Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους γνώστες.

Ηρθε και σε εμένα η ώρα να βάλω κάποια θέρμανση στο σπίτι και δεν ξέρω τη να κάνω ακόμα για αυτό θα ήθελα να με βοηθήσετε (τουλάχιστον αυτοί που ξέρετε)

Απο θέρμανση έχω πάρει 2 προτάσεις μέχρι τώρα και δεν ξέρω ποιό να βάλω. Μένω σε πολυκατοικία στον 5ο όροφο και οι προτάσεις που έχω πάρει είναι λέβητας πετρελαίου με κόστος εγκατάστασης στα 3300 ευρώ εταιρίας Grant μαζί ε όλα τα απαραίτητα (μέχρι και ηλεκτρολογικά) αλλα και για αντλία θερμότητας με τιμή εγκατάστασης στα 7500 ευρώ.

Το θέμα είναι πως μετά απο κάτι μήνες θα βγεί το πρόγραμμα εξοικονομώ που θα μου καλύψει το 70% του κόστους και εκεί είμαι σίγουρος για την αντλία απλά τα κρύα θα έρθουν και δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένω άλλο. (άμα βγει το πρόγραμμα στην τελική τότε θα μπορεί να κοπεί το τιμολόγιο και να πάρω πάλι το επίδομα).

Για αυτό απο άτομα που έχον βάλει ή που ξέρουν θα ήθελα να με βοηθήσουν να αποφασίσω ποιο να βάλω και ποιο αξίζει, να συμπληρώσω πως αν βάλω πετρέλαιο θα πρέπει να καλύψω και τον λέβητα που θα είναι έξω και ατό θα μου πάρει κάποιο κόστος περίπου 200 ευρώ.

Η πόλη που ζώ είναι η Ξάνθη για να ξέρετε περίπου με τα κρύα τη γίνεται

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον το σπίτι ειναι δικό σου ιδιόκτητο και θα μένεις προφανώς μια ζωή τότε αξίζει με χίλια να βάλεις αντλίες θερμότητας. Εφοσον λες παίρνεις επιδότηση τότε δεν τίθεται καν θέμα. Θερμάνση φέτος με ρεύμα και...πετρέλαιο είναι ότι χειρότερο μπορείς να βάλεις. Τεράστιο κόστος που μόνο αυξάνεται. Χώρια μυρωδιές ρίσκα και όλα τα συναφή. 

Αντλίες θερμότητες πάμφθηνη θέρμανση.

Μικρότερο κόστος εγκατάστασης λόγω επιδότησης. 

Πολυ πιο οικολογικό.

Κανένα ρίσκο.

Πετρέλαιο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.

Μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης καθώς δεν επιδοτείται.

Βρώμικο.

Επικίνδυνο.

Δεν τίθεται καν ζήτημα. 

Δημοσ.

οι αντλιες ,ρευμα δεν χρησιμοποιουν?που κολαει αυτο που εγραψες?αναιρεις τις αποψεις σου.

προς νηματοθετη:αεριο ,δεν παιζει?

Δημοσ.

Εφόσον το σπίτι ειναι δικό σου ιδιόκτητο και θα μένεις προφανώς μια ζωή τότε αξίζει με χίλια να βάλεις αντλίες θερμότητας. Εφοσον λες παίρνεις επιδότηση τότε δεν τίθεται καν θέμα. Θερμάνση φέτος με ρεύμα και...πετρέλαιο είναι ότι χειρότερο μπορείς να βάλεις. Τεράστιο κόστος που μόνο αυξάνεται. Χώρια μυρωδιές ρίσκα και όλα τα συναφή. 

Αντλίες θερμότητες πάμφθηνη θέρμανση.

Μικρότερο κόστος εγκατάστασης λόγω επιδότησης. 

Πολυ πιο οικολογικό.

Κανένα ρίσκο.

Πετρέλαιο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.

Μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης καθώς δεν επιδοτείται.

Βρώμικο.

Επικίνδυνο.

Δεν τίθεται καν ζήτημα. 

Στην εγκατάσταση το μπέρδεψες μάλλον. Η αντλία θερμότητας κάνει 7500 ευρώ στην εγκατάσταση και το πετρέλαιο περίπου στα 3500 ευρώ, δηλαδή η Αντλία θερμότητας είναι 4000 πιο ακριβό.

Και επιδότηση δεν είναι 100% αν θα πάρω στην τελική.

οι αντλιες ,ρευμα δεν χρησιμοποιουν?που κολαει αυτο που εγραψες?αναιρεις τις αποψεις σου.

προς νηματοθετη:αεριο ,δεν παιζει?

η αντλία θερμότητας δουλευει με ρευμα τίποτα άλλο. Αέριο στην Ξάνθη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Η ζέστη που βγάζει η αντλία είναι πιο κοντά σε κλιματιστικό ή καλοριφέρ;

Η αντλία θερμότητας θα συνδεθεί στον συλλέκτη όπου θα δουλέψουν τα καλοριφέρ, έτσι θα γίνει και με το πετρέλαιο

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο λέβητας πετρελαίου είναι συμπύκνωσης?

Οι τιμές που αναφέρεις για τις 2 λύσεις είναι για θέρμανση του δικού σου διαμερίσματος αποκλειστικά? Πόσα τμ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Εννοώ αν θα τροφοδοτεί μόνο τα σώματα του δικού σου διαμερίσματος και κανενός άλλου στην πολυκατοικία. 

Ελπίζω να έχεις κάνει διαστασιολόγηση και να μην πας για περισσότερα kcal/h από ότι χρειάζονται τα σώματα στο διαμέρισμα...

Δημοσ.

εχει έρθει ο αρχηγός (και πολύ καλός φίλος του πεθερού μου) απο την εταιρία και αυτός το είδε και είπε να δώσει και αέρα για παραπάνω kcal/h. Είναι μόνο για το δικό μου διαμέρισμα και δεν θα πάει πουθενά αλλού.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για τόσα χρήματα προσωπικά θα απευθυνόμουν και σε μηχανολόγο μηχανικό για σιγουριά, εκτός αν είναι ο φίλος του πεθερού σου...

Δημοσ.

Ενεργειακό τζάκι με αεραγωγούς για μένα και τα ξύλα δεν έχουν μεγάλο κόστος.Εκτός και αν έχεις τζάκι το κλασικό.

Μετά ξυλόσομπα.

Η θερμομόνωση παίζει σημαντικό ρόλο.

Ρεύμα και καύσιμα δεν συμφέρουν.

Δημοσ.

Δεν είναι κάποιος χθεσινός για αυτό δεν αμφιβάλω καθόλου αυτό το θέμα.

ξύλα στο χωριό έχω όχι μέσα στην πόλη στον 5ο όροφο. δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου με τα ξύλα σε πολυκατοικία

Για εσάς τη θα αξίζει περισσότερο να βάλω. εσείς τη θα κάνατε;

Δημοσ.

Νομίζω ότι η αντλία θερμότητας είναι αυτό που ζητάς και ειδικά στην Ξάνθη που παίζει αρκετό κρύο.

Το ρεύμα έχει γενικά μια σταθερή τιμή και δεν παίζουν μεγάλες αντιμησεις, με λίγα λόγια η τιμή του ξέρεις που θα κυμαίνεται. Με το πετρέλαιο δεν ξέρεις, όπως κ με κανένα ορυκτο καύσιμο. Η διαφορά στην τιμή αγοράς είναι πολύ σημαντική αλλά σκέψου πως όσο περισσότερη χρήση γίνεται (που στη δική σου περίπτωση θα γίνεται πολυ) τόσο πιο γρήγορα θα κάνεις αποσβεση.

Άσε που όταν ξαναισχυσει το εξοικονομω θα πάρεις πίσω το 30% του τιμηματος.

Το πετρέλαιο απλά δεν σε συμφέρει. Διάβασε κ σε άλλα φόρουμ εμπειρίες ατόμων με αντλία και θα δεις πως σε 4-5 χρόνια έκαναν αποσβεση σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου.

Δημοσ.

Στην εγκατάσταση το μπέρδεψες μάλλον. Η αντλία θερμότητας κάνει 7500 ευρώ στην εγκατάσταση και το πετρέλαιο περίπου στα 3500 ευρώ, δηλαδή η Αντλία θερμότητας είναι 4000 πιο ακριβό.

Και επιδότηση δεν είναι 100% αν θα πάρω στην τελική.

η αντλία θερμότητας δουλευει με ρευμα τίποτα άλλο. Αέριο στην Ξάνθη δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Η αντλία θερμότητας θα συνδεθεί στον συλλέκτη όπου θα δουλέψουν τα καλοριφέρ, έτσι θα γίνει και με το πετρέλαιο

Δεν μπερδεψα κατι. Εκτός αν τα μπέρδεψες εσύ. Εσυ ειπες οτι απτα 7500 χιλιαρικα το 70% θα ειναι επιδοτηση. Και το 50% να ειναι παλι 3750 βγαίνει οσο σχεδον το πετρέλαιο. 

Το ρεύμα για την αντλία θερμότητας ειναι ελάχιστο ειδικά εν συγκρίση με το κόστος του πετρελαίου. Ακόμα και σε σχέση με φυσικό αέριο συμφέρει. 

http://thermansipress.gr/thermansi/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD/#.V_q1rlSLRdg

Δημοσ.

Ενεργειακό τζάκι με αεραγωγούς για μένα και τα ξύλα δεν έχουν μεγάλο κόστος.Εκτός και αν έχεις τζάκι το κλασικό.

Μετά ξυλόσομπα.

Η θερμομόνωση παίζει σημαντικό ρόλο.

Ρεύμα και καύσιμα δεν συμφέρουν.

Φασαρία όμως τα ξύλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...