Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εγω το καλωδιο usb που φορτιζω το κινητο μου και πριν απο περιπου 2 μηνες που ειχε δωσει ο γνωστος μου ενα καλωδιο usb για τον υπολογιστη που γραφει επανω amazon basics αυτο εδω https://www.amazon.com/gp/product/B013PVKXTS/ref=s9_simh_hd_bw_birf_p147_d0_i3?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=MQQDRCKC8ZVDBX8MXX0R&pf_rd_t=101&pf_rd_p=c4b162d0-ed32-5a00-b7d8-282ff11088e7&pf_rd_i=172463&th=1 παρατηρησα σημερα που το εβαλα στον φορτιστη του κινητου φορτισε πολυ πιο γρηγορα , και μεταφερα μερικα αρχεια και εγινε απιστευτα γρηγορα η μεταφορα παιζει ρολο το νεο καλωδιο usb ή οχι;

εγω εχω συσκευη huawei y550 , επισης ειδα και στο καλωδιο που εψαξα οτι γραφει  Supports 480-Mbps transmission speed and charging up to 2100 mA , παιζει να ειναι καλυτερο; .

Δημοσ.

Παίζει ρόλο το καλώδιο φυσικά.. πάρε το δικό του η κάτι επώνυμο για να έχεις μεγάλες ταχύτητες.. οι κινεζικές με 2€ όχι μόνο φορτίζουν αργά αλλά είναι και επικίνδυνες.

Δημοσ.

εγω αυτο το καλωδιο το δοκιμασα με το δικο του φορτιστη. συγνωμη αμα εχει ξανα δημιουργηθει το ιδιο θεμα δεν ειχα χρονο να ψαξω ολα τα φορουμ για να μπορεσω να ρωτησω . δεν το περιμενα οτι βοηθαει το καλωδιο για την φορτιση , πιστευα οτι φταιει ο φορτιστης . παντως δεν κανουνε ολα τα mah σε ολα τα κινητα οποτε δεν το κανω να παρω φορτιστη 2mah. 

Δημοσ.

καλησπερα εγω το καλωδιο usb που φορτιζω το κινητο μου και πριν απο περιπου 2 μηνες που ειχε δωσει ο γνωστος μου ενα καλωδιο usb για τον υπολογιστη που γραφει επανω amazon basics αυτο εδω https://www.amazon.com/gp/product/B013PVKXTS/ref=s9_simh_hd_bw_birf_p147_d0_i3?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=MQQDRCKC8ZVDBX8MXX0R&pf_rd_t=101&pf_rd_p=c4b162d0-ed32-5a00-b7d8-282ff11088e7&pf_rd_i=172463&th=1 παρατηρησα σημερα που το εβαλα στον φορτιστη του κινητου φορτισε πολυ πιο γρηγορα , και μεταφερα μερικα αρχεια και εγινε απιστευτα γρηγορα η μεταφορα παιζει ρολο το νεο καλωδιο usb ή οχι;

εγω εχω συσκευη huawei y550 , επισης ειδα και στο καλωδιο που εψαξα οτι γραφει  Supports 480-Mbps transmission speed and charging up to 2100 mA , παιζει να ειναι καλυτερο; .

Δοκιμασμένο σε επίπεδο εργαστηρίου. Η απάντηση είναι ΝΑΙ παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο.

Δημοσ.

Εννοείται ότι παίζει ρόλο τι καλώδιο θα βάλεις για φόρτιση.

Το ίδιο είναι δηλαδή μία κινέζικα των 2€ με το tronsmart ή ένα blitzwolf;;

Ούτε καν.

Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα ωμικής αντίστασης καλωδίου.

Ποιο λεπτό ή μακρύ καλώδιο (ο χαλκός όχι η μόνωση) μεγαλύτερη πτώση τάσης  αργότερη φόρτιση.

Δημοσ.

Από τούρμπο χχ οσοι κατάλαβαν κατάλαβαν

Έχασα 5 κινητά σε ένα χρόνο σε όλα μπαταρία σε note 2. Sam a3. LG g2 και άλλα

Πέταξα τον φορτιστή και κράτησα το καλώδιο

Καινούργια παρτίδα από κθνητά σπίτι

Κοντα στο χρόνο τα ίδια σε 2 κινητά πέταμα το καλώδιο

Αγορά τζι πι ες ίδιας εταιρίας καίγονταν η ασφάλεια του αναπτήρα κάθε φορά που το έβαζα να φορτίζει στο αμάξι

Και λεφτά δεν πείρα ποτές ούτε επισκευή έγινε

Μόνο γνήσια και έχω το κεφάλι μου ήσυχο

Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα ωμικής αντίστασης καλωδίου.

Ποιο λεπτό ή μακρύ καλώδιο (ο χαλκός όχι η μόνωση) μεγαλύτερη πτώση τάσης αργότερη φόρτιση.

Περί ποιότητας του καλωδίου είναι κατανοητό αλλά παίζει ρόλο οντως και το μήκος;

Το παρατηρησα αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω με ένα powerbank που είχα. Όταν το έβαζα μς το δικό του καλώδιο (πολύ κοντό) φόρτιζε στα μπαμ. Στην αντίστοιχη περίπτωση με το Samsung καλώδιο (προφανώς πιο μακρύ) ήταν πιο αργή η φόρτιση.

Μπορούμε να το εξηγήσουμε κάπως αυτό. Ας πούμε τι; Πως το ρεύμα διανύει μικρότερη απόσταση όποτε και φορτίζει πιο γρήγορα;

Δημοσ.

Περί ποιότητας του καλωδίου είναι κατανοητό αλλά παίζει ρόλο οντως και το μήκος;

Το παρατηρησα αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω με ένα powerbank που είχα. Όταν το έβαζα μς το δικό του καλώδιο (πολύ κοντό) φόρτιζε στα μπαμ. Στην αντίστοιχη περίπτωση με το Samsung καλώδιο (προφανώς πιο μακρύ) ήταν πιο αργή η φόρτιση.

Μπορούμε να το εξηγήσουμε κάπως αυτό. Ας πούμε τι; Πως το ρεύμα διανύει μικρότερη απόσταση όποτε και φορτίζει πιο γρήγορα;

Περίπου ναι, είναι σαν το τηλεφωνικό καλώδιο. Όσο πιο μικρό τόσο λιγότερη απόκλιση άρα και λιγότερη καθυστέρηση, φυσικά όμως παίζει και η ποιότητα του καλωδίου. Μπορεί να έχεις ένα καλώδιο FAST 3m και να κάνει 3 ώρες και ένα καλώδιο SLOW (πχ τούβλοΧ) 15cm και να φορτίζει επίσης σε τρεις ώρες.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...