NeosEdw Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Θα με ενδιέφερε να δώσω Πανελλήνιες φέτος γιατί πήρα απόφαση να πάρω ένα πτυχίο. Το θέμα είναι ότι είμαι απόφοιτος ΕΠΑΛ και δεν θέλω να ξαναδώσω από ΕΠΑΛ γιατί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μιας και οι θέσεις για κάθε σχολή είναι πολύ μικρότερες από τις αντίστοιχες σε ΓΕΛ οπότε αντίστοιχα οι βάσεις είναι πολύ πιο ψηλα. Οπότε έχω πάρει απόφαση να δώσω μαζί με τους μαθητες ΓΕΛ αυτόν τον Μαιο. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι επειδή ακριβώς είμαι από ΕΠΑΛ δεν έχω καθόλου βάσεις ούτε σε βαθιά μαθηματικά, ούτε σε αρχαία, βιολογίες κτλ. κτλ. Οπότε σκέφτομαι να δώσω από Θεωριτική που εκεί είναι -από όσο έχω ακούσει- περισσότερο αποστήθιση και παπαγαλία. Έχω ελπίδες αν ξεκινήσω εντατικό διάβασμα από τώρα; Η Θεωριτική κατεύθυνση από πια μαθήματα αποτελείται άυτήν την στιγμή; Τα μόρια που στοχεύω είναι περίπου 16500. Ακούω αποψεις.
coveb74 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Τα μόρια που στοχεύω είναι περίπου 16500. Ακούω αποψεις. Ξέχνα το. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Καταρχήν τι σχολή θέλεις; Δεν μου φαίνεται δυνατόν να μάθεις αρχαία κατεύθυνσης και λατινικά σε έναν χρόνο :/
NeosEdw Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Καταρχήν τι σχολή θέλεις; Δεν μου φαίνεται δυνατόν να μάθεις αρχαία κατεύθυνσης και λατινικά σε έναν χρόνο :/ Είχα στο μυαλό μου πληροφορική αλλά φαντάζομαι δεν μπαίνω από Θεωρητική έτσι; Έχω στο μυαλό μου φιλολογικά. Κοίτα Αρχαία έχω κατι μικρές βάσεις από Γυμνάσιο επειδή πήγαινα και Φροντιστήρια. Αλλά φυσικά 3 χρόνια Λυκείου δεν έχω ξανασχοληθεί ούτε λίγο. Αλλά πιστεύω δεν θα μου είναι τελείως ξένα. Λατινικά μαύρα μεσάνυχτα, ξέρω καλα Αγγλικά πιάνεται ; Πιστεύεις υπάρχει και πιο εύκολη κατεύθυνση;
livefreeordie Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Τι εννοεις αν αρχισεις εντατικο διαβασμα απο τωρα; Επρεπε ΗΔΗ να εχεις αρχισει. Απο το καλοκαιρι μην σου πω,αφου δεν εχεις καθολου βασεις. Επειδη στοχευεις σε μια αρκετα καλη βαθμολογια νομιζω πως ειναι αρκετα δυσκολο να το καταφερεις απο το μηδεν ξεκινωντας απο σημερα. Σιγουρα αν στρωθεις στο διαβασμα τους μηνες που απομενουν κατι θα καταφερεις να γραψεις αλλα 16500 χλωμο το κοβω ,εως κι αδυνατον. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Είχα στο μυαλό μου πληροφορική αλλά φαντάζομαι δεν μπαίνω από Θεωρητική έτσι; Έχω στο μυαλό μου φιλολογικά. Κοίτα Αρχαία έχω κατι μικρές βάσεις από Γυμνάσιο επειδή πήγαινα και Φροντιστήρια. Αλλά φυσικά 3 χρόνια Λυκείου δεν έχω ξανασχοληθεί ούτε λίγο. Αλλά πιστεύω δεν θα μου είναι τελείως ξένα. Λατινικά μαύρα μεσάνυχτα, ξέρω καλα Αγγλικά πιάνεται ; Πιστεύεις υπάρχει και πιο εύκολη κατεύθυνση; Πληροφορική δεν μπαίνεις από Θεωρητική. Τα αρχαία του γυμνασίου είναι σαν να μαθαίνεις την αλφάβητο σε σχέση με αυτά που πρέπει να μάθεις στη κατεύθυνση. Τα αγγλικά δεν είναι κάν λατινογενής γλώσσα... Καλύτερα να μπεις στην οικονομική.
