Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το τσουβάλιασμα όμως..

Λες στο φίλο σου για παράδειγμα τους προβληματισμούς σου σχετικά με τη δουλειά, για να εισπράξεις το κλασικό, γραφικό πλέον, «παντού έτσι είναι, μην παραπονιέσαι».

• Like 5
  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην δική μου περίπτωση τον έχω απο πάνω μου κανά 10μηνο τώρα και είναι συνέχεια με μια ειρωνεία, με μια χαζοεξυπνάδα, να μου λεει να κάνω πραγματα (λάθος) και μετά να επιμένει ότι δεν τα είπε.

Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο κάποια στιγμή; Τι μπορώ να κάνω μπας και ηρεμήσω;

Αν όντως είναι έτσι, αυτό και μόνο τα λέει όλα όσον αφορά ότι ο προϊστάμενός σου είναι για μπάτσες.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή και αποστολή βιογραφικών.

• Like 5
Δημοσ.

Επίσης, η νοοτροπία του είναι πως επειδή μπορει απολύει αν δεν είναι κάποιος ακριβώς όπως αυτός τον θέλει. Μέχρι τώρα έχει απολύσει 2 άτομα...

Καταρχην, εισαι σιγουρος, πως ξερεις αρκετα, πραγματικα γι' αυτον? Με τους ανθρωπους, που μπορουν να απολυσουν,

-και μαλιστα σε "νεαρη" ηλικια, διχως δηλαδη τη μεγαλη εμπειρια/διαδρομη εργασιας- παιζουν, χονδρικως, τα 2 σεναρια:

:shifty:

a) να καραειναι οντολογικως αναγκαιοι, οι ιδιοι στην επιχειρηση -αν διαθετουν, καποιες 'μοναδικες γνωσεις & ικανοτητες'

β) να ειναι τελικως -και για τον οποιοδηποτε λογο- εκει "φυτευτοι" (sic!) -φαινομενο, οχι σπανιο εταιρικως [...], καθε αλλο

Δημοσ.

Νομίζω ότι έγραψα απο μονος μου πως ειμαι νέος στο φορουμ... Υπάρχει κάποιος κανονισμός που όταν κάνεις εγγραφή δεν πρέπει να ανοίγω και θρεντ; Δλδ τώρα τι θες να αποδείξεις;

Μαλλον ειναι ο προισταμενος σου και σε τρολλαρει ακομα κι εδω φιλε :devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

:mrgreen:
Υπαρχει βεβαιως, και καποιο (μικρο) ποσοστο "fake it till you make it", που θεωρητικως μονο, υπαγεται στο
παραπανω a). Aν απλως, "εδωσε πετυχημενη παρασταση!" -διχως τη βοηθεια νεποτισμου- σε καποιον που
επελεξε εκεινον, τοτε τα πραγματα, μπορει και να γινουν ευκολοτερα -δεν ξεγελας τους παντες & για παντα...!
:P

Δημοσ.

Αυτό το τσουβάλιασμα όμως..

Λες στο φίλο σου για παράδειγμα τους προβληματισμούς σου σχετικά με τη δουλειά, για να εισπράξεις το κλασικό, γραφικό πλέον, «παντού έτσι είναι, μην παραπονιέσαι».

Όταν υπάρχει προϊστάμενος και όχι αφεντικό είναι παντού έτσι, δίνω 1% να υπάρχει σωστό αφεντικό Ελληνας.

Δημοσ.

Όταν υπάρχει προϊστάμενος και όχι αφεντικό είναι παντού έτσι, δίνω 1% να υπάρχει σωστό αφεντικό Ελληνας.

Εγώ δίνω ακόμα μικρότερο για σωστούς Έλληνες υπαλλήλους.

• Like 1
Δημοσ.

Οπου και να πας, οπου και να στριψεις, οπου βρεθεις οπου σταθεις....παντου υπαρχει ο μαλακας και σε περιμενει !!!

...και δεν ισχυει μονο στις δουλειες αλλα σε ολα !

:-(

• Like 2
Δημοσ.

Τότε δεν ήσουν πότε υπάλληλος, το 80% στην εταιρία που είμαι 15 χρόνια είμαστε παλιοί, για να μας κραταν ξέρουν τι κάνουν. Οπότε η θεωρία σου είναι τραγική.

Οπου και να πας, οπου και να στριψεις, οπου βρεθεις οπου σταθεις....παντου υπαρχει ο μαλακας και σε περιμενει !!!

...και δεν ισχυει μονο στις δουλειες αλλα σε ολα !

:-(

Ακριβώς έτσι..

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι είναι όπως τα λες, τότε μόνο η τουμπέκα υπάρχει για τον υπάλληλο;

Αν υποθέσουμε ότι είναι όπως τα λες, αποκλείεται η σχέση να είναι αμφίδρομη;

Εννοώ να μην είναι σωστός ο υπάλληλος λόγω του μη σωστού αφεντικού.

Δημοσ.

Τότε δεν ήσουν πότε υπάλληλος, το 80% στην εταιρία που είμαι 15 χρόνια είμαστε παλιοί, για να μας κραταν ξέρουν τι κάνουν. Οπότε η θεωρία σου είναι τραγική.

Έχω κάνει και από τα δύο,απλώς δεν είμαι κλαψομ@νης και τεμπέλης .

Αν υποθέσουμε ότι είναι όπως τα λες, αποκλείεται η σχέση να είναι αμφίδρομη;

Εννοώ να μην είναι σωστός ο υπάλληλος λόγω του μη σωστού αφεντικού.

Φυσικά και δεν αποκλείεται.

Δημοσ.

Έχω κάνει και από τα δύο,απλώς δεν είμαι κλαψομ@νης .

Φυσικά και δεν αποκλείεται.

Ούτε εγώ κλαίω, απλά είσαι λάθος, οι υπάλληλοι κρατάνε τις εταιρίες όχι ο κάθε βλακας υπεύθυνος η αφεντικός.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε εγώ κλαίω, απλά είσαι λάθος, οι υπάλληλοι κρατάνε τις εταιρίες όχι ο κάθε βλακας υπεύθυνος η αφεντικός.

[Σε καποιο παραλληλο συμπαν, η] εστω σε αλλη χωρα....στην Ελλαδα πολυ δυσκολο*, καλως η κακως!

:ph34r:

Ο "αφεντικος" εδω ειναι το "τουβλακι τζεγκα"(!) που αν αφαιρεσεις, τοτε κατωπεφτει ολο το οικοδομημα

μια εταιρεια μπορει να καταστρεφει κυριολεκτικως απο νεο, κακο αφεντικο (ακομη και γιο του ιδιοκτητη)

ενω βεβαιως εξισου...καταστροφικοι, μπορει να ειναι και οι...υπαλληλοι της, αν τους επιτραπει να ειναι

:whistle:

* Μιλωντας παντοτε για τον κανονα, οχι για τις εξαιρεσεις! Και οχι δεν το θεωρω απαραιτητως "σωστο",

που εχει δια-μορφωθει ετσι το εγχωριο σκηνικο, γι' αυτο αλλωστε @ τελος εβαλα το "καλως η κακως"

Δημοσ.

[Σε καποιο παραλληλο συμπαν, η] εστω σε αλλη χωρα....στην Ελλαδα πολυ δυσκολο*, καλως η κακως!

:ph34r:

Ο "αφεντικος" εδω ειναι το "τουβλακι τζεγκα"(!) που αν αφαιρεσεις, τοτε κατωπεφτει ολο το οικοδομημα

μια εταιρεια μπορει να καταστρεφει κυριολεκτικως απο νεο, κακο αφεντικο (ακομη και γιο του ιδιοκτητη)

ενω βεβαιως εξισου...καταστροφικοι, μπορει να ειναι και οι...υπαλληλοι της, αν τους επιτραπει να ειναι

:whistle:

* Μιλωντας παντοτε για τον κανονα, οχι για τις εξαιρεσεις! Και οχι δεν το θεωρω απαραιτητως "σωστο",

που εχει δια-μορφωθει ετσι το εγχωριο σκηνικο, γι' αυτο αλλωστε @ τελος εβαλα το "καλως η κακως"

Φράση-κλειδί αυτή στο bold.

Πάντως ο sam φαντάζομαι πως εννοεί ότι οι υπάλληλοι κρατούν τις επιχειρήσεις, απ' την άποψη ότι βγάζουν τη δουλειά που βγάζουν (όποια κι αν είναι αυτή), σε κακές συνθήκες και με χαμηλές αποδοχές.

Ότι δεν κρεμάνε την επιχείρηση στα δύσκολα δηλαδή. Κάπως έτσι το εκλαμβάνω εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...