Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατι απλα δεν υπάρχει κανένας λογος για να αναβαθμίσουν

Mπουρδες.&-

Λογοι υποστηριξης, ασφαλειας , συμβατοτητας με τις νεες λυσεις που φερνει ο κλαδος και κατ'επεκταση και αποδοτικοτητας (οπως και αποδοσης) ειναι τεσσερις ΠΟΛΥ σημαντικοι λογοι αναβαθμισης για οποιον εχει ιδεα απο enterprise IT (ή IT εστω και σε επιπεδο κατσαβιδακια) και δε βγαζει συμπερασματα απο την... κοιλια του.

Απο κει και περα ο λογος που δεν αναβαθμιζουν ειναι καθαρα οικονομικος.

Αν υπηρχαν λεφτα για να πληρωσουν την Χ εταιρεια για το ταδε λογισμικο να το κανει x64 win7/8/10 μαζι με αγορα support στο νεο λογισμικο, αν υπηρχαν λεφτα για αλλαγη hardware, αν υπηρχαν λεφτα για licences, αν υπηρχαν λεφτα για τη διαδικασια της μεταβασης (που ειναι ιδιαιτερα πολυπλοκη), τοτε ολα θα γινονταν. Λες να ειναι βλακες στο εξωτερικο ή στις μεγαλες εταιρειες που φορανε κατ'ελαχιστον win7 και να ξερεις εσυ καλυτερα απο αυτους αν υπαρχει λογος;

Επειδη αυτα τα λεφτα δεν υπαρχουν, απλως μενουν σε xp εχοντας τα αναλογα tradeoffs, σε επιπεδο ασφαλειας, αποδοσης κλπ.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι απλα δεν υπάρχει κανένας λογος για να αναβαθμίσουν

Λόγος υπαρχει. Τα κολλήματα ειναι ατελείωτα. Οι διευθύνσεις πληροφορικής στις δημόσιες υπηρεσίες παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατάνε λειτουργικά τα μηχανήματα (χαλάει ενα πιςι θα αγοραςουν αλλο Μετα απο 2-3 μηνες που θα βγει εγκριςη Προμηθειας και κρατάνε τα κομμάτια να επιδιορθώσουν το επόμενο που θα χαλάσει)

Οςο για το γνωςτο "δεν εχω σύστημα" που ακούμε/ακούτε δεν φταίει το cloud αλλα τα απαρχαιωμένα δίκτυα/servers. Τι να τον κανεις όμως έναν server τελευταίας τεχνολογίας οταν τα τερματικά σου ειναι χρέπια; δε θα συνεργάζονται, απλα!

Δημοσ.

Mπουρδες&.-

Λογοι υποστηριξης, ασφαλειας και αποδοτικοτητας (οπως και αποδοσης) ειναι τρεις ΠΟΛΥ σημαντικοι λογοι αναβαθμισης για οποιον εχει ιδεα απο enterprise IT (ή IT εστω και σε επιπεδο κατσαβιδακια) και δε βγαζει συμπερασματα απο την... κοιλια του.

Απο κει και περα ο λογος που δεν αναβαθμιζουν ειναι καθαρα οικονομικο ζητημα.

Αν υπηρχαν λεφτα για να πληρωσουν την Χ εταιρεια για το ταδε λογισμικο να το κανει x64 win7/8/10 μαζι με αγορα support στο νεο λογισμικο, αν υπηρχαν λεφτα για αλλαγη hardware, αν υπηρχαν λεφτα για licences, αν υπηρχαν λεφτα για τη διαδικασια της μεταβασης (που ειναι ιδιαιτερα πολυπλοκη), τοτε ολα θα γινονταν. Λες να ειναι βλακες στο εξωτερικο ή στις μεγαλες εταιρειες που φορανε κατ'ελαχιστον win7 και να ξερεις εσυ καλυτερα απο αυτους αν υπαρχει λογος;

Επειδη αυτα τα λεφτα δεν υπαρχουν, απλως μενουν σε xp εχοντας τα αναλογα tradeoffs, σε επιπεδο ασφαλειας, αποδοσης κλπ.

Με το μπουρδες νομίζεις οτι εγινες και επιστήμονας

3 λογοι που στα δικτυα αυτα κάνεις απο αυτους δεν ισχυει

Δημοσ.

Με το μπουρδες νομίζεις οτι εγινες και επιστήμονας

3 λογοι που στα δικτυα αυτα κάνεις απο αυτους δεν ισχυει

Φαινεται οτι ξερεις για τι πραγμα μιλας.

Not.

Ως εκ τουτου οτι ειπα στην πρωτη λεξη του προηγουμενου μου ποστ, τιποτε περισσοτερο.

Δημοσ.

Καπου ειχα παρει το ματι μου οτι θα αναγκαστουν να τα αλλαξουν τα ΑΤΜ γιατι η Microsoft εκοψε καθε ειδους υποστηριξη στα XP. Δεν ξερω κατα ποσο εχει γινει...

Έχουν αρχίσει να κάνουν σταδιακά αναβάθμιση από xp σε 7, στα περισσότερα έχει γίνει ήδη.

Δημοσ.

και τα 7 παλιά είναι πλέον.

Δεν ξέρω βέβαια τι λογισμικό τρέχουν τα ΑΤΜ για να κρίνω, αν και συνήθως ότι τρέχει σε 7 τρέχει και στις επόμενες εκδόσεις.

Δημοσ.

Top critical πλατφόρμες οπού συνοδεύουν ειδικό εξοπλισμό και ειδικό λογισμικό (radar-radio communications-signaling ss7 και ένα σωρό άλλα συστήματα που ούτε φαντάζεται κανείς ότι κρατούν τις υποδομές της χώρας...ακόμα και σήμερα εργάζονται με 2000 και xp.

Μάλιστα κάποιες 365/24 με πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας. Δέν έχουν πρόσβαση στο internet άλλα μόνο σε intranets. 

• Like 1
Δημοσ.

Το εχω δει και σε ιδιωτικες επιχειρησεις οπως σουπερμαρκετς κλπ να εχουν XP, ακομα και πιο παλια λειτουργικα ξεπερασμενα αλλες.

Οχι οτι δεν ειναι απο τα καλυτερα-ισως πιο ευκολα (για μενα) μαζι με τα 7, αλλα τι παιζει;

Δεδομένου ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ψευτομηχανογράφηση δηλαδή πολλές ψηφιακές νησίδες που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται τα ρουσφέτια που τόσο αγαπάει ο ελληνικός λαός, το λειτουργικό σύστημα είναι το τελευταίο πρόβλημα που πρέπει να σε απασχολεί.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι χωρίς κανονική μηχανογράφηση θα γίνεις η Κούβα του Αιγαίου.

Ποια xp;;; Κατι τροποποιητικες επρεπε να τις γραψω σε χαρτι

Ε ναι ρε φίλε.

Πως θα ταΐσει την οικογένειά του ο μεταφορέας του χαρτιού.

Οι άλλοι να πάνε να μπιπ.

Ο μεταφορέας έχει σημασία μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν ελπίδες σύντροφοι.

Έχω δει υπηρεσίες να δουλεύουν με thin clients.

Έχω δει τμήμα μηχανογράφησης να τρέχει με Linux.

Έχω δει στημένα ticketing systems και οργάνωση (έστω υποτυπώδη) βασισμένη στις αρχές του BI και του BPM.

Οραματιστές υπάρχουν. Το θέμα είναι αν θα προλάβουν να αλλάξουν το σύστημα πριν τους αλλάξει το σύστημα.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο τα xp το πρόβλημα.Μέχρι πρόσφατα υπήρχε κανονισμός που το κείμενο (μου διαφεύγει για ποια περίπτωση ή χρήση είναι) πρέπει να συνταχθεί με γραφομηχανή.

Ευτυχώς είναι για μεμονωμένη περίπτωση,διαφορετικά οι παλιατζήδες και αντικερί θα είχαν κάνει χρυσές δουλειές

Δημοσ.

Παιδια,επειδη ειμαι ακομα μαθητης ενα θα σας πω.Στο λυκειο εχουμε κατι σαπακια Pentium 4 με οθονες γκουμουτσες κλπ.Τωρα μολις βαζουν Core 2 Duo μηχανακια με Windows 7.Κανονικα θα επρεπε να βαλουν Linux Mint στα P4 και να κανουν μια μεγαλη αναδιοργανωση στη μηχανογραφηση.

Δημοσ.

Γιατι το κόστος της αλλαγής είναι τεράστιο.Σκεψου ποσες αδειες χρήσης χρειάζεται ,μετά θέλεις σεμινάρια για να εκπαιδευτεί το προσωπικό στο νέο λειτουργικό και μετά πιθανόν θα θες και έξτρα χρήματα για αλλαγές σε προγράμματα που χρησιμοποιείς και δεν θα δουλεύουν σε νέες εκδόσεις του λογισμικού και ξανά σεμινάρια για τις αλλαγές στα προγράμματα.Και φυσικά έξτρα κόστος για την αναβάθμιση του hardware..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...