Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης ένα πράγμα να προσέχετε για το εξωτερικό που δεν γνωρίζετε μερικοί που τώρα ψάχνεστε για έξω, είναι πως πολλοί ελληνάρες που πάνε εκεί λένε μεγάλους μισθούς για να το παίξουν κάποιοι, και δε μιλάμε για άτομα με κατάρτιση ή επιστημονικό προσωπικό μιλάω ακόμη κ για ανειδίκευτους, άλλα μιλάνε ΓΙΑ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. Οι κρατήσεις έξω πάνε  από 30-50% των μεικτών. Είχα γνωστό που κοκορευόταν ότι παίρνει 3000 ευρώ άλλα στη τσέπη του έμπαιναν 1800. Γι αυτό βαστάτε μικρό καλάθι. Κ να κάνετε δική σας έρευνα μην ακούτε τον  κάθε τυχάρπαστο που λόγο γνωριμίας του έκατσε δουλειά έξω.

Ισχύει αυτό...

Έχω γνωστό ο οποίος κοκορεύεται ότι βρήκε δουλειά με πολλά λεφτά και ζωάρα στη Γερμανία (στρωμένη εντωμεταξύ από τη γυναίκα του που έκανε τα κοννέ) .

Μένουν σε μεγάλη πόλη της Γερμανίας ανειδίκευτοι και οι δύο αλλά για το συγκεκριμμένο άτομο κρατάω πολύ μικρό καλάθι... Ήταν από αυτούς που όταν ήταν Ελλάδα "πήδαγε μοντέλα"  τα βράδια (κουασιμόδος εντωμεταξύ), το ξεχαρβαλωμένο φίατ που οδηγούσε πέρναγε για πλάκα πορσε στο δρόμο, δούλευε σερβιτόρος σε μαγαζί γ' κατηγορίας στην Αθήνα και ηταν τοσο ευχαριστημενοι μαζι του που μεχρι και λεφταδες πήγαιναν και συνολικά καθάριζε 50 ευρώ/βραδιά με τα πουρμπουαρ ...

Ναι ντάξει εμένα με έπεισε για τη ζωή που κάνει στη Γερμανία...

Από την άλλη συμφοιτητής μου που τράβηξε για Αγγλία καμιά 30+ σήμερα με μεταπτυχιακό πίσω του που το έκανε εκεί μου λέει ότι με 1800 δύσκολα τη βγάζει στο Λονδίνο με την κοπέλα του...

Δημοσ.

Εντάξει, τόσο σημαντικοί οι δρόμοι πια; Μπορεί να μην οδηγάει ο ts... :Ρ

(που δεν είναι και χάλια εν το μεταξύ... βασικά μια χαρά ειναι)

Όταν το 40% του μισθού σου (αυτό που από τα 3000 μεικτά φεύγουν τα 1200) πηγαίνει στο κράτος/δήμο/κλπ, τότε ΚΑΙ οι δρόμοι είναι σημαντικοί.

Δηλαδή να ξέρεις αν τα έργα τα τελειώνουν ή τα παρατάνε στη μέση.

Όχι φίλε δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα,ζεις και έτσι.

Εγώ απλά ήθελα να τονίσω ότι και κει δεν είναι όλα τέλεια όπως πολλοί τα παραλένε.

Αυτήν την κλισεδιά την ακούω πολλά χρόνια. Δυστυχώς είναι λάθος.

Κατά πρώτον, οι περισσότεροι ουσιαστικά λένε ότι είναι πολύ καλύτερα. Όταν εκθειάζουν το κάνουν από ενθουσιασμό αλλά αυτό δεν αναιρεί τα επίπεδα ζωής που έχουν κάνει καθημερινότητα πολλές χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Κατά δεύτερον, η λογική του "αφού δεν είναι τέλειο" δεν βοηθάει στο να πάει κάποιος από το "μετριοκαλό" στο "πολύ καλό". Όχι απαραίτητα η μετοίκηση από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά στο ερώτημα "τι κάνει το ένα που δεν κάνει το άλλο;". Τι θα βελτιωθεί αν η μόνη επιτρεπτή σύγκριση είναι μόνο εκείνη με το "τέλειο";

Και τρίτον, καλά κάνεις και ασκείς κριτική στην υπερβολή. Αλλά δες όμως και τι ωραία σου ζουμάρουν τις τρυπούλες ή τις ρωγμές τα news sites για να σου πασάρουν το "υπάρχει χοντρό πρόβλημα με τους δρόμους". Ναι οκ ο taxpayer πρέπει να γνωρίζει αν η τρυπούλα της ασφάλτου προήλθε από υποδεέστερα υλικά ή από έντονες φυσικές συνθήκες.

Στο κάτω κάτω πληρώνει μέχρι και την επισκευή τους.

Δημοσ.

Καλα και θεσσαλονικη εχει κινηση φιλε...

οταν λες δεν φευγει ; δηλαδη μπορει να παει και 10 το βραδυ απληρωτος ;

Σε καμία περίπτωση... Σίγουρα τους οδηγούς της DHL τους τρέχουν πολύ (τους βλέπω κάθε μέρα) αλλά ο φίλος ποιο πάνω λέει βλακειες... Στην Γερμανία απαγορεύεται από τον νόμο να δουλέψεις περισσότερο από 10 ώρες την μέρα... Οι οδηγοί δε είναι υποχρεωμένοι κάθε 4 ώρες να κάνουν διαλλημα (πληρωμενο)... Αν δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες θα βάλουν και άλλα άτομα να δουλέψουν...

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση... Σίγουρα τους οδηγούς της DHL τους τρέχουν πολύ (τους βλέπω κάθε μέρα) αλλά ο φίλος ποιο πάνω λέει βλακειες... Στην Γερμανία απαγορεύεται από τον νόμο να δουλέψεις περισσότερο από 10 ώρες την μέρα... Οι οδηγοί δε είναι υποχρεωμένοι κάθε 4 ώρες να κάνουν διαλλημα (πληρωμενο)... Αν δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες θα βάλουν και άλλα άτομα να δουλέψουν...

Έτσι μπράβο... Κοίταξε αν παίρνω 1800 με συμφέρει να πάω εκεί και ας τρέχω, το κάνω ήδη εδώ τόσα πολλά χρόνια, επίσης διάλειμμα εδώ δεν κάνουμε με την καμία και εξάλλου αν πάω Γερμανία θέλω να μπω οδηγός σε σχολικό λεωφορείο, τα κουριερ ήταν παράδειγμα για να μάθω τι παίζει.

Όποιος έχει πληροφορίες για οδηγό έως 3.5 τόνους ας γράψει.

Δημοσ.

Στο κάτω κάτω πληρώνει μέχρι και την επισκευή τους.

Εννοείς μήπως ότι αν πάθεις ζημιά στο αυτοκίνητο λόγω του χαλασμένου άσφαλτου,θα σε αποζημιώσει το κράτος;

Δημοσ.

Επίσης ένα πράγμα να προσέχετε για το εξωτερικό που δεν γνωρίζετε μερικοί που τώρα ψάχνεστε για έξω, είναι πως πολλοί ελληνάρες που πάνε εκεί λένε μεγάλους μισθούς για να το παίξουν κάποιοι, και δε μιλάμε για άτομα με κατάρτιση ή επιστημονικό προσωπικό μιλάω ακόμη κ για ανειδίκευτους, άλλα μιλάνε ΓΙΑ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. Οι κρατήσεις έξω πάνε  από 30-50% των μεικτών. Είχα γνωστό που κοκορευόταν ότι παίρνει 3000 ευρώ άλλα στη τσέπη του έμπαιναν 1800. Γι αυτό βαστάτε μικρό καλάθι. Κ να κάνετε δική σας έρευνα μην ακούτε τον  κάθε τυχάρπαστο που λόγο γνωριμίας του έκατσε δουλειά έξω.

