Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο Toshiba 2tb με το 1tb γεμάτο. Ξαφνικά μου εμφανίζει στα windows ότι ο σκληρός είναι άδειος. Στην γραμμή εντολών εκτέλεσα την εντολή attrib -h -r -s /s /d g:\*.* και μου βγάζει το μήνυμα Access denied -G:\ System volume information. Το πρόβλημα προκύπτει από τον σκληρό ή από το λειτουργικό??

Δημοσ.

Ασχημο.

Δοκιμασε καταρχην να βαλεις το δισκο σε αλλο sata, αλλη τροφοδοσια κλπ

Μετα δοκιμασε να μπουταρεις απο καποιο live linux λειτουργικο να δουμε τι θα βρει

Δημοσ.

Σε αλλη θυρα/ αλλο συστημα?

Τουλαχιστον αποκλεισαμε το λειτουργικο απο την αρχικη σου ερωτηση.

Δημοσ.

κατέβασε κάποιο πρόγραμμα ανακτησης πχ active file recovery (δεν ειναι δωρεάν)και ρίξε ενα scan να δεις αν βλέπει αρχεία.

Αν δεν βλέπει,σκούρα τα πράγματα.

Δημοσ.

αρα μαλλον κάτι έχει γίνει και χάθηκε το filesystem.

Προσωπικα θα ξεκινούσα ανάκτηση σε άλλον δισκο και μετά θα εψαχνα τι παίζει,ίσως να έχει χτυπήσει το sector του δισκου με το συστημα αρχείων και να χάθηκε οπότε ο δισκος να ειναι raw.

Δημοσ.

Ήδη έχω ξεκινήσει την ανάκτηση των αρχείων. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος με το filesystem και πως να το ψάξω? 

Δημοσ.

χαθηκε το σύστημα αρχείων η καταστράφηκε (bad sector) το μέρος εκείνο που περιείχε τις πληροφορίες για τον δισκο( πχ NTFS,4KB cluster κλπ κλπ)γι αυτό και δεν έχεις πρόσβαση στον δισκο,πολύ απλά χρειάζεται διαμόρφωση.

Δημοσ.

Βασικά με αυτη την έννοια κανένας δίσκος δεν ειναι πάντα 100% ασφαλής.

και σε δευτερη μοίρα τα σημαντικά αρχεια τα έχουμε σε τουλάχιστον 2 σημεία για να αποφύγουμε το πρόβλημα που έπαθες(ευτυχώς τα αρχεια ειναι εκει και δεν έχει γινει κάτι πιο σοβαρό)

προσωπικά θα εκανα ενα ελεγχο στον δισκο για σφάλματα και ανακτηση τομεων κλπ και επειτα θα τον χρησιμοποιούσα με την προϋπόθεση οτι έχω και αλλού τα αρχεία που τουλάχιστον δεν θα κλάψω αμα χάσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...