Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω τις τελευταιες μερες μια διαφημιση που λεει οτι αν καταδοσεις αυτους που χρησιμοποιουν πειρατικα προγραμματα κερδιζεις λεφτα

Τι ρολο παιζει αυτο ειναι νομιμο ?

http://www.triklopodia.gr/no-piracy-%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85/

https://www.facebook.com/reportsoftwarepiracy/about/?entry_point=page_nav_about_item

Το μονο πραγμα που θα σου δωσει πολλα φραγκα ειναι αυτο

http://serrasnews.gr/ta-koprana-ths-falainas-fushthra-mporoun-na-se-kanoyn-plousio/

Δημοσ.

Ποιό ακριβώς αν είναι νόμιμο; Το να σου δώσω εγώ λεφτά επειδή μου είπες κάτι που θεωρώ χρήσιμο; Μάλλον νόμιμο είναι.

FYI η ιστορία αυτή (όχι η συγκεκριμένη δράση, το concept "κάντε report" γενικότερα) τρέχει δεκαετίες ολόκληρες με διάφορες μορφές (παράδειγμα), οπότε μόνο καινούριο δεν είναι.

Ρωταω αν μια οργανωση ειναι νομιμο να ψαχνει καταδοτες και να τους πληρωνει γιαυτο

Η πληρωμη πως θα γινεται λογιστικα ? θα εισπρατουμε τα λεφτα και θα κοβουμε τιμολογιο? 

Δημοσ.

α)) Γινε Αρτεμης Ματσας να βγαλεις λεφτα ?

β) Βλεπω τις τελευταιες μερες μια διαφημιση που λεει οτι αν καταδοσεις αυτους που χρησιμοποιουν πειρατικα προγραμματα κερδιζεις λεφτα

Τι ρολο παιζει αυτο ειναι νομιμο ?

Ο Αρτέμης Μάτσας ήταν ηθοποιός, αλλά στις μέρες μας στην Ελλάδα λεφτά δεν μπορείς να βγάλεις σχετικά,

Αμέσως μετά αναφέρεσαι σε καταδόσεις όσον χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό. 

Εγώ στην θέση σου, αντί να ρωτάω σε ένα τεχνολογικό φόρουμ τόσο ασυνάρτητα, θα πήγαινα σε ένα γιατρό να δω αν έχω πρόβλημα.

Δημοσ.

Ο Αρτέμης Μάτσας ήταν ηθοποιός, αλλά στις μέρες μας στην Ελλάδα λεφτά δεν μπορείς να βγάλεις σχετικά,

Αμέσως μετά αναφέρεσαι σε καταδόσεις όσον χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό. 

Εγώ στην θέση σου, αντί να ρωτάω σε ένα τεχνολογικό φόρουμ τόσο ασυνάρτητα, θα πήγαινα σε ένα γιατρό να δω αν έχω πρόβλημα.

Τοτε πρεπει να πας γιατι μονο εσυ δεν καταλαβες το θεμα

Δημοσ.

Ρωταω αν μια οργανωση ειναι νομιμο να ψαχνει καταδοτες και να τους πληρωνει γιαυτο

Η πληρωμη πως θα γινεται λογιστικα ? θα εισπρατουμε τα λεφτα και θα κοβουμε τιμολογιο?

Σε περίπτωση που δεν ήταν κατανοητό, δε βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στο να πληρώνει πληροφοριοδότες και το να πληρώνει κομμωτές. Εσύ βλέπεις; Ποια είναι αυτή;

Για τα λογιστικά της πληρωμής δε μπορώ να βοηθήσω, ρώτα κάποιο λογιστή.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που δεν ήταν κατανοητό, δε βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στο να πληρώνει πληροφοριοδότες και το να πληρώνει κομμωτές. Εσύ βλέπεις; Ποια είναι αυτή;

Υπαρχουν διαφορες και μαλιστα σημαντικες

Αν καποιος παει να κανει εσκεμμενα κακο σε μια εταιρεια, ενα μαγαζι.... με απωτερους σκοπους και φτασει η υποθεση στα δικαστηρια εναντιον ποιου θα κινηθει η δικαιοσυνη ?

Πως νομιμοποιειται ο καθενας να κανει τον χωροφυλακα καταδοτη ?

Δημοσ.

Πως νομιμοποιειται ο καθενας να κανει τον χωροφυλακα καταδοτη ?

Όπως νομιμοποιείται κάποιος ο οποίος θα "ρουφιανέψει" τον διαρρήκτη που μπήκε στο διαμέρισμα του γείτονα του.

Επίσης βάζει το ΣΔΟΕ και κάνει ελέγχους σε επιχειρήσεις.

Μάντεψε γιατί.. γιατί κάθε εξυπνάκιας επαγγελματίας (αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς γιατί ο ερασιτέχνης χρήστης είναι άλλη περίπτωση) που χρησιμοποιεί πειρατικό δεν πληρώνει φόρους για το προιόν. Και μάντεψε ποιοι τους πληρώνουν ύστερα.

• Like 2
Δημοσ.

Υπαρχουν διαφορες και μαλιστα σημαντικες

Περιμένω με κομμένη την ανάσα να τις υποδείξεις αλλά δε βλέπω προκοπή.

Για να το κάνω όσο πιο λιανά γίνεται, υπάρχουν διαφορές οποιουδήποτε άλλου είδους πέραν του πως αντιλαμβάνεσαι εσύ το ένα ή το άλλο;

Δημοσ.

Αστο δε συνεννοούμαστε

Στην αρχη μου λες οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα στη δουλεια που κανει ενας νομιμος επαγγελματιας κομμωτης και σε αυτη που καλειται απο διαφημιση στο facebook να κανει  ενας ιδιωτης ανωνυμος κατοδοτης

και τωρα μου λες οτι υπαρχουν αλλες διαφορες ?

Όπως νομιμοποιείται κάποιος ο οποίος θα "ρουφιανέψει" τον διαρρήκτη που μπήκε στο διαμέρισμα του γείτονα του.

Επίσης βάζει το ΣΔΟΕ και κάνει ελέγχους σε επιχειρήσεις.
Μάντεψε γιατί.. γιατί κάθε εξυπνάκιας επαγγελματίας (αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς γιατί ο ερασιτέχνης χρήστης είναι άλλη περίπτωση) που χρησιμοποιεί πειρατικό δεν πληρώνει φόρους για το προιόν. Και μάντεψε ποιοι τους πληρώνουν ύστερα.

Δε νομιζω η αστυνομια να λεει καταδωστε κλεφτες και θα σας δινω αμοιβες

Το κρατος καλα κανει και κανει ελεγχους

Δημοσ.

Δεν καλείται από διαφήμιση του FB αλλά από την BSA. Kαι όπως έγραψα και ποιο πάνω συνεργάζεται και με τον ΣΔΟΕ για τον λόγο που επίσης γράφτηκε.
(το κάτα πόσο η BSA και η κάθε-BSA έχει δίκιο και σε ποιες περιπτώσεις είναι μεγάλη κουβέντα βέβαια)

Δημοσ.

ένας απλός τρόπος που μου έρχεται στο μυαλό είναι απόδειξη δαπάνης (για ευκαιριακή απασχόληση, γράψε επάνω παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για να είναι και γενικόλογο) με παρακράτηση 20% και στη συνέχεια φορολογία με τη κλίμακα των μισθωτών (μπορεί να έχεις και επιστροφή με τη δήλωσή σου τη παρακράτηση)

έτσι περνάει και σαν έξοδο στα βιβλία της εταιρείας κανονικά

αυτός βασικά είναι ο πιο απλός τρόπος να πληρωθεί κάποιος που δεν είναι στη μισθοδοσία σου και δεν  έχει κάνει έναρξη ώστε να του κόψεις τιμολόγιο και το μικρότερο πρόβλημα στη τελική 

Δημοσ.

Δεν ξέρω τίποτα για την συγκεκριμένη περίπτωση απλά θα πω τη γνώμη μου για τους ρουφιάνους.

Για μένα όταν καταδίδεις κάποιον που κάνει κάτι παράνομο δεν πρέπει να θεωρείσαι ρουφιάνος.

Αντίθετα έπρεπε να επαινείσαι απο την κοινωνία αφού συμβάλλεις  στην τήρηση των νόμων.

Η κοινωνία είναι δική μας και είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για την  τήρηση της τάξης.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο αυτό έχει διαστρεβλωθεί και όποιος βοηθάει στην τήρηση των νόμων αυτομάτως αποκαλείται ρουφιάνος.

• Like 7
Δημοσ.

Για μένα όταν καταδίδεις κάποιον που κάνει κάτι παράνομο δεν πρέπει να θεωρείσαι ρουφιάνος.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο αυτό έχει διαστρεβλωθεί και όποιος βοηθάει στην τήρηση των νόμων αυτομάτως αποκαλείται ρουφιάνος.

αυτό προϋποθέτει να είσαι εσύ 100% νόμιμος σε όλα , να μην έχεις κατεβάσει ποτέ όχι ταινίες και προγράμματα, ούτε ένα mp3 , όχι τα τελευταία χρόνια , γενικότερα , να μην έχεις διαπράξει καμία παρανομία , ακόμα κ αυτές που δεν ξέρεις πως είναι , πράγματα που θεωρούσες δεδομένα.

Και πες πως εσύ είσαι γιατι δεν σε ξέρω κιόλας , πόσοι ακόμα πιστεύεις πως είναι σαν εσένα? Μην αρχίσεις να ρωτάς αριστερά δεξιά να το βρεις ,τζάμπα κόπος , για να έχεις πιθανότητα να βρεις άλλον ένα θα χρειαστείς την Νικολούλη , τον Χαρδαβέλα και τον Αστυνόμο Μπέκα και πάλι δεν είναι σίγουρο 

Έχει μεγάλη διαφορά βέβαια να "καρφώσεις" τον τυπά που βγάζει φράγκα στην πλάτη της δουλειάς κάποιου τρίτου με το να καρφώσεις τον γείτονα σου που ξαναχτίζει τα 10 εκατοστά ύψος χ 2 μέτρα μήκος τοιχάκι για να μην μπαίνουν τα νερά στην αυλή του χωρίς άδεια που του γκρεμίστηκε και δεν έχει λεφτά για άδεια, αν θεωρείς πως στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να σε επαινέσουν κιόλας τότε ότι είπα ποιο πάνω 

• Like 1
Δημοσ.

εγώ πάντως έχω καρφώσει γείτονά μου όταν χωρίς άδεια ξεκίνησε να βάζει μεταλλικά κολωνάκια στο πεζοδρόμιο (το οποίο είναι ήδη παράνομα ψηλό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)  για να μην παρκάρουμε από τη μεριά του (δε θα άνοιγαν οι πόρτες μας μετά οπότε θα έπρεπε να παρκάρουν όλοι από τη δική μας μεριά μόνο) 

και  πήγα και του είπα ότι εγώ τον κάρφωσα για να μην αναρωτιέται και ποιος ήταν

μπράβο δε περίμενα, ούτε εγώ είμαι απόλυτα σωστός με θέματα πεζοδρομίων σε όλη την οδηγική μου καριέρα, αλλά αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος ήταν μαλακία, αντικοινωνική συμπεριφορά και έπρεπε να καρφωθεί 

φυσικά, άρχισε και μου έλεγε τα δικά του μεταξύ των οποίων ότι είμαι και ρουφιάνος, αλλά τον έγραψα απλά στα παπάκια μου

ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία του έλληνα να μην καρφώνει και να μην ασχολείται με τους δίπλα

εν μέρει και αυτό μας έφτασε εκεί που μας έφτασε γιατί όταν βλέπουμε ένα σωρό παρανομίες λέμε έλα μωρέ δε τρέχει τίποτα (ακόμα και αν πολλές από αυτές τελικά είναι εις βάρος μας) και στο τέλος γινόμαστε κι εμείς το ίδιο

• Like 4
Δημοσ.

Για την τήρηση του νομου υπαρχουν αρμοδια ελεγκτικα οργανα ολοι οι αλλοι ειναι απλα ρουφιανοι 

Τωρα για το πειρατικο λογισμικο ας φροντισουν οι εταιριες να φτιαξουν δικλιδες ασφαλειας ωστε να μην μπορει ο καθε μπαρπας να το κατεβαζει και να το χρησιμοποιη ελευθερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...