Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για την τήρηση του νομου υπαρχουν αρμοδια ελεγκτικα οργανα ολοι οι αλλοι ειναι απλα ρουφιανοι 

Τωρα για το πειρατικο λογισμικο ας φροντισουν οι εταιριες να φτιαξουν δικλιδες ασφαλειας ωστε να μην μπορει ο καθε μπαρπας να το κατεβαζει και να το χρησιμοποιη ελευθερα 

υπάρχουν αρμόδια όργανα τα οποία δέχονται επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες

όταν έβλεπα να καίνε ένα αυτοκίνητο πχ να μην έπαιρνα την αστυνομία να καλέσει πυροσβεστική να επέμβουν; να άφηνα να καούν και άλλα 2-3 μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι αρχές;

όταν ένας εργαζόμενος πχ αδικείται να μην κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας ή το ικα;

αν σπάνε ένα παιδί στο ξύλο οι γονείς του, δε θα καλέσεις τις αρχές θα περιμένεις να περνάει κάνας αστυνομικός από κάτω να  ακούει τα ουρλιαχτά;

είναι καθήκον του πολίτη να ενημερώνει τις αρχές τουλάχιστον για όταν κάτι είναι παράνομο 

το να ενημερώνει επιχειρήσεις είναι κάτι που δε μπορεί πρακτικά να ελεγχθεί, αλλά και στη τελική οι επιχειρήσεις θα απευθυνθούν στις αρχές δε θα επιβάλλει κανείς τη τάξη μόνος του 

και από κει και πέρα αποφασίζουν τα δικαστήρια

• Like 2
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για την τήρηση του νομου υπαρχουν αρμοδια ελεγκτικα οργανα ολοι οι αλλοι ειναι απλα ρουφιανοι 

Διαφωνώ κάθετα με αυτό.

Η κοινωνία και η χώρα είναι το σπίτι μας και εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε την τήρηση των νόμων.

Τα ελεγκτικά όργανα είναι απλά υπάλληλοι μας.

Δε μιλάω για μικροπαραβάσεις που λέει ο vapir.

Μιλάω για σοβαρά πράγματα.

Πχ ένα κατάστημα να μην κόβει αποδείξεις,κάποιος να παρκάρει παράνομα σε σημείο που ενοχλεί,να κόβει παράνομα ξύλα απο το δάσος, να πετάει σκουπίδια ή με τα καταστήματα που επιτρέπουν τους καπνιστές κτλ κτλ.

Κάποιος που θα αντιληφθεί μια τέτοια παρανομία και θα τη πει στις αρχές είναι ρουφιάνος; Το αντίθετο θα έλεγα.Είναι συνυπεύθυνος όποιος το αντιληφθεί και σωπάσει. 

• Like 5
Δημοσ.

Αστο δε συνεννοούμαστε

Στην αρχη μου λες οτι δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα στη δουλεια που κανει ενας νομιμος επαγγελματιας κομμωτης και σε αυτη που καλειται απο διαφημιση στο facebook να κανει  ενας ιδιωτης ανωνυμος κατοδοτης

και τωρα μου λες οτι υπαρχουν αλλες διαφορες ?

Ο λόγος που δε συνεννοούμαστε είναι ότι εδώ και τρεις σελίδες προσπαθώ να σε κάνω να σκεφτείς ότι φυσικά και είναι νόμιμο αυτό που ρώτησες στο πρώτο σου ποστ

Βλεπω τις τελευταιες μερες μια διαφημιση που λεει οτι αν καταδοσεις αυτους που χρησιμοποιουν πειρατικα προγραμματα κερδιζεις λεφτα

Τι ρολο παιζει αυτο ειναι νομιμο ?

