Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εβγαζαν για καθε προξενειο 4-5 θέσεις για καμια 20αρια χώρες κοινως καμια εκατοστη θέσεις θα γινόταν ανετα 2-3 χιλιάδες αιτησεις...

αλλα μας βολευουν οι μουλτικουλτι υπαλληλοι για να μην ειμαστε ρατσιστες...

κουραγιο...

τουλαχιστον Μισθοφόρος εβγαλε ακρη;;

Έβγαλαν θέση για το βέλγικο προξενείο.

Ζητάνε κάτοικο βελγίου, να μιλά ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά.

Ως εδώ καλά, και καλά κάνουν και ζητάν αυτές τις γλώσσες, είναι απαραίτητες στη χώρα.

Η αποκορύφωση έρχεται όταν ζητάν πιστοποιήσεις των γλωσσών, δηλαδή proficiency, delf/dalf κτλ.

Τι πιστοποίηση να σου έχει ο κάτοικος βελγίου; Έχει ο έλληνας πιστοποιήσεις ότι μιλά ελληνικά;

Στο βέλγιο στη συνέντευξη θα σου μιλήσουν στην γλώσσα που θέλουν την ώρα της συνέντευξης, θα σου δώσουν να γράψεις και κάτι και φαίνεται το επίπεδο απευθείας, στο προξενείο στο Βέλγιο σου ζητάν πιστοποιήσεις, να έχουν να δικαιολογήσουν την απόρριψη....

Θέση για τα μάτια του κόσμου, να γυρίσουν να σου πουν "δεν έχεις τα προσόντα" να πάρουν όποιον γουστάρουν αυτοί από πριν καν ανακοινώσουν την θέση...

Επεξ/σία από zianna
  • Like 3
Δημοσ.

Σε αμερικάνικο προξενείο δεν υπήρχε ελληνόφωνος, δεν το βρίσκω τραγικό.

Και να τον έχει όλη μέρα σπίτι άνεργο, πάλι δεν είναι καλό...

Προσωπικά θα προτιμούσα να είναι άνεργος από απών. Βέβαια αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις.
Δημοσ.

Προσωπικά θα προτιμούσα να είναι άνεργος από απών. Βέβαια αυτά είναι προσωπικές προτιμήσεις.

Η ανεργία δεν φέρνει λεφτά όμως. Εκτός αν υπάρχουν ήδη λεφτά στην τράπεζα, οπότε δεν είναι θέμα η ανεργία.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να δουλεύω και να είναι άντρας μου άνεργος και να ασχολείται με τα παιδιά του από το να τα βλέπει μια στο τοσο...

Δημοσ.

Έβγαλαν θέση για το βέλγικο προξενείο.

Ζητάνε κάτοικο βελγίου, να μιλά ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά.

Ως εδώ καλά, και καλά κάνουν και ζητάν αυτές τις γλώσσες, είναι απαραίτητες στη χώρα.

Η αποκορύφωση έρχεται όταν ζητάν πιστοποιήσεις των γλωσσών, δηλαδή proficiency, delf/dalf κτλ.

Τι πιστοποίηση να σου έχει ο κάτοικος βελγίου; Έχει ο έλληνας πιστοποιήσεις ότι μιλά ελληνικά;

Στο βέλγιο στη συνέντευξη θα σου μιλήσουν στην γλώσσα που θέλουν την ώρα της συνέντευξης, θα σου δώσουν να γράψεις και κάτι και φαίνεται το επίπεδο απευθείας.

Θέση για τα μάτια του κόσμου, να γυρίσουν να σου πουν "δεν έχεις τα προσόντα" να πάρουν όποιον γουστάρουν αυτοί από πριν καν ανακοινώσουν την θέση...

Οι ιθαγενείς ευρωπαϊκών χωρών νομίζω έχουν επίσημα επίπεδο fluency στην επίσημη γλώσσα του κράτους τους. Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να έχεις τελειώσει κάποιες βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο μόνο για όσους δεν έχουν ιθαγένεια. 

Δημοσ.

ο Πρώτος Μηχανικός (Χιώτης), 40ρης με μισθό 10000 ευρώ το μήνα,

Ο Δεύτερος Μηχανικός (Ελληνας) (μισθός 8000 ευρώ το μήνα)

Ρε μήπως να αναθεωρήσω τις επαγγελματικές μου επιλογές;

Sorry για το Off topic :P

Δημοσ.

Οι ιθαγενείς ευρωπαϊκών χωρών νομίζω έχουν επίσημα επίπεδο fluency στην επίσημη γλώσσα του κράτους τους. Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να έχεις τελειώσει κάποιες βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο μόνο για όσους δεν έχουν ιθαγένεια.

Μόνιμους κάτοικους βελγίου ζητούσαν με γνώσεις και πιστοποιήσεις.

Ο ιθαγενής του Βελγίου δεν έχει απαραίτητα fluency και σε γαλλικά και σε ολλανδικά. Μπορεί πχ να έχει μητρική τα γερμανικά και να μην μιλά τις υπόλοιπες γλώσσες.

Εδώ όταν ζητάν γλώσσες σε δουλειές, δεν σου ζητάν πιστοποιήσεις. Αν έχεις, τις κάνεις attached αλλά ποτέ δεν έχω δει να ζητάν πιστοποίηση γλώσσας, οποιασδήποτε. Πτυχίο μπορούν να ζητήσουν, πτυχίο δίνει μόνο το πανεπιστήμιο όμως. Ή να έχεις τελειώσει κάποια σχολή ή formation και να ζητήσουν επιβεβαίωση. Πιστοποίηση γλώσσας, δεν χω δει ποτέ μου. Πας στη συνέντευξη, θα σου δώσουν πχ ένα ερωτηματολόγιο να απαντήσεις και να γράψεις κάτι, και την ώρα της συνέντευξης θα σου μιλήσουν κιόλας στην γλώσσα που τους ενδιαφέρει. Οι πιατοποιήσεις είναι ελληνικές εφευρέσεις να ξοδεύει ο κόσμος λεφτά και να μπορούν να κόβουν/ράβουν θέσεις όπως γουστάρουν.

• Like 1
Δημοσ.

Στον δημόσιο τομέα ανεξαρτήτως χώρας (όπως επίσης και σε δουλειές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς) χρειάζεσαι πιστοποιήσεις για οτιδήποτε προσόντα ισχυρίζεσαι πως έχεις.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να δουλεύω και να είναι άντρας μου άνεργος και να ασχολείται με τα παιδιά του από το να τα βλέπει μια στο τοσο...

Μάλιστα. Ξέρεις τι ποσοστό ανεργίας παίζει στις γυναίκες;

Και επιπλέον, θα ήταν θέμα χρόνου το πότε θα τον πεις "τεμπέλη και ανίκανο". Αν όχι εσύ, το 90% των υπολοίπων Ελληνίδων.

Δημοσ.

^ Το 90% που παίρνει €500/μήνα (€1000/μήνα για ζευγάρι)... το υπόλοιπο 10% που είναι αρκετά άνω του μέσου όρου έχει την πολυτέλεια να δουλεύει μόνο ο ένας ή και κανένας.

Δημοσ.

ts το έψαξες για τα έγγραφα που έστειλες επικυρωμένα από ασφάλεια αν χρειάζεται και σφραγίδα της χάγης ?

Δημοσ.

Δεν είναι υποχρεωτικό τα προξενεία να έχουν ελληνόφωνους.

Εφόσον το λες, θεωρώ ότι το γνωρίζεις. Στερείται όμως λογικής το να ισχύει κάτι τέτοιο. Η κυριότερη αρμοδιότητα τού προξενείου κάποιας χώρας σε οποιαδήποτε άλλη, είναι να εξυπηρετεί σε υποθέσεις πολιτών τής εν λόγω χώρας, οι οποίοι επισκέπτονται ή κατοικούν σ' αυτή την «άλλη». Είναι δυνατόν να μην υπάρχει υπάλληλος ο οποίος μιλά και καταλαβαίνει τη γλώσσα τους;

Στο ελληνικό προξενείο στη Γεωργία, όπου βρίσκομαι, μιλούν ελληνικά σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι... 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε μήπως να αναθεωρήσω τις επαγγελματικές μου επιλογές;

Sorry για το Off topic :P

Δε θα σαι ο μονος που θα τις αναθεωρησει , οποτε και οι μισθοι θα πεσουν , αν δεν εχουν πεσει ηδη :Ρ
Δημοσ.

Με τόση κακία που δείχνεις για τους συνανθρώπους σου, θα έρθει η Φιλιππινέζα και θα έχει περίοδο....

Σημείωση, υπάρχουν άτομα σε αυτό το φόρουμ που βγάζουμε πάνω από 7800 και κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...