smoke0man2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 εαν ητανε ομως ο παππους η γιαγια σου θα σηκωνοσουν για να κατσει ανεξαρτητα εαν ηταν κουρασμενη η οχι ? εχω αδικο ? απαντα θελω να καταλαβω κατι !
opcorsa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μάλλον δεν ξέρεις από ιστορία, για το χάλι που έχει αυτή η χώρα ευθύνεται κατά κύριο λόγο η φαγωμάρα μεταξύ μας.Δύο χρόνια μετά την επανάσταση κάναμε εμφύλιο,επίσης δολοφονήσαμε ήρωες όπως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη σκοτώσαμε τον γιο του ,δολοφονήσαμε τον μόνο άξιο κυβερνήτη της χώρας τον Ιωάννη Καποδίστρια(όλοι οι ιστορικοί αναφέρονται στην δολοφονία του ως πράξη αυτοχειρίας του Έθνους) για να φέρουμε να μας κυβερνήσει το λαμόγιο ο Γερμαναράς ο Όθωνας.Επίσης τα πρώτα δύο πολεμικά δάνεια που πήραμε κατά την διάρκεια της επανάστασης τα πήραμε με ληστρικούς όρους, και καταφέραμε να τα αποπληρώσουμε μόλις το 1998 επί κυβέρνησης Σημίτη τότε ήταν η τελευταία δόση,είχαμε χρωστούμενα 200 χρόνια σχεδόν πριν.Και υπάρχουν και άλλα χιλιάδες δάνεια του Έθνους μικρά ή μεγάλα προηγουμένων αιώνων μόνο που δεν είναι ευρέως γνωστά.Οπότε η κακομοιριά μας ως κράτος ξεκίνησε την ίδια σχεδόν στιγμή με την ανεξαρτησία μας και όχι από τους σημερινούς γέρους.Μόνη παρέκκλιση ήταν η διακυβέρνηση από τον Ελ.Βενιζλο και τον Τριοκύπη όπου οι υποδομές της χώρας οφείλονται σε αυτόν αν και πάλι με αυτόν στην κυβέρνηση είχαμε χρεοκοπήσει,(τον Τρικούπη εννοώ)Οπότε η καραμέλα ότι φταίει μόνο η γενιά του Πολυτεχνίου είναι τραγική από κάθε ιστορική άποψη.Τώρα ο σεβασμός στους ηλικιωμένους ώστε να τους προσφέρω θέση είναι αυτονόητος δεν το συζητώ παραπάνω φιλε για εμενα δεν ειναι αυτονοητος ο σεβασμος... για κανεναν και για τιποτα... χωρις να λεω οτι οποιον βλεπουμε τον γραφουμε κανονικα.. οσο για την ιστορια, την εχω σπουδασει, αν θες το πιστευεις και την ξερω καλυτερα... ο οθων αν και γερμαναρας που λες τελικα για πιτσιρικος αποδειχτηκε πεισματαρης και πατριωτης.... ο καποδιστριας οντως φαγωθηκε απο εμας αλλα ηταν απο τους μαυρομιχαλαιους και περασε προσφατα η επετειος-27 σεπτεμβρη.. ομως δεν ηταν πολιτικη δολοφονια, παρα περισσοτερο σαν τυχαιο γεγονος..ο ιδιος ο παπαρηγοπουλος στην πρωτη μορφη ιστοριας του δεν λεει οτι δολοφονηθηκε φαντασου, σημειωνει απλως οτι πεθανε.. αυτα προς γνωσην... γενικα το "μαζι τα φαγαμε" παντως εχει μεγαλη δοση αληθειας, αν δεν θελετε να το πιστεψετε , τοτε φορατε παρωπιδες και δεν βλεπετε τριγυρω σας εαν ητανε ομως ο παππους η γιαγια σου θα σηκωνοσουν για να κατσει ανεξαρτητα εαν ηταν κουρασμενη η οχι ? εχω αδικο ? απαντα θελω να καταλαβω κατι ! τους εχω χασει απο αρκετα μικρος, θα σηκωνομουν οπως θα σηκωνομουν και για τον πατερα μου κλπ... 2
