JohnTehGreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους (καλημέρα μάλλον). Θα ξανα πιάσω τον προγραμματισμό (γιατί παλιότερα είχα ξεκινήσει και τα είχα παρατήσει) αλλά επειδή δεν σπουδάζω θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό προγραμματισμού με ανταπόκριση στην αγορά εργασίας γιατί δυστυχώς Bachelor δεν παίζει. Φυσικά δεν με ενδιαφέρει κάποιο άκυρο πατσαβουρόχαρτο. Κοιτάω κάτι σαν τα πιστοποιητικά της Cisco που ακόμα και πτυχίο στα δίκτυα να μην έχεις δίνει αρκετή αξία στο Βιογραφικό σου. Έχετε κάτι στο μυαλό σας;
kostas.xatzigeorgiou Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2016 Τα πάντα υπάρχουν.. εγώ προετοιμάζομαι για πιστοποίησεις της Oracle.. Java Professional Programmer.. και μετά θα δώ για Microsoft SQL Server.. Είναι άλλο πράγμα βέβαια το πτυχίο.. άλλο οι πιστοποίησεις.. άλλο το portfolio με δείγμα της δουλειά σου και άλλο η αποδεδειγμένη επαγγελματική σου εμπειρία.. το κάθε τί έχει την αξία του και καλό είναι να τα έχεις όλα.. αλλά το πτυχίο δεν είναι τόσο σημαντικό άν είσαι ΟΚ με τα υπόλοιπα.. με καταλαβαίνεις πιστεύω.. απλά να ξέρεις ότι για να γίνεις προγραμματιστής πρέπει να είσαι "'άρρωστος" με το αντικείμενο.. αλλιώς θα ξαναψάχνεις για άλλη δουλειά στο ΙΤ μετα.. 1
johnmegarythmos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 καλησπερα εμαθα προχτες οτι μπορουμε να παρουμε το πτυχιο της google για digital marketing δωρεαν , επισης πιστοποιηση για google adwords και για κατι αλλο δωρεαν; απο το google partners το εχει δοκιμασει κανενας; το δοκιμασε ενας γνωστος μου αλλα αμα δεν τα πας καλα και παρεις κατω απο 80% σου λεει να ξανα κανεις τα τεστ την επομενη εβδομαδα.
ss13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Ρε παιδιά ποιες πιστοποιήσεις ; Στο κλάδο μας μετράει το ' τι ξέρεις ' ακόμα και στην Αμερική το ' τι ξέρεις ' μετράει , καλές οι πιστοποιήσεις αλλά νομίζω πως δεν μετράνε και τόσο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 καλησπερα εμαθα προχτες οτι μπορουμε να παρουμε το πτυχιο της google για digital marketing δωρεαν , επισης πιστοποιηση για google adwords και για κατι αλλο δωρεαν; απο το google partners το εχει δοκιμασει κανενας; το δοκιμασε ενας γνωστος μου αλλα αμα δεν τα πας καλα και παρεις κατω απο 80% σου λεει να ξανα κανεις τα τεστ την επομενη εβδομαδα. Πιστοποιήσεις της Google παίρνουν συνήθως όσοι ασχολούνται με SEO/SEM. Ρώτα στα αντίστοιχα threads.
Aztec Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ρε παιδιά ποιες πιστοποιήσεις ; Στο κλάδο μας μετράει το ' τι ξέρεις ' ακόμα και στην Αμερική το ' τι ξέρεις ' μετράει , καλές οι πιστοποιήσεις αλλά νομίζω πως δεν μετράνε και τόσο Εξαρτάται από την πιστοποίηση
Tmark Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ρε παιδιά ποιες πιστοποιήσεις ; Στο κλάδο μας μετράει το ' τι ξέρεις ' ακόμα και στην Αμερική το ' τι ξέρεις ' μετράει , καλές οι πιστοποιήσεις αλλά νομίζω πως δεν μετράνε και τόσο Πίστεψε με, κάποιες πιστοποιησεις μετράνε στον χώρο.
ss13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Πίστεψε με, κάποιες πιστοποιησεις μετράνε στον χώρο. Εαν πάει ένας που κατέχει το άθλημα και ένας με χαρτί να είσαι σίγουρος πως θα προτιμήσουν αυτόν που κατέχει το άθλημα , εκτός εαν αυτός με το χαρτί έχει την ίδια εμπειρία , πάλι όμως ο εργοδοτης θα προτιμήσει αυτόν που κατέχει το άθλημα για να μην τον πληρώνει όσα θα θέλει ο άλλος με το πτυχίο , για να μην το κουράζουμαι , καλύτερα να ξέρεις καλά , τώρα αν έχεις το χαρτί είναι ένα συν , για ποιες πιστοποιήσεις εννοείς ;
Tmark Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Εαν πάει ένας που κατέχει το άθλημα και ένας με χαρτί να είσαι σίγουρος πως θα προτιμήσουν αυτόν που κατέχει το άθλημα , εκτός εαν αυτός με το χαρτί έχει την ίδια εμπειρία , πάλι όμως ο εργοδοτης θα προτιμήσει αυτόν που κατέχει το άθλημα για να μην τον πληρώνει όσα θα θέλει ο άλλος με το πτυχίο , για να μην το κουράζουμαι , καλύτερα να ξέρεις καλά , τώρα αν έχεις το χαρτί είναι ένα συν , για ποιες πιστοποιήσεις εννοείς ; Να για παράδειγμα μια που μου έρχεται στο μυαλο. https://education.oracle.com/pls/web_prod-plq-dad/db_pages.getpage?page_id=654&get_params=p_id:462&p_org_id=14&lang=EL#tabs-3
Aztec Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Να για παράδειγμα μια που μου έρχεται στο μυαλο. https://education.oracle.com/pls/web_prod-plq-dad/db_pages.getpage?page_id=654&get_params=p_id:462&p_org_id=14&lang=EL#tabs-3 Όποιος έχει το OCM είναι respect. Πολύ απαιτητικό 1
paparovic Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Άλλο πιστοποιήσεις για DBAς ή Networks ή Sysadm. Εκεί πράγματι μετράει ΠΑΡΑ πολύ μια καλή πιστοποίηση. Αλλά για προγραμματισμό... nope.
Constant1ne Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Για κάποιον που ψάχνει την πρώτη του δουλειά μια χαρά μετράνε. Ή για κάποιον που θέλει να δουλέψει σε ένα αντικείμενο που δεν έχει δουλέψει στο παρελθόν όπως machine learning ή mobile development. Ειδικά αν μιλάμε για κάτι τέτοιο: https://www.udacity.com/course/machine-learning-engineer-nanodegree--nd009 https://www.udacity.com/course/full-stack-web-developer-nanodegree--nd004
pananton Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 και η microsoft δινει νομιζω επι πληρωμη καποια certifications Μπορεις να δεις λεπτομέρειες εδώ
Tmark Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 και η microsoft δινει νομιζω επι πληρωμη καποια certifications Μπορεις να δεις λεπτομέρειες εδώ Εδώ είναι τα certification της Microsoft, όχι στο academy. https://www.microsoft.com/en-us/learning/certification-overview.aspx
Zaytsev Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Στο εξωτερικό υπάρχει μια ισονομία όσων αφορά στη θέση που μπορείς να πάρεις. Για παράδειγμα, ένας που έχει διδακτορικό, μπορεί να χτυπήσει την ίδια θέση με κάποιον που έχει master και 2 χρόνια εμπειρία, με bachelor και 4 χρόνια εμπειρία, ή με 8 χρόνια εμπειρία ακόμα και χωρίς σπουδές. Επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο τα πιστοποιητικά, γιατί δείχνουν σωστή κατεύθυνση, μεθοδολογία, πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις. Το ότι κάποιος έχει 10 χρόνια στο χώρο, δε σημαίνει ότι είναι καλός. Έχω δει άτομα με 15 χρόνια εμπειρία, όλη βασισμένη σε αρχαίες τεχνολογίες επί 15 χρόνια (πχ Cobol, ASP, κλπ). Οι πιστοποιήσεις, δε θα βοηθήσουν στον κυρ Μήτσο (χρόνια του πολλά!) που θέλει έναν φθηνό εργάτη, αλλά αν πας σε σοβαρές εταιρίες, Microsoft, IBM, Citi, SAP, Oracle, κλπ, είναι σημαντικές και δίνουν και περισσότερα χρήματα, πέραν από τη σαφώς μεγαλύτερη πιθανότητα της επιλογής σου για συνέντευξη. Και οι σοβαρές πιστοποιήσεις, θέλουν πολύ διάβασμα, δεν είναι σαν το κωλόχαρτο που παίρνεις από το ECDL για παράδειγμα. Επίσης, όσες αξίζουν στην αγορά, έχουν και σημαντικό κόστος για να τις αποκτήσεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα