Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νέο τείχος της Γερμανίας: Στο Μόναχο, για να χωρίζει τους ντόπιους από τους πρόσφυγες

Link.png Site: Νέοτείχος στο Μόναχο

Link.png Site: Νέοτείχος στο Μόναχο - αγγλική πηγή

Link.png Site: Γκέτοςαπό τους Ναζί

The_Wall_of_ghetto_in_Warsaw_-_Building_

Χτίσιμο γκέτο στη Βαρσοβία από τους Ναζί για να μείνουν μέσα οι Εβραίοι. 

3A1D42E500000578-3909922-image-a-9_14784

Χτίσιμο γκέτο από τους Γερμανούς για να μείνουν οι πρόσφυγες... 

Επεξ/σία από djcat
  • Like 1
Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι ότι το τείχος βερολίνου δε το στήσαν οι Γερμανοί αλλά οι Σοβιετικοί ?

Το μόνο σίγουρο που ξέρω ότι επαναλαμβάνεται είναι η ανθρώπινη βλακεία, τελευταία ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

• Like 11
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι ότι το τείχος βερολίνου δε το στήσαν οι Γερμανοί αλλά οι Σοβιετικοί ?

Γμτ δεν βρίσκω αντίστοιχο waaattt (sarcastic)

• Like 2
Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο που ξέρω ότι επαναλαμβάνεται είναι η ανθρώπινη βλακεία, τελευταία ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Η πρώτη φωτογραφία δεν είναι από το τείχος του Βερολίνου.

Διάβασε και λίγο τις πηγές που παραθέτω φίλε μου.  Διάβασε τι κάνανε οι Ναζί... 

Καλό είναι να μαθαίνουμε ιστορία...

• Like 1
Δημοσ.

ναι ρε ήδη ετοιμάζονται WW3

Τι λες βρε

Πρώτον αυτό δεν το έδειξες

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/11/06/11/3A1D42EC00000578-3909922-image-a-10_1478432304132.jpg

Και δεύτερον η ποιο λογική εξήγηση είναι (και που είναι) για να υπάρχει έλεγχος και ασφάλεια και όχι όπως γίνετε στη Μόρια που κλέβουν και αρπάζουν 

Δημοσ.

Θα είναι φρουρούμενο ή/και πλήρες(καλύπτει όλο τον καταυλισμό) ;

Εάν όχι δεν θα είναι διαφορετικό από αυτά που υπάρχουν τώρα για φοιτητές(με τοίχος γύρω από την εστία για λόγους ασφάλειας και ησυχίας της γειτονιάς).

Από εκεί και πέρα η αυτογκετοποίηση είναι πολύ συνηθισμένη στα άτομα αυτά και δεν χρειάζονται καμία εξωτερική βοήθεια να το κάνουν.Μάλιστα στα γκέτο "τους" δεν ανέχονται άλλες "φυλές", εδώ στην περίπτωση π.χ. του Γκέλεραπ(μεγαλύτερο και χειρότερο γκέτο της χώρας) έδιωξαν κακήν-κακώς τους Γροιλανδούς Εσκιμώους.

Δημοσ.

Αντιλαμβανεσαι οτι το τειχος το στησανε οι γερμανοι για τους εβραιους?

Επισης το τειχος του βερολινου χτιστικε απο γερμανους...

Δημοσ.

Η πρώτη φωτογραφία δεν είναι από το τείχος του Βερολίνου.

Διάβασε και λίγο τις πηγές που παραθέτω φίλε μου.  Διάβασε τι κάνανε οι Ναζί... 

Καλό είναι να μαθαίνουμε ιστορία...

Δεν είπα ότι είναι η φώτο από το Βερολίνο ... απλά επειδή τα 2 κείμενα συγκρίνουν το τείχος αυτό με εκείνο του Βερολίνου.

Είναι εξ' ίσου σχετικό να ανέφερε το σηνικό τείχος ... ποιός ο λόγος να μπαίνει μέσα στο κείμενο αυτό του Βερολίνου παρά μόνο είτε η βλακεία του αρθρογράφου ή η σκόπιμότητα να συγκινήσει αναφέροντας αυτό που οι κατά κανόνα ελάχιστα σχετικοί με το θέμα αναγνώστες του ξέρουν (άσχετα αν έχει να κάνει με το θέμα).

Αντιλαμβανεσαι οτι το τειχος το στησανε οι γερμανοι για τους εβραιους?

Θα σε διακιολογήσω γιατί μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει και μιλάς για κάτι άλλο. 

Επισης το τειχος του βερολινου χτιστικε απο γερμανους...

Ναι OK.

Δημοσ.

ναι ρε ήδη ετοιμάζονται WW3

Τι λες βρε

Πρώτον αυτό δεν το έδειξες

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/11/06/11/3A1D42EC00000578-3909922-image-a-10_1478432304132.jpg

Και δεύτερον η ποιο λογική εξήγηση είναι (και που είναι) για να υπάρχει έλεγχος και ασφάλεια και όχι όπως γίνετε στη Μόρια που κλέβουν και αρπάζουν 

Παρέθεσα τις πληροφορίες.

