eliasjuve Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Η ουσια ειναι οτι ασχολουμαστε με ενα προβλημα που απο μονο του ειναι αδυνατο να συμβει τεχνικα + επισης δε απαντησε κανεις στο Αν παρω ενα καροτσι του σουπερ μαρκετ γεματο πραγματα 50 κιλα και το βαλω πανω σε ενα διαδρομο γυμναστηριου που μπορει να τρεχει οσο θελει και εγω ειμαι κατω απο το διαδρομο και το σπρωχνω (τουρμπινες) θα μπορεσω να το προχωρησω πανω στο διαδρομο αν οσο πιο πολυ το σπρωχνω τοσο αυξανει η ταχυτητα του διαδρομου ? ΝΑΙ 1
VonLoutsos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Το λοιπόν, επειδή με φυσική κανεις δεν μπορεί να πείσει τον άλλον, θα το πάω γλωσσολογικά . Η εκφώνηση αφενός μιλαει για μήκος διαδρόμου ίσο με συμβατικό διάδρομο προσαπογειωσης. Αυτό θα έπρεπε να πονηρεψει κάποιους . Δεύτερον, ο διάδρομος ΜΑΤΣΑΡΕΙ την εκάστοτε ταχύτητα των τροχών. Πουθενα όμως δεν λέγεται οτι συμβαίνει σε νεκρό χρόνο (t=0 , lol) όπως κάποιοι προϋποθέτουν. Απλά αναφέρεται οτι ειναι σχεδιασμένος να πιάνει ταχύτητα ακριβώς ίση με των ρόδων και να την ματσαρει. Επειδή η "εντολή" στη ρόδα δίνεται απο το throttle , η ρόδα σε κάθε σημείο που κινειται το αεροπλάνο θα αναπτύσσει ταχύτητα , την οποία θα ΑΠΟΚΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ο διάδρομος αφού by default ειναι σχεδιασμένος να ματσαρει και οχι να ακυρώνει. Αυτό , επιτρέπει στο αεροπλάνο να κινείται τελικά και εφόσον απο εκφωνησεως ο διάδρομος εχει ικανό μήκος για να επιτρέψει απογείωση, ώστε να μην μπορεί κάποιος να ισχυριστεί κατι όσον αφορά το μήκος του, η απάντηση που εχει στο μυαλό του ο αρχικά ερωτων ειναι ΠΕΤΑΕΙ. ματσάρει σε μέτρο...φορά αντίθετη όμως. Μήπως αλλάζεις άποψη με αυτή την συνθήκη;
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Οτι τα επιχειρήματά σου με την Φυσική ήταν άσχετα, το είδαμε. Τώρα γελάει και η Επιστήμη της Φιλολογίας.... Άλλο παροράματα άλλο πανοράματα... Λεξικό χρειάζεσαι (προτείνω Μπαμπινιώτη) να μάθεις τις νέες λέξεις Και μετά ένα καλό Οφθαλμίατρο για να βλέπεις καλύτερα....ή μήπως ΄πρώτα οφθαλμίατρο και μετά το λεξικό; Δεν φταίω εγώ που κάνεις λάθος χρήση της λέξης (βασικά τόσο καιρό πανόραμα το έβλεπα και λέω τι λέει ο μ@λάκας...). Οκ, λάθος σε αυτό. Ακόμα περιμένω από εσένα 2 βασικά πράγματα (ή από οποιοδήποτε που είναι αντίθετος) 1. Να καταρρίψεις ότι έχω γράψει εδώ http://www.insomnia.gr/topic/624232-αεροπλανο-σε-ιμαντα-θα-απογειωθει-η-οχι-d/page-33#entry55196799 επί του σχεδιαγράμματος 2. Να ονοματίσεις ποια είναι κατά τη γνώμη σου η -F που θα κρατήσει το αεροπλάνο στη θέση του , καθώς και να την σχεδιάσεις σε αντίστοιχο διάγραμμα. Καταλαβαίνεις ότι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ μια -F θα κρατήσει το αεροπλάνο στη θέση του. Υπόψιν θα απαντήσω σε ότι πεις ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ όταν , καταφέρεις να πεις κάτι για αυτά τα 2. Εννοείται ότι στο διάγραμμα ΔΕΝ έχω βάλει τις κάθετες δυνάμεις του βάρους και της αντίδρασης από τον ιμάντα (που δεν μας ενδιαφέρουν).
παπι Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Στην ουσια αυτο που λεει η εκφωνηση ειναι οτι παντα ο ιμαντας θα εχει την ιδια ταχυτητα με τις ροδες.οποτε το αεροπλανο δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να ειναι ενα βημα πιο μπροστα.με καποιο μαγικο τροπο αυτο θα γινετε.οποτε το αεροπλανο δεν θα πεταξει με τιποτα.θα μενει στο ιδιο σημειο επανω στον ιμαντα. πες οτι αυτος ο μαγικος τροπος ειναι μια μαγικη μηχανη οπου οταν δινει δυναμη ο κινητηρας του αεροπλανου να φυγει μπροστα ταυτοχρονα την ιδια δυναμη παιρνει και ο μαγικος ιμαντας και γυρναει προς την αντιθετη φορα.ακριβως στο ιδιο χρονικο σημειο. ε ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβουμε οτι πολυ απλα το αεροπλανο θα μεινει εκει που ειναι και δεν θα πεταξει.δεν θα υπαρχει καμια ταχυτητα αερα αφου δεν θα κουνιεται καθολου.οι κινητηρες ετσι οπως θα ρουφανε αερα θα κανουν ενα υποτιθεμενο ρευμα αερα στα φτερα αλλα σε καμια περιπτωση τοσο δυνατο ωστε να το σηκωσουν (γιατι δεν υπαρχει ταχυτητα εδαφους αφου οι ροδες γυρνανε μεν αλλα γυριζει και ο ιμαντας ταυτοχρονα προς τα πισω). ειναι σαν να βαλει το αεροπλανο στο φουλ τους κινητηρες του ενω εχει φρεναρισμενους τροχους.υπαρχει περιπτωση να πεταξει?δεν υπερνικαει τα φρενα (στην πραγματικοτητα μπορει αλλα στο θεωρητικο παραδειγμα οχι),οι τροχοι δεν γυρνανε καθολου.βγαλτε τον ιμαντα απο κατω,δεν υπαρχει ιμαντας και δεν γυριζει η ροδα σε κανονικο διαδρομο,με κινητηρες στο φουλ χωρις ταχυτητα το αεροπλανο θα μεινει εκει. αλλο παραδειγμα.δεν υπαρχει ιμαντας,εχουμε τους κινητηρες στο φουλ και εχουμε το αεροπλανο αλυσοδεμενο με 15 μετρα χοντρη αλυσιδα ετσι ωστε να ειναι σταθερο.υπαρχει περιπτωση να πεταξει????οχι φυσικα.ε απλα το ιδιο ειναι και ο ιμαντας,δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση κινηση προς τα εμπρος για να ξεκινησει το αεροπλανο την απογειωση. Δηλαδη μας λες. Οταν σπρωξουμε το αεροπλανο, αυτο θα παει μπροστα. Σωστο. Οταν το αεροπλανο παει μπροστα, οι ροδες θα εχουν μια χ ταχυτητα. Και αυτο σωστο. Ο ιμαντας εχει την αντιθετη ταχυτητα με τους τροχους δηλαδη -χ. Και αυτο σωστο. (εδω ξαναλεω, οτι εφοσον εφαπτεται η ροδα με τον ιμαντα, τοτε παντα θα εχουν την ιδια ταχυτητα το ενα προς το αλλο ή το αναποδο) Το αεροπλανο μενει ακινητο. Πως μενει ακινητο εφοσον εχει παει μπροστα;
eliasjuve Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Για να το πιστέψετε πάρτε ένα καρότσι που λέει και adi32 με 50 κιλά πάνω σε ένα διάδρομο βάλτε τον σε χαμηλή ταχύτητα και κρατήστε κόντρα. Μετά βάλτε τον σε πιο γρήγορη ταχύτητα και ξανακρατήστε κόντρα. Θα δείτε ότι θα χρειαστεί την ίδια δύναμη από μέρους σας σε όποια ταχύτητα τον βάλετε. Αυτό σημαίνει ότι αν σπρώξετε ασχέτως την ταχύτητα του διαδρόμου το καρότσι θα πάει μπροστά.
VonLoutsos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν φταίω εγώ που κάνεις λάθος χρήση της λέξης (βασικά τόσο καιρό πανόραμα το έβλεπα και λέω τι λέει ο μ@λάκας...). Οκ, λάθος σε αυτό. Ακόμα περιμένω από εσένα 2 βασικά πράγματα (ή από οποιοδήποτε που είναι αντίθετος) 1. Να καταρρίψεις ότι έχω γράψει εδώ http://www.insomnia.gr/topic/624232-αεροπλανο-σε-ιμαντα-θα-απογειωθει-η-οχι-d/page-33#entry55196799 επί του σχεδιαγράμματος 2. Να ονοματίσεις ποια είναι κατά τη γνώμη σου η -F που θα κρατήσει το αεροπλάνο στη θέση του , καθώς και να την σχεδιάσεις σε αντίστοιχο διάγραμμα. Καταλαβαίνεις ότι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ μια -F θα κρατήσει το αεροπλάνο στη θέση του. Υπόψιν θα απαντήσω σε ότι πεις ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ όταν , καταφέρεις να πεις κάτι για αυτά τα 2. Σου έχω πει νωρίτερα την άποψή μου για αυτό το σκίτσο...Ψάξε και διάβασε Τα ίδια έλεγε και ο Defacer και ανέβασε το site που μάλλον πήρες το σκίτσο και το αποτέλεσμα ήταν να μην πετάει...Μην τρολλάρεις άλλο...
gamanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 @von Loutse σε αυτό που με ρώτησες : Οχι, αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες αλλα δεν το δέχομαι ανεξαρτήτως του χρόνου. Σαφώς, αν ο ιμάντας πιάνει σε t=0 την ταχύτητα της ροδας, αποτρέπει το αεροπλάνο απο το να κινηθεί πάνω του. Όμως ο ιμάντας πάντα επεται και το αεροπλάνο τελικά κινείται. Για αυτό το λόγο λεει matches exactly(και υπόψιν, μιλαμε για ταχύτητα ροδας και οχι αεροπλάνου) αλλα οχι matches at no time , matches simultaneously ή has at every time the exact speed ή οποιαδήποτε αλλη αντίστοιχη εκφώνηση, χρόνου σημαντική .
zio10 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Για να το πιστέψετε πάρτε ένα καρότσι που λέει και adi32 με 50 κιλά πάνω σε ένα διάδρομο βάλτε τον σε χαμηλή ταχύτητα και κρατήστε κόντρα. Μετά βάλτε τον σε πιο γρήγορη ταχύτητα και ξανακρατήστε κόντρα. Θα δείτε ότι θα χρειαστεί την ίδια δύναμη από μέρους σας σε όποια ταχύτητα τον βάλετε. Αυτό σημαίνει ότι αν σπρώξετε ασχέτως την ταχύτητα του διαδρόμου το καρότσι θα πάει μπροστά. Νομίζω δεν μπορούμε να το εξομοιώσουμε με το καρότσι και το διάδρομο...είναι αρκετά κοντά αλλά δεν είναι το ίδιο πιστεύω.
angmar Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω δεν μπορούμε να το εξομοιώσουμε με το καρότσι και το διάδρομο...είναι αρκετά κοντά αλλά δεν είναι το ίδιο πιστεύω. Αν εσύ στέκεσαι πίσω απ το καρότσι, εκτός διαδρόμου, είναι ακριβώς το ίδιο, απλά το καρότσι δεν μπορεί να πετάξει γιατί είναι καρότσι και όχι αεροπλάνο, αλλά ότι θα πάει μπροστά, θα πάει.
