Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχω μπει σε σπίτι και έχει όπως μου είπε ο τύπος έχει θερμοπομπούς παραθέτω και εικόνα να καταλάβετε

(1ν στο σαλόνι 1 στο χολ 1 στο υπνοδωμάτιο.)

Ο πίνακας επίσης έχει 2 διακόπτες που γράφει ημερήσιο και νυχτερινό.

Screen_Shot_2016_11_02_at_18_32_19.png

Έχει κανεις τέτοιου είδους θέρμανση;

Καίει πολύ; Ζεσταίνει αρκετά; 
Φοβάμαι δλδ να τους ανοίξω.. μην έρθει κάνας λογαριασμός τρέχα γύρευε

Το νυχτερινό τη φάση; Πρέπει να κάνω κάπου αίτηση;
Αν κατάλαβα καλά το βάζεις όταν είναι κάποιες συγκεκριμένες ώρες και έχεις ρεύμα με λιγότερα χρήματα. Αλλά τι θα γίνει θα σηκώνομαι στις 7 πχ να κλείνω τον διακόπτη από το κεντρικό πίνακα;

Ρώτησα τον ιδιοκτήτη μου είπε " Δεν ξέρω αγόρι μου" λέω καλώς.

¨Οποιος ξέρει ας με ενημερώσει γιατί τι βγάζω με ένα πράγμα θερμάστρα με κάτι κοκκινες γραμμές που μόνο να κάθεσαι 10 εκατοστά διπλα ζεστένεσαι (ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ.)

έχω κλιματιστικό αλλά δεν είναι inverster και που το βάζω άντε να ζεστάνει λίγο αλλα μέχρι να κλεσει έχουμε παγώσει πάλι.

Στο υπνοδωμάτιο το έλυσα το πρόβλημα θα πάρω ηλεκτρικό υπόστρωμα.

Δημοσ.

τα βινυλια απο πανω δεν εχουν καμια τυχη αν αναψεις τον θερμοπομπο παντως..

ναι το ξέρω θα πρέπει να τα μεταφέρω (μεγάλο πρόβλημα αυτό) γιατί έχω και αλλα και είδη έχουν πιάσει χώρο αρκετό μεσα στο σπίτι.

τελικά ρε παιδιά ξέρει κανεις τι γίνεται με αυτή την ιστορία; έχω άλλο ένα φιλαράκι που αναρωτιέται τι να κάνουμε και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη.

Δημοσ.

Μοιάζει να είναι θερμοσυσωρευτής. Τραβάει ρεύμα το βράδυ που είναι πιο φτηνό (αν το έχεις ζητήσει στη ΔΕΗ) και βγάζει τη ζέστη την υπόλοιπη μέρα.

Δημοσ.

Μοιάζει να είναι θερμοσυσωρευτής. Τραβάει ρεύμα το βράδυ που είναι πιο φτηνό (αν το έχεις ζητήσει στη ΔΕΗ) και βγάζει τη ζέστη την υπόλοιπη μέρα.

είσαι ωραίος.

και τι κάνω δλδ τώρα;

ανοίγω και τον διακόπτη στο κεντρικό πίνακα που γράφει για νυκτερινό;

και πόσο ρουφάει αυτό το πράγμα από ρεύμα;

και πως το ενεργοποιώ να βγάλει τη μέρα;

τι πατέντα είναι αυτή ρε γαμώτο;

Δημοσ.

Μην αγχώνεσαι...θα βρεις το ρολόι της ΔΕΗ του σπιτιού που νοικιάζεις.Εάν έχει 2 μετρητές τότε έχεις Νυχτερινό Τιμολόγιο.Δες και ένα λογαριασμό,θα το αναφέρει και εκεί.Τώρα για να δεις πόσο καίει εάν δε το αναγραφεί κάπου επάνω στα σώματα μπορείς να κάνεις το εξής : Πάνε στο μετρητή 7 το απόγευμα ( 15:00-17:00 μετράει για νυχτερινό οπότε θα μπερδευτείς )  και σημείωσε την ένδειξη του μετρητή.Μην ανοιγοκλείνεις συσκευές και φώτα για να έχεις μια σταθερή ένδειξη του τι καις.Στις 8 ξαναμέτρα την ένδειξη και παράλληλα άναψε και τους θερμοσυσσωρευτές.Και πάλι μην ανοιγοκλείσεις τίποτα αν μπορείς.Στις 9 πάρε πάλι την ένδειξη του ρολογιού.Η διαφορά στις ώρες 8-9 με 7-8 θα είναι και η κατανάλωση των θερμοσυσσωρευτών.π.χ 7-8 θα έχεις 10Κwh και 8-9 14Kwh.Άρα τα σώματα σου θα καίνε 4Kwh πχ.Μετά ανάλογα του πόσο καταναλώνουν μπορείς να δεις εάν σε συμφέρει και εάν κάνουν βέβαια δουλειά τα σώματα,

• Like 2
Δημοσ.

Αν ειναι θερμοσυσσωρευτές, τοτε για να ζεσταθείς ετοιμάσου να βάλεις βαθιά το χερι στην τσεπη , αυτο το σύστημα πλεον εχει απαξιωθεί και οι περισσότεροι το ξηλώνουν

Λειτουργεί "φορτίζει" την νυχτα και ζεσταίνει απο τις 3-4 το πρωι και μετα και αντε μεχρι τις 3-4 το απόγευμα της αλλης μέρας, δηλαδή οταν κοιμάσαι και οταν λείπεις απο το σπίτι εχεις ζέστη, οταν εισαι εκει τίποτα

Δημοσ.

thanasi ευχαριστώ για το κόπο

αλλα αν είναι έτσι οπς τα λέει και ο Νίκος δεν συμφέρει για ένα άτομο που έχει και πολλές εξωτερικές δραστιριότητες.

άρα μένω με τη σομπίτσα όταν κάθομαι γραφείο και αν υπάρχει παρέα ανάβω το κλιματιστικό.

ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Τα βινύλια άστα εκεί που τα έχεις γιατί εννοείται ότι δεν συμφέρουν οι θερμοσυσσωρευτές. Ούτε για αστείο. Δεκαετία 70 -80. 

Η σόμπα θα καίει περίπου για ένα 8ώρο (αν έχεις μέχρι 800kwh το 4μηνο, που λογικά θα τις έχεις αν είσαι μόνος)
8*1,6*0,072= 0,92€. Η τιμή είναι χωρίς φπα. Αν μπορέσεις και βάλεις κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι πολύ χαμηλότερα.

Αλλά πιστεύω το κλιματιστικό αν είναι και inverter σε συμφέρει πολύ περισσότερο. Οπότε βάλε και κάποια βινύλια πάνω στην σόμπα.

Δημοσ.

1.6kW

το κλιματιστικό τι cop έχει και πόσα btu ?

δεν έχω ιδέα ρε φιλε ;/

Τα βινύλια άστα εκεί που τα έχεις γιατί εννοείται ότι δεν συμφέρουν οι θερμοσυσσωρευτές. Ούτε για αστείο. Δεκαετία 70 -80. 

Η σόμπα θα καίει περίπου για ένα 8ώρο (αν έχεις μέχρι 800kwh το 4μηνο, που λογικά θα τις έχεις αν είσαι μόνος)

8*1,6*0,072= 0,92€. Η τιμή είναι χωρίς φπα. Αν μπορέσεις και βάλεις κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι πολύ χαμηλότερα.

Αλλά πιστεύω το κλιματιστικό αν είναι και inverter σε συμφέρει πολύ περισσότερο. Οπότε βάλε και κάποια βινύλια πάνω στην σόμπα.

να σε καλα που με ενημέρωσες για την τιμή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...