και λέω φυσικά γιατί εξ ορισμού τα πάντα είναι νόμιμα εκτός από αυτά που είναι συγκεκριμένα παράνομα, οπότε π.χ. ποιά η διαφορά του να πληρώνεις κομμωτή (νόμιμο) με το να πληρώνεις πληροφοριοδότη (απορείς που δεν είναι παράνομο). Αλλά εμφανώς κάπου κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου γιατί δε φτάνει απέναντι το μήνυμα.

Δε νομιζω η αστυνομια να λεει καταδωστε κλεφτες και θα σας δινω αμοιβες

Όχι, πού ακούστηκε να δίνει η αστυνομία αμοιβές για καταζητούμενους.

Που βέβαια δεν έχει καμία σημασία τι κάνει ή δεν κάνει η αστυνομία αλλά κουβέντα να γίνεται.

Δημοσ.

Τωρα για το πειρατικο λογισμικο ας φροντισουν οι εταιριες να φτιαξουν δικλιδες ασφαλειας ωστε να μην μπορει ο καθε μπαρπας να το κατεβαζει και να το χρησιμοποιη ελευθερα 

Με την ίδια λογική πρέπει να φτιάξουν και κλειδαριές που δεν παραβιάζονται, κωδικούς που δε σπάνε, αυτοκίνητα που δεν κλέβονται κλπ και μέχρι να τα φτιάξουν φταίνε αυτοί που δεν τα έχουν φτιάξει ακόμα!

• Like 6
Δημοσ.

Τοτε πρεπει να πας γιατι μονο εσυ δεν καταλαβες το θεμα

Κάνεις λάθος. Γνωρίζω το θέμα, είναι όμως αναξιοπρεπές και ξεφτίλα για όσους χρησιμοποιούν το όνομα ενός ηθοποιού με μισό αιώνα καριέρα, ως το συνώνυμο του προδότη. Χωρίς κανένα σεβασμό προς τον άνθρωπο και το έργο του.

Και όταν το κατανοήσεις αυτό ΕΣΥ, και κάμποσοι άλλοι, τότε ίσως η Ελλάδα να βγει από Μεσαιωνικό τέλμα ιδεών, ρατσισμού, κοινωνίας και νοοτροπίας που βρίσκεται 1000 χρόνια τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο λόγος που δε συνεννοούμαστε είναι ότι εδώ και τρεις σελίδες προσπαθώ να σε κάνω να σκεφτείς ότι φυσικά και είναι νόμιμο αυτό που ρώτησες στο πρώτο σου ποστ

και λέω φυσικά γιατί εξ ορισμού τα πάντα είναι νόμιμα εκτός από αυτά που είναι συγκεκριμένα παράνομα, οπότε π.χ. ποιά η διαφορά του να πληρώνεις κομμωτή (νόμιμο) με το να πληρώνεις πληροφοριοδότη (απορείς που δεν είναι παράνομο). Αλλά εμφανώς κάπου κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου γιατί δε φτάνει απέναντι το μήνυμα.

Που βέβαια δεν έχει καμία σημασία τι κάνει ή δεν κάνει η αστυνομία αλλά κουβέντα να γίνεται.

Αυτο το κανει η αστυνομια σε σπανιες περιπτωσεις τρομοκρατιας και υψηλου κινδυνου

Επισης οι κυνηγοι επικυρηγμενων υπηρχαν στην αγρια δυση

Η BSA ειναι μια Αμερικανικη εταιρεια με μελη τις MIcrosoft Dell Adobe.....

Αυτοι ψαχνουν ρουφιανους για δικο τους οφελος και οχι για οφελος του κρατους της Ελλαδας

Το κρατος εχει υποχρεωση να κανει αυτη τη δουλεια και οχι η καθε ξενη εταιρεια ψαχνοντας ρουφιανους

Επισης το κρατος πρεπει πρωτα να κυνηγησει και να παρει τα εκατομμυρια φοροδιαφυγης των εταιρειων και μετα να ψαξει αν εχουν καποια μαγαζακια το photoshop και το winrar

Δημοσ.

αυτό προϋποθέτει να είσαι εσύ 100% νόμιμος σε όλα , να μην έχεις κατεβάσει ποτέ όχι ταινίες και προγράμματα, ούτε ένα mp3 , όχι τα τελευταία χρόνια , γενικότερα , να μην έχεις διαπράξει καμία παρανομία , ακόμα κ αυτές που δεν ξέρεις πως είναι , πράγματα που θεωρούσες δεδομένα.

Και πες πως εσύ είσαι γιατι δεν σε ξέρω κιόλας , πόσοι ακόμα πιστεύεις πως είναι σαν εσένα? Μην αρχίσεις να ρωτάς αριστερά δεξιά να το βρεις ,τζάμπα κόπος , για να έχεις πιθανότητα να βρεις άλλον ένα θα χρειαστείς την Νικολούλη , τον Χαρδαβέλα και τον Αστυνόμο Μπέκα και πάλι δεν είναι σίγουρο

Καταρχήν de facto δεν το προϋποθέτει αυτό, οπότε ξεκινάς με παραδοχή που δεν ισχύει. Φιλοσοφικά τώρα, με ποιά λογική το προϋποθέτει αυτό; ΟΛΟΙ μας έχουμε υπάρξει παράνομοι κάποια στιγμή.

Έχει μεγάλη διαφορά βέβαια να "καρφώσεις" τον τυπά που βγάζει φράγκα στην πλάτη της δουλειάς κάποιου τρίτου με το να καρφώσεις τον γείτονα σου που ξαναχτίζει τα 10 εκατοστά ύψος χ 2 μέτρα μήκος τοιχάκι για να μην μπαίνουν τα νερά στην αυλή του χωρίς άδεια που του γκρεμίστηκε και δεν έχει λεφτά για άδεια, αν θεωρείς πως στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να σε επαινέσουν κιόλας τότε ότι είπα ποιο πάνω

Εφόσον δεν ισχύει (και δε μπορεί ποτέ να ισχύσει) ότι το 100% της κοινωνίας θα θεωρεί σωστό και πρέπον το 100% των νόμων, πάντα κάποιος θα καρφώσει κάποιον άλλο για λόγο που ένας τρίτος θεωρεί ασήμαντο και χειρότερα (π.χ. εγώ δε θα κάρφωνα κάποιον που κάνει χρήση ναρκωτικών).

Ολόκληρη η κοινωνία όμως είναι στημένη πάνω στην παραδοχή ότι μας αρέσει δε μας αρέσει when the shit hits the fan αποφασίζουν οι νόμοι, και πως είναι προτιμότερη η ευνομία από την ανομία. Οπότε, άσχετα αν προσωπικά διαφωνώ με μια καρφωτή που έγινε και μπινελικώνω αυτόν που την έκανε, εξακολουθεί να έχει δίκιο αυτός κι όχι εγώ σύμφωνα με το μόνο αντικειμενικό κριτήριο που υπάρχει.

• Like 3
Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Γνωρίζω το θέμα, είναι όμως αναξιοπρεπές και ξεφτίλα για όσους χρησιμοποιούν το όνομα ενός ηθοποιού με μισό αιώνα καριέρα, ως το συνώνυμο του προδότη. Χωρίς κανένα σεβασμό προς τον άνθρωπο και το έργο του.

Και όταν το κατανοήσεις αυτό ΕΣΥ, και κάμποσοι άλλοι, τότε ίσως η Ελλάδα να βγει από Μεσαιωνικό τέλμα ιδεών, ρατσισμού, κοινωνίας και νοοτροπίας που βρίσκεται 1000 χρόνια τώρα.

Εσυ μαλλον θιχτηκες για τον χαρακτηρισμο του ηθοποιου τον οποιο χρησιμοποιουν ολοι οι Ελληνες εδω και πολλα χρονια σαν απλο αστειο και ειπες να χαρακτηρισεις τρελλους και ρατσιστες ολους αυτους

Δημοσ.

Από την άλλη όμως αυτό μπορεί να δείχνει πόσο πετυχημένος ήταν σε ένα ρόλο κάποιος και πόσο του ταίριαξε! Τόσο που ο κόσμος τον ταύτισε με αυτό τον ρόλο αυτό!

Δημοσ.

Αν μπω σπίτι σου και σε κλέψω φταις εσύ που δεν το είχες ασφαλίσει επαρκώς;

Και αν ο γείτονας που με είδε φέρει την αστυνομία σπίτι μου είναι ρουφιάνος;

Πλάκα έχεις.

Αυτο το κανει η αστυνομια σε σπανιες περιπτωσεις τρομοκρατιας και υψηλου κινδυνου

Ναι, με κάποια κριτήρια επιλέγουν πότε το κάνουν και πότε όχι. Αυτό με το δικό σου σκεπτικό σημαίνει πως υπάρχει μια σαφής γραμμή κάπου σχετικά με το πότε "επιτρέπεται" και πότε όχι;

Επισης οι κυνηγοι επικυρηγμενων υπηρχαν στην αγρια δυση

Ναι. Τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα μας; Καμία. Γιατί το είπες; Άγνωστο.

Η BSA ειναι μια Αμερικανικη εταιρεια με μελη τις MIcrosoft Dell Adobe.....

Αυτοι ψαχνουν ρουφιανους για δικο τους οφελος και οχι για οφελος του κρατους της Ελλαδας

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρουν αμοιβή ιδιώτες οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο επιθυμούν να βοηθήσουν τη διαλεύκανση κάποιας υπόθεσης. Π.χ. μου έκλεψαν το αμάξι, 500 ευρώ σε όποιον τυχόν είδε τον κλέφτη και μου πει ποιός είναι. Επειδή έτσι μου αρέσει.

Αν το κάνω αυτό "φτιάχνω ρουφιάνους για δικό μου ώφελος"; Πλάκα έχεις και συ.

Το κρατος εχει υποχρεωση να κανει αυτη τη δουλεια και οχι η καθε ξενη εταιρεια ψαχνοντας ρουφιανους

"Έχει την υποχρέωση" πώς το εννοείς ακριβώς; Το κράτος "έχει την υποχρέωση" να τιμωρήσει όλους όσους παραβαίνουν το νόμο ανεξαιρέτως;

Αν ναι τότε μίλα σε κάποιον εισαγγελέα να σου εξηγήσει ποιά ακριβώς είναι η υποχρέωσή του απέναντι στην κοινωνία (και πότε ΔΕΝ πρέπει να κυνηγήσει τους παραβάτες, κάτι που είναι πολλές φορές στη διακριτική του ευχέρεια) για να καταλάβεις τι σου λείπει.

Αν πάλι όχι, τότε τι ακριβώς εννοείς "έχει την υποχρέωση";

Επίσης, τι θα έλεγες αν αύριο η κυβέρνηση έβγαζε ανακοίνωση πως θα πρέπει ο καθένας μας να πληρώσει 2Κ φόρους παραπάνω το χρόνο για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το κυνήγι κάθε παραβάτη (π.χ. όσων παρκάρουν παράνομα)? Το πρακτικό της υπόθεσης το σκέφτηκες καθόλου;

Επισης το κρατος πρεπει πρωτα να κυνηγησει και να παρει τα εκατομμυρια φοροδιαφυγης των εταιρειων και μετα να ψαξει αν εχουν καποια μαγαζακια το photoshop και το winrar

Και ακριβώς αυτό κάνει. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτός που πουλάει winrar δε μπορεί να περιμένει χαΐρι από το κράτος και πρέπει να βοηθήσει την κατάσταση με δικά του έξοδα.

Δημοσ.

Το κρατος εχει την υποχρεωση να εφαρμοζονται οι νομοι και να τιμωρουνται οσοι ειναι παρανομοι

Εγω συμφωνω και επαυξανω οτι οπου βλεπουμε παρανομιες καλο ειναι να τις καταγγελουμε και αφιλοκερδως

πχ καθε μερα βλεπω σε καθε φαναρι να περνανε 4-5 με κοκκινο βαζοντας σε κινδυνο ζωες και θα ηθελα να εχω μια καμερα και να τους καταγραφω και να το δινω στο τμημα

Το θεμα ειναι κατα ποσο ο καθε ιδιωτης εχει το δικαιωμα να το κανει και που μπορει να μπλεξει μετα απο αυτο

Τωρα στο συγκεκριμενο θεμα δεν καταλαβαινω πως ακριβως θα λειτουργει το συστημα ?

Πως εγω θα παω να καταγγειλω πχ το Μινιον οτι εχει πειρατικο winrar? Που το ξερω ?

Μαλλον πρεπει να ειμαι νυν ή πρωην υπάλληλος ή ανταγωνιστης που το εμαθα με πλαγιους τροπους

Δημοσ.

Το κρατος εχει την υποχρεωση να εφαρμοζονται οι νομοι και να τιμωρουνται οσοι ειναι παρανομοι

Ναι. Τώρα περνώντας στο πρακτικό της υπόθεσης, είναι κατανοητό πως αυτό δε γίνεται και ποτέ δε μπορεί να γίνει στο 100%, οπότε αναγκαστικά θα παίξουμε την κολοκυθιά. Υπό αυτές τις συνθήκες το να επιμένεις να επαναλαμβάνεις το παραπάνω δεν είμαι σίγουρος πώς προχωράει τη συζήτηση.

Το θεμα ειναι κατα ποσο ο καθε ιδιωτης εχει το δικαιωμα να το κανει και που μπορει να μπλεξει μετα απο αυτο

Εδώ και 3 σελίδες λέω, να κάτι ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ; Να πάει να πει σε κάποιον άλλο ιδιώτη πως ΧΥΖ όπως στην περίπτωση που συζητάμε; Νομίζω αυτό το δικαίωμα λέγεται ελευθερία του λόγου.

Τωρα στο συγκεκριμενο θεμα δεν καταλαβαινω πως ακριβως θα λειτουργει το συστημα ?

Πως εγω θα παω να καταγγειλω πχ το Μινιον οτι εχει πειρατικο winrar? Που το ξερω ?

Μαλλον πρεπει να ειμαι νυν ή πρωην υπάλληλος ή ανταγωνιστης που το εμαθα με πλαγιους τροπους

Αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα της ρουφιανιάς που έβαλες για τίτλο και γύρω από το οποίο κινείται η συζήτηση ως τώρα.

Πώς θα λειτουργεί; Η BSA θα αξιολογεί την καταγγελία σου και αν θεωρήσει ότι έχει βάση και μπορεί να υποστηριχτεί θα προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις (επικοινωνία με τον υποτιθέμενο παραβάτη, καταγγελία στις αρχές, κλπ).

Πού το ξέρεις; Τι μας νοιάζει;

Δημοσ.

Όλα κι όλα, στην Ελλάδα είμαστε ελαστικοί με πολλά, αλλά τη ρουφιανιά δεν την ανεχόμαστε. Γι' αυτό αν κλέβει δημόσιο χρήμα ο διευθυντής μιας υπηρεσίας στο δημόσιο, ή αν το απέναντι μαγαζί δεν κόβει αποδείξεις, μην πείτε τίποτα και όλα θα πάνε καλά. (Απόσπασμα από υποθετική συζήτηση 20 χρόνια πριν, πάντα επίκαιρη)

Δημοσ.

Αφού το έφερε η κουβέντα, γνωρίζει κανείς που υπάρχουν αναρτημένα όλα τα "wanted";

Ως λάτρης των Western πάντα με έψηνε να γίνω bounty hunter. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...