smoke0man2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 φιλε για εμενα δεν ειναι αυτονοητος ο σεβασμος... για κανεναν και για τιποτα... χωρις να λεω οτι οποιον βλεπουμε τον γραφουμε κανονικα.. οσο για την ιστορια, την εχω σπουδασει, αν θες το πιστευεις και την ξερω καλυτερα... ο οθων αν και γερμαναρας που λες τελικα για πιτσιρικος αποδειχτηκε πεισματαρης και πατριωτης.... ο καποδιστριας οντως φαγωθηκε απο εμας αλλα ηταν απο τους μαυρομιχαλαιους και περασε προσφατα η επετειος-27 σεπτεμβρη.. ομως δεν ηταν πολιτικη δολοφονια, παρα περισσοτερο σαν τυχαιο γεγονος..ο ιδιος ο παπαρηγοπουλος στην πρωτη μορφη ιστοριας του δεν λεει οτι δολοφονηθηκε φαντασου, σημειωνει απλως οτι πεθανε.. αυτα προς γνωσην... γενικα το "μαζι τα φαγαμε" παντως εχει μεγαλη δοση αληθειας, αν δεν θελετε να το πιστεψετε , τοτε φορατε παρωπιδες και δεν βλεπετε τριγυρω σας τους εχω χασει απο αρκετα μικρος, θα σηκωνομουν οπως θα σηκωνομουν και για τον πατερα μου κλπ... τοτε εάν εισαι καλος ανθρωπος θα σηκωθείς και για καποιον αλλον ... ο οποιος θα σου δωσει τις ευχες του.(δεν είναι λιγο στην εποχη μας) δεν θα σ πεσει ο κολος εάν κατσει ορθιος 1
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Καλά που το θέμα του νήματος δεν ήταν για τους γέρους στο μετρό γιατί η αναδρομή θα είχε φτάσει μέχρι τους περσικούς πολέμους 9
smoke0man2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 ελπιζω μονο να μην τα βρειτε αυτα μπορστα σας οταν θα ειστε εσεις στην θεση τους.. και θα πονατε και θα εχετε εναν 20-30 χρονο που δεν θα σας παραχωρει την θεση του,ετσι επειδη την ειδε σαπιομαγκας!! 5
xstreamgamer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ο Παπαρηγόπουλος μπορεί να λέει ότι θέλει και δεν διαφωνήσω βραδιάτικα απλά θα πω ότι οι Μαυρομιχαλαίοι έδρασαν(ίσως άθελα τους) ως πράκτορες των Εγγλέζων καθότι φοβούνταν μεταστροφή της Ελλάδος προς την Ρωσία λόγο του κυβερνήτη.Αυτοί υποδαύλιζαν τις αναταραχές στην Μάνη και στην Ύδρα.Ω ναι ξέρουμε και εμείς από ιστορία.Αν και εγώ είμαι σχετικά σίγουρος ότι οι Μαυρομιχαλαίοι πληρώθηκαν απευθείας από τους Άγγλους,όχι ότι έχω κάποια απόδειξη επ'αυτού αλλά το ένστικτο μου αυτό μου λέει μετά από χρόνια ενασχόλησης μου με τα της ιστορίας. Τεσπα τέλος το offtopic από μένα.Για το θέμα που άνοιξες είναι αυτονόητος ο σεβασμός καθώς με την ηλικία δεν επέρχεται μόνο σωματική φθορά αλλά και νοητική.Γέρος σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ όταν σηκώθηκα για να καθίσει με πήρε από τα μούτρα λέγοντας μου ότι δεν είναι και τόσο ηλικιωμένος πια αν και τρέκλιζε πάνω στο μπαστούνι και σαφώς νοητικά λόγο ηλικίας δεν ήταν καλά.Έδωσα τόπο στην οργή του άφησα την θέση και πήγα και έκατσα πιο μπροστά όρθιος και τέλειωσε η ιστορία εκεί.Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω τώρα τι έκανε αυτός είναι άλλη ιστορία.Πάντως αν είσαι ιστορικός και την κακομοιριά του Έθνους μας την αποδίδεις στα τελευταία 70 χρόνια μένω έκπληκτος. 1
opcorsa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 τοτε εάν εισαι καλος ανθρωπος θα σηκωθείς και για καποιον αλλον ... ο οποιος θα σου δωσει τις ευχες του.(δεν είναι λιγο στην εποχη μας) δεν θα σ πεσει ο κολος εάν κατσει ορθιος καθολου, αλλα οπως ειπα δεν χρησιμοποιω λεωφορεια... αλλα οπως ειπα πρεπει να δειξει σεβασμο στον εαυτο του πρωτα απο ολα και μετα σε εμενα ρωτωντας με ευγενικα.. τοτε ναι θα εδινα την θεση μου ακομα και σε νεοτερο (26 ειμαι). δεν μου κολλαει να την δωσω σε γερο που θα βριζει τους νεους που δεν τον "σεβονται", απαιτωντας με τον τροπο του να κατσει στην θεση μου. αυτο εννοουσα Ο Παπαρηγόπουλος μπορεί να λέει ότι θέλει και δεν διαφωνήσω βραδιάτικα απλά θα πω ότι οι Μαυρομιχαλαίοι έδρασαν(ίσως άθελα τους) ως πράκτορες των Εγγλέζων καθότι φοβούνταν μεταστροφή της Ελλάδος προς την Ρωσία λόγο του κυβερνήτη.Αυτοί υποδαύλιζαν τις αναταραχές στην Μάνη και στην Ύδρα.Ω ναι ξέρουμε και εμείς από ιστορία.Αν και εγώ είμαι σχετικά σίγουρος ότι οι Μαυρομιχαλαίοι πληρώθηκαν απευθείας από τους Άγγλους,όχι ότι έχω κάποια απόδειξη επ'αυτού αλλά το ένστικτο μου αυτό μου λέει μετά από χρόνια ενασχόλησης μου με τα της ιστορίας. Τεσπα τέλος το offtopic από μένα.Για το θέμα που άνοιξες είναι αυτονόητος ο σεβασμός καθώς με την ηλικία δεν επέρχεται μόνο σωματική φθορά αλλά και νοητική.Γέρος σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ όταν σηκώθηκα για να καθίσει με πήρε από τα μούτρα λέγοντας μου ότι δεν είναι και τόσο ηλικιωμένος πια αν και τρέκλιζε πάνω στο μπαστούνι και σαφώς νοητικά λόγο ηλικίας δεν ήταν καλά.Έδωσα τόπο στην οργή του άφησα την θέση και πήγα και έκατσα πιο μπροστά όρθιος και τέλειωσε η ιστορία εκεί.Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω τώρα τι έκανε αυτός είναι άλλη ιστορία.Πάντως αν είσαι ιστορικός και την κακομοιριά του Έθνους μας την αποδίδεις στα τελευταία 70 χρόνια μένω έκπληκτος. πολλα παιζουν ρολο φιλε, αν θες ειπα με πιστευεις για το αν εχω τελειωσει ιστορικο ή οχι... αλλα να ξερεις κατι. παροτι τον καποδιστρια τον συμπαθω εδρασε μονο στα 1827-31, και ηταν αυταρχικος - θεωρουσε τις αποψεις του ως τις μονες σωστες και υπηρχε πολωση... παντως αν και του πρωταθηκε δεν επεβαλλε δικτατορικο καθεστως, και βοηθησε την χωρα με εξωτερικο δανεισμο για να καταστειλει πειρατεια και να αντιμετωπισει τα αλλα προβληματα της χωρας..το θεμα ειναι οτι ακομα και να μην δολοφονουνταν και παλι κατι θα γινοταν, ενας συγκεκριμενος ερευνητης αναφερει οτι δεν ηταν θεμα στασης (revolte) απο ενα σημειο και μετα στις πολιτικες του καποδιστρια, αλλα επαναστασης (revolution) .. 1
smoke0man2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 μου φαινεται οτι εχετε μπερδεψει την ιστορια με τον σεβασμο ... 1
Dannie Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Προσωπικα εγω το θεωρω ντροπη να καθομαι και να ειναι ορθιος ηλικιωμενος.Τα νεα παιδια τα βρισκω πιο αναισθητα βλεπεις στο λεωφορειο την ηλικιωμενη να προσπαθει να ισσοροπησει στα αποτομα φρεναρισματα κ.τ.λ και νεαρα παιδια να εχουν mp3 και να κανουν οτι δεν βλεπουν.Επισης με εχει παραξενεψει οτι αυτοι που σηκωνονται κυριως ειναι αντρες αλλοδαποι οι γυναικες ειναι πιο σκληρες.Δεν ξερω στο προσωπο ενος ηλικιωμενου βλεπω τον παπου και την γιαγια μου αντε και τους γονεις μου. 6
xstreamgamer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν για να τελειώνουμε με το offtopic όντως ο Καποδίστριας έδρασε κάπως αυταρχικά αλλά ήταν οι συνθήκες που το επέβαλαν π.χ δεν είχε ρίζες εδώ ούτε συγγενικές ούτε πολιτικές.Πέρα από όλα τα άλλα μάζεψε αρκετά από σκορποχώρια των τριών και τεσσάρων κατοίκων έφτιαξε καινούριες πόλεις έφτασε τα σύνορα στην γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού με όλη την Ευρώπη αρχικά αντίθετη επ αυτού διαπραγματευόταν την απελευθέρωση της Θεσσαλία από τότε, και όταν έβλεπε ότι το Εθνικό συμφέρων ήταν πάνω από την διπλωματί απλά αγνοούσε τις μεγάλες δυνάμεις.Π.χ είχαμε παράνομα στρατό στην Θεσσαλία αλλά με έξυπνο τρόπο ο κυβερνήτης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απλά τους έλεγε ότι ήταν ένοπλοι πληθυσμοί εκτός των συνόρων μας και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι επ αυτού.Επίσης στις εκλογές που ερχόταν θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά, καθώς και οι της αντιπολιτεύσεως παραδεχόταν ότι όπου πήγαινε ο Κυβερνήτης γινόταν αντικείμενο λατρείας κυριολεκτικά.Στο άκουσμα δε του θανάτου του οι εκδηλώσεις θλίψης και πένθους έφτασαν στα όρια της παράκρουσης με τις τότε γυναίκες να κυλιούνται στον δρόμο και να ρίχνουν μέχρι και στάχτη στα μαλλιά τους,σαφώς κατάλοιπο δουλοπρέπειας από την τουρκοκρατία, πάντως ήταν ενδεικτικό του τι απήχηση είχε ο άνθρωπος αυτός στον λαό και όχι άδικα.Τεσπα ξεφύγαμε πολύ αν υπάρχει ενδιαφέρων για συνέχεια επί της ιστορικής αναδρομής της κακομοιριάς μας σαν χώρα ας ανοιχτεί άλλο topic. 2
smoke0man2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν για να τελειώνουμε με το offtopic όντως ο Καποδίστριας έδρασε κάπως αυταρχικά αλλά ήταν οι συνθήκες που το επέβαλαν π.χ δεν είχε ρίζες εδώ ούτε συγγενικές ούτε πολιτικές.Πέρα από όλα τα άλλα μάζεψε αρκετά από σκορποχώρια των τριών και τεσσάρων κατοίκων έφτιαξε καινούριες πόλεις έφτασε τα σύνορα στην γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού με όλη την Ευρώπη αρχικά αντίθετη επ αυτού διαπραγματευόταν την απελευθέρωση της Θεσσαλία από τότε, και όταν έβλεπε ότι το Εθνικό συμφέρων ήταν πάνω από την διπλωματί απλά αγνοούσε τις μεγάλες δυνάμεις.Π.χ είχαμε παράνομα στρατό στην Θεσσαλία αλλά με έξυπνο τρόπο ο κυβερνήτης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απλά τους έλεγε ότι ήταν ένοπλοι πληθυσμοί εκτός των συνόρων μας και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι επ αυτού.Επίσης στις εκλογές που ερχόταν θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά, καθώς και οι της αντιπολιτεύσεως παραδεχόταν ότι όπου πήγαινε ο Κυβερνήτης γινόταν αντικείμενο λατρείας κυριολεκτικά.Στο άκουσμα δε του θανάτου του η εκδηλώσεις θλίψης και πένθους έφτασαν στα όρια της παράκρουσης με τις τότε γυναίκες να κυλιούνται στον δρόμο και να ρίχνουν μέχρι και στάχτη στα μαλλιά τους,σαφώς κατάλοιπο δουλοπρέπειας από την τουρκοκρατία, πάντως ήταν ενδεικτικό του τι απήχηση είχε ο άνθρωπος αυτός στον λαό και όχι άδικα.Τεσπα ξεφύγαμε πολύ αν υπάρχει ενδιαφέρων για συνέχεια επί της ιστορικής αναδρομής της κακομοιριάς μας σαν χώρα ας ανοιχτεί άλλο topic. πρωτα να κοιταμε να ειμασττε εμεις σωστοι και ευαίσθητοι σε καποια θεματα(χωρισ να ζητάμε ανταλαγμα) και μετα ας κοιτάξουμε την ιστορια μας... αν είναι δυνατον ποσο θα συνεχιστεί η ιστορικη αναδρομη !
idomeneas7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Αν ειναι κανενας καλος ανθρωπος θα σηκωνομουν (αν και εχω χρονια να μπω σε λεωφορειο). Για αυτους που στεκονται διπλα σου και βηχουν επιδεικτικά δεν σηκωνομαι. Σε υπηρεσιες ειναι τραγικη η κατασταση και νομιζω πως ειναι η βασικη κοινωνικη τους συναναστροφη για αυτό το κανουν. 1
dimpa16 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Κρίμα. Καποιοι άνθρωποι δεν βλέπουν στους γέρους, τον πατέρα τους ή την μάνα τους ή τον εαυτο τους μετά απο πολλά χρόνια και ξεστομίζουν ένα σωρό ανοησίες, Κρίμα και πάλι κρίμα. 6
smoke0man2 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Κρίμα. Καποιοι άνθρωποι δεν βλέπουν στους γέρους, τον πατέρα τους ή την μάνα τους ή τον εαυτο τους μετά απο πολλά χρόνια και ξεστομίζουν ένα σωρό ανοησίες, Κρίμα και πάλι κρίμα. αυτό προσπαθω να τους πω τοση ωρα,... γι αυτό και ρωτησα : εαν ητανε ομως ο παππους η γιαγια σου θα σηκωνοσουν για να κατσει ανεξαρτητα εαν ηταν κουρασμενη η οχι ? εχω αδικο ? απαντα θελω να καταλαβω κατι ! 1
xstreamgamer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 πρωτα να κοιταμε να ειμασττε εμεις σωστοι και ευαίσθητοι σε καποια θεματα(χωρισ να ζητάμε ανταλαγμα) και μετα ας κοιτάξουμε την ιστορια μας... αν είναι δυνατον ποσο θα συνεχιστεί η ιστορικη αναδρομη ! Ζητώ συγνώμη για το off topic απλά συνέβη γιατί αναφέρθηκε ότι οι σημερινοί εβδομηντάρηδες είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα δηλαδή οι 35ρηδες του 75, και άρα δεν αξίζουν τον σεβασμό μας πράγμα που είναι μεγίστη πλάνη και αυτό ήθελα να καταδείξω με το off topic.Και πάλι sorry
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα