jennyV Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Προφανώς η καλλιέργεια του νου και της ψυχής δεν περιορίζονται στις πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις που προσφέρει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οι γνώσεις όμως αυτές αποτελούν σίγουρα μια καλή βάση. Όσον αφορά το πανεπιστήμιο της ζωής, δε θα απορριψω τον όρο τόσο εύκολα, γιατί σε μια έρευνα που είχα κάνει κάποτε για μια πανεπιστημιακή εργασία, είχα γνωρίσει έναν ηλικιωμένο κύριο με πραγματική σοφία και σημαντικές εμπειρίες και βιώματα που προήλθαν από μια ζωη που περιελάμβανε πολέμους, προσφυγιά, ταξίδια, προσπάθεια για επιβίωση και καταξίωση. Δεν είχε πάει στο πανεπιστήμιο, δεν ήταν καν μορφωμένος, αλλά η ποιότητα του χαρακτήρα του ήταν συγκλονιστική. Επιπλέον έχω στο μυαλό και τον παππού μου, έναν καλοκάγαθο άνθρωπο που με το ζόρι ήξερε να διαβάζει, αλλά βασισμένος στις εμπειρίες της ζωής του μου έδινε τις καλύτερες συμβουλές. Το θέμα είναι όταν αυτός ο όρος χρησιμοποείται από κάποιον για να καλύψει ουσιατικά το χαμηλό εώς ανύπαρκτο μορφωτικό (κι όχι μόνο) επίπεδό του. Επιπλέον δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι τα περισσότερα άτομα που έχω γνωρίσει και δεν έχουν κάποια μόρφωση πέρα από τη βασική, τείνουν να είναι πιο στενόμυαλα (βασισμένο πάντα στην προσωπική μου παρατήρηση) 3
Kourkounatos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Πανεπιστημιο της ζωης,...μπορει να σου μαθει πολλα για τους ανθρωπους, πως να αντιμετωπιζεις καταστασεις,σε ωριμαζει, αλλα σε εξισωσεις και Μαθηματικα δεν νομιζω να μπορει να σε βοηθησει πολυ....
ronaldofenomeno Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 για εμενα αξιος ειναι οποιος εχει καταφερει να ειναι πραγματικα ευτηχισμενος στην ζωη του χωρις να θελει να παρει κατι πισω, για εμενα αυτος που εχει βγαλει το πανεπιστημιο της ζωης δεν εχει να κανει ουτε με εγκυκλωπεδικη γνωση ουτε με εμπειριες του δρομου...αλλα αυτος που μπορει και ανοιγει την καρδια του στα παντα και ειναι ανθρωπος με ψυχη, που δεν ξεχασε ποτε οτι ειναι μια σκονη στο κατω κατω που απλα μια μερα θα σβησει... παρολα αυτα στο κυριως θεμα του τοπικ, αλλιως θα σου μιλησει καποιος που εζησε μεσα στις ανεσεις και στην χλιδη και αλλιως ενας που μεγαλωσε μεσα στους πολεμους στην ανθρωπινη ταπινωση και στην σκλαβια, παρολα αυτα και οι 2 αυτοι διαφορετικοι ανθρωποι ηρθαν εδω για να βιωσουν ορισμενες καταστασεις....και οι 2 εχουν κατι να πουν, αλλον θα τον ενδιαφερουν και αλλον οχι...οποτε το πανεπιστημιο της ζωης υπαρχει για ολους και για ολα, δεν υπαρχουν εξαιρεσεις και διαδασκαλοι, καλο ειναι ο καθενας να εχεις τις εμπειριες του ωστε να μαθει μεσα απο αυτες...το που θα καταληξει στο τελος.....ειναι και αυτο μια εμπειρια που πρεπει να περασει!
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Πήγα να σε απαντήσω σοβαρά, αλλά διάβασα αυτά και το άφησα. Καλή καρδιά και καλά να είμαστε. Με τις υγείες μας. Έτσι ψηλά το κεφάλι. Για να μην πνιγεί από τα πελάγη της υποκρισίας. Κατά τα άλλα όταν διάβασα το "πανεπιστήμιο της ζωής", νόμιζα αναφερόταν σε κάποια σχολή που δίνει πτυχια πιστοποιητικά παρακολούθησης χωρίς υψηλές σουπερ ουαου απαιτήσεις. Μετά διαπίστωσα ότι αναφέρεται σε αυτό που ονομάζεται ως "η πιάτσα" (ή αλλιώς αγορά εργασίας, χωρίς φρου φρου θεωρίες). Αλλά έχω μια απορία. Οι μανατζαραίοι και λοιποί high skilled white collar dudes τι κάνουν αφού αποφοιτήσουν; Σε εταιρίες δεν δουλεύουν; Εργασιακή εμπειρία δεν αποκομίζουν; Με internal politics δεν ασχολούνται; (κάποιοι) 12ωρα δεν χτυπάνε; Άρα η απορία μου είναι, γιατί να θεωρείται μόνο για τους μη πτυχιούχους; TL;DR Συμφωνώ με τον/την astrosunnefo. Η ισορροπία είναι η καλύτερη προτίμηση. Το μεν άκρο του "τελείωσα την πρώτη τάξη δημοτικού και σε 10 χρόνια έμαθα να ταξιδεύω στο διάστημα" είναι εμετικό. Το δε άκρο του "αποφοίτησα από MIT φυσικής και μου παίρνει 25 χρόνια να υπολογίζω τους πλανήτες" είναι εξίσου εμετικό. Όπως θα έλεγε και ο Mikeius: "θάνατος και στους δύο"
totem_lost Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μην λέτε μαλακίες ρε. Το αν θα πάρεις μαθήματα ζωής πρέπει ντε και καλά να εξαρτάται από το αν πήρες πτυχίο; 1
michael92 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Το πανεπιστήμιο της ζωής έχει την ίδια επαγγελματική αποκατάσταση με το Ελληνικό πανεπιστήμιο.
livefreeordie Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Το πανεπιστήμιο της ζωής έχει την ίδια επαγγελματική αποκατάσταση με το Ελληνικό πανεπιστήμιο. Οτι τι ; Αν παρεις πτυχιο απο πανεπιστημιο στην Ελλαδα δε βρισκεις ποτε δουλεια;
fotaras13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Κάποιοι κάτι έχετε μπερδέψει... Δεν λέμε ότι όποιος έχει μια βιογραφικάρα πίσω του είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο αλλά φυσικά και το ανάποδο δεν ισχύει με την ίδια λογική. Δεν συζητάμε όμως αυτό, στην τελική δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας, οπότε ας αφήσουμε στην άκρη τις γραφικότητες περί καλών ανθρώπων και ψυχών.... Το θέμα είναι ότι κάποιος με background πίσω του είναι σίγουρα σε καλύτερη μοίρα από έναν που σπουδάζει ανώτατη πεζοδρομειακή στο καφενείο της γειτονιάς ή τον ταρίφα με το μπεγλέρη στο χέρι που θα σου μιλήσει με στόμφο για τα μαθήματα (ακα μπαρουφες) που έμαθε στο πεζοδρόμειο ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα