Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^

Σήμερα είμαι σε Κωέλιο Μόουντ:

"If you hate a person, then you’re defeated by that person." Confucius*

Και δε χρειάζεται να ειναι person.

* θα το έγραφα στα κινέζικα αλλά θα ειρωνευτεί ο Λουσιφερ...

• Like 3
  • Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ θέλει;

Έχουμε το πιο μπουρδέλο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη με χαοτική διαφορά μάλιστα.

Τα τελευταία χρόνια έχω νιώσει σε ολόκληρο το πετσί μου αυτό το σάπιο σύστημα αυτής της χώρας.

Και έχω τον κολλητό μου να μου αφηγήτε την ζωή , το κράτος κτλ. στην Σουηδία; 

Πολύ θέλει να την μισήσω; 

Καλό θα ήταν αντι να καταπιάνεσαι από ακραίες περιπτώσεις μεταξύ 2 χωρών όπως Ελλάδας και Σουηδίας, να ασχοληθείς με το τι προηγήθηκε ιστορικά σε αυτές τις χώρες και πιθανόν είμαστε έτσι όπως είμαστε σαν χώρα και σαν λαός. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι δεν ήρθε ποτέ ο διαφωτισμός στην Ελλάδα, από τις εποχές των αυτοκρατόρων των πασάδων και των σουλτάνων περάσαμε βίαια σε μια αστική δημοκρατία χωρίς να κατέχουμε τις προϋποθέσεις για να αγγίξουμε τα στάνταρτς των ξένων δυτικών κρατών. Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και υπόλοιπου δυτικού κόσμου (Ευρώπη-Αμερική) υπήρχαν ανέκαθεν, είτε 2016 είτε 1900 είτε 1800, μεσσαίωνας κοκ, μόνο στα αρχαία χρόνια υπερήχαμε. Για αυτούς τους λόγους δεν έχουμε αποβάλλει τον κοτζαμπασισμό μετά από τόσους αιώνες και διάφορες άλλες νοοτροπίες. Δεν υπάρχει λόγος να μισείς την Ελλάδα, απλά δέξου οτι εδώ έτυχε να γεννηθείς, και εγώ αυτό δέχομαι και κοιτάω πως να συνεχίσω την ζωή μου, υπάρχουν και χώρες πολύ χειρότερες της Ελλάδας σε νοοτροπία.

Όσο για το εκπαιδευτικό σύστημα. Γενικώς διαφωνώ με τον αρνητισμό που βλέπω από πάρα πολλούς. Και εγώ παλαιότερα το έκραζα αλλά οι απόψεις μου άλλαξαν όταν ήμουν φοιτητής, εκεί έβλεπα οτι ενώ το ίδρυμα που σπούδαζα μας προσέφερε κάποια πράγματα και προνόμοια, αρκετοί τα θεωρούσαν λίγα και ζητούσαν συνεχώς δικαιώματα. Επίσης έκραζαν την σχολή και διάφορους καθηγητές χωρίς να φταίνε σε κάτι αντι να παραδεχτούν διάφορα λάθη τους και παραπτώματα, εν ολίγοις υποβάθμιζαν από μόνοι τους το σύστημα και την σχολή από δικά τους λάθη, και με αυτό δεν λέω οτι δεν υπάρχουν προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν σου φταίει το σύστημα όταν δεν ξέρεις τι σου αρέσει όταν δεν επιλέγεις σωστά την σχολή και όταν θες πτυχίο χωρίς προσπάθεια. Τέλος πάντων αυτές οι συζητήσεις με την εκπαίδευση και το σύστημα με έχουν κουράσει, για εμένα φταίμε περισσότερο εμείς και οχι το σύστημα εκπαίδευσης.

Δημοσ.

Σουηδία; Είσαι σίγουρος;

ΥΓ. Διόρθωσα ένα γραμματικό λάθος.

Και έχω τον κολλητό μου να μου αφηγείται την ζωή , το κράτος κτλ. στην Σουηδία; 

Δημοσ.

Πολύ θέλει;

Έχουμε το πιο μπουρδέλο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη με χαοτική διαφορά μάλιστα.

Τα τελευταία χρόνια έχω νιώσει σε ολόκληρο το πετσί μου αυτό το σάπιο σύστημα αυτής της χώρας.

Και έχω τον κολλητό μου να μου αφηγήτε την ζωή , το κράτος κτλ. στην Σουηδία; 

Πολύ θέλει να την μισήσω; 

Lol... ελπίζω να μην χρειαστεί να πας στρατό γιατί εκεί θα δεις "καλοπέραση" (εάν δεν έχεις μέσο/βύσμα).

Κ γενικά να αναφέρω (όχι σε σένα) ότι πιο πολύ είναι απογοήτευση και όχι μίσος αυτό το συναίσθημα.

Δεν απογοητεύτεται κάποιος οταν είναι σε μία χώρα που:

- Επιβραβεύονται και βολεύονται οι χειρότεροι.

- Είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις σαν σκύλος για ψίχουλα ενώ οι προηγούμενοι που ανέφερα είναι εξασφαλισμένοι εφ'ορου ζωής.

- Σύνταξη δεν θα πάρεις ποτέ για να φάγανε οι τωρινοι συνταξιούχοι (βλέπε συντάξεις με 15ετία, εθελουσίες από τα 40ντα τους, άγαμες θυγατέρες και πολλά άλλα). Και αυτό ΑΝ βρεις δουλειά.

- Το σύστημα υγεία καταρρέει.

- Το δημόσιο υπάρχει για να πληρώνει τους μισθους και όχι να εξυπηρετεί τον πολίτη.

- Οι πρόσφυγες έχουν περισσότερες παροχές από τους (νόμιμους πολίτες) άστεγους.

- ... (άλλα πολλά, αλλά που να γράφω)

• Like 2
Δημοσ.

^

Σήμερα είμαι σε Κωέλιο Μόουντ:

"If you hate a person, then you’re defeated by that person." Confucius*

Και δε χρειάζεται να ειναι person.

* θα το έγραφα στα κινέζικα αλλά θα ειρωνευτεί ο Λουσιφερ...

Γράψτο γράψτο :P
Δημοσ.

Διότι οι πολιτικοί ψηφίζονται απο τους εαυτούς τους και οι πολίτες ειναι θεατές.

Να τος ο μαν ηρθε με φορα να μας ανοιξει τα ματια.Υπαρχουν δηλαδη ακομα ανθρωποι που πιστευουν οτι με την ψηφο τους διαμορφωνουν πολιτικο σκηνικο και κατ επεκταση πολιτικες?μπραβο μαν,να τον στεγνωνεις οταν τον πλένεις τον εγκέφαλο,θα πουντιασεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Γουίνστον το εξέφρασε κάπως έτσι: «Ο κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει.»

Ζίο, αναμένω λάηκ. :·)

• Like 4
Δημοσ.

Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Εκείνοι που ζουν δεκαετίες σε άλλη χώρα και δεν έχουν μάθει τη γλώσσα;

Δεν ξέρω ρε φίλε αν αυτό λέγεται ψυχανωμαλία.Ίσως για σένα να είναι.Μπορεί για σένα το κάθε τι που δεν είναι στα μέτρα σου να είναι έτσι.

Είναι δικαίωμά σου να νομίζεις έτσι.Δεν αμφιβάλλω.

Δημοσ.

Ο Γουίνστον το εξέφρασε κάπως έτσι: «Ο κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει.»

Ζίο, αναμένω λάηκ. :·)

Λολ.(μπορω να υπεραναλυσω αλλα βαριεμαι,κατι εγραψε παραπανω ενας για διαφωτισμο κ τα σχετικα μπορεις να παρεις μια μυρωδια)

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά το μίσος του το μετέφεραν οι πολιτικοί και όχι απαραίτητα η χώρα.

Οταν βλέπει εμένα παράδειγμα να μου κάνουν μείωση 500 ολόκληρα ευρώ ( η Ν. Δ. Το 2012) και όταν λέει ο Αλέξης θα πάρουμε αύξηση και παίρνουμε τα @@μας λογικό είναι να σκεφτεί κ ο κάθε νέος... Φαντάσου τι έχω να πάθω εγώ!!

Η χώρα σαν χώρα είναι μια χαρά, οι πολιτικοί την χάλασαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που νόμιζαν είναι βασιλιάδες και εμείς υπηρέτες τους.

Καλό wake-up call, γενικά έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για να καταλάβουν μερικοί σε τι χώρα βρίσκονται.

Και μόνο ότι ορισμένους τους τσακισε κυριολεκτικά η κρίση και ορισμένους δεν τους άγγιξε καν, αντί να μοιραστούν τα βάρη όσο γίνεται ισομερως καταλαβαίνεις για τι μπανανια πρόκειται...

• Like 2
Δημοσ.

Λολ; «Η χλεύη ειναι το όπλο του αδύναμου» Lowell

Δηλαδη τι?Να επιχειρηματολογισω επι της μαλακιας του Γουινστον?Ο μεσος πουθενας και αν μη τι αλλο ο γουινστον θα πρεπε να ξερει οτι το επιπεδο ενος λαου διαμορφωνεται απο την ηγεσια κοκ,χαμπαρι δεν ειχε ας πουμε για την βασιλικη αφρικανικη εταιρια ξερωγω για να μου πει ο ψιτ το 16 οτι οι αφρικανοι φταινε για την καταντια τους!λολ ρε!

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε φίλε αν αυτό λέγεται ψυχανωμαλία.Ίσως για σένα να είναι.Μπορεί για σένα το κάθε τι που δεν είναι στα μέτρα σου να είναι έτσι.

Είναι δικαίωμά σου να νομίζεις έτσι.Δεν αμφιβάλλω.

Πριν έκανα ολόκληρο μονόλογο υπερ των προσωπικών επιλογών του ατόμου και τώρα μου ζητάς να το πάρω πίσω;

Μπα όχι, δεν θα το κάνω.

Κανένας δεν πάει με χαμόγελο για να πεθάνει. Ονομάζεται φόβος και είναι έμφυτο ανθρώπινο χαρακτηριστικό όπως και το μίσος (που αναφέρθηκε παραπάνω).

Δημοσ.

Δηλαδη τι?Να επιχειρηματολογισω επι της μαλακιας του Γουινστον?Ο μεσος πουθενας και αν μη τι αλλο ο γουινστον θα πρεπε να ξερει οτι το επιπεδο ενος λαου διαμορφωνεται απο την ηγεσια κοκ,χαμπαρι δεν ειχε ας πουμε για την βασιλικη αφρικανικη εταιρια ξερωγω για να μου πει ο ψιτ το 16 οτι οι αφρικανοι φταινε για την καταντια τους!λολ ρε!

Επιμένεις στις υπεκφυγές. Ολο αυτό ξεκίνησε απο την καφενειακή διαπίστωση σου ότι η ηγεσία ευθύνεται για τα πάντα. Το μόνο που κάνεις με όλες σου τις απαντήσεις ειναι να έπιβεβαιώνεις το ανύπαρκτο βάθος των «επιχειρημάτων» σου. Και επειδή έφερες τους Αφρικανούς στη συζήτηση (αυτούς τους ίδιους που έδιωξαν τους αποικιοκράτες), θα αφήσω τον George Washington Carver να απαντήσει στις δεκάδες δικαιολογίες σου («μυρωδιές» κατά τα λεγόμενα σου): «Το 99% των αποτυχιών προέρχεται απο ανθρώπους που βρίσκουν δικαιολογίες».

Αν αναλογιστεί κανείς πως η αναγέννηση τελείωσε το 17ο αιώνα, υπάρχουν 400 χρόνια για να βρέθουν κι άλλες δικαιολογίες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...