*nenya* Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ρε συ giorpa, σε πειράζει τόσο πολύ να αποκτήσουν φήμη μερικοί και να διαφημιστούν κάνοντας κάποια φιλανθρωπία; Το θέμα δεν είναι να γίνει όντως κάτι να βελτιωθούν οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία παίδων; Ε ας δώσουν το χρήμα να γίνει το καλό και ας γίνει και η μούρη τους πρωτοσέλιδο!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Για πε λεπτομέρειες.Μεγάλη έλλειψη σε αναλώσιμα, εξοπλισμό και φάρμακα. Επίσης, τα μηχανήματα τους (τουλάχιστον στο νευρολογικό) είναι αρκετά παλιά. Αν πάσχεις από κάτι σπάνιο ή αν το μηχάνημα είναι εκτός λειτουργίας χρειάζεσαι διάγνωση σε εξειδικευμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.Όποτε ακούω αυτή τη καραμέλα για γιατρούς/νοσοκόμους σκέφτομαι πόσα επιτυχώς κρύβουν πίσω από αυτή.Όπως είπα έχω περάσει χρόνια της ζωής μου εκι (και όχι ως μέλος του νοσοκομείου αλλά ως ασθενής) , οπότε επιτρέψε μου να γνωρίζω κάτι περισσότερο επί του θέματος. Απλώς να έχετε υπόψη, ότι το νοσοκομείο νοσηλεύε και μεγάλωνε παιδιά τα οποία εγκαταλήφθηκαν από τους γονείς τους! Ποιος άλλος θα το έκανε αυτό;
giorpa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ρε συ giorpa, σε πειράζει τόσο πολύ να αποκτήσουν φήμη μερικοί και να διαφημιστούν κάνοντας κάποια φιλανθρωπία; Το θέμα δεν είναι να γίνει όντως κάτι να βελτιωθούν οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία παίδων; Ε ας δώσουν το χρήμα να γίνει το καλό και ας γίνει και η μούρη τους πρωτοσέλιδο! Όχι δε με πειράζει. Απεναντίας από ό,τι νομίζεις, χειροκροτώ τους πραγματικούς φιλάνθρωπους. Αλλά αντίθετα κι από αυτά που έχεις καταλάβει, στα νοσοκομεία Παίδων υπάρχουν πραγματικοί ευεργέτες που προσέφεραν εν τιμή ίδιους πόρους σεμνά και χωρίς να αποβλέπουν στην αυτοπροβολή. Κάποτε υπήρχαν οι πραγματικοί ευεργέτες και φιλάνθρωποι. Τώρα η έννοια έχει ευτελιστεί. 1
*nenya* Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δεν διαφωνούμε όσον αφορά την έννοια της φιλανθρωπίας καταλαβαίνω τί λες, ούτε κι εγώ θα βγω με ντουντούκα να λέω τί φιλανθρωπία έχω κάνει. Απλά εδώ το θέμα είναι ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ μπας και σωθεί λίγο η κατάσταση! Οπότε έστω και οι 'φιλάνθρωποι/ευεργέτες' μέσω εταιρειών χρειάζονται μπας και μπει παραπάνω χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία. Δηλαδή κάνω focus στο αποτέλεσμα και όχι στο ποιός και πώς το κάνει. 1
giorpa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δεν διαφωνούμε όσον αφορά την έννοια της φιλανθρωπίας καταλαβαίνω τί λες, ούτε κι εγώ θα βγω με ντουντούκα να λέω τί φιλανθρωπία έχω κάνει. Απλά εδώ το θέμα είναι ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ μπας και σωθεί λίγο η κατάσταση! Οπότε έστω και οι 'φιλάνθρωποι/ευεργέτες' μέσω εταιρειών χρειάζονται μπας και μπει παραπάνω χρήμα στα δημόσια νοσοκομεία. Δηλαδή κάνω focus στο αποτέλεσμα και όχι στο ποιός και πώς το κάνει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να τους πούμε σπόνσορες. Διαφορετικό το ελατήριο της φιλανθρωπίας και του σπόνσορα. Και φυσικά πάλι δεν θα το ονομάσουμε φιλανθρωπία σε καμία περίπτωση όταν οι 'σπόνσορες' είναι μονάχα απλοί συντονιστές της συλλογικής φιλανθρωπίας πόσο μάλλον τη στιγμή που οι ατομικές τους δυνατότητες υπερβαίνουν την επίκληση της συλλογικότητας. Και θα αποδώσουμε στο φαινόμενο τις οφειλόμενες διαστάσεις χωρίς μεμψιμοιρία, υπερβολές και ευτελισμούς. Με ανάλογο τρόπο, τιμή και σεβασμό προς όλους τους ανώνυμους μικροευεργέτες και μεγαλοευεργέτες που στο παρελθόν έχουν προσφέρει εξίσου ή και πολλαπλάσια.
chill Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δεν έχω πάει σχεδόν ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο. Το μόνο νοσοκομείο που έχω ελάχιστη πρόσφατη εμπειρία οχι από νοσηλεία βέβαια είναι ο Ευαγγελισμός. Από προσωπικό κτλ δεν έχω άποψη, αλλά μπορώ να πω για τις εγκαταστάσεις. Ασανσέρ που τους έλειπαν τα πλήκτρα απ' έξω, ενώ στο εσωτερικό ήθελα να πάω 3ο όροφο και δεν υπήρχε πλήκτρο για εκείνον τον όροφο. Το κορυφαίο, στο κτίριο Πατέρα όταν ανέβηκα με την σκάλα, μετά το ισόγειο είναι ο 2ος ή 3ος όροφος.... προσπερνάνε έναν ή δύο ορόφους δηλαδή. Δεν πάνε όλα τα ασανσέρ σε όλους τους ορόφους γι'αυτό και λείπουν τα κουμπιά. 1
idomeneas7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ο οπαπ παντως δεν μαζευει λεφτα απο τον κοσμο αμεσα. Στο app παιζεις παιχνιδια, τρέχεις, κοινοποιεις και απαντας ερωτήσεις για να μαζευτει το ποσο. Δεν ειναι σαν τα σούπερ μαρκετ που σου λένε να αγορασεις τροφιμα και να τα βάλεις στο καλαθι για τους φτωχούς. Οτι μεγαλώνουν εγκαταλειμμένα παιδιά το εχω ξανακουσει. Τα δωματια οντως ειναι μια κουνια και μία καρέκλα με κοινοχρηστη τουαλετα? Η αλλιως πολλα κρεβατια με λοιμωδη περιστατικά? Η μακροχρόνια νοσηλεία πως ειναι για παιδί και συνοδό?
Θεkλα Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Θεkλα Οτι μεγαλώνουν εγκαταλειμμένα παιδιά το εχω ξανακουσει. Τα δωματια οντως ειναι μια κουνια και μία καρέκλα με κοινοχρηστη τουαλετα? Η αλλιως πολλα κρεβατια με λοιμωδη περιστατικά? Η μακροχρόνια νοσηλεία πως ειναι για παιδί και συνοδό? Πολλά δωμάτια που έχω δει στο Αγια Σοφια είναι μικρά (έως πολύ μικρά) δίκλινα. Μια τουαλέτα για τα 2 κρεββάτια. Λοιμώδη - λοιμώδη, όχι νοσηλεύονται ξεχωριστά (τμήμα ΜΑΚΚΑ) αν θυμάμαι καλά. Αν εννοείς ιώσεις ναι - λογικό είναι. Έχω πετύχει πολλά παιδιά - άρρωστα - που τα έχουν εγκαταλείψει. Άρρωστα (πχ κλασικά προβλήματα, νοητική υστέρηση η και κακοποιημένα που τα έφεραν στο παίδων και μετά αφέθηκαν). Και μένουν μέχρι να βρεθεί λύση (ανάδοχος/ίδρυμα). Δεν είμαι σίγουρος για τη διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα