ADHD Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Ειναι ενα απλο παράδειγμα ακριβου αντικείμενου σε σχεση με την οικονομική μου κατασταση και το ποσο το χρειαζομαι, το να θεωρείς οτι καποιος θα κανει "τεχνη" αγοράζοντας εναν Χ εξοπλισμό ο οποιος χρησιμοποιειται και στην δημιουργία τεχνης για να δικαιολογείς την αγορα με οποιοδήποτε τρόπο ειναι εντελώς παράλογο.. Ειναi convenient σιγουρα αλλα πρακτικα δεν λεει τιποτα. Παλια υπηρχε αυτη η δυνατότητα, η εθνικη μου ειχε βγαλει πιστωτικη με 5κ οριο και ημουν ακομα φοιτητης, ε ελπίζω ειδες που κατέληξε ολο αυτο.. 1
alxlightning Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 εγω θυμαμαι που ημουν λυκειο ακομα και με παιρναν τηλ τράπεζες να μου δωσουν πιστωτικηβολικο ηταν και εκανα ελάχιστες σκανταλιες με αυτην θεωρω ναι ότι δε γινεται να εξετάζουμε ετσι τους 18χρονους. δεν παρεχεται κανενα παραθυρο ανεξαρτητοποίησης, είναι σαν να τους εξαναγκάζουμε να είναι εξαρτημενοι απ τους γονεις τους. θεωρω ότι θα επρεπε να υπαρχουν δανεια/πιστωτικες για φοιτητες/νεους ακριβως γιατι για να κανεις τη φαση σου και να ανεξαρτητοποιηθείς απ τους γονεις σου χρειαζεσαι χρηματα.και στην τελικη κι εγω πρωτα φροντισα να μου παρεχω πραγματα που ηθελα και μετα κοιταξα να φυγω απ το σπιτι. αν δε μου δοθεί η δυνατοτητα του να εχω μια καμερα, ένα μικροφωνο, ένα πισι, ο,τι θελει ο καθενας τελος παντων, για ποιο λογο να κοιτάξω καν να κανω τη φαση μου? καταδικη στη μιζερια μου φαινεται δηλαδή προκυπτει ότι ειχα μεγαλυτερη πιστοληπτικη ικανοτητα στα 16 μου ως καταναγκαστικα ανεργος επειδή ελλαδα (νομικο πλαισιο&κοινωνια) παρα τωρα που δουλευω πανω από έναν χρονο σε πολυεθνικηκαι ολο αυτό επειδή οι αξιολογήσεις που καναν μονοι τους με κριτήρια που εθεσαν οι ιδιοι πλεον καθιστουν την ελλαδα κρισιμη χωρα και βαζουμε καπιταλ κοντρολια ενώ πριν όχι.παραλογισμος. συστημικος συστηματικος παραλογισμος.
zio10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δεν κατάλαβα τι θες να πεις σ'αυτό το μήνυμα alx...να μας χαρίζουν πράγματα δηλαδή; 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Για αυτο τωρα ψαχνεις να κανεις παζαρια για μια τηλεοραση. Αφου τα 700€ δεν ειναι τιποτα γιατι τα 1500 που θες να δωσεις εσυ ειναι!? Η πιστωτικη δεν ειναι λεφτα δικα σου ! Το οτι εχεις μια πιστωτικη και την χρεωνεις δεν σημαινει οτι εχεις λεφτα να την ξεχρεωσεις και αυτο ηταν ενα απο τα βασικα προβληματα που εκανε τους περισσότερους να χρωστανε τωρα και να τρεχουν και να μην φτανουν. Μαζευεις και οταν εχεις αγοραζεις μεχρι τοτε κανεις υπομονη 1
bedazzled Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 για έναν 19χρονο μια καμερα των 700ευρω δε θα επρεπε σε καμια κοινωνια να είναι ειδος πολυτελειας αλλα πες παει στο διαβολο αυτό, τι θα επρεπε να τον απασχολει αν όχι να κυνηγησει την οποια δημιουργικοτητα του? Άλλο ο 19χρονος της Αμερικής/Δυτικής Ευρώπης και άλλο της (χρεοκοπημένης) Ελλάδας... Όταν και αν γίνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο, τότε θα μοιράζει λεφτά από το ελικόπτερο ο Super Mario της ECB. 1
alxlightning Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 μα δεν είναι ότι δεν εχω τα λεφτα, αλλα δε θελω να δωσω παραπανω αν μπορω να δωσω λιγοτερα ένα ζευγαρι παπούτσια με λιγο καλο παζαρεμα ειν αυτά τα 160 που παω να γλιτωσω, μην το γελας καθολου. (Φυσικα και τα παπούτσια τα δικαιολογω στον εαυτο μου ως τεχνη και όχι ως πολυτελεια-να ναι καλα ο Λενιν και η ελευθερη ερμηνεια μου του "τα καπιταλιστικα αγαθα που προαγουν την τεχνη η/και την επιστημη είναι οκ") επισης δεν ειπε κανενας να μας χαρισουν πραγματα, ωραιο θα ηταν αλλα δε συμβαινει. ανταλλακτικη οικονομια αν γινοταν θα ταν κουλ, εστω και μεσω ιδρυματων/σπονζοριλικιων-ηδη βλεπω την καταχρηση που θα παιξει αλλα και ενας να βοηθηθεί καλο θα ναι. Δεν καταλαβαίνω γιατι θεωρείτε ότι σε βαθος πεντε η δεκα μηνων δε θα μπορουσε ο OP να εχει αποπληρωσει τα 700ευρω. το ότι επισημα δεν εχει εισοδημα και το ότι οι γονεις του είναι σε λιστα δε σημαινει ότι δεν εχει ποτε λεφτα. στανταρ περνανε λεφτα και από τα δικα του χερια.αυτό λεω εξ αρχης. ειτε εχεις λεφτα ειτε όχι είναι πολύ σχετικο-σχεδον ρευστο (pun intended) το τι σημαινει το δεν εχω λεφτα.
Muchacho Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Βρες καποιον φιλο ή συγγενη που να εχει πιστωτικη. (Επισης αναθεωρησε τις προτεραιοτητες σου)
bedazzled Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 τα σπασμένα που πληρωνουμε είναι ο παραλογισμος χρωστουμενων χωρων, μιλαμε για πλασματικα χρηματα που δεν υπηρξαν ποτε δεν είναι καν μετρήσιμα όλα τα χρηματα του πλανητη, είναι απλα νουμερα Έτσι δουλεύει το fiat currency & το fractional reserve banking σε όλο τον πλανήτη. Η εναλλακτική είναι επιστροφή στον κανόνα του χρυσού (pre-70s era), με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 1
zio10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 μα δεν είναι ότι δεν εχω τα λεφτα, αλλα δε θελω να δωσω παραπανω αν μπορω να δωσω λιγοτερα ένα ζευγαρι παπούτσια με λιγο καλο παζαρεμα ειν αυτά τα 160 που παω να γλιτωσω, μην το γελας καθολου. (Φυσικα και τα παπούτσια τα δικαιολογω στον εαυτο μου ως τεχνη και όχι ως πολυτελεια-να ναι καλα ο Λενιν και η ελευθερη ερμηνεια μου του "τα καπιταλιστικα αγαθα που προαγουν την τεχνη η/και την επιστημη είναι οκ") επισης δεν ειπε κανενας να μας χαρισουν πραγματα, ωραιο θα ηταν αλλα δε συμβαινει. ανταλλακτικη οικονομια αν γινοταν θα ταν κουλ, εστω και μεσω ιδρυματων/σπονζοριλικιων-ηδη βλεπω την καταχρηση που θα παιξει αλλα και ενας να βοηθηθεί καλο θα ναι. Δεν καταλαβαίνω γιατι θεωρείτε ότι σε βαθος πεντε η δεκα μηνων δε θα μπορουσε ο OP να εχει αποπληρωσει τα 700ευρω. το ότι επισημα δεν εχει εισοδημα και το ότι οι γονεις του είναι σε λιστα δε σημαινει ότι δεν εχει ποτε λεφτα. στανταρ περνανε λεφτα και από τα δικα του χερια. αυτό λεω εξ αρχης. ειτε εχεις λεφτα ειτε όχι είναι πολύ σχετικο-σχεδον ρευστο (pun intended) το τι σημαινει το δεν εχω λεφτα. Όπως μας βολεύει δηλαδή ε; Για να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου ότι στην ουσία υπερ-στηρίζεις αυτό που υποτίθεται ότι πολεμάς και είσαι αντίθετος λες ότι είναι τέχνη μέχρι και η συλλογή παπουτσιών που φτιάχνουν παιδάκια στη Μαλαισία! Δεν είναι έτσι όμως... Και σε ξαναρωτάω, αν είχες μαγαζί θα την έδινες την κάμερα με δόσεις, αφού κάποια στιγμή θα έχει λεφτά ο φίλος; Ακόμα και χωρίς μαγαζί θα την αγόραζες εσύ να του τη δώσεις να κάνει την τέχνη του και να στα δώσει όποτε έχει; Νομίζω πως όχι. Αυτά τα γράφω για να δεις ότι άλλο η θεωρία και οι ιδέες και άλλο η πράξη και η πραγματικότητα. 3
bedazzled Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Σ'αυτό συμφωνούμε, νούμερα σε υπολογιστές είναι. Αν καούν (που λέει ο λόγος) οι υπολογιστές δεν υπάρχουν καν τα χρήματα... Δεν είναι τόσο απλό βρε Zio. Με αυτή την λογική ούτε το Bitcoin θα είχε αξία. Προφανώς υπάρχει redundancy... 1
ADHD Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δεν το θεωρουμε εμεις εγω μπορει να πιστευω οτι η ταινια του θα παρει oscar και θα βγαλει εκατομμυρια η τραπεζα το θεωρει συμφωνα με το credit rating του.. Πηγαινε κανε εσυ τον τραπεζίτη να μοιραζεις λεφτα σε 19χρονους ανεργους και οταν μεινεις απο ρευστότητα ζητα απο τον super mario να τυπωσει και να στειλει, αν σου πει οχι γιατι δεν εχεις collateral κατηγόρησε το συστημα τον καπιταλισμό και τους κακούς ξενους.. EZ Δεν εχει νοημα η κουβεντα πραγματικα ειτε δεν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα η μας τρολλαρεις λιγο να φαμε το bait.. 2
zio10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι τόσο απλό βρε Zio. Με αυτή την λογική ούτε το Bitcoin θα είχε αξία. Προφανώς υπάρχει redundancy... Ναι η αλήθεια είναι ότι το απλοποίησα πολύ! Εννοώ ότι μπορεί να κινούνται και να μεταφέρονται χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και από λογαριασμό σε λογαριασμό μόνο μέσω υπολογιστών, χωρίς να είναι κάτι χειροπιαστό.
alxlightning Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Έτσι δουλεύει το fiat currency & το fractional reserve banking σε όλο τον πλανήτη. Η εναλλακτική είναι επιστροφή στον κανόνα του χρυσού (pre-70s era), με ό,τι συνεπάγεται αυτό. μου εβγαζε καπως πιο πολύ νοημα αυτό, αν και ασυμφορο με τα νεα δεδομενα οπου ακομα και η αξια του χρυσου είναι ρευστη
ADHD Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Ε zio ετσι και αλλιως ενα πολυ μικρο ποσοστο ειναι "τυπωμενο" χρημα, νομιζω 5-10% δεν θυμαμαι αλλα δεν ειναι παραπανω, ακομα και αυτα ειναι fiat money, βασιζονται απλα στην "πιστη" αλλιως τι ειναι μια χαρτοπετσέτα που γραφει πανω 500ε. Οτι ακριβως θα ηταν αν τυπώναμε δραχμές οπως ελεγαν καποιοι, μια χαρτοπετσέτα με πολλα μηδενικα.. 3
alxlightning Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Όπως μας βολεύει δηλαδή ε; Για να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου ότι στην ουσία υπερ-στηρίζεις αυτό που υποτίθεται ότι πολεμάς και είσαι αντίθετος λες ότι είναι τέχνη μέχρι και η συλλογή παπουτσιών που φτιάχνουν παιδάκια στη Μαλαισία! Δεν είναι έτσι όμως... Και σε ξαναρωτάω, αν είχες μαγαζί θα την έδινες την κάμερα με δόσεις, αφού κάποια στιγμή θα έχει λεφτά ο φίλος; Ακόμα και χωρίς μαγαζί θα την αγόραζες εσύ να του τη δώσεις να κάνει την τέχνη του και να στα δώσει όποτε έχει; Νομίζω πως όχι. Αυτά τα γράφω για να δεις ότι άλλο η θεωρία και οι ιδέες και άλλο η πράξη και η πραγματικότητα. !!! προσπαθω να ψωνιζω από εταιριες με δικαιους μισθους. τωρα σε κινητα, τηλεορασεις και αθλητικα είναι περιορισμένες οι επιλογες. μονο το fairphone η πως λεγεται τελος παντων αλλα δεν εχει καν specs. η μετεπαναστατικη κοινωνια που θελω σιγουρα δε θα είναι χωρις αισθητικη η τεχνολογια. αν ειχα μαγαζι θα εδινα την καμερα με δοσεις. ακομα και χωρις μαγαζι ρωτησα τι παιζει με το crowdfunding ακριβως για να συνεισφερω. είμαι αρκετα απλόχερος και θεωρω ότι τα πραγματα είναι για τον ανθρωπο και όχι για το κερδος. οποιος θελει κατι οφειλει να μπορει να εχει προσβαση σε αυτό. δεν είναι ετσι προφανως ο κοσμος αλλα δε σημαινει ότι πρεπει να το δεχτούμε αμασητο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα