτιστείς πριν ξεκινήσεις τη συναρμολόγηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα