johnieXoX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) λοιπόν, πριν 40 μέρες πέθανε μια θεια μου (αδελφή της γιαγιάς μου). η γυναίκα είχε 2 διαμερίσματα της κακιάς ώρας. άμεσοι κληρονόμοι είναι τα αδέλφια της, και σε περίπτωση που έχουν αποβιώσει, τα παιδιά τους. μας λέει ο δικηγόρος, πως σε περίπτωση που γίνει μη αποδοχή κληρονομιάς από κάποιον, τότε το δικαίωμα μεταβιβάζεται στα παιδιά του. π.χ. θεια --> γιαγιά μου (αδελφή της θειας) --> μάνα μου (κόρη της γιαγιάς) --> εγώ (γιος της μάνας μου ) --> παιδιά μου.. και πως πρέπει η μη αποδοχή να γίνει από όλους. όλα ωραία μέχρι εδώ, λογικά και κατανοητά. το θέμα είναι πως αν τα "παιδιά μου" είναι ανήλικα, και εγώ δεν αποδεχτώ την κληρονομιά, υπάρχει περίπτωση ο δικαστής να εγείρει θέμα πως πρέπει να περιμένουμε να ενηλικιωθούν τα "παιδιά μου" γιατί μπορεί αυτά να ήθελαν να αποδεχτούν την κληρονομιά... έτσι τουλάχιστον μας είπε ο δικηγόρος. σε αυτή την περίπτωση, όπως καταλαβαίνετε, προκύπτουν πολλά θέματα, καθώς θα πρέπει μέχρι τότε να πληρώνονται από όλους οι φόροι για τα διαμερίσματα, χωρίς κανένας ουσιαστικά να τα διαχειρίζεται. ισχύουν τα παραπάνω που μας είπαν? έχει τύχει σε κανέναν? ο δικηγόρος μας λέει αν θέλουμε να το προχωρήσουμε με μη αποδοχές μόνο από τους ενήλικες, τότε παίρνουμε το ρίσκο να μη το δεχτεί ο δικαστής και να μείνει κολλημένη η υπόθεση μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά... δεν ξέρω ρε παιδιά, μου φαίνεται εντελώς παράλογο.. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2016 από johnieXoX
idomeneas7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μπορει επισης να τα θελουν τα εγγονια σου οποτε να περιμενετε να γεννηθουν και να ενηλικιωθουν κι αυτα.
johnieXoX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 βρε εγώ μαζί σου είμαι! το θεωρώ εντελώς παράλογο! το θέμα είναι πως αυτό έχουν πει 1-2 δικηγόροι!
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Περίεργα μου φαίνονται αυτά. Όταν πεθάνει κάποιος η κληρονομιά πηγαίνει στα παιδιά του και οχι στα αδέλφια, εκτός και αν δεν έχει παιδιά. Η θεία σου από οτι κατάλαβα από αυτά που γράφεις δεν έχει παιδιά και τα ακίνητα θα πάνε στα αδέλφια. Για το πως ψάχνουν οι αρχές που θα πάει η κληρονομιά αν γίνουν αποποιήσεις συνεχώς, υπάρχουν πληροφορίες στο google.
Alxnks Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Θέλετε να πάνε σε κάποιον συγκεκριμένο τα σπίτια ή ότι αλλο υπαρχει; Αν ναι και τα έχετε βρει μεταξύ σας (σημαντικότατο αυτό!), υπάρχει πάντα η λύση να "ανακαλυφθεί" μία διαθήκη που να ορίζει τον κληρονόμο που (κατά τύχη) έχετε συνεννοηθεί μεταξύ σας. Καλύτερα είναι να αφήνει και σε όλους τους υπόλοιπους κάτι (στον τάδε ένα σταυρό, στην τάδε ένα δαχτυλίδι, στον άλλο έναν αναπτήρα, στην αλλη ένα φόρεμα, κτλ), ώστε να μην φαίνεται ότι αποκληρωνει κάποιον, με πιθανότητα ο κάποιος να μπορεί να εναντιωθεί και να προσβάλει τη διαθήκη. Την καταθετετε στο αρμόδιο ειρηνοδικείο και μετά από μερικούς μήνες θεωρείται ως γνήσια και μοναδική και ισχύουν τα γραφόμενα της και τέλος.
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Αν ναι και τα έχετε βρει μεταξύ σας (σημαντικότατο αυτό!), υπάρχει πάντα η λύση να "ανακαλυφθεί" μία διαθήκη που να ορίζει τον κληρονόμο που (κατά τύχη) έχετε συνεννοηθεί μεταξύ σας. Δεν νομίζω πως γίνεται αυτό, εκτός κι αν έχουνε αρχιλαμόγιο δικηγόρο.
idomeneas7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Γινεται. Αν ομως δεν τα θέλει κανεις ισως μπορεί η γιαγια να γραψει ολη της την περιουσία σε ενα ιδρυμα και τέλος.
Alxnks Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν νομίζω πως γίνεται αυτό, εκτός κι αν έχουνε αρχιλαμόγιο δικηγόρο. Γίνεται και παραγίνεται. Ούτε δικηγόρος χρειάζεται καν. "Ιδιόχειρη" μπορεί καλλιστα να ειναι, με απλά μία υπογραφή όσο πλησιέστερη σε εκείνη του θανόντα. Γι αυτό άλλωστε είπα ότι είναι σημαντικό να έχουν συνεννοηθεί οι συγγενείς για το τι πάει πού. Σε τετοια περιπτωση, φτιαχνουν και δίνουν αυτήν τη διαθηκη και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα