Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω  ένα παράξενο πρόβλημα με το pc μου, το οποία  πρόσφατα αναβάθμισα  σχεδόν εξολοκλήρου. Έχω κρατήσει μόνο ένα παλιό σκληρό δίσκο, το κουτί και το τροφοδοτικό. Ο υπολογιστής μου έχει έναν επεξεργαστή Intel I5 6600, 16 GB RAM (2x8) και ένα motherboard ASUS με ένα ενσωματωμένα γραφικά  και ήχο.

Πρώτα εγκατέστησα τα Windows 10 και στη συνέχεια το Ubuntu 16.04. Για μερικούς μήνες τα πάντα δουλεύανε πολύ καλά όπως αναμενόταν. Ωστόσο, μετά από αυτή την περίοδο και απροσδόκητα θα μπορούσα να πω, άρχισα να αντιμετωπίζω  προβλήματα κατά την εκκίνηση. Οκτώ στις δέκα φορές ο υπολογιστής μου δεν μπορούσε να εκκινήσει. Αμέσως μετά το πρώτο μπιπ, η οθόνη μαύριζε. Ούτε το logo της μητρικής, ούτε το GRUB εμφανιζότανε, απλά μια μαύρη οθόνη. Η οθόνη μου ήταν συνδεδεμένη με τον υπολογιστή μέσω DVI.

Πήρα τον υπολογιστή μου στο χώρο εργασίας μου και σύνδεσα σε μια άλλη οθόνη χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο VGA. Δούλεψε. Μπορούσα να εκκινήσω  τόσο σε Windows όσο και σε UbuntuΈκανα και ακόμα μία δοκιμή με την τηλεόραση στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HDMI και δούλεψε οκ. Έτσι, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω  τη σύνδεση VGA της παλιάς  μου οθόνης αντί για τη DVI, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει. Υπήρξε πρόοδος! Η οθόνη έδειχνε το λογότυπο της μητρικής, το GRUB ξεκινούσε, μπορούσα να εκκινήσω τα Windows 10, αλλά όχι και το Ubuntu!

Σκέφτηκα ότι ίσως το Ubuntu σύστημα / διαμέρισμα να είχε καταστραφεί ή κάτι τέτοιο και είπα να επανεγκαταστήσω το Ubuntu. Πήρα το DVD  που είχα χρησιμοποιήσει για την εγκατάσταση του Ubuntu 16.04 και έκανα μια νέα εγκατάσταση διαγράφοντας το παλιό. Μετά την εγκατάσταση και την επισκευή του GRUB κατάφερα να εκκινήσω  τη νέα εγκατάσταση του Ubuntu. Έκανα όλες τις ενημερώσεις και επανεκκινήσα το μηχάνημα και ... είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα! Μπορούσα να εκκινήσω τα Windows, αλλά όχι το Ubuntu. Προσπάθησα επίσης να ξεκινήσω  το Ubuntu 16.10 και Kubuntu 16.10 (ακόμα και ένα άλλο distro το Elementary OS) όμως κανένα από τα DVD δεν μπορούσε να ξεκινήσει την εγκατάσταση ή να εκκίνησης ως live CD! Το μόνο DVD που μπορώ να καταφέρω να ξεκινήσω είναι το original με το Ubuntu 16.04. Το παράξενο είναι ότι όλα λειτουργούν σωστά αν συνδέσω  τον υπολογιστή με την τηλεόρασή μου (μέσω HDMI).

Σήμερα πήρα τον υπολογιστή μου σε ένα φίλο που ασχολείται με επισκευές pc και εκεί το pc μου δούλεψε μια χαρά (Windows και Ubuntu) με την οθόνη του! Ελέγξαμε το τροφοδοτικό μου και όλοι οι ενδείξεις ήταν εντάξει. Μου έδωσε να δοκιμάσω ένα άλλο τροφοδοτικό και μια κάρτα γραφικών (ASUS Radeon HD 5450). Επέστρεψα στο σπίτι άλλαξα το τροφοδοτικό και έλεγξα να δω εάν δούλευε. Το Winows  μπουτάραν κανονικά, αλλά το Ubuntu πάλι όχι. Πρόσθεσα την κάρτα γραφικών και ... ναι και τα δύο συστήματα μπουτάρουν και λειτουργούν

Πρόκειται τελικά για ένα πρόβλημα γραφικών και χρειάζομαι μια κάρτα γραφικών; Αν ναι, πώς γίνεται το pc μου να δουλεύει με άλλες οθόνες (δοκίμασα δύο διαφορετικές) και με την τηλεόραση αλλά όχι με την παλιά οθόνη του υπολογιστή μου; Γιατί τα Windows εκκινούν κανονικά αλλά τα Ubuntu μόνο με τη νέα κάρτα γραφικών; Νομίζετε ότι είναι ένα ζήτημα υλικού ή του Ubuntu;

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά εγώ έπρεπε να σας δώσω όσο λεπτομέρειες όσο θα μπορούσα!

Δημοσ.

Κοιτα μηπως στο ubuntu μπαινει με μεγαλυτερη αναλυση που δεν υποστηριζει η οθονη σου και αρα μαυριζει. Συνδεσε το στην tv σου αφου εκει ανοιγει και το ubuntu και κατεβασε την αναλυση αφου πρωτα μαθεις την μεγιστη αναλυση που υποστηριζει η οθονη σου και μετα ξανα συνδεσε το σε αυτη να δεις τι γινεται.Αν παλι εχει προβλημα τοτε μαλλον οντως κατι παιζει με την καρτα και ισως σε συναρτηση με το τι drivers βαζει το ubuntu για να την λειτουργησει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...