Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι τιμές των φαρμάκων, θεωρητικά πρέπει να είναι ίδιες σε όλα τα φαρμακεία;

δεν αναφέρομαι σε καλλυντικά και σε παρόμοια. καθαρά φάρμακα.

είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι είναι στανταρ παντού.

το θέμα είναι ότι κάτι δοκιμές που έκανα, για τα ίδια φάρμακα πάντα, μου τα χρέωναν διαφορετικά.

σε μερικές περιπτώσεις είχα πληρώσει ακριβότερα και κατά 20%.

τι ακριβώς γίνεται λοιπόν;

Δημοσ.

Συνήθως είναι ίδιες οι τιμές σε φάρμακα αλλά αν την πρώτη φορά πήρες περισυ και η τελευταία φέτος τότε ίσως παίζει διαφορά λόγω φπα

Δημοσ.

Οι τιμές των φαρμάκων πρέπει να είναι στάνταρ καθώς βγαίνουν απ' το υπουργείο. Τώρα το τι κάνει το κάθε φαρμακείο από εκεί και έπειτα...

Δε μου φαίνεται περίεργο να κάνουν "πουστιές" ομως, το καλοκαίρι (28/07) είχε εκδοθεί από το ΥΥΚΑ ο νέος τιμοκατάλογος, όπου ένα φάρμακο που έπαιρνα πήγαινε στα 12,12€ (από 14,71€) και ο φαρμακοποιός μου το χρέωσε με την παλιά τιμή. 

Δημοσ.

όχι ρε παιδιά. με διαφορά ημερών.

πήγαινα σ ένα φαρμακείο κανονικά απλά επειδή έτυχε μια φορά να βρίσκομαι σε άλλη περιοχή, αγόρασα τα φάρμακα από αλλού.

τα πλήρωσα φθηνότερα. (λέω θα έπεσε η τιμή)

την επόμενη φορά ξαναπήγα στο φαρμακείο που πήγαινα και τα πληρώνω στην ανεβασμένη τιμή που τα πλήρωνα και τις προηγούμενες φορές.

ρωτάω ένα γιατρό και μου λέει, οι τιμές πρέπει να είναι ίδιες παντού.

πηγαίνω σε άλλο φαρμακείο... και μαντέψτε. με χρέωσε πάλι φθηνότερα από αυτό που συνήθιζα να πηγαίνω.

εννοείται δε ξαναπατάω.

και αναρωτιέμαι τώρα, τι γίνεται;

Δημοσ.

δεν περιμενα να ισχυει ,αλλα ανθρωπος μου ηλικιωμενος,που τα φαρμακα ειναι δευτερο φαι του,το διαπιστωσε και αυτος,εδω και αρκετο καιρο.ενα φαρμακειο ,στα  φαρμακα που παιρνει αυτος,ειναι ακριβοτερο μεχρι και 30% απο αλλο(δεν ξερουμε αν το αλλο ειναι ΤΟ φθηνοτερο,καθοτι δεν το εψαξε και πολυ).και το ανακαλυψε τυχαια,οταν σκεφτηκε να αγορασει συγκεκριμενο φαρμακο,ενω βρισκοταν σε αλλη περιοχη της πολης,και κοντα σε αλλο φαρμακειο......και δεν μιλαμε για γενοσημα,αλλα για το ιδιο ακριβως φαρμακο.

Δημοσ.

Κανονικά η τιμή ενός φάρμακου βγαίνει απο τον ΕΟΦ και υπολογίζεται με βάση τον ΜΟ της ΕΕ συν ένα ποσοστό παραπάνω. Απο κει και πέρα σε απλά φάρμακα που βρίσκουμε στα φαρμακεία κλπ (panadol, nurofen, αντιβιωτικά "ευρείας χρήσης" κλπ), ο φαρμακοποιός μπορεί να πουλήσει με βάση την ενδεικτική τιμή ή να το πάει λίγο παραπάνω (θυμίζει πχ τις τιμές σε αναψυκτικά και νερά στα περίπτερα)

Δημοσ.

Οπότε τι κάνουμε; Ρίχνουμε μαύρο σε όποιο φαρμακείο δε πουλάει με βάση τις τιμές που διαβάζουμε απ'το Γαληνό; :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...