Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω άμα είναι ιδέα μου αλλά το θέμα με τις "ταμπέλες" έχει καταντήσει λίγο γελοίο πλέον; (τουλάχιστον δεν ισχύει μόνο στη δικιά μας χώρα αυτό οπότε φαντάζομαι δεν είμαστε "εμείς" το πρόβλημα..)

Ξυπνάς το πρωί και μέχρι το βράδυ παίζει να είσαι ότι υπάρχει σε -ιστής και κάτι παραπάνω.

Μερικά παραδείγματα..

• Δεν σου αρέσει αυτό που γίνεται με το μεταναστευτικό είσαι ναζιστής/χρησαυγίτης/ρατσιστής/εθνικιστής(wtf)
  • Σου αρέσει το έθνος σου είσαι εθνικιστής/ναζιστής/ρατσιστής
  • Δεν σου αρέσει κάτι LGBT related είσαι ομοφοβικός
  • Δεν συμφωνείς με ότι φεμινιστικό υπάρχει εκεί έξω είσαι μισογύνης/φαλλοκράτης/ρατσιστής/βάλε πολλά ακόμα εδώ (feminazi talking)
  • Σου αρέσει να τρως κρέας είσαι δολοφόνος/κτλ κτλ (vegan talking)
  • Προτιμάς τον Trump από την Hillary είσαι ρατσιστής/ναζιστής
  • Σου αρέσει μία Χ θρησκεία είσαι βλάκας/δολοφόνος/κτλ (αναλόγως τη θρησκεία)

Και αυτή η λίστα συνεχίζεται με πολλά ακόμα πράγματα.. (SJW κτλ)

Επίσης παίζει και το αντίθετο, δέχεσαι τα πάντα όλα (όσο μπούρδα και να είναι αυτό, και ας είναι αρκετά από αυτά αντίθετα μεταξύ τους) και είσαι πλέον "προχώ", αν όχι είσαι όλα τα παραπάνω.

Έχει καταντήσει χαζό όλο αυτό με τις "ταμπέλες" για τα πάντα. Τι προσπαθεί κάποιος να πετύχει; Να σε "μειώσει" για να νιώσει καλύτερα με τις απόψεις/επιλογές του ή να σε εκνευρίσει με την ηλιθιότητα του;

Δεν είναι εφικτό να έχεις την ίδια άποψη με όλους και είναι χαζό όλοι οι άλλοι να είναι βλάκες και εσύ ο έξυπνος.

Μόνο εγώ χέστηκα για το τι πιστεύει/κάνει ο άλλος εφόσον δεν με πρήζει με αυτό όλη τη μέρα;

Μόνο εμένα δεν με απασχολεί η άποψη του άλλου εφόσον δεν προσπαθεί να μου την shove down my throat;

Τα είπα και ηρέμησα. Ουφ -.-"

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξέρω άμα είναι ιδέα μου αλλά το θέμα με τις "ταμπέλες" έχει καταντήσει λίγο γελοίο πλέον; (τουλάχιστον δεν ισχύει μόνο στη δικιά μας χώρα αυτό οπότε φαντάζομαι δεν είμαστε "εμείς" το πρόβλημα..)

Ξυπνάς το πρωί και μέχρι το βράδυ παίζει να είσαι ότι υπάρχει σε -ιστής και κάτι παραπάνω.

Μερικά παραδείγματα..

• Δεν σου αρέσει αυτό που γίνεται με το μεταναστευτικό είσαι ναζιστής/χρησαυγίτης/ρατσιστής/εθνικιστής(wtf)
  • Σου αρέσει το έθνος σου είσαι εθνικιστής/ναζιστής/ρατσιστής
  • Δεν σου αρέσει κάτι LGBT related είσαι ομοφοβικός
  • Δεν συμφωνείς με ότι φεμινιστικό υπάρχει εκεί έξω είσαι μισογύνης/φαλλοκράτης/ρατσιστής/βάλε πολλά ακόμα εδώ (feminazi talking)
  • Σου αρέσει να τρως κρέας είσαι δολοφόνος/κτλ κτλ (vegan talking)
  • Προτιμάς τον Trump από την Hillary είσαι ρατσιστής/ναζιστής
  • Σου αρέσει μία Χ θρησκεία είσαι βλάκας/δολοφόνος/κτλ (αναλόγως τη θρησκεία)
Και αυτή η λίστα συνεχίζεται με πολλά ακόμα πράγματα.. (SJW κτλ)

Επίσης παίζει και το αντίθετο, δέχεσαι τα πάντα όλα (όσο μπούρδα και να είναι αυτό, και ας είναι αρκετά από αυτά αντίθετα μεταξύ τους) και είσαι πλέον "προχώ", αν όχι είσαι όλα τα παραπάνω.

Έχει καταντήσει χαζό όλο αυτό με τις "ταμπέλες" για τα πάντα. Τι προσπαθεί κάποιος να πετύχει; Να σε "μειώσει" για να νιώσει καλύτερα με τις απόψεις/επιλογές του ή να σε εκνευρίσει με την ηλιθιότητα του;

Δεν είναι εφικτό να έχεις την ίδια άποψη με όλους και είναι χαζό όλοι οι άλλοι να είναι βλάκες και εσύ ο έξυπνος.

Μόνο εγώ χέστηκα για το τι πιστεύει/κάνει ο άλλος εφόσον δεν με πρήζει με αυτό όλη τη μέρα;

Τα είπα και ηρέμησα. Ουφ -.-"

Εσυ μαλλον εισαι στ@@ιστης! Αρκει να μη στα κανουν Ζέπελιν οπως ειπες!
  • Like 1
Δημοσ.

Εσυ μαλλον εισαι στ@@ιστης! Αρκει να μη στα κανουν Ζέπελιν οπως ειπες!

Θες να αλλάξω το χέστηκα με δεν με νοιάζει/απασχολεί εφόσον δεν προσπαθεί να μου περάσει την άποψη του για την μόνη σωστή επιλογή, για να νιώσεις καλύτερα; Για ποιo λόγο να κάτσω να κρίνω/"ταμπελοποιήσω" τους άλλους με βάση αυτά που πιστεύουν;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Διότι είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον που διαφωνεί μαζί σου να σου βάλει μια ταμπέλα και στη συνέχεια να σου προσάψει ό,τι κακό στραβό κι ανάποδο έχει αυτή η ταμπέλα.

• Like 1
Δημοσ.

Για ποιo λόγο να κάτσω να κρίνω/"ταμπελοποιήσω" τους άλλους με βάση αυτά που πιστεύουν;

Γιατί παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία κάποιων το να ταμπελώσουν τον συνομιλητή αντίπαλο -αφού κακά τα ψέμματα πολλοί έτσι τους βλέπουν- ώστε να μην πάρουν στα σοβαρά τα επιχειρήματα τους. Όσο τυχόν εύστοχα ή άστοχα και να είναι αυτά (για τους ίδιους πάντα).

Επίσης, ΕΙΔΙΚΑ στην πολιτική και στην κοινωνία, έχουμε για κάποιο λόγο συνδυάσει την άποψη με το πρόσωπο. Έτσι, εκτός από ad hominem επιθέσεις του κώλου, τείνουμε να απορρίπτουμε μια άποψη προτού καν την ακούσουμε, όχι επειδή διαφωνούμε, αλλά μόνο και μόνο επειδή αυτός που την εκφράζει ψηφίζει Ζάβαλο, τρώει μαρούλια, έχει ράστα, ή ακούει Τερλέγκα ξέρω γω. There's your problem.

Μπαϊδεγουέι, δεν είναι μόνο οι από-swj-καιταρέστα-πλευράς που ταμπελώνουν έτσι; Τα ίδια που λένε οι μεν για τους δε, λένε και οι δε για τους μεν. Οπαδική λογική ίσως, αλλά στον αντίποδα οι βήγκαν είναι φλώροι, οι φεμινίστριες μισούν τους άντρες, οι ψηφοφόροι του τάδε κόμματος είναι κομμούνια, οι γιατροί είναι δολοφόνοι που μας κολλάνε καρκίνο και αυτισμό, οι άθεοι είναι ανήθικοι δολοφόνοι σατανιστές που πίνουν αίμα, και αυτοί που θα τολμήσουν να κρίνουν τα κακώς κείμενα ενός ιστορικού προσώπου ή ενός κράτους είναι αντι/ανθε/εντός-εκτός-και-επί-τα-αυτά-whatever. Και οι υπόλοιποι παίρνουμε ποπ κορν και απολαμβάνουμε.

Έτσι έχουμε μάθει δυστυχώς, και το να διαιωνίσουμε αυτή την οπαδική λογική είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να δούμε κάτι περισσότερο από αυτή, οπότε μην περιμένεις και πολλά.

Έχει πλάκα πάντως :D

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...