VonLoutsos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 @von Loutse σε αυτό που με ρώτησες : Οχι, αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες αλλα δεν το δέχομαι ανεξαρτήτως του χρόνου. Σαφώς, αν ο ιμάντας πιάνει σε t=0 την ταχύτητα της ροδας, αποτρέπει το αεροπλάνο απο το να κινηθεί πάνω του. Όμως ο ιμάντας πάντα επεται και το αεροπλάνο τελικά κινείται. Για αυτό το λόγο λεει matches exactly(και υπόψιν, μιλαμε για ταχύτητα ροδας και οχι αεροπλάνου) αλλα οχι matches at no time , matches simultaneously ή has at every time the exact speed ή οποιαδήποτε αλλη αντίστοιχη εκφώνηση, χρόνου σημαντική . Προσωπικά αυτό που λέω είναι οτι για έναν εξωτερικό παρατηρητή ως προς το έδαφος φαίνεται ακίνητο(με οτι αυτό συνεπάγεται). Λέει matches exactly και δεν αναφέρει μόνο για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν ανάφερε συγκεκιρμένη χρονική στιγμή που κάνει μόνο το match το συζητάγαμε... Και πάλι θα ξαναρωτήσω, θεωρείς οτι η ταχύτητα της ρόδας (οχι η γωνιακή που δεν την αναφέρει καν) είναι διαφορετική από την ταχύτητα του αεροπλάνου;;Σκέψου το καλά πριν απαντήσεις
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Σου έχω πει νωρίτερα την άποψή μου για αυτό το σκίτσο...Ψάξε και διάβασε Τα ίδια έλεγε και ο Defacer και ανέβασε το site που μάλλον πήρες το σκίτσο και το αποτέλεσμα ήταν να μην πετάει...Μην τρολλάρεις άλλο... Δεν απαντάς. Πού είναι η -F?
VonLoutsos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν απαντάς. Πού είναι η -F? Δες την απάντησή μου...και κάτσε λύσε μόνος σου το πρόβλημα και οχι με οτι βλέπεις στο ιντερνετ. Αν δεν μπορείς (δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις) Young υπάρχει σε PDF, αγγλικά ξέρεις όπως φαίνετια και ξαναέλα. Θα καταλάβεις που κάνεις λάθος και θα είμαι συγκαταβατικός να ξέρεις Συγκεκριμένα ήταν το ποστ που σου έλεγα οτι Up και Ua είναι η ίδια ταχύτητα. Βρες το και μελέτησέ το. Αν δεν το καταλάβεις ξαναμελέτησέ το. ¨Οσες φορές μέχρι να καταλάβεις..(με Young δίπλα έτσι)
παπι Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μα γιατι δεν καθεται ακινητο;;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχα
liakjim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δες την απάντησή μου...και κάτσε λύσε μόνος σου το πρόβλημα και οχι με οτι βλέπεις στο ιντερνετ. Αν δεν μπορείς (δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις) Young υπάρχει σε PDF, αγγλικά ξέρεις όπως φαίνετια και ξαναέλα. Θα καταλάβεις που κάνεις λάθος και θα είμαι συγκαταβατικός να ξέρεις Συγκεκριμένα ήταν το ποστ που σου έλεγα οτι Up και Ua είναι η ίδια ταχύτητα. Βρες το και μελέτησέ το. Αν δεν το καταλάβεις ξαναμελέτησέ το. ¨Οσες φορές μέχρι να καταλάβεις..(με Young δίπλα έτσι) ΌΟοοοοοοοοχχχχχιιιιιιι, φιλαράκι, δεν θα ξεγλιστρίσεις έτσι απλά. Πές μου ποια είναι η -F που θα αντισταθεί στην F των κινητήρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις