Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) εγω θυμαμαι που ημουν λυκειο ακομα και με παιρναν τηλ τράπεζες να μου δωσουν πιστωτικη

βολικο ηταν και εκανα ελάχιστες σκανταλιες με αυτην

2) θεωρω ναι ότι δε γινεται να εξετάζουμε ετσι τους 18χρονους. δεν παρεχεται κανενα παραθυρο ανεξαρτητοποίησης, είναι σαν να τους εξαναγκάζουμε να είναι εξαρτημενοι απ τους γονεις τους. θεωρω ότι θα επρεπε να υπαρχουν δανεια/πιστωτικες για φοιτητες/νεους ακριβως γιατι για να κανεις τη φαση σου και να ανεξαρτητοποιηθείς απ τους γονεις σου χρειαζεσαι χρηματα.

1) Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αυτοί που έκαναν ζωάρα και τους έχουν σβήσει καταναλωτικά δάνεια αξίας €20k:

http://www.iefimerida.gr/news/202948/trapeza-peiraios-diagrafei-100-ton-ofeilon-mehri-20000-eyro-gia-kartes-kai-katanalotika

Να το ξέραμε όλοι από πριν τι θα γινόταν, καλά θα ήτανε... κι εμένα με έπρηζαν να πάρω πιστωτική προ κρίσης, αλλά δεν ενέδωσα.

2) Δεν διαφωνώ στο σκεπτικό σου (ανεξαρτησία FTW), αλλά εδώ το εμπόδιο δεν είναι τόσο οι τράπεζες, όσο η «παραδοσιακή» ελληνική οικογένεια/κουλτούρα που θέλει τον κανακάρη της μέχρι τα 30-35 στο πατρικό και μετά σούμπιτος στην νύφη (που παίζει τον ρόλο της 2ης μάνας). Δεν έχουν καμία μα καμία σχέση οι τράπεζες με την ανατολίτικη νοοτροπία μας ως λαός.

Από την άλλη, υπάρχουν και ακραία παραδείγματα όπως η Αμερική, με φοιτητές που είναι χρεωμένοι δάνεια 30-35k... ούτε αυτό είναι ιδανικό.

μου εβγαζε καπως πιο πολύ νοημα αυτό, αν και ασυμφορο με τα νεα δεδομενα οπου ακομα και η αξια του χρυσου είναι ρευστη

Το ΑΕΠ (και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο) ήταν πολύ μικρότερο πριν από 45 χρόνια... επίσης ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερος από ότι σήμερα (7 δις).

Ο χρυσός όμως είναι λίγο-πολύ σταθερός στον πλανήτη (εκτός αν αρχίσουμε να αποικίζουμε τον γαλαξία), οπότε το να προσπαθείς να μοιράσεις τον ίδιο πλούτο σε περισσότερα στόματα, είναι 100% εγγυημένη συνταγή για φτώχεια.

Αν θυμάμαι καλά, πλέον μόνο η ISIS έχει currency backed by gold και φυσικά κανείς δεν θέλει να πάει να ζήσει εκεί...

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

!!! προσπαθω να ψωνιζω από εταιριες με δικαιους μισθους. τωρα σε κινητα, τηλεορασεις και αθλητικα είναι περιορισμένες οι επιλογες.

μονο το fairphone η πως λεγεται τελος παντων αλλα δεν εχει καν specs. η μετεπαναστατικη κοινωνια που θελω σιγουρα δε θα είναι χωρις αισθητικη η τεχνολογια.

αν ειχα μαγαζι θα εδινα την καμερα με δοσεις. ακομα και χωρις μαγαζι ρωτησα τι παιζει με το crowdfunding ακριβως για να συνεισφερω. είμαι αρκετα απλόχερος και θεωρω ότι τα πραγματα είναι για τον ανθρωπο και όχι για το κερδος. οποιος θελει κατι οφειλει να μπορει να εχει προσβαση σε αυτό. δεν είναι ετσι προφανως ο κοσμος αλλα δε σημαινει ότι πρεπει να το δεχτούμε αμασητο

Ποια είναι η μεταεπαναστατική κοινωνία ρε συ alx; Τι είναι πάλι αυτό;!

Δημοσ.

λειπει κι ο OP
παιδι μου στειλε ένα λινκ να δω τι θες να παρεις και να κανουμε καμια δραση να βρεθουν τα λεφτα και να το ξεπληρώσεις σε δοσεις
δε γινεται πραγματικα θελω να κλαιω μου φαινεται φρικτο ένα παιδι που τελειωσε μολις το σχολειο να θελει να παρει μονος του μια καμερα και να μην εχει τροπο να το κανει
ταυτιζομαι παρα πολύ και θυμαμαι πως ηταν και δε χρειαζεται να είναι ετσι

Ποια είναι η μεταεπαναστατική κοινωνία ρε συ alx; Τι είναι πάλι αυτό;!

ζιο ηδη εχουμε πλατειασει παρα πολύ, μην ανοίγεις ασκους του αιολου, για το θεο, παιξε ομορφα μια φορα

• Like 1
Δημοσ.

Zio μάλλον εννοεί το post-scarcity economy (google it). Βέβαια ακόμα είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Post-scarcity economy μόνο στο software έχουμε μέχρι στιγμής. :P

• Like 2
Δημοσ.

λειπει κι ο OP

παιδι μου στειλε ένα λινκ να δω τι θες να παρεις και να κανουμε καμια δραση να βρεθουν τα λεφτα και να το ξεπληρώσεις σε δοσεις

δε γινεται πραγματικα θελω να κλαιω μου φαινεται φρικτο ένα παιδι που τελειωσε μολις το σχολειο να θελει να παρει μονος του μια καμερα και να μην εχει τροπο να το κανει

ταυτιζομαι παρα πολύ και θυμαμαι πως ηταν και δε χρειαζεται να είναι ετσι

ζιο ηδη εχουμε πλατειασει παρα πολύ, μην ανοίγεις ασκους του αιολου, για το θεο, παιξε ομορφα μια φορα

Δε νομίζω ότι δεν παίζω όμορφα ρε συ, κουβέντα κάνουμε, απλά βλέπουμε αλλιώς κάποια πράγματα. Πχ εσύ το βλέπεις φρικτό το ότι δεν μπορεί να πάρει την κάμερα, εγώ λέω ότι δεν θα πεθάνει κανείς αν δεν πάρει κάμερα με 700€...Τέλος πάντων.

• Like 1
Δημοσ.

αν αντι για καμερα ηθελε να αγορασει ένα βιολι ας πουμε θα το καταλάβαινες καλυτερα?

Δεν μπορούμε να έχουμε πάντα ό,τι θέλουμε, τι να κάνουμε τώρα; :)

Δημοσ.

ναι, δε θελει να παρει ένα πλεηστεησιο και να περασει καλα, θεμιτο κι αυτό αλλα κοινωνικα τιποτα
θελει να παρει καμερα. να κανει τεχνη. είναι για ολους μας το εργο αυτό, εν δυναμει
δεν ξερω πως και γιατι η τεχνη ανηκει στο προαιρετικο κομματι της υπαρξης και δεν ξερω πως και γιατι το θεωρείτε οι περισσοτεροι δευτερευουσα αναγκη-να αναθεωρησει, να βρει δουλεια, να βοηθησει τους γονεις του, όλα είναι πιο σημαντικα απ το να κανει τεχνη.

ε λοιπον όχι. βετο. πωστολενε.

και μια διευκρίνιση ακομα, οι καλλιτεχνες δεν είναι ανεργοι, είναι απληρωτοι. μια χαρα εργο παραγουν.

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω ότι το θα κάνει τέχνη είναι δικό σου συμπέρασμα αλλά οκ... :)

ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΡΩΤΑΩ ΞΑΝΑ ΑΝ ΟΧΙ ΤΕΧΝΗ?

Δημοσ.

Υπαρχει τροπος και λεγεται δουλεια, σκληρη δουλεια να βγαλει κανα φραγκο και υστερα ας παρει οτι θελει. Υπαρχουν δουλειες αν θελει να βγαλει τα 700 μια χαρα. Απλα ολοι κοιτανε την ευκολια και τα δανεια. Πως θα κανουμε ζωαρα σημερα και δεν πα να μαμηθει το αυριο.

ΟΧΙ ξεχαστε τα αυτα, ξεχαστε τι κανανε οι παλιοι και μην συγκρινετε.

Λυπαμαι πραγματικα να διαβαζω τετοια πραγματα απο νεα παιδια που υποτιθεται οτι ειναι το μελλον αυτης της χωρας. Αμα συνεχισει αυτη η νοοτροπια οχι τα παιδια μας αλλα ουτε τα εγγονια μας δεν θα δουνε μια Ελλαδα εκτος κρισης

• Like 3
Δημοσ.

ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΡΩΤΑΩ ΞΑΝΑ ΑΝ ΟΧΙ ΤΕΧΝΗ?

Δεν ξέρω, οτιδήποτε! Για μένα δεν σημαίνει ότι όποιος παίρνει μια καλή κάμερα κάνει αυτόματα και τέχνη! Εγώ αν πάρω ένα βιολί που είπες πριν και δεν έχω ιδέα να παίζω θα κάνω αυτόματα τέχνη; Αν πάρω σύνεργα ζωγραφικής και δεν πιάνει καθόλου το χέρι μου θα κάνω τέχνη; Έτσι απλή είναι η τέχνη ή τα βαφτίζουμε όλα τέχνη να ξεμπερδεύουμε;

Δημοσ.

και εγώ θέλω μια dslr.. μια canon 750D μαζί με τους φακούς της κοντά στα 900 €..

είμαι 35 και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να αποκτήσω μία για να καταφέρω να εξασκήσω την τέχνη μου..

αν κάνετε καμιά δράση, υπολογίστε με..  :-)

μπορώ να συνεισφέρω και εγώ στη δράση αν θέλετε.. 20 € καλά είναι?

• Like 2
Δημοσ.

αν αντι για καμερα ηθελε να αγορασει ένα βιολι ας πουμε θα το καταλάβαινες καλυτερα?

Εγώ πάντως θα το καταλάβαινα αν αντί για κάμερα ήθελε να πάρει ψωμί ή ένα κιλό κρέας να φάει διότι βρίσκεται σε συνθήκες εξαθλίωσης και πραγματικά δεν έχει να φάει.

(όχι πχ. "δεν έχω να φάω αυτό το μήνα γιατί αναβάθμισα την κάρτα γραφικών" κλπ)

Και ναι, η κάμερα είδος πολυτελείας είναι. Και το βιολί.

(απορώ τι συζητάμε..)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...