noFEARgr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 καλυτερα αν οντως θες να δωσεις απο το γενικο λυκειο , διαβασε ολον αυτον τον χρονο και τον επομενο και δωσε το 2018. Σε 6μιση μηνες δεν βγαινει με την καμια η υλη οτι και κατευθυνση να διαλεξεις.
NeosEdw Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Πληροφορική δεν μπαίνεις από Θεωρητική. Τα αρχαία του γυμνασίου είναι σαν να μαθαίνεις την αλφάβητο σε σχέση με αυτά που πρέπει να μάθεις στη κατεύθυνση. Τα αγγλικά δεν είναι κάν λατινογενής γλώσσα... Καλύτερα να μπεις στην οικονομική. Οικονομική; Θα το έχω υπόψιν. Από ποια μαθήματα αποτελείται αυτή η κατεύθυνση; καλυτερα αν οντως θες να δωσεις απο το γενικο λυκειο , διαβασε ολον αυτον τον χρονο και τον επομενο και δωσε το 2018. Σε 6μιση μηνες δεν βγαινει με την καμια η υλη οτι και κατευθυνση να διαλεξεις. Not an option. Καλά θα ήταν, αλλά και να ήθελα δεν έχω την δυνατότητα να κάθομαι να ξύνομαι 2 ολόκληρα χρόνια. Ευχαριστώ για τι απαντήσεις παιδιά. Ίσως να σκεφτώ το ενδεχόμενο να ξαναδώσω από ΕΠΑΛ γιατί εκεί όσο να πεις έχω καλές βάσεις.
kr0m Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Το να δώσεις απο ΕΠΑ.Λ είναι μονόδρομος. Απο το πουθενά και με αρχαία Γυμνασίου δεν πας να γράψεις 16.500 ρε φίλε...Όσο για την κατεύθηνση των οικονομικών, δε γνωρίζω πολλά πράγματα. Πάντως χωρίς να ξέρω αν είναι μάθημα βαρύτητας, τα Μαθηματικά κατεύθυνσης θα σου φανούν τρομερά δύσκολα..
Haldol Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Πες ότι με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρνεις και μπαίνεις από θεωρητική κατεύθυνση, και δεν χρειάζεσαι καν τις (μηδαμινές) μαθηματικές γνώσεις που σου έχει δώσει το ΕΠΑΛ. Τι θα κάνεις μετά στη σχολή της πληροφορικής, το σταυρό σου; Η πληροφορική είναι πνιγμένη με διάφορα μαθηματικά, θα τα βρίσκεις μπροστά σου κάθε λίγο. Ξέχνα το κι από 'μένα. 2
bilya Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Θα με ενδιέφερε να δώσω Πανελλήνιες φέτος γιατί πήρα απόφαση να πάρω ένα πτυχίο. ολη η νεοελληνική νοοτροπία σε μια φραση. 2
Dagobert Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Έχω στο μυαλό μου φιλολογικά. Η Θεωρητική είναι η πιο εύκολη κατεύθυνση για να γράψεις στο εύρος 11- 15: είτε με ελάχιστο διάβασμα, αλλά έχοντας βάσεις από προηγούμενα χρόνια, είτε χωρίς ιδιαίτερες βάσεις, αλλά με λιώσιμο για ένα εξάμηνο. Εξάλλου με εξαίρεση όσους πήγαιναν για Νομικά, ήταν η αγαπημένη κατεύθυνση των κακών μαθητών με έφεση στην παπαγαλία, επειδή κάπου θα περνούσαν χωρίς πολλά- πολλά. Τα δε τμήματα της Φιλοσοφικής- ειδικά επαρχία- κυμαίνονται στο 13-14. Άρα εφικτός στόχος. Αρχαία: μαθαίνεις παπαγαλία μεταφράσεις γνωστού, σχόλια, καλά γραμματική κι ότι πιάσεις από σύνταξη και άγνωστο. Λατινικά: είναι στάνταρ η ύλη. Μαθαίνεις παπαγαλία τις μεταφράσεις, γραμματική και σύνταξη των κειμένων. Ιστορία: προσπαθείς να βγάλεις παπαγαλία την ύλη και αφού έχεις δει υποδείγματα, αυτοσχεδιάζεις στις πηγές. Έκθεση: μαθαίνεις καλά τις ασκήσεις και από κει και πέρα διάβασε ένα βιβλίο που αναλύει θέματα εκθέσεων. Αν ξεκινήσεις εντατικά από τώρα, έχεις πιθανότητες.
NeosEdw Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Όσο για την κατεύθηνση των οικονομικών, δε γνωρίζω πολλά πράγματα. Πάντως χωρίς να ξέρω αν είναι μάθημα βαρύτητας, τα Μαθηματικά κατεύθυνσης θα σου φανούν τρομερά δύσκολα.. Ειμαι σίγουρος για αυτό γιαυτό ήθελα μια κατεύθυνση χωρίς μαθηματικά. Τι θα κάνεις μετά στη σχολή της πληροφορικής, το σταυρό σου; Η πληροφορική είναι πνιγμένη με διάφορα μαθηματικά, θα τα βρίσκεις μπροστά σου κάθε λίγο. Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά μόνος μου και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα από άποψη μαθηματικών διαφωνώ. Αλλά δεν θα αναπτυχθώ γιατί θα βγω off topic. Λοιπόν ευχαριστώ τους πάντες, τελικά θα ξαναδώσω από ΕΠΑΛ που λίγο πολύ έχω τις βάσεις. Η Θεωρητική είναι η πιο εύκολη κατεύθυνση για να γράψεις στο εύρος 11- 15: είτε με ελάχιστο διάβασμα, αλλά έχοντας βάσεις από προηγούμενα χρόνια, είτε χωρίς ιδιαίτερες βάσεις, αλλά με λιώσιμο για ένα εξάμηνο. Εξάλλου με εξαίρεση όσους πήγαιναν για Νομικά, ήταν η αγαπημένη κατεύθυνση των κακών μαθητών με έφεση στην παπαγαλία, επειδή κάπου θα περνούσαν χωρίς πολλά- πολλά. Τα δε τμήματα της Φιλοσοφικής- ειδικά επαρχία- κυμαίνονται στο 13-14. Άρα εφικτός στόχος. Αρχαία: μαθαίνεις παπαγαλία μεταφράσεις γνωστού, σχόλια, καλά γραμματική κι ότι πιάσεις από σύνταξη και άγνωστο. Λατινικά: είναι στάνταρ η ύλη. Μαθαίνεις παπαγαλία τις μεταφράσεις, γραμματική και σύνταξη των κειμένων. Ιστορία: προσπαθείς να βγάλεις παπαγαλία την ύλη και αφού έχεις δει υποδείγματα, αυτοσχεδιάζεις στις πηγές. Έκθεση: μαθαίνεις καλά τις ασκήσεις και από κει και πέρα διάβασε ένα βιβλίο που αναλύει θέματα εκθέσεων. Αν ξεκινήσεις εντατικά από τώρα, έχεις πιθανότητες. Nα και ένα ωραίο σχόλιο που δίνει λίγο κουράγιο. Ουσιαστικά λες να μάθω παπαγαλία την ύλη, θα το κοιτάξω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα