Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ξέρω τέτοια περίπτωση και μάλιστα 2x -- ίσως θα μπορούσα να βάλω και τον εαυτό μου μέσα γιατί επίσης 2x αισθανόμουν απόλυτη σιγουριά στο εργασιακό παρότι όχι ΔΥ. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για σενάριο βρίσκουμε όμορφα και ωραία δουλειά και πριν μπείς στο αεροπλάνο έχουν μπει οι υπογραφές.

Είσαι εξωτερικό φίλε;

• Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν φτάσαμε στο σημείο ΔΥ να θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πάρα πολυ σοβαρά.

Γνωρίω περίπτωση ΔΥ που μετά τις περικοπές δεν άντεχε άλλο, συκωθηκε και έφυγε για Ελβετία και ακούω καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε καν ρε συ, στις μεγάλες εταιρίες είναι πάρα πολύ καλές οι συνθήκες, καλύτερες από τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα. Αλλά ακόμα και έτσι δουλεύεις πραγματικά ένα 8ωρο τη μέρα ενώ ως ΔΥ αν είσαι στοιχειωδώς καβαντζωμένος είσαι πολύ πιο άνετος.

Πασιέντζα FTW;  :rolleyes:

Και μετά λέμε για Μνημόνια και Σόιμπλε...

• Like 2
Δημοσ.

Κοίταξε στην Γερμανία αν θα πας σαν εργάτης χωρίς να έχεις άτομα να σε βοηθήσουν στην αρχή είναι λίγο λαχείο... Αν από την άλλη είσαι όπως εγώ και έχεις συγγενείς/φίλους που μπορούν και θέλουν να σε βοηθήσουν κάνεις παπάδες ακόμα και χωρίς να ξερεισ ούτε καλημέρα να λες (όπως εγώ)... Ξεκίνησα με 1500 και ήταν πολύ καλά ειδικά για αρχή... Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν μου φτάνουν αν πω ότι θα πάω να μείνω μόνος μου...

Κάποια πράγματα εδώ είναι φθηνότερα από Ελλάδα κάποια πράγματα είναι ακριβότερα από Ελλάδα οπότε δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα αν είναι φθηνότερη ή ακριβότερη η ζωή εδώ... Στα μάτια τα δικά μου πάντως φαίνεται ακριβότερη η Γερμανία...

Για ένα φίλο που ρώτησε πόσο περίπου θα παίρνει σαν οδηγός βαν δεν υπάρχει φιξ τιμή φίλε μου είναι ανάλογα σε ποια εταιρία θα βρεις δουλειά...

Για έναν ακόμα φίλο που είπε κάτι για πίεση στην δουλειά θα πω ότι είναι πάλι ανάλογα το που θα δουλέψεις... Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες λένε ΜΑΚΡΙΆ από τους Έλληνες ξέρω περίπτωσεις που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου... Όπως επίσης ξέρω και άτομα που έρχονται απο Ουγγαρία (κυρίως) και δουλεύουν σε διάφορες εταιρίες μέσω γραφείων ενοικίασης, και αυτούς επίσης τους πίνουν το αίμα για ένα κομμάτι ψωμί (όχι σε όλες τις εταιρείες)... Αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά όλα αυτά και συμβαίνουν κυρίως σε αυτούς που δεν ξέρουν γερμανικά και δεν έχουν κάποιον που να θέλει πραγματικά να τους βοηθήσει...

Τέλος η άποψη μου είναι εφόσον ο φίλος σου γνωρίζει την γλώσσα να δοκιμάσει και ας έχει σίγουρη δουλειά... Τίποτα δεν είναι σίγουρο στην Ελλάδα...

• Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε στην Γερμανία αν θα πας σαν εργάτης χωρίς να έχεις άτομα να σε βοηθήσουν στην αρχή είναι λίγο λαχείο... Αν από την άλλη είσαι όπως εγώ και έχεις συγγενείς/φίλους που μπορούν και θέλουν να σε βοηθήσουν κάνεις παπάδες ακόμα και χωρίς να ξερεισ ούτε καλημέρα να λες (όπως εγώ)... Ξεκίνησα με 1500 και ήταν πολύ καλά ειδικά για αρχή... Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν μου φτάνουν αν πω ότι θα πάω να μείνω μόνος μου...

Κάποια πράγματα εδώ είναι φθηνότερα από Ελλάδα κάποια πράγματα είναι ακριβότερα από Ελλάδα οπότε δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα αν είναι φθηνότερη ή ακριβότερη η ζωή εδώ... Στα μάτια τα δικά μου πάντως φαίνεται ακριβότερη η Γερμανία...

Για ένα φίλο που ρώτησε πόσο περίπου θα παίρνει σαν οδηγός βαν δεν υπάρχει φιξ τιμή φίλε μου είναι ανάλογα σε ποια εταιρία θα βρεις δουλειά...

Για έναν ακόμα φίλο που είπε κάτι για πίεση στην δουλειά θα πω ότι είναι πάλι ανάλογα το που θα δουλέψεις... Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες λένε ΜΑΚΡΙΆ από τους Έλληνες ξέρω περίπτωσεις που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου... Όπως επίσης ξέρω και άτομα που έρχονται απο Ουγγαρία (κυρίως) και δουλεύουν σε διάφορες εταιρίες μέσω γραφείων ενοικίασης, και αυτούς επίσης τους πίνουν το αίμα για ένα κομμάτι ψωμί (όχι σε όλες τις εταιρείες)... Αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά όλα αυτά και συμβαίνουν κυρίως σε αυτούς που δεν ξέρουν γερμανικά και δεν έχουν κάποιον που να θέλει πραγματικά να τους βοηθήσει...

