NobodyRankXV Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Επειδή δουλεύω στην κοσμοτε και καθε μέρα έχω γέρους και γριές να με ρωτάνε πως να ανοίξουν το κινητό τους έχω να πω πως πολλοί δεν παλεύονται ειναι αγενείς άλλοι πάλι ομως ειναι γλυκύτατοι , εχει να κάνει με τον άνθρωπο δεν ειναι η ηλικία 3
Postmort3m Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Ένας ηλικιωμένος είναι και αισθάνεται συνεχώς όπως αισθάνεται ένας νέος που είναι φορτωμένος σαν μουλάρι,όταν το καταλάβετε αυτό όλα θα σας φανούν πιο απλά.Η μητέρα μου που αναφέρω πιο πάνω τις καλές της μέρες μπορεί να πάρει και την τσάπα και να σκάψει να βάλει κήπο τις κακές της μέρες τρίβει συνεχώς τα πόδια της με οινόπνευμα(αυτό ξέρει αυτό εμπιστεύεται ) γιατί την πονούν αφόρητα.Εγώ πάντως όταν ήμουν νεαρός είκοσι χρονών δεν καταλάβαινα χριστό όσο και να είχα δουλέψει εδώ έφευγα από την οικοδομή το πρωί και έκανα ημιεπαγγελματική προπόνηση στο ποδόσφαιρο Δ Εθνική.Και μαντέψτε τότε στην Λάρισα πήγαινα με το λεωφορείο και φυσικά σηκωνόμουν και πάλι για να κάτσει μεγαλύτερος παρότι με είχε φάει το πηλοφόρι και με περίμεναν και καμιά 20 km τρέξιμο στην συνέχεια. Τι στο καλό δουλειά κάνετε χειρότερη από την οικοδομή που δεν σας αφήνει να παραχωρήσετε την θέση σας σε έναν ηλικιωμένο δεν μπορώ να το καταλάβω από σωματικής κούρασης εννοώ Σώπα ρε τσακάλι πως και δεν είχαμε ανακαλύψει εμείς τα γυαλιά μέχρι τώρα και μας φώτισες εσύ.Ουάου που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης. Ξέρεις ότι υπάρχει καταρράκτης όπου είναι μη εγχειρήσιμος φαντάζομαι έτσι;Αλλά μάλλον όχι αλλιώς δεν θα μας πέταγες τέτοια φαεινή ιδέα όπως τα γυαλιά.Μα τι μυαλό είσαι εσύ πως και δε το σκεφτήκαμε εμείς τόσα χρόνια; Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι έτσι? Ο καθένας έχει διαφορετικό οργανισμό. Μπορεί εσύ να μην κουραζόσουν στα 20 στην οικοδομή αλλά δεν σημαίνει ότι είναι έτσι όλοι.
Vapir Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 καλά αυτά που λες, όμως η ηλικία δεν δικαιολογεί την αγένεια ,ναι και εμείς θα γίνουμε γέροι , αν όμως γίνω ποτέ σκατόγερος που βρίζει τον ένα κ τον άλλο και απαιτεί με αγένεια δεν περιμένω απλά να μην μου παραχωρούν την θέση τους αλλα μακάρι να με πετάνε κ έξω απ το λεωφορείο , δεν χρωστάει ο κόσμος που πάει στη δουλειά του να του χαλάω τη μέρα με τη συμπεριφορά μου 1 1
L0k0p0k013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 εμενα μου την σπανε οι ουρες στις τραπεζες παντως... 30 ατομα ουτα και τα 22 ειναι γεροι που απλα θα παρον 100 ευρω της συνταξης τους, και θα καθυστερησουν εμενα και αλλους 5 που πηγαμε για σκοπο.... πχ προχθες ηθελα να καταθεσω 50 ευρω να παρω πραγματα απο το εβαυ και καθυστερησα στην δουλεια μου 1 ωρα για αυτο τον λογο... ελλαδαρα... εχω την εντυπωση οτι στο εξωτερικο οι ηλικιωμενοι δεν ειναι τοσο "αργοσχολοι" παντως ή ειναι ιδεα μου? Δηλαδή τώρα θεωρείς πιο σοβαρή δουλειά το ebay παρά να πάρει ο άνθρωπος τα λιγοστά χρήματα της σύνταξης του ώστε να ζήσει? Εγώ λέω την άλλη φορά αν αργούν πλάκωσε τούς στις σφαλιάρες να ισιωσουν
overpower Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 εμενα μου την σπανε οι ουρες στις τραπεζες παντως... 30 ατομα ουτα και τα 22 ειναι γεροι που απλα θα παρον 100 ευρω της συνταξης τους, και θα καθυστερησουν εμενα και αλλους 5 που πηγαμε για σκοπο.... πχ προχθες ηθελα να καταθεσω 50 ευρω να παρω πραγματα απο το εβαυ και καθυστερησα στην δουλεια μου 1 ωρα για αυτο τον λογο... ελλαδαρα... εχω την εντυπωση οτι στο εξωτερικο οι ηλικιωμενοι δεν ειναι τοσο "αργοσχολοι" παντως ή ειναι ιδεα μου? Ισα ισα που για τους νεους υπαρχουν τα μηχανηματα καταθεσης σε αρκετα σημεια πλεον, και αν οχι αυτα τα μηχανηματα, τοτε τα ΑΤΜ που μπορεις να καταθεσεις απο προηγουμενη μερα και θα πιστωθουν το επομενο πρωινο. Παντως οσες φορες ετυχε να ειμαι Θεσ/νικη σε αστικο ειναι ολοι τους αγενεις. Εχει τυχει γυναικα μεγαλης ηλικας (50-60) να απαιτησει την θεση μου με αγενες τροπο και απλα εγω να κανω πως δεν την ακουω. 1
opcorsa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δηλαδή τώρα θεωρείς πιο σοβαρή δουλειά το ebay παρά να πάρει ο άνθρωπος τα λιγοστά χρήματα της σύνταξης του ώστε να ζήσει? Εγώ λέω την άλλη φορά αν αργούν πλάκωσε τούς στις σφαλιάρες να ισιωσουν αρχικα διαβασε τα μηνυματα που στελνω και πιο πριν, ειπα ηθελα να παραγγειλω κατι ανταλλακτικα για την επιχειρηση που εχουμε ,και πληρωνουμε και φορους για να μπορουν να πληρωθουν και τον επομενο μηνα την συνατξη τους, αυτοι και ολοι οι αλλοι
Vapir Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Ισα ισα που για τους νεους υπαρχουν τα μηχανηματα καταθεσης σε αρκετα σημεια πλεον, και αν οχι αυτα τα μηχανηματα, τοτε τα ΑΤΜ που μπορεις να καταθεσεις απο προηγουμενη μερα και θα πιστωθουν το επομενο πρωινο. Παντως οσες φορες ετυχε να ειμαι Θεσ/νικη σε αστικο ειναι ολοι τους αγενεις. Εχει τυχει γυναικα μεγαλης ηλικας (50-60) να απαιτησει την θεση μου με αγενες τροπο και απλα εγω να κανω πως δεν την ακουω. και στην Πάτρα έτσι είναι , ιδικά σε κάποια χρειάζεσαι ακουστικά γα να την παλέψεις και να μη φρικάρεις , ο ένας γέρος θα βρίζει τον άλλο και φυσικά όλοι θα βρίζουν τους "νέους" την "νέα γενιά"
bedazzled Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 υπάρχουν γέροι και γέροι, κάποιοι που πάνε στην τράπεζα απο ανάγκη και κάποιοι σαν την γιαγιά μου που πάνε απο χόμπι , επειδή είναι αργόσχολοι και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Κάθε εβδομάδα η γιαγιά μου θα πάει να δει "αν τα λεφτά είναι μέσα" , θα πάει να ρωτήσει για τόκους κ δεν ξέρω τι , non stop , θα απαιτήσει να έχει προτεραιότητα , θα βρίσει όποιον δεν της δώσει προτεραιότητα και θα σπάσει τα αρχίδια όποιου βρεθεί μπροστά της. Ξέρω αρκετούς γέρους σαν τη γιαγιά μου (τουλάχιστον όσους/όσες κάνει παρέα ) και δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση σεβασμό απλά επειδή είναι γέροι , αν θέλουν σεβασμό θα πρέπει να μάθουν να σέβονται , δεν φτάνει που μας έφτασαν ως εδώ αυτοί κ τα παιδιά τους και πολλοί απο αυτούς παίρνουν σχεδόν τον διπλάσιο μισθό απο εμάς σαν σύνταξη , έχουν κ το θράσος να απαιτούν. €5 η συναλλαγή στο ταμείο και άγιος ο θεός. Να δεις για πότε πότε αδειάζουν τα ταμεία και θα αναγκαστούν να βγάλουν ebanking κωδικούς, αγγαρεύοντας παιδιά/εγγόνια (καλύτερα αυτό, παρά ουρές στα ταμεία). Εξάλλου και την φορολογική δήλωση δεν την κάνουν μόνοι τους στο taxisnet...
L0k0p0k013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 αρχικα διαβασε τα μηνυματα που στελνω και πιο πριν, ειπα ηθελα να παραγγειλω κατι ανταλλακτικα για την επιχειρηση που εχουμε ,και πληρωνουμε και φορους για να μπορουν να πληρωθουν και τον επομενο μηνα την συνατξη τους, αυτοι και ολοι οι αλλοι Δεν αντιλέγω απλα έτσι όπως το θετεις ακούγεται σκληρο προφανώς και απο την στιγμή που τιθεται θέμα εργασίας βιάζεσαι αλλά οχι να τα βάζουμε ολα στο ίδιο καλάθι.
bedazzled Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Αυτα τελειωνουν σιγα σιγα και με τις περικοπες που θα συνεχισουν να υπαρχουν σχεδον ολες οι συνταξεις θα πανε στα 500-600 ευρω. Αν σκεφτείς τι συντάξεις παίζουν στα Βαλκάνια (π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία), πάλι μια χαρά θα είναι. Και οι νέοι της Ελλάδας (ακόμα και πτυχιούχοι) τόσα παίρνουν. Φυσικά αν θες να ζεις ΟΛΗ την οικογένεια (στυλ συνταξιούχος ΟΤΕ), τότε όχι, δεν φτάνουν ούτε 1000...
Vapir Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Και δεύτερο, ναι μωρέ, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μας κατέστρεψαν, μόνο οι γέροι τους ψήφιζαν, άλλωστε από το 2009 που ανακαλύψαμε ότι λεφτά υπάρχουν και βγάλαμε αυτόν που μας τα έταξε με 44% έχουν περάσει δεκαετίες και μόνο γέροι μπορεί να ψήφισαν αυτά τα παραμύθια. Καλημέρα σας. Μιας και δεν το πρόσεξα πριν να ξεκαθαρίσουμε κάτι γιατι μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα και δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Η αναφορά μου έγινε στην νοοτροπία του "εγώ είμαι και άλλος δεν είναι" που καλλιεργήθηκε απο αυτές τις γενιές και πέρασε στις επόμενες , αυτό μας έφερε εδώ που μας έφερε στο χάλι μας , άλλωστε γνωρίζω πολύ καλά τους κανόνες του forum πως δεν επιτρέπεται πολιτική συζήτηση και έχουμε δει που πάει κάθε φορά. Δεν νομίζω κανένας να έχει θέμα με τους γέρους επειδή είναι γέροι και τους βλέπει σαν κατώτερες μορφές ζωής αλλα νομίζω πως όλοι έχουμε θέμα με όσους δεν σέβονται και απαιτούν σεβασμό και έξτρα δικαιώματα, όποιοι κ αν είναι αυτοί , γέροι , νέοι , πλούσιοι , μειονότητες (πχ Ρομά).
bedazzled Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Και δεύτερο, ναι μωρέ, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μας κατέστρεψαν, μόνο οι γέροι τους ψήφιζαν, άλλωστε από το 2009 που ανακαλύψαμε ότι λεφτά υπάρχουν και βγάλαμε αυτόν που μας τα έταξε με 44% έχουν περάσει δεκαετίες και μόνο γέροι μπορεί να ψήφισαν αυτά τα παραμύθια. Άλλωστε, είδαμε και βλέπουμε καθημερινά τι συγκλονιστικό κριτήριο είχαν και οι νέοι που μας φόρτωσαν τους αγράμματους κόπι πάστηδες. "Νέοι" ήταν τα πρόβατα που χόρευαν καλαματιανούς στην πλατεία, να σας θυμήσω, κερδάμε αδέρφια κτλ. "Νέος" είναι και ο αστοιχείωτος που κορδώνεται ότι πραγματοποιεί "στροφή 360 μοιρών" και διακηρύσσει τους "ακατάληπτους δεσμούς" μας με τα αδέρφια μας στον ευρωπαϊκό νότο. Μια συμπλήρωση μόνο στα παραπάνω: Τον εν λόγω τον ψήφισαν και οι συνταξιούχοι για την «υπόσχεσή» του ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη.
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Μια συμπλήρωση μόνο στα παραπάνω: Τον εν λόγω τον ψήφισαν και οι συνταξιούχοι για την «υπόσχεσή» του ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη. Μειοψηφία νομίζω.
xstreamgamer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι έτσι? Ο καθένας έχει διαφορετικό οργανισμό. Μπορεί εσύ να μην κουραζόσουν στα 20 στην οικοδομή αλλά δεν σημαίνει ότι είναι έτσι όλοι. Καταλαβαίνω όπως όμως πρέπει και εσύ να καταλάβεις, ότι όλοι οι γέροι είναι αδύναμοι από τα 75 και άνω και "επιβάλλεται" πάντα κατά την άποψη μου να τους παραχωρήσουμε την θέση μας όπως θα κάναμε για μία έγκυο για έναν άτομο με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.Επίσης πρέπει να σταματήσει η πλάνη ότι οι σημερινοί γέροι φταίνε για την κατάντια της Ελλάδος,φταίνε φυσικά και αυτοί και όλοι μας, αλλά τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ παλιά καθώς είμαστε αποικία λόγο χρεών από τότε που απελευθερωθήκαμε τα έγραψα σε πιο πίσω σελίδες.Έχουμε μέχρι στιγμής από τότε που απελευθερωθήκαμε, τρεις εμφυλίους και άλλους 5 πολέμους και ο ένας οδήγησε σε τετραετή κατοχή.Θαύμα είναι που είμαστε κατά κάποιον τρόπο ελεύθεροι και όχι υπόδουλοι σε άλλο κράτος.Μία χώρα με τόσα προβλήματα που ανάγονται σε αιώνες και όχι σε δεκαετίες δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να της φταίνε μόνο οι σημερινοί γέροι τους οποίους δεν σέβεστε.Τόση σκατοψυχία από ορισμένους απέναντι σε ανήμπορους ανθρώπους με αφήνει έκπληκτο.
