Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Σε πουλί, εκτός εξαιρέσεων, δεν κόβουμε φτερά, σόρι αλλά τέλος.

Συμφωνω 100% σε αυτο και μαλιστα ειχα μια διαφωνια με εναν φιλο που ειχε παρει εναν Ροζελα και του ειχε κοψει τα φτερα το οποιο το ειχα βρει ακρως βλακωδες (ειδικα οπως το παρουσιαζε ο ιδιος, τεσπα).

Γενικα καλο ειναι να ψαξει κανεις και τα ειδη παπαγαλων για το βαθμο εμπειριας που χρειαζεται για να το εχεις. Τα κοκατιλ (διορθωστε με αν κανω λαθος) ειναι απο αυτα που ενδεικνυνται για αρχαριους ιδιοκτητες. Τρεμω τι θα γινει αν παρει κανεις κανεναν Μακαο ξερωγω και το μονο που ειχε πριν ηταν ενα καναρινι :lol:

Προσωπικα ειχα παντα budgies και ενα κοκατιλ, τα budgies παντα τα συμπαθουσα περισσοτερο απο τα αλλα ειδη "κοινων" παπαγαλων γιατι βρισκω πως αλληλεπιδρουν καλυτερα με τους ανθρωπους. Ενδεχομενως βεβαια να ειχα πεσει και σε κοκατιλ περιπτωσαρα :P

Παραυτα, παντα ηθελα ενα parrotlet αλλα δυστυχως πλεον δεν εχω χρονο να φροντισω εμενα, ποσο μαλλον ενα τοσο εξυπνο πουλι οπως το parrotlet. Στο μελλον ισως.

Γενικως παντως θελει και λιγη υπευθυνοτητα απο τους ιδιοκτητες. Πχ. διαβαζα χθες για ενα Τουκαν που βρεθηκε στη Γλυφαδα νομιζω. Δλδ οκ, εχεις Τουκαν αρα πρεπει να εισαι πολυ προχωρημενος και εμπειρος και καταφερνεις να το χασεις ffs, κατι δεν παει καλα θα ελεγα.

• Like 1
Δημοσ.

Κοκατίλ για αρχάριο είναι καλό, αν και εξαρτάται από το πουλί σίγουρα.

Εγώ το κοκατίλ που είχα, ήταν πολύ καλό και ήμερο, με διάλεξε δεν το διάλεξα και ήμουν αρχάρια, αλλά όταν το έπιαναν τα τρελά του και τσίριζε τα νεύρα μου στα ύψη!

Γενικά ο παπαγάλος θέλει χρόνο και να ασχολήσαι μαζί του, γιατί αν τον παραμελείς αρχίζει αρνητική συμπεριφορά.

Επίσης το κλουβί προσοχή, ΟΧΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ, τα κλουβιά πρέπει να είναι παραλληλόγραμμα να έχουν γωνίες που κουρνιάζουν οι παπαγάλοι εκεί τους αρέσει. Όσο μεγαλύτερο κλουβί τόσο το καλύτερο για το πουλί.

Επίσης τα κάγκελα να είναι οριζόντια και όχι κάθετα για να μπορούν να σκαρφαλώνουν οι παπαγάλοι. Στην χειρότερη κλουβί που από τις 4 πλευρές, οι 2 να έχουν οριζόντια κάγκελα.

Επίσης μεγάλη προσοχή στην απόσταση που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους, αν είναι μικρό πουλί και η απόσταση μεγαλούτσικη, μπορεί να πνιχτεί προσπαθώντας να χώσει το κεφάλι του ενδιάμεσα.

Επίσης χρειάζονται καθημερινά λαχανικά, φρούτα, κάποιοι τα ταίζουν πέλλετς (σε γενικές γραμμές είμαι κατά των πέλλετς, αλλά καλό είναι να το μάθει ο παπαγάλος γιατί πχ αν χρειαστεί να λείψεις και αναθέσεις σε άλλον να τον ταίζει, τουλάχιστον ξέρεις με τα πέλλετς ότι θα παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά), αυγοτροφή, και σποράκια αλλά όχι πολλά.

Γενικά πριν πάρει κάποιος παπαγάλο καλό είναι να μάθει τι επιτρέπεται και τι όχι να τρώει το πουλί και σε τι ποσότητες. Ο γούγλης προσφέρει μεγάλη βοήθεια. Υπόψιν η διατροφή τους δεν είναι φθηνή και καθημερινά από τις ποσότητες που θα του δώσεις δεν θα τα φάει όλα, κάποια θα τα πετάξει, κάποια θα τα αφήσει γιατί δεν του κάνει όρεξη εκείνη την μέρα, θα σου πετάξει κατά λάθος ή επίτηδες το σκεύος, κτλ κτλ. Ώρες ώρες έχω την εντύπωση πως υπάρχουν μέρες που τα γεύματα του παπαγάλου μου κόστισαν περισσότερο από τα δικά μου, δεν αστειεύομαι..

Καθημερινή αλλαγή του νερού, καθημερινό πλύσιμο των σκευών, καθάρισμα του κλουβιού αν όχι κάθε μέρα σίγουρα κάθε δεύτερη, και μια φορά την βδομάδα γενικό καθάρισμα όλου του κλουβιού και όλων των παιχνιδιών.

Για τα παιχνίδια είναι σημαντικότατα για έναν παπαγάλο, και φυσικά δεν είναι αγορά που θα μας κρατήσει χρόνια γιατί τα τρώνε. Οπότε στα μηνιαία έξοδα θα μπει και η αγορά νέων παιχνιδιών, εκτός και αν κάποιος έχει την υπομονή και την φαντασία να φτιάχνει μόνος του.

Επίσης ο παπαγάλος χρειάζεται ησυχία και συνεχόμενο ύπνο το βράδυ τουλάχιστον για 10-12 ώρες, οπότε ξεχάστε διαμονή βραδυνή στο σαλόνι αν συχνάζετε εκεί βλέποντας τηλεόραση. Το κλουβί θέλει σκέπασμα, μεγάλη προσοχή στα κοκατίλ που συχνά παθαίνουν πανικό την νύχτα και υπάρχει κίνδυνος αυτοτραυματισμού, καλό είναι να μην είναι το κλουβί τους 100% σκεπασμένο και δίπλα να υπάρχει φωτάκι, σε περίπτωση πανικού να προσανατολιστούν εύκολα γιατί στο σκοτάδι είναι σχεδόν τυφλά.

Και την ημέρα θέλει να ασχολείται μαζί σου. Αν έχεις ένα, δένεται περισσότερο με τον ιδιοκτήτη, αν έχεις ζευγάρι έχει παρέα, αλλά μετά θα έχεις και γέννες. Προσοχή στο είδος του παπαγάλου, πχ ο σενεγάλης που έχω εγώ δεν είναι κοινωνικό πουλί με τα υπόλοιπα του είδους του, και αν μπει σε κλουβί με άλλο θα μαλώσουν, οπότε δεν θέλει ταίρι (ο λόγος που τα σενεγάλης είναι πιο ακριβά, δύσκολη εκτροφή). Τα κοκατίλ δεν έχουν συνήθως πρόβλημα με άλλα πουλιά (του είδους τους πάντα). Με διαφορετικού είδους πάλι προσοχή, ο σενεγάλης που έχω εγώ επιτίθεται και κάνει bulling σε παπαγάλους πολύ μεγαλύτερου είδους! Όπως και ένα μπάτζι θα επιτεθεί σε κοκατίλ παρόλο που το κοκατιλ είναι κάπως μεγαλύτερο.

Ξανά έρευνα στον γούγλη τι πρέπει να κάνουμε πριν αγοράσουμε δεύτερο πουλί ιδίου ή άλλου είδους. Και πάντα υπόψιν ότι μπορεί τα πουλιά να μην ταιριάξουν ποτέ (όπως και με εμάς, δεν ταιριάζουμε με τους πάντες και έχουμε και αντιπάθειες και μίση).

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον θέμα το κόψιμο φτερών.Ήρθε ένα κοκατίλ στο μπαλκόνι μου πριν ένα χρόνο απο τότε το έχω, δεν το έχω εξημερώσει είναι άγριο, πάω και του κάνω γλύκες μονο στο κλουβί του ( δεν το έχω βγάλει ποτέ)  κατατάλλα του έχω ενα τεράστιο κλουβί περίπου διπλάσιο απο όσο χρειάζεται ΕΝΑ κοκατίλ ( δανεικό απο άτομο που είχε πολλά κοκατιλ) πως μπορω να καταλαβω αν εχει κομμένα τα φτερά του? 

13063256_1183724614980859_59308899232076

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον θέμα το κόψιμο φτερών.Ήρθε ένα κοκατίλ στο μπαλκόνι μου πριν ένα χρόνο απο τότε το έχω, δεν το έχω εξημερώσει είναι άγριο, πάω και του κάνω γλύκες μονο στο κλουβί του ( δεν το έχω βγάλει ποτέ) κατατάλλα του έχω ενα τεράστιο κλουβί περίπου διπλάσιο απο όσο χρειάζεται ΕΝΑ κοκατίλ ( δανεικό απο άτομο που είχε πολλά κοκατιλ) πως μπορω να καταλαβω αν εχει κομμένα τα φτερά του?

13063256_1183724614980859_59308899232076

Ένα χρόνο που το έχεις έχει αλλάξει δύο φορές πτέρωμα.

Χώρια που αν είχε κομμένα τα φτερά του πως θα ερχόταν στο μπαλκόνι σου;

PS

Ο καθρέφτης δεν ενδείκνυται σε κοκατίλ, αγριεύουν.

Πού και πού δεν πειράζει, συνέχεια μέσα στο κλουβί όχι, βγάλ'τον.

Δημοσ.

την ημέρα που ήρθε φύσαγε πολύ προσγειώθηκε και δεν ξαναπέταξε γιαυτό και τον μάζεψα.
Ναι η φώτο είναι παλιά,εχει βγει ο καθρέπτης αφότου έμαθα οτι δεν βοηθάει.
Οπότε τα φτερα δεν τα κόβουν σε ολους τους παπαγάλους ετσι? απλά θα ήθελα να μάθω με κάποιον τρόπο αν το είχε άλλος πριν απο εμένα.... αλλα κανένα σημάδι ;P

Δημοσ.

την ημέρα που ήρθε φύσαγε πολύ προσγειώθηκε και δεν ξαναπέταξε γιαυτό και τον μάζεψα.

Ναι η φώτο είναι παλιά,εχει βγει ο καθρέπτης αφότου έμαθα οτι δεν βοηθάει.

Οπότε τα φτερα δεν τα κόβουν σε ολους τους παπαγάλους ετσι? απλά θα ήθελα να μάθω με κάποιον τρόπο αν το είχε άλλος πριν απο εμένα.... αλλα κανένα σημάδι ;P

Το να προσγειώθηκε και να μην ξαναπέταξε και τον έπιασες απλά σημαίνει ότι ήταν κουρασμένο και δεν άντεχε να ξαναπετάξει.

Μετά όταν ξεκουράστηκε, δεν ξαναπέταξε;

Ο μόνος τρόπος να ξέρεις αν το πουλί το είχε άλλος είναι είτε να έχει δαχτυλίδι είτε αν είναι ήμερο σίγουρα πέρασε από ανθρώπινο χέρι.

Ακόμα και σε σπίτι ή aviary να ήταν αφού είναι άγριο αποκλείεται να είχε φτερά κομμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...