Τέλος η άποψη μου είναι εφόσον ο φίλος σου γνωρίζει την γλώσσα να δοκιμάσει και ας έχει σίγουρη δουλειά... Τίποτα δεν είναι σίγουρο στην Ελλάδα...

Εγώ ρώτησα για βαν, έχω προϋπηρεσία 15 ετών, το ξέρω ότι εξαρτάται από την εταιρία.. Η χαμηλότερη δηλαδή τιμή που δίνεις ποια είναι ; Ελλάδα ας πούμε η χαμηλότερη είναι 800 για 5 ημέρες 8 ώρες, στη Γερμανία πόσο το κόβεις ;

Δηλαδή στην εταιρία της γειτονιάς πόσο;

Στην Mercedes πόσο;

Εννοείται ότι θα μάθω γλώσσα πριν πιάσω δουλειά εκεί.

Δημοσ.

Για έναν ακόμα φίλο που είπε κάτι για πίεση στην δουλειά θα πω ότι είναι πάλι ανάλογα το που θα δουλέψεις... Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες λένε ΜΑΚΡΙΆ από τους Έλληνες ξέρω περίπτωσεις που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου...

Παντού το ακούω αυτό. Και Τούρκους. Είναι η ανατολίτικη νοοτροπία μάλλον...

Δημοσ.

Πες μου και αλλα. Εχω χρονο να τα ακουσω βλεπεις επειδη στο Γερνανισταν οπως το χαρακτηριζεις οι συνθηκες εργασιας μου ειναι σχεδον ειδυλλιακες. Καθε λεπτο που καθομαι στην δουλεια περα απο τις στανταρ 39 τις παιρνω σε αδεια βλεπεις.

Fast forward 3 χρονια και 2 διαφορετικες εταιρειες μετα ποτε δεν εννοιωσα να εχει απο μενα την παραμικρη παραλογη απαιτηση.

Με τι ασχολείσαι αν επιτρέπετε;

Δημοσ.

Οκ

Το παλληκάρι που θέλει να πάει γερμανιστάν ενδέχεται να είναι ανειδίκευτος,και μεγάλες οι πιθανότητες να είναι Leiharbeiter (Eνοικιαζόμενος εργάτης).
Oπότε μην τα βλέπεις όλα θετικά όπως η δουλειά που απασχολείσαι.
Φυσικά υπάρχουν καλές θέσεις αλλά οι σκατοδουλιές είναι πιο πολλές.

Και φυσικά ξέρω η Ελλάδα έγινε μπουρδέλο.
Αλλά έχει ήδη μία καλή θέση....και είναι μεγάλο το ρίσκο.

Δημοσ.

Προσωπική μου εμπειρία, μετά απο μια σχεδόν δεκαετία στη Γερμανία και πήγα με πτυχίο και μεταπτυχιακό και χωρίς να ξέρω γερμανικά.

1. Δε χρείαστηκα μέσο για να βρω δουλειά.

2. Δούλευα 8 ώρες την ημέρα και όποτε ήθελα μέχρι 10 και είχα περισσότερες μέρες άδεια ή θα μπορούσα τις εξαργυρώσω (που ποτέ δεν το έκανα).

3. Τις ώρες που ήμουν στο γραφείο, δούλευα σε κανονικό ρυθμό. Όταν χρειάστηκε να βγάλουμε παραπάνω δουλειά για να πιάσουμε κάποια καταληκτική ημερομηνία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δούλεψα σκληρά και ο κόπος μου αναγνωρίστηκε.

4. Έφυγα απο τη Γερμανία όντας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Επομένως έφυγα σε επίπεδο που πολλοί Γερμανοί συνάδελφοί μου εποφθαλμιούσαν.

Ζούσα στο αμβούργο, επομένως έπρεπε να είμαι προσεκτικός με τα έξοδα μου, αλλά είχα άνετη ζωή.

Έφυγα διότι ένιωθα πως είχα ταβανιάσει επαγγελματικά πριν καν γίνω 30.

• Like 3
Δημοσ.

Προσωπική μου εμπειρία, μετά απο μια σχεδόν δεκαετία στη Γερμανία και πήγα με πτυχίο και μεταπτυχιακό και χωρίς να ξέρω γερμανικά.

1. Δε χρείαστηκα μέσο για να βρω δουλειά.

2. Δούλευα 8 ώρες την ημέρα και όποτε ήθελα μέχρι 10 και είχα περισσότερες μέρες άδεια ή θα μπορούσα τις εξαργυρώσω (που ποτέ δεν το έκανα).

3. Τις ώρες που ήμουν στο γραφείο, δούλευα σε κανονικό ρυθμό. Όταν χρειάστηκε να βγάλουμε παραπάνω δουλειά για να πιάσουμε κάποια καταληκτική ημερομηνία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δούλεψα σκληρά και ο κόπος μου αναγνωρίστηκε.

4. Έφυγα απο τη Γερμανία όντας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Επομένως έφυγα σε επίπεδο που πολλοί Γερμανοί συνάδελφοί μου εποφθαλμιούσαν.

Ζούσα στο αμβούργο, επομένως έπρεπε να είμαι προσεκτικός με τα έξοδα μου, αλλά είχα άνετη ζωή.

Έφυγα διότι ένιωθα πως είχα ταβανιάσει επαγγελματικά πριν καν γίνω 30.

Και τελικά τι κάνεις Ελλάδα;

Δημοσ.

Δεν είμαι Ελλάδα καρδιά μου.

Που είσαι;

αν φτάσαμε στο σημείο ΔΥ να θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πάρα πολυ σοβαρά.

Όντως...

Δημοσ.

Kαμια ωριτσα απο μενα....  :ph34r:  :-D  (by plane ofc)

Ειναι καλυτερα δηλαδη εκει ; ( μιλαμε για Αμερικη ,σωστα ; ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...