gdriver Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Γενικότερα σηκώνομαι να καθίσουν οι ηλικιωμένοι , είναι αυτονόητο άλλωστε. Πάρ' αυτα θα σημειώσω 3 περιστατικά που μου έκαναν πολύ εντύπωση. Μία γυναίκα , ΚΑΠΩΣ προχωρημένης ηλικίας , στολισμένη όχι μόνο στην πένα, αλλά τόσο πένα που είχε καταντήσει καρικατούρα ( ενδεικτικώς είχε φορέσει 7:30 το πρωί, κάτι αρχαία γάντια που ήταν δίχτυ και κραγιόν έντονο κόκκινο) , είχε στρογγυλοκαθίσει ενώ στο οπτικό της πεδίο υπήρχε μία έγκυος η οποία ήταν αρκετή ώρα όρθια μέχρι που προσφέρθηκε ο διπλανός ηλικιωμένος από την προαναφερθείσα «δούκισσα» Δεύτερο σκηνικό , μπαίνει μία μέσα στο ηλεκτρικό λεωφορείο και σχεδόν στεκόταν. ήταν δηλαδή ανάμεσα στο θα ξαπλώσω αλλά την τελευταία στιγμή βρίσκω δύναμη να κρατηθώ. Της προσέφεραν θέση. Μετά από 2-3 στάσεις έτυχε να κατεβαίνουμε μαζί , εννοείται τη βοηθήσαμε , αλλά το κορυφαίο , όταν κατέβηκε σχεδόν έτρεχε , όχι απλώς περπατούσε, ναι η ίδια που μέχρι πριν 2 λεπτά έλεγες , ωχχχ τώρα θα μείνει. 3ο περιστατικό. γυρνούσα με προαστιακό στο σπίτι από το αεροδρόμιο. 6 και κάτι το πρωί, κατά τις 7 ήμουν στον ηλεκτρικό στο σταθμό Νεραντζιώτισσα. Έρχεται ο συρμός και κάθομαι μαζί με τα μπαγκάζια μου σε μία θέση.Σε ολόκληρο βαγόνι ήμουν μόνος μου. Στην επόμενη στάση μετά την Ειρήνη μπαίνει ένας ηλικιωμένος με τη γυναίκα του, σε ένα βαγόνι που μόνος επιβάτης ήμουν εγώ. Αρχισε να βρίζει , τη μάνα μου , τον πατερα μου, του προγόνους μου , μέχρι και την αμοιβάδα όπου εξελίχθηκαν οι πρωτοι οργανισμοί πάνω στη γη, επειδή σε μία θέση καθόμουν εγω μαζί με τη βαλίτσα μου. απαιτούσε να σηκωθώ αμέσως , και να ζητήσω συγγνώμη για αυτό το έγκλημα . Ηθικό δίδαγμα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν ένας ηλικιωμένος είναι από τη φύση του κακόψυχος ή ειλικρινής. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει περάσει στη ζωή του. Μπορεί να είχε όλα τα προνόμια του κόσμου και να μεγάλωσε μέσα στη χλιδή και να μη χρειάστηκε να σηκώσει ποτέ το δακτυλάκι του , όμως μπορεί να ήταν ένας απλόςς πατέρας ή απλή μητέρα που όπως σχεδον όλοι οι γονείς έτρεχαν για τα παιδιά τους να τους δώσουν τα πάντα με τον ιδρώτα τους και το «αίμα» τους. Εμείς όμως δεν είμαστε οι κριτές τους. Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι που να εμπνεύσει , που θα κάνει εμάς καλλίτερους και που θα αισθανθούμε καλλίτερα. Κ αυτός ο τρόπος είναι να δίνεις την προτεραιότητα αυτή, όχι για τον ηλικιωμένο αλλά για μας τους ίδιους , γιατί απλώς μας κάνει καλλίτερους. Γιατί φανταστέιτε αγαπητοί μου, κάποια μέρα εμείς οι «έξυπνοι» να μη σηκωθούμε για κάποιον ηλικιωμένο αλλά αυτός να είναι ο δικός σας πατέρας , η δική σας μάνα. Προσπαθούμε να γίνουμε καλλίτεροι όχι πονηρότεροι σε κάτι τοσο μα τόσο ασήμαντο. φιλικά πάντα 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα