Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η άγνοια ας μη μεταφράζεται "στη διακριτική ευχέρεια του ελεγκτή"

Μου αρέσουν οι αμπελοφιλοσοφίες που οδηγούν σε παρανομίες εικονικών δαπανών, πρόστιμα και προσεχώς σε καταλογισμό επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών (φορολογικές διαφορές = διαφορές ασφαλιστικών εισφορών)

/grabs popcorn.

Ορισμένοι αξίζετε ό,τι παθαίνετε

Γιατί δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του ελεγκτή; Υπάρχει κάπου λίστα με αποδεκτά και μη αποδεκτά έξοδα ανά ΚΑΔ και δε το ξέρω;

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά ας δηλώσει ότι έχει 3-4 λάπτοπ τα οποία δε θα έχει καν να επιδείξει και όλα θα πάνε καλά

Θα επικαλεστεί απώλεια (κλαίω!) και όλα καλά.

Δημοσ.

Ειλικρινά ρε παιδιά, είστε σοβαροί επαγγελματίες τώρα εσείς; Δηλαδή σας εμπιστεύεται άνθρωπος τις υποθέσεις του; ή είστε τελείως υπάλληλοι, με την κακή έννοια;

Αυτά τα ερωτήματα και αυτές οι πρακτικές δε δείχνουν σοβαρότητα, ούτε υπευθυνότητα ούτε τίποτα. Μνημόνιο για πάντα. Με τα λεφτά που κλέβεις πλήρωσε ένα λογιστή να σε αναλάβει. Η γνώμη μου είναι να ασχολείται ο καθένας με το αντικείμενο του. Κάθεσαι ψάχνεις στο φόρουμ πόσο φόρο θα κλέψεις, επαγγελματίας άνθρωπος, αν είναι δυνατόν. Nuff said.

• Like 5
Δημοσ.

Ti σχέση έχει παλήκαρε το αν ειναι καλός επαγγελματιας ο Χ ή ο Ψ με το αν κλέβει την εφορία ή αν βρίσκει τρόπους να πληρώνει λιγότερα;

Με το σταυρό στο χέρι να πάει δηλαδή; δεν είπα να κόψει κανα μυριο ευρώ σε εικονικά τιμολόγια...

Απο τη στιγμή που ο εκάστοτε επαγγελματίας κα΄νει σωστά τη δουλειά του απέναντι σου, τι λόγος σου πέφτει για το τι κάνει με τα της ΔΟΥ του; δικό του ρισκο και πρόβλημα.

Και φυσικά θα ψάξει τρόπο να κλέψει. Απ'τη στιγμή που τον κλέβει το κράτος...νόμιμα.

Εδώ που τα λέμε, θεωρώ απίθανο κάποιος να κάνει τόσες αγορές μέσω τρίτων για να γλυτώσει 1-2000 χιλιάρικα. Δεν αξίζει το ρίσκο. Οπως τα έχω πει παραπάνω.

Δημοσ.

Αν αγοράσεις κάτι για την δουλειά σου/επιχείρηση και το περάσεις ως έξοδο στα βιβλία σου τότε πρέπει να βρίσκεται εντός του χώρου που ασκείς δραστηριότητα. Αν οχι σε περίπτωση ελέγχου έχεις πρόβλημα.

Δηλώσεις κλοπής κτλ, μόνο αν κάνεις κανονική καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα και έχεις και βεβαίωση του ΑΤ για να την δείξεις στον εφοριακό αν και όταν θα σου κάνει έλεγχο. Δικαιολογίες οτι στο έκλεψαν ή το έχασες χωρίς βεβαίωση πηγαίνουν στον βρόντο. Γνωρίζω ακόμα και περίπτωση εμπόρου που του έκλεψαν όλη την ταμειακή και μετά είχε πρόβλημα και πλήρωσε πρόστιμα για κάτι στην εφορία, τους έδειξε και χαρτί οτι δήλωσε το περιστατικό από το ΑΤ αλλά τίποτα αυτοί τον χαβά τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ti σχέση έχει παλήκαρε το αν ειναι καλός επαγγελματιας ο Χ ή ο Ψ με το αν κλέβει την εφορία ή αν βρίσκει τρόπους να πληρώνει λιγότερα;

Με το σταυρό στο χέρι να πάει δηλαδή; δεν είπα να κόψει κανα μυριο ευρώ σε εικονικά τιμολόγια...

Δε με κατάλαβες καλά, αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι το κάνει σε ένα φόρουμ που μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι να ναι. Δε λύνονται τα φορολογικά προβλήματα της επιχείρησης σου στο Ινσόμνια, οπότε αυτό δε δείχνει σοβαρότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Δε με κατάλαβες καλά, αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι το κάνει σε ένα φόρουμ που μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι να ναι. Δε λύνονται τα φορολογικά προβλήματα της επιχείρησης σου στο Ινσόμνια, οπότε αυτό δε δείχνει σοβαρότητα.