Δες και τις φωτογραφίες από τα γκέτο των Ναζί.

Και τα γκέτο για τους Εβραίους ήταν για να υπάρχει έλεγχος και προστασία.

Να τους βάζουν και ένα αστεράκι να τους καταλαβαίνουν από μακριά πως είναι πρόσφυγες.

Δημοσ.

Και τα γκέτο για τους Εβραίους ήταν για να υπάρχει έλεγχος και προστασία.

Να τους βάζουν και ένα αστεράκι να τους καταλαβαίνουν από μακριά πως είναι πρόσφυγες.

Lol what?! Μιλάς για τους Εβραίους που ζούσαν στην Βαρσοβία περίπου απ'τον 15ο αιώνα και ήταν απ'τους πιο πλούσιους πολίτες της χώρας;! Μήπως μπερδεύτηκες κάπου; Το γκέτο κ το αστεράκι στο μανίκι των Εβραίων δεν ήταν για να τους μαρκάρουν ως πρόσφυγες...

Δημοσ.

Lol what?! Μιλάς για τους Εβραίους που ζούσαν στην Βαρσοβία περίπου απ'τον 15ο αιώνα και ήταν απ'τους πιο πλούσιους πολίτες της χώρας;! Μήπως μπερδεύτηκες κάπου; Το γκέτο κ το αστεράκι στο μανίκι των Εβραίων δεν ήταν για να τους μαρκάρουν ως πρόσφυγες...

Μου αρέσει που γελάς...

Διάβασε για τα γκέτο για τους Εβραίους στη Βαρσοβία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και ελπίζω μετά να μη γελάς τόσο πολύ...

Διάβασε για τα τείχη που έχτιζαν, Και αν βαριέσαι να διαβάζεις, δες καμιά ταινία...

Link.png Site: thepianist

Δημοσ.

Οι Εβραίοι για τους οποίους μιλάς ΔΕΝ ήταν πρόσφυγες! Τί δεν καταλαβαίνεις; Μόνιμοι κάτοικοι της χώρας ήταν εδώ και αιώνες. Τόσο απλά. Ψάξε και διάβασε λοιπόν, βαρέθηκα ήδη. Και επειδή τυχαίνει να αναφέρεις μία απ'τις αγαπημένες μου ταινίες......ε ναι, οι πρωταγωνιστές ήταν μια μορφωμένη οικογένεια Εβραίων της Πολωνίας και ο πρωταγωνιστής ταλαντούχος συνθέτης, ΔΕΝ ήταν πρόσφυγες που βρέθηκαν ξαφνικά στην Πολωνία.

Btw: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%82

• Like 1
Δημοσ.

Μου βάζεις πράγματα που δεν έχω πει.

Τείχος και τότε.

Τείχος και τώρα.

Δε λέω κάτι άλλο.

Άλλοι βλέπουν την ομοιότητα και άλλοι το θεωρούν ωραίο και πως πρέπει να γίνεται.

Οι Εβραίοι για τους οποίους μιλάς ΔΕΝ ήταν πρόσφυγες! Τί δεν καταλαβαίνεις; Μόνιμοι κάτοικοι της χώρας ήταν εδώ και αιώνες. Τόσο απλά. Ψάξε και διάβασε λοιπόν, βαρέθηκα ήδη. Και επειδή τυχαίνει να αναφέρεις μία απ'τις αγαπημένες μου ταινίες......ε ναι, οι πρωταγωνιστές ήταν μια μορφωμένη οικογένεια Εβραίων της Πολωνίας και ο πρωταγωνιστής ταλαντούχος συνθέτης, ΔΕΝ ήταν πρόσφυγες που βρέθηκαν ξαφνικά στην Πολωνία.

Δημοσ.
Χτίσιμο γκέτο από τους Γερμανούς για να μείνουν οι πρόσφυγες... 

Από τους Βαυαρούς πιο σωστά... Η Βαυαρία, που πολιτικά είναι ίσως το πιο συντηρητικό κρατίδιο της Γερμανίας, καθώς και το πιο ανεξάρτητο, έχει μια αρκετά πιο σκληρή στάση απέναντι στους πρόσφυγες σε σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία. Αν και δε ξέρω κατά πόσο ο φράχτης αυτός είναι έργο του κρατιδίου ή του τοπικού δήμου.

Ο τοίχος είναι μόνο στη μια πλευρά, δε περικλείνει τη συνοικία των προσφύγων. Διάβασα ότι χτίστηκε για προστασία από θόρυβο, μετά από διαμαρτυρίες γειτονικών κατοίκων. Πολύ υπερβολικό μέτρο προφανώς, ειδικά για το μέγεθος του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...