Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα, τελευταία φορά.

Η εκφώνηση λέει κάτι για την ταχύτητα του ιμάντα. Το να αποδείξεις ότι αυτό που λέει η εκφώνηση σημαίνει πως η ταχύτητα του ιμάντα θα επηρεάσει την ταχύτητα του αεροπλάνου ως προς εξωτερικό παρατηρητή (όχι την ταχύτητα περιστροφής της ρόδας του, που δε μας ενδιαφέρει καθόλου), είναι δική σου υποχρέωση.

Μα το Βάαλ δηλαδή σου λέω ότι η θέση σου είναι αξιωματική γιατί τη βασίζεις μόνο στην ερμηνεία που δίνεις στην εκφώνηση, και η απάντησή σου είναι "αφού έτσι λέει η εκφώνηση"; Irony detector failure?

Copy Paste απαντηση θα παρεις γιατι δεν καταλαβαινεις νομιζω την απάντηση μου:

Η ροδα του αεροπλανου(αρα και το αεροπλανο) εχει γραμικη ταχύτητα 10 προς τα αριστερα, αρα ο ιμαντας εχει δεκα προς δεξιά. Αν γίνει 15 αριστερά τότε και του ιμαντα 15 δεξιά και ουτω καθεξής. Άρα συμπερασμα σε εναν εξωτερικό παρατηρητη και ως προς το έδαφος θα είναι στασιμο

Και σου έφερα και το παραδιεγμα με εσενα που πηγαινεις αριστερα με 10Km/h Και το εδαφος δεξιά με 10Km/h για να το καταλάβουμε όλοι.  Εσύ θα κινεισαι, εγώ ο εξωτερικός παρατηρητής θα σε βλέπω ακίνητο.  Βάλε στην θέση σου το αεροπλάνο και στο έδαφος τον ιμάντα.Τι να σε κάνω απο εκεί και πέρα..

φυσικη δημοτικου μηδεν.

κοινη λογικη μηδεν.

αμφιβαλλω αν εχει μπει και σε αεροπλανο.

Γιατί είναι γνωστό οτι οσοι μπαινουν σε αεροπλάνο ξέρουν...Point

Εμείς και ο κόσμος νομίζω κάνουν

Η κοινή λογική οταν μπαίνει επιστήμη στην μέση δεν υπαρχει...

Στοιχειώδης σχετική κίνηση είναι ρε παιδιά, αφού το πως πετάει το άτιμο με την Ρευστομηχανική το έχετε. Young είπα και για τον Ntinaras που έχει μείνει ακόμα στο Δημοτικό

• Απαντ. 730
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι να σε κάνω απο εκεί και πέρα..

Εμένα άσε με. Εσύ ελπίζω τουλάχιστον αφού δεν καταλαβαίνεις ελληνικά να καταλαβαίνεις αγγλικά.

Τα δύο πρώτα αποτελέσματα για google "plane on treadmill":

http://physics.stackexchange.com/questions/32269/what-will-happen-if-a-plane-trys-to-take-off-whilst-on-a-treadmill

https://blog.xkcd.com/2008/09/09/the-goddamn-airplane-on-the-goddamn-treadmill/

Δημοσ.

υπαρχει ενα μικρο loophole Ισαξιο με διαιρεση με το μηδεν στο προβλημα ομως.

το εξηγει στο δευτερο λινκ

Δημοσ.

υπαρχει ενα μικρο loophole Ισαξιο με διαιρεση με το μηδεν στο προβλημα ομως.

το εξηγει στο δευτερο λινκ

Αυτό είναι που εξηγούσα νωρίτερα με την άπειρη ταχύτητα του ιμάντα. Αλλά η θέση του λούτσου δε σώζεται ούτε έτσι γιατί εκτός από όλα τα υπόλοιπα που είπε, είπε και ότι θεωρεί τον ιμάντα unpowered.

Δημοσ.

Εγώ τα διαβασα....και θα σου ανεβάσω μια photo απο ένα από τα δύο site ανέβασες...και δες το και στο site και πατα expand στα σχόλια :)

Και με τα περισσότερα Thumbs Up

post-161519-0-15597500-1476305900_thumb.png

Δημοσ.

Εγώ τα διαβασα....και θα σου ανεβάσω μια photo απο ένα από τα δύο site ανέβασες...και δες το και στο site και πατα expand στα σχόλια :)

Και με τα περισσότερα Thumbs Up

Αυτό που ποστάρεις είναι ακριβώς αυτό που εξήγησα σελίδες πριν (ότι θεωρητικά ναι αλλά πρακτικά όχι γιατί άπειρη ταχύτητα) αλλά δε σε εμπόδισε ούτε να συνεχίσεις να λες τα χαζά σου ούτε να μας λες να πάμε να μάθουμε φυσική. Μου έφερες αντίρρηση, αν θυμάσαι.

Επίσης γίνεσαι τραγέλαφος συνεχίζοντας τη συζήτηση γιατί αυτό που ποστάρεις προϋποθέτει powered ιμάντα ενώ εσύ έλεγες ότι

Ουδέποτε θεώρησα οτι ο ιμαντας ειναι powered
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτσε και σκέψου το. Ξέρεις περισσότερη Φυσική(όπως εμμέσως πλην σαφώς άφησες να εννοηθεί) αλλά τον ρούφηξες αβίαστα αβάδιστα αβασάνιστα. Έπρεπε να στα πω απλά και κατανοητα γιατί αλλιώς δεν.....

@Ntinara πήγαινε αυτό...Για το παπί.

Επεξ/σία από VonLoutsos
Δημοσ.

Αυτό που ποστάρεις είναι ακριβώς αυτό που εξήγησα σελίδες πριν (ότι θεωρητικά ναι αλλά πρακτικά όχι γιατί άπειρη ταχύτητα) αλλά δε σε εμπόδισε ούτε να συνεχίσεις να λες τα χαζά σου ούτε να μας λες να πάμε να μάθουμε φυσική. Μου έφερες αντίρρηση, αν θυμάσαι.

Επίσης γίνεσαι τραγέλαφος συνεχίζοντας τη συζήτηση γιατί αυτό που ποστάρεις προϋποθέτει powered ιμάντα ενώ εσύ έλεγες ότι

Δεν νομίζω να αναφέρει πουθενά οτι θα είναι powered ο ιμάντας...Δεν φάσκω και αντιφάσκω. Και κυρίως σε ενα θεωρητικό πρόβλημα δίνεις θεωρητική λύση. Σε πειραματικο επίπεδο trust me θα ήταν διαφορετική η αποψή μου.

I've been thinking about how the problem is posed (for now as I'm typing this) and it occurred to me that the constraint "run at the same speed as whatever the planes tyres rotation speed" actually means run such that the plane doesn't move with respect to the ground.

That is, the question, as posed, is:

If the treadmill is run such that the plane doesn't move, will the plane take off?

Obviously, the answer is no. The plane must move to take off.

If you are still confused you should re-read his answer, re-read it again, and if need be get a pilots license to fully understand that plane speed is not at all influenced by wheel speed.

Δημοσ.

@VonLoutsos 

Αν βάλεις ένα τζετπακ στην πλάτη σου να σε σπρώχνει προς τα μπρος και ανέβεις σε έναν διάδρομο, το τζετ πακ θα είναι σαν να μην το φοράς?

Και για να στο φέρω και πιο κοντά στο αεροπλάνο, φόρα και πατίνια στα πόδια σου.

Δημοσ.

χαχαχαχαχ τώρα μου ήρθε φλασιά!!! Θεωρώ δεδομένο ότι το αεροπλάνο μένει στάσιμο ως προς το έδαφος και νομίζω ότι είναι αστείο να συζητάμε το αντίθετο. Ανοίγουμε τα turbo λοιπόν, full τις μηχανές, δώσε γκάζι, μουγκρίζει το εργαλείο, γυρνάν τα λάστιχα κτλπ... Όσο γίνονται αυτά, ο ιμάντας με τις ρόδες γυρνάνε, αλλά το Plane καπούτ, εκεί. Μετά από καμιά ώρα, 2 ώρες, 5 μέρες, βγαίνει ένα magic hand και αφαιρεί τον ιμάντα ως διά μαγείας! Θα σηκωθεί το αεροπλάνο? Και που θα πάει? Με τι ταχύτητα? 

Σαν καρπούζι θα σκάσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...