Από ότι κατάλαβα το έκανε για να μάθει αν το έχει κάνει κάνας άλλος και έπιασε, στην ουσία γνώμη θέλει να πάρει μόνο και τίποτα άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ απ'όσο κατάλαβα, μια χαρά γνωρίζει τα βασικά. Οπως πλέον ο κάθε Ε.Ε. Απλά ήθελα μια "2η" γνώμη για τη λαλακία που θέλει ή κάνει.

Και νομίζω το κατάλαβε...Αν όχι, όπως προείπα πολλές φορές, ζείς με το ρίσκο!

Νομίζω το θέμα καλύφθηκε.

Υ.Γ. πάντως πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί, κάνουν μόνοι τους τα της εφορίας τους. Τριμηνιαίες ΦΠΑ, δηλώσεις εισοδήματος, συγκεντρωτικές κτλ. Εγώ δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου να τα κάνω.

Δημοσ.

τα iphone ipad imac που πουλιουνται καινουργια σχεδον χωρις φπα τυχαιο θα ειναι..

ο καθενας μπορει να εχει 2 ταμπλετ λαπτοπ κινητα ανα ετος το φπα που χανει το κρατος ειναι ελαχιστο μπροστα στις εισφορες..στην ουσια αφηνουν διαφορα κενα σε οσους ξερουν για να τσουλανε ακομη.οσοι δεν τα ξερουν ή δεν εχουν δουλεια φεσωνονται..αυτη ειναι η φορολογηση πια..

τωρα αντε διβασε τιμολογιο απο θερμοεκτυπωση μετα απο 2 χρονια μεσα στην υγρασια /ζεστη κτλ..

αν ξερει καποιος εστω και εναν που να του εγινε ελεγχος τυχαια σε γραφεια και οχι μετα απο καρφωτη και πιεση  θα μου κανε μεγαλη εντυπωση..

Δημοσ.

Εγώ απ'όσο κατάλαβα, μια χαρά γνωρίζει τα βασικά. Οπως πλέον ο κάθε Ε.Ε. Απλά ήθελα μια "2η" γνώμη για τη λαλακία που θέλει ή κάνει.

Και νομίζω το κατάλαβε...Αν όχι, όπως προείπα πολλές φορές, ζείς με το ρίσκο!

Νομίζω το θέμα καλύφθηκε.

Υ.Γ. πάντως πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί, κάνουν μόνοι τους τα της εφορίας τους. Τριμηνιαίες ΦΠΑ, δηλώσεις εισοδήματος, συγκεντρωτικές κτλ. Εγώ δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου να τα κάνω.

Αρκετοί μηχανικοί πάντως ανήκουν στη κατηγορία των επαγγελματιών που θεωρούν πως τα ξέρουν όλα, πράγμα που εκ των πραγμάτων δε γίνεται φυσικά

Το να πάνε πάντως του χρόνου ειδικά να κάνουν τις δηλώσεις τους μόνοι τους θα έχει αρκετό ενδιαφέρον...

• Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε, εννοείται πως δε κάνω το λογιστή, μιας και δεν είμαι, αλλά μεχρι προτινος ενας συνάδελφος με μπλοκάκι, μπορούσε εύκολα να κάνει τα λογιστικα μόνος του, όταν είχε μόνον αυτή την ασχολία. 

Τυφλοσούρτι. Ή ενας μισθωτός, χωρίς αμαξι, χωρίς σπίτι, με μια βεβαίωση εισοδήματος και πάει λέγοντας.

Τώρα για μένα με 100-200 τιμολογια το μήνα, με αγορές εξωτερικου, vies, αποσβέσεις, παρακρατήσεις, ούτε θέλω να ξέρω. 

Ασε που όταν γίνει η μαλακια, εχω λογιστή να ρίξω την ευθύνη. Οπως ενα τρίμηνο, που ξέχασε να στείλει τη δήλωση ΦΠΑ.

Πλήρωσε το πρόστιμο αυτός και όλα όμορφα. 

Δημοσ.

Ναι καλά το σκέφτεσαι αν και λόγω του όγκου σου δε μπορείς να κάνεις και διαφορετικά

Τον μικρό "μπλοκακια" εγώ τον καταλαβαίνω, ακόμα και το 50αρικο που θα του ζητήσει ο λογιστής είναι βαρύ έξοδο, αλλά όπως έχει το πράγμα είναι ρίσκο

Δεν έχει κάτι φοβερά πολύπλοκο ένας μεσος μηχανικός, αλλά τα λάθη μπορεί να κοστισουν πολλά περισσότερα από αυτά που θέλει να γλιτώσει

Τι σωστό για μένα (άσχετα από το επάγγελμα που με συμφέρει να είμαι βδέλλα λόγω του ελληνικού νομοθετικού χάους και γραφειοκρατίας) μία τέτοια περίπτωση να μη χρειαζόταν καν λογιστή, όπως για παράδειγμα και οι δηλώσεις δε θα έπρεπε να θέλουν λογιστή είναι τελείως ηλίθιο αυτό που συμβαίνει και χάσιμο χρόνου και για εμάς (άσχετα αν έχει μαρούλι, απλά είναι αντιπαραγωγικο γενικά για την οικονομία και τη κοινωνία να τρώμε χρόνο και χρήμα για αυτές τις πίπες)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...