crab27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα έχω έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο Toshiba 2tb με το 1tb γεμάτο. Ξαφνικά μου εμφανίζει στα windows ότι ο σκληρός είναι άδειος. Στην γραμμή εντολών εκτέλεσα την εντολή attrib -h -r -s /s /d g:\*.* και μου βγάζει το μήνυμα Access denied -G:\ System volume information. Το πρόβλημα προκύπτει από τον σκληρό ή από το λειτουργικό??
Bspus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ασχημο. Δοκιμασε καταρχην να βαλεις το δισκο σε αλλο sata, αλλη τροφοδοσια κλπ Μετα δοκιμασε να μπουταρεις απο καποιο live linux λειτουργικο να δουμε τι θα βρει
crab27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Εκανα boot σε ubuntu και δεν εμφανίζει τα αρχεία.
Bspus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σε αλλη θυρα/ αλλο συστημα? Τουλαχιστον αποκλεισαμε το λειτουργικο απο την αρχικη σου ερωτηση.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 κατέβασε κάποιο πρόγραμμα ανακτησης πχ active file recovery (δεν ειναι δωρεάν)και ρίξε ενα scan να δεις αν βλέπει αρχεία. Αν δεν βλέπει,σκούρα τα πράγματα.
WalkerSW Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Κανε ενα τσεκ με hard disk sentinel να δεις την κατάσταση του σκληρου.
crab27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Με το active file recovery βρισκει τα αρχεια.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 αρα μαλλον κάτι έχει γίνει και χάθηκε το filesystem. Προσωπικα θα ξεκινούσα ανάκτηση σε άλλον δισκο και μετά θα εψαχνα τι παίζει,ίσως να έχει χτυπήσει το sector του δισκου με το συστημα αρχείων και να χάθηκε οπότε ο δισκος να ειναι raw.
crab27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ήδη έχω ξεκινήσει την ανάκτηση των αρχείων. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος με το filesystem και πως να το ψάξω?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 χαθηκε το σύστημα αρχείων η καταστράφηκε (bad sector) το μέρος εκείνο που περιείχε τις πληροφορίες για τον δισκο( πχ NTFS,4KB cluster κλπ κλπ)γι αυτό και δεν έχεις πρόσβαση στον δισκο,πολύ απλά χρειάζεται διαμόρφωση.
crab27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Επίσης στο hard disk sentinel βγάζει health 100% στον δίσκο.
WalkerSW Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Επίσης στο hard disk sentinel βγάζει health 100% στον δίσκο. Τοτε πολύ απλα έγινε corrupt το file system.... Οταν τελριώσεις με το back up δοκίμασε αυτό μπας και στο επαναφέρει!! http://www.makeuseof.com/tag/fix-corrupted-windows-ntfs-filesystem-ubuntu/
crab27 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Ok κατάλαβα να ξαναχρησιμοποιήσω τον δίσκο για δεδομένα η θα μου βγάλει πρόβλημα?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Βασικά με αυτη την έννοια κανένας δίσκος δεν ειναι πάντα 100% ασφαλής. και σε δευτερη μοίρα τα σημαντικά αρχεια τα έχουμε σε τουλάχιστον 2 σημεία για να αποφύγουμε το πρόβλημα που έπαθες(ευτυχώς τα αρχεια ειναι εκει και δεν έχει γινει κάτι πιο σοβαρό) προσωπικά θα εκανα ενα ελεγχο στον δισκο για σφάλματα και ανακτηση τομεων κλπ και επειτα θα τον χρησιμοποιούσα με την προϋπόθεση οτι έχω και αλλού τα αρχεία που τουλάχιστον δεν θα κλάψω αμα χάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα