Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Προσφατα, και μετα απο πολυμηνο ψαξιμο, μετακομισα σε ενα διαμερισμα. Ο γειτονας μου ειναι ενηλικας με καποια νοητικη υστερηση και ζει με τη μητερα του. Ειναι φιλικοτατος με ολους, ομιλιτικος, χαμογελαστος, δεν ενοχλει κανεναν κατα τη διαρκεια της ημερας.

Το προβλημα ειναι οτι τα βραδια πλανταζει στο κλαμα και τις φωνες. Αρχικα συνεβαινε μια στο τοσο αλλα την τελευταια εβδομαδα δεν εχουμε κλεισει ματι! Ξεκιναει γυρω στις 12μισι και τραβαει μεχρι και τις 5-6 το πρωι. Το σπιτι του συνορευει με το υπνοδωματιο, οποτε ακουγονται τα παντα στερεοφωνικα.

Με εχει ταραξει η αυπνια και η κουραση, δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω. Αστυνομια δεν καλεσα ακομη γιατι νιωθω τυψεις και ξαφνικα θα γινω "ο μαλακας που καλεσε αστυνομια για καποιον που δεν ενοχλησε ποτε κανεναν" (και δεν πιστευω κιολας οτι οι συστασεις θα λυσουν το προβλημα). Εχει αντιμετωπισει ποτε κανεις κατι παρομοιο;

• Like 1
Δημοσ.

Του μιλάτε καθόλου σα νορμάλ άνθρωπο ή τον αντιμετωπίζετε συνήθως ψυχρά αλλά με συγκαταβατικό βλέμα; Δύσκολο να κάνεις το ψυχολόγο στο ασανσερ όταν επιστρέφεις απο δουλειά π.χ αλλά κάτι νομίζω είναι κ αυτό.

Πρώτη λύση πάρε ωτοασπίδες

Δημοσ.

με συγχωρεις η λεξη ''ερευνα'' δεν υπαρχει στο λεξιλογιο σου??

αντε αμεσως ειδαμε κατι Γιαννη τον βγαλαμε?? φιλικα παντα :)

Δημοσ.

με συγχωρεις η λεξη ''ερευνα'' δεν υπαρχει στο λεξιλογιο σου??

αντε αμεσως ειδαμε κατι Γιαννη τον βγαλαμε?? φιλικα παντα :)

Δεν καταλαβα τι ακριβως προτεινεις. Ουτε τι ακριβως εννοεις..

Του μιλάτε καθόλου σα νορμάλ άνθρωπο ή τον αντιμετωπίζετε συνήθως ψυχρά αλλά με συγκαταβατικό βλέμα; Δύσκολο να κάνεις το ψυχολόγο στο ασανσερ όταν επιστρέφεις απο δουλειά π.χ αλλά κάτι νομίζω είναι κ αυτό.

Πρώτη λύση πάρε ωτοασπίδες

Του μιλαμε ολοι κανονικα.

Στην αρχη δεν ειχα καταλαβει οτι συμβαινει κατι, μετα αρχισα να το υποθετω ωσπου μου το ειπε αλλος γειτονας. Παρολα αυτα δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα μου απεναντι του. Ωτοασπιδες λεω να δοκιμασω σημερα..

Υ.Γ. Ζηταω συγνωμη που δεν διαλεξα πιο ευφανταστο username

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος πως εχει καποια νοητικη υστερηση?Γιατι και εγω ετσι νομιζα για καποιον και τωρα ουτε καλημερα δεν ανταλλαζουμε.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος πως εχει καποια νοητικη υστερηση?Γιατι και εγω ετσι νομιζα για καποιον και τωρα ουτε καλημερα δεν ανταλλαζουμε.

Μεταξυ αλλων, το παραδεχτηκε η μητερα του. Εκτος αν και η ιδια το υπεθεσε, τι να πω

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Και αυτός, το κλάμα δεν το θέλει και το κάνει, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες οπότε δείχνεις τον απαιτούμενο σεβασμό και επίπεδο και πολύ απλά καταφεύγεις στις ωτοασπίδες. Ξέρεις πόσο άσχημο είναι για τη μάνα να της κάνει κάποιος παρατήρηση επειδή ενοχλήθηκε; Ξέρεις τι έχει τραβήξει αυτή η μάνα και τι τραβάει κάθε μέρα; Καμιά μάνα δεν θέλει να είναι έτσι το παιδί της. Φυσικά σε κατανοώ ότι ενοχλείσαι, αλλά κάποια πράγματα δεν τα επιλέγεις στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη μάνα και για εσένα.

• Like 13
Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Και αυτός, το κλάμα δεν το θέλει και το κάνει, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες οπότε δείχνεις τον απαιτούμενο σεβασμό και επίπεδο και πολύ απλά καταφεύγεις στις ωτοασπίδες. Ξέρεις πόσο άσχημο είναι για τη μάνα να της κάνει κάποιος παρατήρηση επειδή ενοχλήθηκε; Ξέρεις τι έχει τραβήξει αυτή η μάνα και τι τραβάει κάθε μέρα; Καμιά μάνα δεν θέλει να είναι έτσι το παιδί της. Φυσικά σε κατανοώ ότι ενοχλείσαι, αλλά κάποια πράγματα δεν τα επιλέγεις στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη μάνα και για εσένα.

Καμια διαφωνια σε αυτα που λες, και αν υπαρχει καποιος τροπος να τους βοηθησω θα το κανω.

Αλλα ρεαλιστικα, το να μην μπορεις να κλεισεις ματι και να προσπαθεις να κανεις κατι γι αυτο δεν νομιζω πως ειναι ενδειξη ασεβειας προς τον συνανθρωπο

• Like 6
Δημοσ.

Ότι πιο σωστό έχω ακούσει εδώ μέσα γενικώς . Μπράβο φίλε!
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...