Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν του κινήσουμε το έδαφος θα μετακινηθεί.

Όχι δε θα κινηθεί καθώς τα ρουλεμάν των τροχών θα γυρίσουν και εν τέλει το αεροπλάνο ΔΕΝ θα κινηθεί. 

• Απαντ. 730
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σου απαντώ σύμφωνα με το αρχικό ποστ. Αν μετακινείται ο ιμάντας με σβηστό το αεροπλάνο θα το μετακινήσει προς την κατεύθυνση που πάει.

Ρώτησα κάτι σχετικό με το αρχικό ποστ; Έκανα μια πολύ απλή ερώτηση στην οποία αδυνατείς να απαντήσεις. 

Δημοσ.

Ρώτησα κάτι σχετικό με το αρχικό ποστ; Έκανα μια πολύ απλή ερώτηση στην οποία αδυνατείς να απαντήσεις. 

Ρε συ, ποιά είναι η ερώτηση καθώς βαριέμαι να ψάξω να τη βρω :)

Δημοσ.

Ολισθαίνουν οι τροχοί, όχι τα ρουλεμάν που έχουν μηδενική τριβή.

Για παράδειγμα, πάρε οποιοδήποτε παιχνίδι έχει ρόδες χωρίς κινητήρα και περίστρεψε τις κρατώντας το με το χέρι. Θα πάει πουθενά; Όχι.

Με την ίδια λογική βάλτο πάνω σε έναν διάδρομο που γυρίζει με ταχύτητα 2*υ κι εσύ με το χέρι σου σπρώχ'το με ταχύτητα υ. Τι θα κάνει το παιχνίδι (αυτοκινητάκι; ;)

Καλέ μου Mpiftekis, η απάντηση δόθηκε από site που έγραψε ο Defacer( που υποστήριζε οτι πετάει) και τελικά δεν πετάει. Από εκει και πέρα τι να σου πω.

Ξαναλέω...Ιμαντας και τροχοι πάντα ιδια ταχύτητα αλλά αντίθετης διεύθυνσης. Δεν ολισθαίνει τίποτα και τα δύο γυρνάνε.

Γιατί το δυσκολεύεις βάζοντας ένα κάρο δυνάμεις που δεν σου λέει το πρόβλημα οτι υπάρχουν; Δεν λέει πουθενά για τριβή. Λέει οτι μόνο κινουνται με ίσες και ανίθετες ταχύτητες. Για να συμβαίνει αυτό ΔΕΝ υπάρχει ολίσθηση. Στην ολίσθηση κάτι είναι σταθερό και κάτι κινείται πάνω του. Εδώ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο παρά μόνο τις ταχύτητες

• Like 1
Δημοσ.

Καλέ μου Mpiftekis, η απάντηση δόθηκε από site που έγραψε ο Defacer( που υποστήριζε οτι πετάει) και τελικά δεν πετάει. Από εκει και πέρα τι να σου πω.

Ξαναλέω...Ιμαντας και τροχοι πάντα ιδια ταχύτητα αλλά αντίθετης διεύθυνσης. Δεν ολισθαίνει τίποτα και τα δύο γυρνάνε.

Κι εγώ σου ξαναλέω... φέρε λίγο στο μυαλό σου αυτό το παράδειγμα με το αυτοκινητάκι. Με τη λογική της απάντησης στο site που αναφέρεις, θα έπρεπε το αυτοκινητάκι να πηγαίνει προς τα πίσω με ταχύτητα υ. 

Εσύ τι νομίζεις ότι θα γίνει στο παράδειγμα αυτό;

Επίσης, τι δεν ολισθαίνει. Εξήγησε μου λίγο αυτό. Οι τροχοί, ο ιμάντας, τα ρουλεμάν το αεροπλάνο;;;

Δημοσ.

Εξήγησέ μας σε παρακαλώ τότε γιατί γυρίζουν οι ρόδες όταν κινείται στο έδαφος.

Αυτό που δεν έχει ρόδες κινείται πάνω σε σταθερό έδαφος ή νερό (τα κύμματα είναι μετάδοση ενέργειας όχι μαζας. Μη μου πείτε ότι κινείται η θάλασα) με τη κατάλληλη πρόσφυση. Όχι σε κινούμενο όπως ο ιμάντας στην προκειμένη περίπτωση.

Μη το κουραζεις. Κατεβασε την φοτο απο το πρωτο ποστ και ζωγραφισε τις 3 δυναμεις ποτ ασκουνται στο αεριπλανο.
Δημοσ.

Κι εγώ σου ξαναλέω... φέρε λίγο στο μυαλό σου αυτό το παράδειγμα με το αυτοκινητάκι. Με τη λογική της απάντησης στο site που αναφέρεις, θα έπρεπε το αυτοκινητάκι να πηγαίνει προς τα πίσω με ταχύτητα υ. 

Εσύ τι νομίζεις ότι θα γίνει στο παράδειγμα αυτό;

Επίσης, τι δεν ολισθαίνει. Εξήγησε μου λίγο αυτό. Οι τροχοί, ο ιμάντας, τα ρουλεμάν το αεροπλάνο;;;

Μα κάθε φορά σου λέει οτι ο ιμάντας έχει την ίδια και αντίθετη ταχύτητα απο αυτή του αεροπλάνου.

10 το αεροπλάνο -10 ο ιμάντας ( το μείον δηλώνει την αντίθετη διεύθυνση, γιατί πολλά έχουμ δει εδώ)

15                          -15

150                        -150

Την ίδια ταχύτητα

Άρα το αεροπλάνο μένει στον εξωτερικό παρατηρητη και ως προς το έδαφος στάσιμο (αν ομως κοιτάξεις το αντίστοιχο κοντέρ του αεροπλάνου προφανώς θα γράφει ταχύτητα αλλά ως προς το έδαφος θα είναι μηδέν )

Και επαναλαμβανω: Ο υπερμαχος του πεταει Defacer ανεβασε link που λέει οτι δεν πετάει...Τρολ ορ νοτ

• Like 1
Δημοσ.

Μα κάθε φορά σου λέει οτι ο ιμάντας έχει την ίδια και αντίθετη ταχύτητα απο αυτή του αεροπλάνου.

10 ΟΧΙτο αεροπλάνο ΑΛΛΑ οι τροχοί του (η γραμμική τους ταχύτητα) -10 ο ιμάντας ( το μείον δηλώνει την αντίθετη διεύθυνση, γιατί πολλά έχουμ δει εδώ)

Την ίδια ταχύτητα

Άρα οι τροχοί και όχι το αεροπλάνο μένει στον εξωτερικό παρατηρητη και ως προς τον ιμάντα, όχι το έδαφος, στάσιμο (αν ομως κοιτάξεις το αντίστοιχο κοντέρ των τροχών του αεροπλάνου προφανώς θα γράφει ταχύτητα αλλά ως προς τον ιμάντα, όχι το έδαφος θα είναι μηδέν. )

Δημοσ.

Αυτό που δεν έχει ρόδες πώς απογειώνεται;;;

https://www.youtube.com/watch?v=qpFWzLOWAns

Τις προπελες δεν τις βλεπεις στα "παγο"πεδιλα απο πισω;;;;;

Θα μας τρελανετε με αυτα που διαβαζουμε...

Φυσικα και οι πισω ροδες των αεροπλανων εχουν κινητηρες. Των μεγαλων τουλαχιστον. Δεν παρκαρουν στους αεροδιαδρομους με τις τουρμπινες.

Ελεος ρε παιδια, καποιοι τρολαρουν σοβαρα εδωμεσα και δε καταλαβαινω το γιατι..

Δημοσ.

10 ΟΧΙτο αεροπλάνο ΑΛΛΑ οι τροχοί του (η γραμμική τους ταχύτητα) -10 ο ιμάντας ( το μείον δηλώνει την αντίθετη διεύθυνση, γιατί πολλά έχουμ δει εδώ)

Την ίδια ταχύτητα

Άρα οι τροχοί και όχι το αεροπλάνο μένει στον εξωτερικό παρατηρητη και ως προς τον ιμάντα, όχι το έδαφος, στάσιμο (αν ομως κοιτάξεις το αντίστοιχο κοντέρ των τροχών του αεροπλάνου προφανώς θα γράφει ταχύτητα αλλά ως προς τον ιμάντα, όχι το έδαφος θα είναι μηδέν. )

Δηλαδή μου λες οτι η γραμμική ταχύτητα των τροχών είναι διαφορετική από την ταχύτητα του αεροπλάνου....Χμμμ....Αρα το αεροπλάνο πάει πιο γρηγορα από τον τροχό ο οποίος είναι κολλημένος πάνω σε αυτόν...ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜ Ιντερεστινγκ

Δημοσ.

Νομίζω κατάλαβα γιατί υπάρχει αυτή η δυσνόηση.

@VonLoutsos

Εσύ, απ'ότι έχω καταλάβει, σκέφτεσαι ότι οι τροχοί είναι κολλημένοι στα ρουλεμάν τους κι άρα στο αεροπλάνο, δηλαδή δεν γυρίζουν και να θέλουν;

Δημοσ.

Τις προπελες δεν τις βλεπεις στα "παγο"πεδιλα απο πισω;;;;;

Θα μας τρελανετε με αυτα που διαβαζουμε...

Φυσικα και οι πισω ροδες των αεροπλανων εχουν κινητηρες. Των μεγαλων τουλαχιστον. Δεν παρκαρουν στους αεροδιαδρομους με τις τουρμπινες.

Ελεος ρε παιδια, καποιοι τρολαρουν σοβαρα εδωμεσα και δε καταλαβαινω το γιατι..

και με το ποστ αυτο έδεσε το γλυκο...

Παιδια....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...