Προς το περιεχόμενο

Αποφορολόγηση σε Excel/LibreOffice


Nefelh86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βοηθάω μια φίλη μου να περασει κατι τιμές σε ενα ονλαιν βιβλιοπωλειο. Στην πλατφορμα βαζουμε την αποφορολογημενη τιμη (δηλ. μειον φορο 6%) και κατοπιν επανυπολογιζεται η τελικη τιμη, η οποια πρεπει να ειναι ιδια με αυτη που ξεραμε.

 

Για αυτη τη δουλεια χρησιοποιω το LibreOffice. Βαζω την τιμη σε ενα κελι, σε ενα αλλο κελι υπολογιζεται ο ΦΠΑ (=A1*0,06) και σε ενα αλλο κελλι γινεται η αφαιρεση για να βγει η "βασικη" τιμη.

 

Οταν ομως εβαζα την "βασικη" τιμη, στο τελικο σαιτ εβγαινε λιγο διαφορετικη τιμη απο την αρχικη. Το ειπα στη φιλη μου και ειπε οτι για καποιο λογο ο υπολογιστης δεν τα βγαζει σωστα και εκεινη το κανει μονο με κουμπιουτερακι, που της βγαινει σωστα. Εκεινη δηλ. παταει τιμη/6% και το αποτελεσμα που βγαζει ειναι λιγο διαφορετικο απο αυτο που βγαζει σε εμενα το LibreOffice.

 

Το δοκιμασαμε και με την ιδια τιμη. Βαλαμε 12,72 Ευρω, σε εκεινη το κομπιουτερακι της εβγαλε 12 ακριβως, εμενα το LibreOffice μου εβγαλε 11,96. Οταν εγω εβαλα στην πλατφορμα 11,96, βγηκε διαφορετικη απο την αρχικη τιμη (δηλ. οχι 12,72) ενω οταν εκεινη εβαλε 12, η πλατορμα της εβγαλε σωστα, 12,72 !!!!!

 

Το γεγονος οτι το αποτελεσμα που βγαζει η πλατφορμα της συμφωνει με την αρχικη τιμη σημαινει οτι το κομπιουτερακι της βγαζει σωστο αποτελεσμα, ενω το LibreOffice λαθος.

 

Η φιλη μου ειπε οτι παλια το εκανε με το κομπιουτερακι των Windows και της εβγαινε παλι λαθος, γιαυτο το κανει πλεον μονο στο κομπιουτερακι

 

Ξερει κανενας γιατι γινεται αυτο και αν γινεται κατι λαθος πως μπορω να διορθωσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...