Προς το περιεχόμενο

2.1 + 2.0 = 4.1 ?!?!??!!?


fatsas2222

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γίνεται να συνδυάσω 2.1 σετ ηχείων και 2.0 σετ ηχείων για να έχω 4.1 σύστημα? Αν ισχύει, γίνεται να το δοκιμάσω στην ενσωματωμένη κάρτα ήχου της MSI 970 gaming motherboard μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι ακριβως.
Αν εχεις ενα συστημα ηχειων 2.1 αυτο παιρνει στερεοφωνικο σημα και ενα ενεργο κροσοβερ μοιραζει το σημα σε δυο ενισχυτες που με τη σειρα τους τροφοδοτουν ξεχωριστα το subwoofer και τους δορυφορους.

Σε ενα συστημα 5.1μπορεις να κανεις και παραλαγες οπως πχ 5.0 αν δεν εχεις subwoofer, η 4.0 αν δεν εχεις ουτε κεντρικο, με το κεντρικο σε phantom center mode η σε 4.1 αν εχεις δυο ζευγαρια ηχεια και ενα ξεχωριστο subwoofer.

Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις το .1 καναλι που ειναι το subwoofer παιρνει σημα απο ξεχωριστη εξοδο και αναλαμβανει να αναπαραγει τις χαμηλες συχνοτητες απο ολα τα υπολοιπα καναλια. Οταν δεν υπαρχει τοτε το καθε ηχειο (καθε καναλι) καλειται να αναπαραγει τις χαμηλες συχνοτητες που του αναλογουν.

 

Στην περιπτωση σου τα 2.1 θα μπορουν να παρουν την θεση των εμπρος η των πισω ηχειων (front or rear channel) αλλα το subwoofer τους θα αναπαραγει μονο τις χαμηλες συχνοτητες που αναλογουν σε εκεινα τα ηχεια (front or rear channel).

 

Πρακτικα θα εχεις ενα συστημα 4.0 οπου τα 2.1 ηχεια θα ειναι πληρους φασματος και θα μπορουν να αναπαραγουν και τις χαμηλες συχνοτητες.
Φυσικα δεν χανεις τιποτα να τα δοκιμασεις.

Ποια ηχεια εχεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...