Γουστάρωωωω !!

Που υπογράφω ?

Του χρόνου έχω υπολογίσει ότι με τον έναν ή άλλο τρόπο θα μου φέυει προς το κράτος το 60-65% των κερδών μου ως Ελ. επαγγελματίας.

Σε λίγο δε θα μιλάμε για βουλγάρικα μπλοκάκια αλλά για Γερμανικά.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως Γερμανία χωρίς γνωστούς και συγγενείς δεν πας, θα σε φάει η μαρμαγκα.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι μπράβο... Κοίταξε αν παίρνω 1800 με συμφέρει να πάω εκεί και ας τρέχω, το κάνω ήδη εδώ τόσα πολλά χρόνια, επίσης διάλειμμα εδώ δεν κάνουμε με την καμία και εξάλλου αν πάω Γερμανία θέλω να μπω οδηγός σε σχολικό λεωφορείο, τα κουριερ ήταν παράδειγμα για να μάθω τι παίζει.

Όποιος έχει πληροφορίες για οδηγό έως 3.5 τόνους ας γράψει.

Δεν θα πρέπει να μάθεις και κόστος ζωής στην πόλη που θα πας; Τα 1800 από μόνα τους δε λένε κάτι νομίζω, μπορεί να είναι λίγα, πολλά ή οριακά.  

Δημοσ.

Αναφέρθηκα στην κατασκευή των δρόμων και όχι στο traffic. Αυτό που λες υπάρχει στις περισσότερες πόλεις, ειδικά σε ώρες πριν/μετά τη δουλειά.

Και να μην ξεχάσω το βασικότερο. Κόρνες, κόρνες, κόρνες. Είδος προς εξαφάνιση! 

Με τις κωλοεξατμίσεις τι γίνεται; Γιατί αυτές με ενοχλούν πολύ περισσότερο από την κόρνα και υπάρχουν παντού στην Ελλάδα όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Γουστάρωωωω !!

Που υπογράφω ?

Του χρόνου έχω υπολογίσει ότι με τον έναν ή άλλο τρόπο θα μου φέυει προς το κράτος το 60-65% των κερδών μου ως Ελ. επαγγελματίας.

Σε λίγο δε θα μιλάμε για βουλγάρικα μπλοκάκια αλλά για Γερμανικά.

Εγώ δεν είπα ότι είναι παράλογες οι κρατήσεις που οι περισσότεροι απ'οτι φαίνεται αυτό συγκράτησαν. Είπα ότι πολλοί φουσκώνουν τις αποδοχές τους για να κάνουν το κομμάτι τους στη "πλέμπα" που έχει μείνει Ελλάδα και δημιουργούν την εντύπωση ότι οι μισθοί είναι παντελονάτες απόδοχές. "Μλκ τα μαθες ο Πάνος βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο στη γερμανία και πέρνει 2χιλιάδες + μισθό1!!!!!" Ενώ στην πραγματικότητα ο Παναγιώτης παίρνει 1400. Σαφώς και οι κρατήσεις είναι χρήσιμες γιατί πάνε σε υποδομές κ έχουν αναταποδοτικότητα και επωφελείται ο πολίτης και υπάρχει οργάνωση και υγεία μέχρι ενός σημείου. Το προτιμώ από το 25% φόρου του αμερικάνου και μετά αν σπάσω κανα πόδι να φεύγει το εισόδημα μερικών μηνών για απλά νοσήλεια, ή το να πάθω κάτι και να σαπίσω από εκεί που θα ήταν αντιμετωπίσιμο. Άλλα ας μάθουν επιτέλους κάποιοι όταν μιλάνε, να έχει ευκρίνεια ο λόγος τους, κ αυτοί που ακούνε να ΡΩΤΑΝΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Γιατί αν έχω βαρεθεί 2 πράγματα από όλα τα κακα της Ελλάδας, είναι το παπατζηλίκι και τα φούμαρα.

Κανείς(σχήμα λόγους) δε λέει ότι στη Γερμανία είναι χειρότερα από την Ελλάδα γιατί πολύ απλά θα ήταν/είναι ηλίθιος ή παλιάς κοπής που έχει μάθει με το σύστημα της Ελλάδας και είναι δύσκολο να αλλάξει τα μυαλά του. Απλά εγώ εστιάζω στο κομμάτι της αντικειμενικότητας. Γιατί έχω φύγει κι εγώ ντουγρού για δουλειά που έκατσε παλιότερα και τα πράγματα δεν ήταν όπως μου τα έλεγαν(όχι Γερμανία) και ζορίστηκα υπερβολικά κ με τη διαμονή κ τα χρήματα κι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω. Βέβαια τώρα όταν ακούω για κάτι έξω κοιτάω το backround του ατόμου που μου το λέει. Είναι μορφωμένος; έχει παιδεία; Είναι αντικειμενικός γενικότερα; Είναι κάγκουρας; Είναι πιτσιρικάς που τα θεωρεί όλα no problem ; Είναι κάποιος που έχει κομπόδεμα κ απλά είπε να απασχοληθεί σε άλλη χώρα; κ.ο.κ. Defacer σαφώς και είναι συγκρίσιμο μέγεθος οι καθαρές αποδοχές γιατί στην τελική αυτό έχει σημασία για να ξέρεις πως τα βγάζεις πέρα. Το να παίρνει κάποιος 3000 ευρώ στην ίδια δουλειά στη Δανία κ ένας άλλος στη Γερμανία τι σύγκριση κάνεις; Πρέπει να κάτσεις να ψάξείς ΕΣΥ που στο λένε, που μένουν. Τι εισφορές πληρώνουν, τι ασφάλεια έχουν κτλ. Ενώ αν σου πει κάποιος "Εγώ καθαρίζω τόσα και έχω μικτά τόσα" είναι η καλύτερη απάντηση. Αυτό που λες ότι τα μεικτά είναι μόνο το μέτρο σύγκρισης είναι λάθος. Εκτός αν δουλεύεις ευρωπαικός λογιστής και έχεις όλες τις πληροφορίες στα χέρια σου.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα πρέπει να μάθεις και κόστος ζωής στην πόλη που θα πας; Τα 1800 από μόνα τους δε λένε κάτι νομίζω, μπορεί να είναι λίγα, πολλά ή οριακά.

Φυσικά θα πρέπει... 1800 βάλε και υπερωρίες αλλά 400; 2200 συν επίδομα παιδιού 2Χ200 2600",συν ταμείο η γυναίκα μου; στην ξεφτίλα το ταμείο 800,3400.

Νομίζω ζεις σαν βασιλιάς. Άσε που η γυναίκα μου έχει γεννηθεί εκεί, δεν μπορεί κάτι θα δικαιούται σε επίδομα μάνας κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως Γερμανία χωρίς γνωστούς και συγγενείς γλώσσα δεν πας, θα σε φάει η μαρμαγκα.

Μην πολυβασίζεστε σε επιδόματα, υπάρχει η σκέψη να μειωθούν ή κοπούν κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Μην πολυβασίζεστε σε επιδόματα, υπάρχει η σκέψη να μειωθούν ή κοπούν κάποια στιγμή.

Το αποκλείω στη Γερμανία σε άλλες χώρες ναι ίσως.

• Like 1
Δημοσ.

Ήδη καταργήθηκαν τα επιδόματα στην Γερμανία, πέρα του επιδόματος λογο προηγούμενης εργασίας( θα πρέπει να δουλέψεις δηλαδή τουλάχιστον έναν χρόνο στην χώρα). Οι νεοι ανεργοι μεταναστες αποκλυονται απο τα επειδοματα για τα πρωτα 5 χρόνια .

https://www.ft.com/content/25bec884-0d52-11e6-9cd4-2be898308be3

H γυναικα σου ειμαι αρκετα σιγουρος οτι δεν θα δικαιουτε τιποτα απο το ταμειο οπως αναφερεις, μιας και θα φαινεται το συνολικο σας οικογενειακο εισοδημα. Τα επιδοματα παιδιων τα υπολογισες ηδη, δεν υπαρχει επιδομα μανας ξεχωριστο. 

Αμα μιλαμε για πολυ στυλ Μοναχο, Στουγγαρδη ετσ ετσ, για σπιτι 4 ατομων, θεωρω κατω απο 1000 πολυ δυσκολο να βρεις. Στην Ελλαδα, ακομη και με Αθηνα, βρισκεις ανετα με 500 , συμπεριλαμβανωμενων ΔΕΗ και θερμανη και νερο.

Δημοσ.

Φυσικά θα πρέπει... 1800 βάλε και υπερωρίες αλλά 400; 2200 συν επίδομα παιδιού 2Χ200 2600",συν ταμείο η γυναίκα μου; στην ξεφτίλα το ταμείο 800,3400.

Νομίζω ζεις σαν βασιλιάς. Άσε που η γυναίκα μου έχει γεννηθεί εκεί, δεν μπορεί κάτι θα δικαιούται σε επίδομα μάνας κλπ.

Tι βασιλιάς βρε φίλε θα ζήσεις από την στιγμή που αν παίρνεις 1800 καθαρά και για να βγάλεις αλλα 400 από τις υπερωρίες θα πρέπει να δουλέψεις άλλες 50 ώρες τον μήνα επιπλέον;50 ώρες είναι από τουλάχιστον 2 ώρες υπερωρία την μέρα.Δηλαδή θα γίνεις πτώμα στην δουλειά....αλλα ζεις σαν βασιλιάς;Ωραίος....και να μην σου πω 3 ώρες επιπλέον την μέρα που είναι και το πιο πιθανόν...
  • Like 1
Δημοσ.

Tι βασιλιάς βρε φίλε θα ζήσεις από την στιγμή που αν παίρνεις 1800 καθαρά και για να βγάλεις αλλα 400 από τις υπερωρίες θα πρέπει να δουλέψεις άλλες 50 ώρες τον μήνα επιπλέον;50 ώρες είναι από τουλάχιστον 2 ώρες υπερωρία την μέρα.Δηλαδή θα γίνεις πτώμα στην δουλειά....αλλα ζεις σαν βασιλιάς;Ωραίος....και να μην σου πω 3 ώρες επιπλέον την μέρα που είναι και το πιο πιθανόν...

Δεν κατάλαβες αγόρι μου, Ελλάδα δουλεύω 10 ώρες και παίρνω 800,αρα εκεί βασιλιάς δεν θα είμαι; Ελλάδα δουλεύω και Σάββατο 6 ώρες δωρεάν έπειτα από συμφωνία, άρα πως το βλέπεις;

Ήδη καταργήθηκαν τα επιδόματα στην Γερμανία, πέρα του επιδόματος λογο προηγούμενης εργασίας( θα πρέπει να δουλέψεις δηλαδή τουλάχιστον έναν χρόνο στην χώρα). Οι νεοι ανεργοι μεταναστες αποκλυονται απο τα επειδοματα για τα πρωτα 5 χρόνια .

https://www.ft.com/content/25bec884-0d52-11e6-9cd4-2be898308be3

H γυναικα σου ειμαι αρκετα σιγουρος οτι δεν θα δικαιουτε τιποτα απο το ταμειο οπως αναφερεις, μιας και θα φαινεται το συνολικο σας οικογενειακο εισοδημα. Τα επιδοματα παιδιων τα υπολογισες ηδη,

δεν υπαρχει επιδομα μανας ξεχωριστο.

Πάλι κέρδος έχω εφόσον Ελλάδα από επίδομα είναι 80 ευρω κάθε δύο μήνες για δύο παιδιά, ξυστά... @@ σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...