Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με το ΙQ δεν είναι άσχημη ιδέα. Το Σύνταγμα και η νομοθεσία (γενικώς όχι μόνο στην Ελλάδα) προβλέπει πολλά πράγματα που δεν είναι σωστά/δίκαια. Επειδή υπάρχει νόμος για κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Εκτός αυτού από τότε που δημιουργήθηκε το Σύνταγμα μέχρι τώρα ο κόσμος έχει αλλάξει δραστικά αλλά οι νόμοι παρέμειναν οι ίδιοι με αποτέλεσμα να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Αν το σκεφτούμε λογικά, πιστεύεις ότι είναι σωστό να ψηφίζουν άτομα με νοητική στέρηση, χαμηλό IQ, που δεν έχουν σώας τας φρένας κλπ? Δεν είναι θέμα φασισμού, είναι θέμα τι είναι λογικό και τι όχι. Κάποιος ο οποίος δεν έχει ένα τάδε επίπεδο ευφυίας δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν άλλους κατά την γνώμη μου.

Να πούμε και το άλλο: το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο εδώ και χρόνια και δεν κουνιέται φύλλο. Το αν θα ψηφίζει ο 80χρονος παππούς με Alzheimer μας μάρανε, όχι όλα τα άλλα...

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω αυτό είναι το δημοκρατικό πολίτευμα σε όλες τις χώρες του πλανήτη που το έχουν υιοθετήσει.Αν δεν σε καλύπτει κάνει κάτι εσύ για να αλλάξει αλλά πλέον δεν μιλάμε για δημοκρατία.Αν αποκλειστεί από το δικαίωμα ψήφου οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα άνω των 18 τότε δεν μιλάμε για δημοκρατία αλλά για άλλο πολίτευμα.Επίσης δεν πληρώνονται όλοι από τραπεζικούς λογαριασμούς, η μητέρα μου για μεγάλο διάστημα εισέπραττε την σύνταξη της από τον Ο.Γ.Α από τα Ε.Λ.Τ.Α.Τώρα τελευταία έκανε λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν και εγώ τέλειωσα το σχολείο και άρχισα να πηγαίνω στην σχολή και να κυκλοφορώ με τα λεωφορεία/ΜΜΜ, είχανε γίνει διάφορα περιστατικά μεταξύ εμένα και αγενών ηλικιωμένων. Τόσο αυτά τα περιστατικά, τόσο ο εγωισμός μου και το γεγονός οτι γενικά οι γονείς μου δεν μου φώναζαν ούτε με μάλωναν, όσο και η συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών της σχολής μου στα πρώτα εξάμηνα, με έκανε και είχα μίσος και προκαταλήψεις απέναντι στους ηλικιωμένους και τους μεγάλους γενικότερα.

Τι με έκανε και άλλαξα μετά τα 22, χειροτέρεψαν τα προβλήματα που είχα στην πλάτη μου και στην μέση μου ενώ εμφανίστηκαν και δύο διαφορετικά προβλήματα στην καρδιά μου λίγα χρόνια μετά, όλα κληρονομικά αυτά από πατέρα. Αυτά τα προβλήματα με τσάκισαν ψυχολογικά και είχα καταντήσει να κουράζομαι περισσότερο και από 70αρηδες στο περπάτημα. Στα λεωφορεία κάποιες φορές με βλέπουνε που είμαι λαχανιασμένος και σκύβω και μου έχουν δώσει τις θέσεις τους μεγαλύτεροι.

Συμπερασματικά, για μένα η αγενής συμπεριφορά στους ηλικιωμένους δικαιολογείται μέχρι ένα όριο, ειδικά αν ληφθεί υπόψην, οτι πέραν των παθολογικών προβλημάτων μπορεί να υπάρχουν ψυχολογικά, κάποιοι μπορεί να έχουν περάσει δύσκολα να έχουν χάσει συζήγους ή πιο σπάνια να έχει πεθάνει και κανένα παιδί τους.

Για το θέμα του σεβασμού ,συμφωνώ οτι ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν θα πρέπει να υπάρχει defacto. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να είμαι εγώ αγενής ή να πάσχω από προκαταλήψεις απέναντι σε κάποιον άλλον μέχρι ο δεύτερος να κάνει κάτι που θα κερδίσει τον δικό μου σεβασμό.

Αυτά θεωρητικά. Τώρα πρακτικά το πως θα αντιδράσει ο καθένας την στιγμή που θα προκύψει κάποια άσχημη και αγενής συμπεριφορά, αυτό καλά καλά δεν το ξέρει ούτε ο εαυτός μας. Μπορεί να τύχει να λες οτι σέβεσαι τους ηλικιωμένους αλλά μόλις συμβεί κάτι να ρίξεις καντήλια και χριστοπαναγίες, μπορεί να συμβεί και το ακριβώς αντίστροφο.

Δημοσ.

Αφήστε τους ηλικιωμένους να πηγαίνουν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ. Γεμίζει η μέρα τους, νιώθουν σημαντικοί, παίρνουν ζωή απ'αυτό!

• Like 2
Δημοσ.

Αν γινεται για να γεμισει η μερα τους να μην απαιτούν προτεραιότητα ομως.

Κι εγω πιστευω οτι το κανουν απο βαρεμαρα και για κοινωνικοποίηση. Εχω ακουσει κιολας συζητηση που πηγαινε πανω κατω ως εξης:

-Τι κανεις, τραπεζα σημερα?

-Ναι, ειχα παει πριν για καφεδακι στο ικα με τον Μητσο και τωρα εδω να παρω λεφτά για την εφορια αυριο.

-Α να παμε μαζι να τα πουμε και με τον Ντινο.

Αυτοί πανε επιτηδες καθε τρεις και λιγο για να συναντιούνται στις ουρες και να μιλανε. Παιρνουν και καφε απο το σπίτι σε ποτηρακι και τους βγαινει πιο φτηνο απο καφενειο, συν θερμανση το χειμωνα και δροσια το καλοκαίρι.

• Like 3
Δημοσ.

Αν γινεται για να γεμισει η μερα τους να μην απαιτούν προτεραιότητα ομως.

Κι εγω πιστευω οτι το κανουν απο βαρεμαρα και για κοινωνικοποίηση. Εχω ακουσει κιολας συζητηση που πηγαινε πανω κατω ως εξης:

-Τι κανεις, τραπεζα σημερα?

-Ναι, ειχα παει πριν για καφεδακι στο ικα με τον Μητσο και τωρα εδω να παρω λεφτά για την εφορια αυριο.

-Α να παμε μαζι να τα πουμε και με τον Ντινο.

Γεροντίστικες νοοτροπίες επαρχίας.

• Like 1
Δημοσ.

Αφήστε τους ηλικιωμένους να πηγαίνουν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ. Γεμίζει η μέρα τους, νιώθουν σημαντικοί, παίρνουν ζωή απ'αυτό!

Υπάρχουν τα καφενεία, τα καπη και αρκετές δραστηριοτητες για ηλικιωμένους.

• Like 2
Δημοσ.

Τα ίδια είναι παντού σε όλη την Ελλάδα... θυμάμαι κάποτε σε μια τράπεζα στην Αθήνα στήνονταν έξω από τις 6 το πρωί. Είπαμε, ιεροτελεστία!

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν τα καφενεία, τα καπη και αρκετές δραστηριοτητες για ηλικιωμένους.

Η τράπεζα είναι αγαπημένο χόμπι φίλε, σεβασμός! :D

Δημοσ.

Η τράπεζα είναι αγαπημένο χόμπι φίλε, σεβασμός! :D

Με τις εθελουσίες πάντως θα κλείσουν πολλά καταστήματα (εξοικονόμηση κόστους) και θα προωθήσουν την ηλεκτρονική τραπεζική όσο δεν πάει... σε καμία δεκαετία θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά.

Οπότε καλύτερα να βρουν νέο hobby. :P

Δημοσ.

Με τις εθελουσίες πάντως θα κλείσουν πολλά καταστήματα (εξοικονόμηση κόστους) και θα προωθήσουν την ηλεκτρονική τραπεζική όσο δεν πάει... σε καμία δεκαετία θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά.

Οπότε καλύτερα να βρουν νέο hobby. :P

Όσοι θα έχουν μείνει κάτι θα βρουν να είσαι σίγουρος! :D

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι αγενεις γεροι που εχω γνωρισει ειναι στην Θεσσαλονικη. Στην Αθηνα δεν εχω εμπειρια με αστικα οποτε δεν ξερω. Στην επαρχια μου φαινονται πιο καλοι.

Δημοσ.

Χμμ Γέροι..

Βρισκόμουν στην ίδια θέση με εσάς που έλεγα κρίμα ήταν τα παπουδια και πάντα όταν χρησιμοποιουσα ΜΜΕ αν δεν υπήρχε κενή θέση η υπήρχαν λίγες σηκωνόμουν η δεν καθόμουν καν να αφήσω τους ηλικιωμένους, τους λειπόμουν

Μέχρι που ξεκίνησα την πρακτική μου σε γκισέ νοσοκομείου σε μεγάλη πόλη όχι σε τπτ χωρίο

Καθημερινά πάνω από 300+ ατομα  είχαμε

Ας αρχίσουμε. Καταρχήν ήμουν στις προγραμματισμενες εισαγωγές και όχι στα εκτατά να πω κκ τον καταλαβαίνω ''πονάει υποφέρει''   

1. Στην αρχή με έβριζαν γιατί ήμουν αργός μου ''έλεγαν με ''μέσο'' μπήκες δν ξέρεις τίποτα πάω αλλού''

2. 40+ άτομα αναμονή μου ερχόταν χωρίς αριθμό προτεραιοτητας και απαιτούσαν να τους εξυπηρετήσω έτσι γιατί αυτοί με πληρώνουν έλεγαν

3. Μια μέρα που αναπλήρωνα έναν  άλλο υπάλληλο έκανα τα ογκολογικά που αυτά δεν παίρνουν αριθμό προτεραιοτητας Έρχεται ένας μου λέει γιατί κάνεις χωρίς αριθμό του εξηγώ ευγενικα αυτό και αυτό και μου λέει γιατί εγώ δεν είμαι άρρωστος? αν πεθάνω εσύ θα φταις, και αυτός ήθελε να μπει εισαγωγή για καταρράκτη  

4.  Έπεφτε το σύστημα, η έγραφε λάθος διάγνωση ο γιατρός στο εισιτήριο/εξιτήριο, πάλι εμένα έβριζαν 

Μπορώ να γράψω πολλά ακόμα

Συμπερασμα? ότι δεν τους νοιάζει ούτε να πούνε καλημέρα ούτε τίποτα άλλο το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετηθουν  πριν από τον συνάνθρωπο τους γιατί είναι εγωιστές και τους νοιάζει μόνο η πάρτη τους 

Δεν λέω από τόσους που εξυπηρέτησα 2 μου άφησαν θετικές εντυπώσεις ένας που μου έδωσε ένα σοκολατακι και ήταν πολύ ευγενικός και άλλος ένας που ήθελε να με κεράσει καφέ και αυτός πολύ ευγενικος

Από τότε από τις λίγες φορές που ξανά χρησιμοποιησα ΜΜΕ δεν ξανασηκώθηκα 

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς πολεμήσαν κάτι που η πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων δεν θα έκανε...

"Καποιοι και όχι όλοι , πολέμησαν, καλά κάνανε....

Βέβαια με ενα απλό χαρτί που ρίξανε 40 χρόνια στα εκλογικά κέντρα σκότωσαν το μέλλον μας (των νέων) 

Οπότε ΔΕΝ μπορώ να σεβαστώ κάποιον που μου σκότωσε τα όνειρα και τις ελπίδες μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...