VonLoutsos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Τότε αναθεωρώ, δεν είσαι troll αλλά απλά βλάκας. Τα site που πόσταρες λένε την απάντηση που έλεγα από την αρχή....Και εσύ επειδη το χοντραίνεις μαζί με τον Ntinaras. Και πίστευα οτι οι Γερμανοί παίρνουν έξυπνους ανθρώπους στην δούλεψή τους. Που να ήξεραν... Βάζω και την αρχική ερώτηση που έχει το site που ΕΣΥ ανάφερες: So this has puzzled me for many a year... I still am no closer to coming to a conclusion, after many arguments that is. I don't think it can, others 100% think it will. If you have a plane trying to take off whilst on a tread mill which will run at the same speed as whatever the planes tyres rotation speed is will it take off? The question is simple. Will a plane take off if you put this plane onto a treadmill that will equity whatever speed the plane wheels are moving at. So the plane should not be able to move. This is a hypothetical situation of course. But i am very interested. Αυτά είναι τα στοιχεία κύριοι και κυρίες. Αν βλέπετε κάπου παροράματα με powered ιμάντες Οφθαλμίατρο. @VonLoutsos Αν βάλεις ένα τζετπακ στην πλάτη σου να σε σπρώχνει προς τα μπρος και ανέβεις σε έναν διάδρομο, το τζετ πακ θα είναι σαν να μην το φοράς? Και για να στο φέρω και πιο κοντά στο αεροπλάνο, φόρα και πατίνια στα πόδια σου. Προφανω΄ς και οχι το ποιντ σου που είναι 1
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Κι άλλο παράδειγμα. Τα αυτοκίνητα σε κάτι τέτοιο είναι γνωστό ότι ΔΕΝ κινούνται ως προς το έδαφος Αν φανταστείτε μια τουρμπίνα δηλαδή στο πορτ-παγκαζ και σβηστή τη μηχανή, το αμάξι θα εξακολουθεί να μένει στάσιμο?ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΡΟΔΕΣ
satafaka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 @VonLoutsos Αν βάλεις ένα τζετπακ στην πλάτη σου να σε σπρώχνει προς τα μπρος και ανέβεις σε έναν διάδρομο, το τζετ πακ θα είναι σαν να μην το φοράς? Και για να στο φέρω και πιο κοντά στο αεροπλάνο, φόρα και πατίνια στα πόδια σου. Βάλε μου πατίνια, πάνω σε διάδρομο που τον κινούν τα πατίνια μου και ένα jetpack στην πλάτη, μέσα σε γυμναστήριο. Βάλε το jetpack να πιάσει το max του πχ. 300khm, με τόσα θα γυρνάει και ο διάδρομος. Εγώ δεν μένω στάσιμος? Δεν θα συνεχίσεις να με βλέπεις δίπλα σου? Βάλε μου και τα φτερά του batman, Στα 300khm τι θα αλλάξει? Θα πετάξω προς τα που? 1
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Βάλε μου πατίνια, πάνω σε διάδρομο που τον κινούν τα πατίνια μου και ένα jetpack στην πλάτη, μέσα σε γυμναστήριο. Βάλε το jetpack να πιάσει το max του πχ. 300khm, με τόσα θα γυρνάει και ο διάδρομος. Εγώ δεν μένω στάσιμος? Δεν θα συνεχίσεις να με βλέπεις δίπλα σου? Βάλε μου και τα φτερά του batman, Στα 300khm τι θα αλλάξει? Θα πετάξω προς τα που? Τον διάδρομο δεν τον κινούν τα πατίνια σου. Επίσης το jetpack δεν πιάνει κάποια ταχύτητα. Δουλεία του είναι να ΩΘΕΙ. Επίσης γιατί μπερδεύεσαι με max ταχύτητες? Σκέψου να είσαι ακίνητος απλά και να πατήσεις το ΟΝ στο jetpack. Θα μείνει ακίνητος?
VonLoutsos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 @VonLoutsos Αν βάλεις ένα τζετπακ στην πλάτη σου να σε σπρώχνει προς τα μπρος και ανέβεις σε έναν διάδρομο, το τζετ πακ θα είναι σαν να μην το φοράς? Και για να στο φέρω και πιο κοντά στο αεροπλάνο, φόρα και πατίνια στα πόδια σου. In real life Πολλά θα γίνουν. Αν ομως πεις οτι το σημειο επαφης μου με τον διαδρομο θα έχει την ίδια αλλά αντίθετη ταχύτητα απο αυτήν που έχω εγώ, εσυ ως εξωτερικός παρατηρητής θα με βλέπεις στάσιμο και το κοντέρ του διαδρόμου θα δείχνει οση ταχύτητα έχω την εκάστοτε στιγμή. Για να στο φέρω πιο κοντά στο πρόβλημα Τον διάδρομο δεν τον κινούν τα πατίνια σου. Επίσης το jetpack δεν πιάνει κάποια ταχύτητα. Δουλεία του είναι να ΩΘΕΙ. Επίσης γιατί μπερδεύεσαι με max ταχύτητες? Σκέψου να είσαι ακίνητος απλά και να πατήσεις το ΟΝ στο jetpack. Θα μείνει ακίνητος? Τα πατίναι σου κινουν τον διάδρομο στο πρόβλημα το αρχικό δνε έχει κινητήρα ο διαδρομος
satafaka Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Κι άλλο παράδειγμα. Τα αυτοκίνητα σε κάτι τέτοιο είναι γνωστό ότι ΔΕΝ κινούνται ως προς το έδαφος Αν φανταστείτε μια τουρμπίνα δηλαδή στο πορτ-παγκαζ και σβηστή τη μηχανή, το αμάξι θα εξακολουθεί να μένει στάσιμο? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΡΟΔΕΣ Βάλτου μια τουρμπίνα πίσω στο τζάμι και χέσε την κίνηση των τροχών από τον κινητήρα του. Η τουρμπίνα δουλεύει αλλά το αμάξι στάσιμο, αφού εκμηδενίζει την ταχύτητα εδάφους ο ιμάντας. Προς τα που θα πετάξει?
angmar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Τώρα αυτός μας κοροϊδεύει σαν τον άλλο ή όντως δεν αντιλαμβάνεται;
VonLoutsos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Κι άλλο παράδειγμα. Τα αυτοκίνητα σε κάτι τέτοιο είναι γνωστό ότι ΔΕΝ κινούνται ως προς το έδαφος Αν φανταστείτε μια τουρμπίνα δηλαδή στο πορτ-παγκαζ και σβηστή τη μηχανή, το αμάξι θα εξακολουθεί να μένει στάσιμο? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΡΟΔΕΣ Ρε πετράν αυτό που λέω είναι οτι αν στο παράδειγμα που λες εχει ως συνθήκη η ταχύτητα του τύμπανου να είναι ίδια και αντίθετη με την ταχήτυτα της ρόδας ( όπως λέει σε εμας ) και με την τουρμπινα που λες δεν θα φύγει το αυτοκίνητο. Θα γυρίζει προφανώς το τύμπανο αλλα δεν θα κάνει εκατοστό μπροστά. Το έχω πει και πιο πριν. Κοιτάμε την αρχική συνθήκη οχι τι κάνει σε real life
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ρε πετράν αυτό που λέω είναι οτι αν στο παράδειγμα που λες εχει ως συνθήκη η ταχύτητα του τύμπανου να είναι ίδια και αντίθετη με την ταχήτυτα της ρόδας ( όπως λέει σε εμας ) και με την τουρμπινα που λες δεν θα φύγει το αυτοκίνητο. Θα γυρίζει προφανώς το τύμπανο αλλα δεν θα κάνει εκατοστό μπροστά. Το έχω πει και πιο πριν. Κοιτάμε την αρχική συνθήκη οχι τι κάνει σε real life Το θέμα ειναι ότι η τουρμπίνα ΣΠΡΩΧΝΕΙ το αμάξι μπρος μέσα στην ατμόσφαιρα. Δεν σχετίζεται με το τι γίνεται στους τροχούς, δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχει κάτι που να σχετίζει την ώθηση που δίνει η τουρμπίνα με το τι κάνουν οι τροχοί. Η συνισταμένη δύναμη πάνω στο αεροπλάνο στον οριζόντιο άξονα είναι αυτή της τουρμπίνας, οτιδήποτε άλλο απλά δεν υπάρχει.
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχει και η οπισθέλκουσα. Ένα explanation γρήγορο αν γίνεται, γιατί κλασσική μηχανική δεν έχω περάσει ακόμα
VonLoutsos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ένα explanation γρήγορο αν γίνεται, γιατί κλασσική μηχανική δεν έχω περάσει ακόμα Λόγω του σχήματος, αεροδυναμικές αντιστάσεις που εμποδίζουν την κίνηση....Αλλά ας θεωρήσουμε οτι την υπερνικά η ώθηση του κινητήρα γιατί μετά τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_(%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD)Οπισθέλκουσα αφορά κίνηση σε ρευστό και είναι ανάλογο του τετραγώνου της σχετικής ταχύτητας μέσου-αντικειμένου.Δεν το συνυπολογίζουμε υποθέτω, λόγω του ότι συζητάμε το αν θα ξεκινήσει το αεροπλάνο από u=0, και υπάρχει και ολόκληρη επιστήμη - αεροναυπηγική που προσπαθεί να την εξαλείψει.Τέλος πάντων, απλά επειδή αφιέρωσα λίγο χρόνο να το σκεφτώ, είπα να εναποθέσω και την άποψη μου.Καληνυχτίζω
eliasjuve Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_(%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD) Οπισθέλκουσα αφορά κίνηση σε ρευστό και είναι ανάλογο του τετραγώνου της σχετικής ταχύτητας μέσου-αντικειμένου. Δεν το συνυπολογίζουμε υποθέτω, λόγω του ότι συζητάμε το αν θα ξεκινήσει το αεροπλάνο από u=0 Τέλος πάντων, απλά επειδή αφιέρωσα λίγο χρόνο να το σκεφτώ, είπα να εναποθέσω και την άποψη μου. Καληνυχτίζω Επειδή είπες οτι δεν υπάρχει άλλη δύναμη συον οριζόντιο άξονα. 1
petran91 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Επειδή είπες οτι δεν υπάρχει άλλη δύναμη συον οριζόντιο άξονα. Mίλησα για συνισταμένη, οπότε είμαι εν μέρει σωστός Ευχαριστώ για την υπόδειξη όπως και να χει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις